Şimdi Ara

YAPAMADIĞIMIZ SORULAR ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10-) Hocam bu soruyu biraz mantıkla yaptım.Biz son basamaktaki 0 sayılarını '5'e bölümlerinin toplamıyla buluyoruz.Burda tam sayı değeri verecek bi ifademiz olacak(ben ifadeyi buldum gerçi 55) ve ondan sürekli 1'er fazla 4 tane daha ifade gelebilir.Çünkü 5.si olursa bu sefer toplam bölümümüz 1 artıcak.(55,56,57,58,59) Umarım anlatabilmişimdir

11-)A Çift sayı ise en küçük çift sayı olarak kullanabileceğimiz 2'yi verelim.(o verirsek ortalık karışır,veremeyiz )Ondan sonra 14!'de kaç tane 0 olduğuna bakıcaz.

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14

1 2 1 3 1 2 1 = 11 oluyor. 2'lerden birini A'da kullandık mecburi,en fazla n=10'a eşit olur.

Taban aritmetiğini unuttum hocam o yüzden yanıltmak istemem şimdi kafa da karışık bugün biraz yarın falan kitaptan öğrenip bakarsam yanıtlamaya calısırım.

• 6.soru yanlış oradaki 10 olcak :D çünkü ortak paranteze aldıgında 1tane daha geliyor oraya :D43 le bitmiyor iş çoğu anlattıgını anladım şu 9 da yanlış lkitap çözümlü ama anlamadığıyerleri vardi.9 da kitapta en küçük olan 26! bölmüş 5 e oradan 6 çımış ve 18 de 3 çıkmış oradan 3 sıfır gidince cvp 3: :D
  • O soru da olabilir bak haklı olabilirsin kafa dağınık biraz anca bu kadar Valla ne bileyim ben öyle yaptim kitaba göre yap istersen Ayrıca yazdıklarından da pek bişi anlamadım.
    Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Mühendis -- 3 Eylül 2010; 22:07:12 >
  • doğrudur ben zaten anladım çoğunu ama emin değildim :D bide şu11. soruda a çiftt ya o n=11 yaparsak a= 1 olması lazım demi onun için onu 10 yapıyoz a yıda 2 mi olmuş oluyor <*?
    genelde soruları bölüyosun ve genelde ondada 5 e bölünüyor :d
  • şuanda lise 3 e geçtim 15 tatile kadar mat1 kasacam sonra 15 tatilde ve devamında çalışmaya devam etcem soru fln çözecem konuları bitiriyom şimdi ve nasıl tekrar etcem ne kaadar aralıklşa onu bilmi,yorum.15 tatilde ve yaza kadar kimya 1-2 bitirecem ama erken biterse fizik1 e başlarım çünkü okul sonuna doğru dersler olmuyor :D onu değerlendirecem yazın fizik 1-2 mat2 çalışırım ama kimya 1-2 ve mat 1 i ihmal etmem lise 4 e geçince bu konular biterse biyoloji 1-2 geo 1-2 çalışırım 1 leri ilk dönem ygs ye kadar çalışırım ama bitermi bunların hepsi ? sence ve türkçe sos çalışmayacam çünkü baktıgım kadari ile anlama soruyolar bilgi göremedim çalışmalımıyım sence?.ve bunlar plana uymaz ise 1 senede dershaneye gitcem hedefim odtü bilgisayar müh sence zaman yetermi? ve büyük ihhtimal okul birincisi olcam okul kötü düz li,se ve notlarım şimdiye kaar 73 75 bunun nedeni fazla ilgilenmemem ve zatn en yükse bu civarda onu geçicem kesin :D kazanırmıyım cok uzun oldu

• Şimdiden sıkı tutmaya başlamışsın zaten işin ucunu bırakmadan sağlam bi şekilde ve dediğin gibi planlı ve programlı olarak calısırsan kazanmaman için hiç bi engel yok ayrica okul derecende gayet iyi görünüyor.Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLasin
    şuanda lise 3 e geçtim 15 tatile kadar mat1 kasacam sonra 15 tatilde ve devamında çalışmaya devam etcem soru fln çözecem konuları bitiriyom şimdi ve nasıl tekrar etcem ne kaadar aralıklşa onu bilmi,yorum.15 tatilde ve yaza kadar kimya 1-2 bitirecem ama erken biterse fizik1 e başlarım çünkü okul sonuna doğru dersler olmuyor :D onu değerlendirecem yazın fizik 1-2 mat2 çalışırım ama kimya 1-2 ve mat 1 i ihmal etmem lise 4 e geçince bu konular biterse biyoloji 1-2 geo 1-2 çalışırım 1 leri ilk dönem ygs ye kadar çalışırım ama bitermi bunların hepsi ? sence ve türkçe sos çalışmayacam çünkü baktıgım kadari ile anlama soruyolar bilgi göremedim çalışmalımıyım sence?.ve bunlar plana uymaz ise 1 senede dershaneye gitcem hedefim odtü bilgisayar müh sence zaman yetermi? ve büyük ihhtimal okul birincisi olcam okul kötü düz li,se ve notlarım şimdiye kaar 73 75 bunun nedeni fazla ilgilenmemem ve zatn en yükse bu civarda onu geçicem kesin :D kazanırmıyım cok uzun oldu

Millet hırs küpü ya. Bu sene kazanamazsam bittim.

• quote:

şuanda lise 3 e geçtim 15 tatile kadar mat1 kasacam sonra 15 tatilde ve devamında çalışmaya devam etcem soru fln çözecem konuları bitiriyom şimdi ve nasıl tekrar etcem ne kaadar aralıklşa onu bilmi,yorum.15 tatilde ve yaza kadar kimya 1-2 bitirecem ama erken biterse fizik1 e başlarım çünkü okul sonuna doğru dersler olmuyor :D onu değerlendirecem yazın fizik 1-2 mat2 çalışırım ama kimya 1-2 ve mat 1 i ihmal etmem lise 4 e geçince bu konular biterse biyoloji 1-2 geo 1-2 çalışırım 1 leri ilk dönem ygs ye kadar çalışırım ama bitermi bunların hepsi ? sence ve türkçe sos çalışmayacam çünkü baktıgım kadari ile anlama soruyolar bilgi göremedim çalışmalımıyım sence?.ve bunlar plana uymaz ise 1 senede dershaneye gitcem hedefim odtü bilgisayar müh sence zaman yetermi? ve büyük ihhtimal okul birincisi olcam okul kötü düz li,se ve notlarım şimdiye kaar 73 75 bunun nedeni fazla ilgilenmemem ve zatn en yükse bu civarda onu geçicem kesin :D kazanırmıyım cok uzun oldu

Bu ne abi

• nasıl yani? neyi soruyon
  • Yapıcam edicem demek kolay yaptım ettim demek lazım. Şu an seni kötülemiyorum yanlış anlama sadece böyle konuşupta sonradan fos çıkan bi çok insan gördüm. Umarım iradeni kaybetmezsin zaman içinde çünkü bu iş iradenle de ilgili. Gerçekten bazı şeyleri kafana koyduysan zaten yaparsın. Tavsiye falan aramaya gerek yok. Ben bu sene 12. sınıfım sınava hazırlanıyorum. 11. sınıfta başladım sınava yönelik çalışmaya. Sana tavsiyem 11.sınıf derslerinden eksik bırakmadan ygs ya da lys'ye (kendi ihtiyacına göre artık) çalışman. İlk bölüm konularını halledecem diye 11i boşlama yoksa başını ağrıtabilir. Yazı da mümkün olduğunca verimli geçirmeye bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalMania7x -- 4 Eylül 2010; 23:03:25 >
  • çok teşekürler ama ben bildiklerinden değilim :D sana birşey soracam dediğin gibi yapıyorum ama odtüyü kazanamayabilirim ama hacettepe kazanırımda son zamanlarda okuduklarıma göre bilgisayar mühendisleri kolay iş bulamıyor ve maaşları düşükmüş bu doğruumu tabi kişiden kişiye değişir ama ben bilgisayari severim ve program yazmayıda seviyorum yazmıyorum ama zevkli geliyor yazması.sence bilgisayar mühendisliği iyimi bazılrar odtü den mezun olanlar iş bulamıyor diyor oradakiler bulamaz ise hacettepedekiler nasıl bulacak* ama eminim kendimi cok geliştirecem!
  • quote:

çok teşekürler ama ben bildiklerinden değilim :D sana birşey soracam dediğin gibi yapıyorum ama odtüyü kazanamayabilirim ama hacettepe kazanırımda son zamanlarda okuduklarıma göre bilgisayar mühendisleri kolay iş bulamıyor ve maaşları düşükmüş bu doğruumu tabi kişiden kişiye değişir ama ben bilgisayari severim ve program yazmayıda seviyorum yazmıyorum ama zevkli geliyor yazması.sence bilgisayar mühendisliği iyimi bazılrar odtü den mezun olanlar iş bulamıyor diyor oradakiler bulamaz ise hacettepedekiler nasıl bulacak* ama eminim kendimi cok geliştirecem!

vede yazın dersmi çalışayım diyorsun yoksa keyfinimi?
  • quote:

quote:

çok teşekürler ama ben bildiklerinden değilim :D sana birşey soracam dediğin gibi yapıyorum ama odtüyü kazanamayabilirim ama hacettepe kazanırımda son zamanlarda okuduklarıma göre bilgisayar mühendisleri kolay iş bulamıyor ve maaşları düşükmüş bu doğruumu tabi kişiden kişiye değişir ama ben bilgisayari severim ve program yazmayıda seviyorum yazmıyorum ama zevkli geliyor yazması.sence bilgisayar mühendisliği iyimi bazılrar odtü den mezun olanlar iş bulamıyor diyor oradakiler bulamaz ise hacettepedekiler nasıl bulacak* ama eminim kendimi cok geliştirecem!

vede yazın dersmi çalışayım diyorsun yoksa keyfinimi?
    O şunu demiş bu bunu demiş deyip hareket etmemek lazım. Bana kalırsa idealist bir mühendis kendini geliştirerek bir yerlere gelir. İyi üniversiteden mezun olmak da bir nevi etiketin oluyor. Diğer söylediğine gelelim. odtü, itü, boğaziçi gibi üniversiteleri kazanamayanlar hiç okumasın o zaman. Öyle şey mi olur? Binlerce kişi sınava giriyor. Ben de mühendislik seçmeyi düşünüyorum ama hangisi olacağı kafamda net değil. Düzgün bir araştırma yapıp ona göre seçerim. Elektrik elektronik, makina ve bilgisayar arasından seçim yapacağım. Sana şu an şu iyi bu kötü diyemem saçma olur, senin ideallerinle ilgili bi durum bu.

Yazın ders çalışman iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalMania7x -- 5 Eylül 2010; 15:08:09 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.