Şimdi Ara

YAPAMADIĞIM KİMYA SORULARI YGS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YAPAMADIĞIM KİMYA SORULARI YGS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzayliDiplomat -- 16 Aralık 2016; 17:46:41 >

• 23-Bakır sadece oksijen içeren bileşikle tepkimeye girer.(yarı soymetal)
  • eyvallah hocam
  • 19- 16 gram oksijen atomu varsa molekülde 4 tane var (normalde 1 tanesi 16 vermiş zaten) o zaman ;
    A)0,25 moldür (doğru)
    B)24,5 gramdır (Molekül ağırlığı bu molekülün 98g/mol 0,25 molün ise 24,5gramdır yani doğru)
    C)0,5 mol H atomu içerir(0,25 moldü molekül 2 tane H içeriyor o yüzden doğru)
    D)3,5 mol atom içerir(0,25 mol molekül 7 atom içeriyor 0,25x7=1,75 eder yani 3,5 değil yanlış)
    E)N/4 tane molekül(0,25 mol demek zaten bu da doğru)
  • baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Cu-Hg-Ag Yari soy metalleri sadece oksijen iceren bilesiklerle tepkimeye girmez.
    Ornegin Cu+H20 ----> tep. yok
    H2so4 ve hno3 ile tepkime verir ve aktif metallerin cikardigi h2 gazi yerine no2 ya da so2 gazlari cikarir.
    Tabi bu arada h2so4 ve hno3 seyreltik ise tepkime yine gerceklesmez.Derisik olmasi gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musahan17

Cu-Hg-Ag Yari soy metalleri sadece oksijen iceren bilesiklerle tepkimeye girmez.
    Ornegin Cu+H20 ----> tep. yok
    H2so4 ve hno3 ile tepkime verir ve aktif metallerin cikardigi h2 gazi yerine no2 ya da so2 gazlari cikarir.
    Tabi bu arada h2so4 ve hno3 seyreltik ise tepkime yine gerceklesmez.Derisik olmasi gerek.

Oksijen içeren asit bileşikler demek istemiştim, soymetalin tanımını biliyodur diye kısa geçtim , yoksa çok şükür kimya bilgim iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 17 Aralık 2016; 11:50:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt matematik unutuyorum
    4 yıl önce açıldı
    Tyt matematik çözemiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.