Şimdi Ara

Yapamadığım 2 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.iki sayının çarpımı nasıl sıfır olabilir
    2.Bu smith sayılarında cevap 121 olmucakmı.
     Yapamadığım 2 soru

Yapamadığım 2 soru

sizlere kolay gelsin çok sağolun

• ilk soru c sıkkı orda a pozitif bir sayı b de negatif yerine koyunca saglıyor c de 0 oluyor.
  • 1. sorunun cevabı C
    2. 4-22-121 smith. gerisi değil.

çaktırmayalım editleyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 25 Ağustos 2009; 18:17:49 >
  • 2.soru da yanlıs smith sayısı olanlar 4 ve 27 olmayanlar 21 22 121
  • ahhh yemin ederim kafam allak bullak olmuş :D:D.ben zannediom 2 tane sıfırın çarpımı sıfır olur diye azuhaha:d.ondan soruyu hiç bakmadan boş geçmiştim .2 sorudada birşeyler olmuştur sağolun cevaplar için

2.soru hatalı deme:D

siyah bende hamlamışım 121'i asal bölenlerine ayırırken 11'e bölüp bitirdim gerizekalı ben öteki 11'i görmüom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 25 Ağustos 2009; 18:13:33 >
  • 121 smith sayısıdır:
    121=11*11
    1+2+1=1+1+1+1
    Rakam toplamı diyor, sayı toplamı demiyor.

21 aranan sayı değil: 21=7*3
    2+1=7+3 olmuyor.
  • çok sağolun harbidende çok hızlısınız ya yemin ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    her gün 1 mat denemesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: schrocat

121 smith sayısıdır:
    121=11*11
    1+2+1=1+1+1+1
    Rakam toplamı diyor, sayı toplamı demiyor.

21 aranan sayı değil: 21=7*3
    2+1=7+3 olmuyor.

27 için de 27=9*3
    2+7=9+3 olmuyor
    kendime yuh diyorum artık nasıl kazandım ben össyi yahu
    27/3/3/3
    2+7=3+3+3. oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 25 Ağustos 2009; 18:26:23 >
  • 1. soru

a.c = 0

aküp.bkare > 0

a.b < 0

Bu soruda a.c'den biri 0 olmalıdır ki çarpımları 0'a eşit olsun. Burda a=0 dersek diğerlerini sağlamaz. C'yi zaten bir kere kullanıyoruz. 0 yazarsak;

a.0=0 (1. denklemimizde c=0 olarak yerleştirdik.)

aküp.bkare > 0

a.b < 0

Bu 2 denkleme bakarak b'nin negatif a'nın pozitif olduğu açıkca belli. Nasıl anladın dersen bir kere a ve ya b'den biri negatif olcak. Eğer a negatif deseydik aküpte negatif olurdu. O yüzden aküp.bkare > 0 sağlamazdı. O yüzden a=1 b=-1 dersek iki denklemide sağlar.

Cevap b<c<a

2. soruya gelirsek

Smith sayısını bulmak için şıklardaki sayıları asal çarpanlarına ayırmalısın. Mesela şıklardan 5 tane örnek vereyim.

4'ü düşünelim. 4'ü asal çarpanlarına bölersek 2.2 çıkar. 4=2+2 sağlıyorsa bu bir Smith sayısıdır.

22'yi düşünelim. 22'nin asal çarpanları 2.11'dir. 2+2=2+1+1 bu bir Smith sayısıdır.

27'yi düşünelim. 27'i asal çarpanlarına ayırırsak 3.3.3 çıkar. 2+7=3+3+3 Buda 9=9 sağlıyor bu da bir Smith sayısıdır.

121'i düşünelim. 121'in asal çarpanları 11.11'dir. 1+2+1=1+1+1+1 sağlar. Bu bir Smith sayısıdır.

21'e bakalım. 21'i asal çarpanlarına ayırırsak 7.3 çıkar. Burada 2+1=7+3 sağlamaz. Bu bir Smith sayısı değildir.

Kısaca son soru için şıklardan gitmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 25 Ağustos 2009; 18:35:14 >

• Bu kitap Körfez'in SayısalSET'i veya FEM'in FEMSET'i mi? (İkisi de aynı kitap zaten.) Ayrıca 12. sınıfa geçeceksin, hafta sonu ÖSS kursundasın, size bu söylediğim kitaplardan birinin 1.'sini dağıttılar ve Mat-1'deki çıkmış ÖSS sorularını çözüyorsun; doğru mu?

• 1. si femsetin yaprağına benziyo da 2.si değil sanırsam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bu kitap Körfez'in SayısalSET'i veya FEM'in FEMSET'i mi? (İkisi de aynı kitap zaten.) Ayrıca 12. sınıfa geçeceksin, hafta sonu ÖSS kursundasın, size bu söylediğim kitaplardan birinin 1.'sini dağıttılar ve Mat-1'deki çıkmış ÖSS sorularını çözüyorsun; doğru mu?

barman sağol.
    hepsi dediğin gibi son sınıfım öss kurundayım.kitabın 1.dağıttılar mat1 öss çıkmış sorularınu çözüom
    2 sorum daha var arkadaşlar bu sefer suç ösyeminin değil benim

Yapamadığım 2 soru

Yapamadığım 2 soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 27 Ağustos 2009; 16:57:53 >

• arkadaşlar bekliyom hade .küfredermiş gibi oldu ama sevaba girersiniz
  • 0,0625 ama cevaplarda göremedim

ayrıca bunlar çok kolay ben bunları leblebi niyetine yiyorum matematiğim iyi olmamasına rağmen .... 1 soruyuda düzeltirsen çözerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_efendi -- 27 Ağustos 2009; 17:23:28 >
  • sağol cevap tam gözkmüo ama sağda. sorular kolay ama benim matematiğim olağan üstü kötü oks de -6 net yapan birisiyim yani o yüzden benimle kötü matematikte kimse kapşamaz
  • daha lise 1'e geçmeme rağmen 1. soruyu ben bile bir yere bakmadan çözdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

sağol cevap tam gözkmüo ama sağda. sorular kolay ama benim matematiğim olağan üstü kötü oks de -6 net yapan birisiyim yani o yüzden benimle kötü matematikte kimse kapşamaz

sanırım benle yaşıtsın ben fenden 21 küsür türkçeden 23 küsür sosyal full ve matematik 9küsür net yapan bir kişiyim ancak hiç çalışmamaıştım çarpanlara ayırmaları falan yapamaıştım diye hatırlıyorum şimdi sorun yine çalışmamak matematik 2'im nerdeyse 0' gerçekten ona çok çalışıcam beni forumda pek göremessiniz yakın zamanda maksadım derece yapmak çünkü 2.bölüm matematik'i halledim cumhuriyet dönemi edebiyat'a az daha çalışıverip aydınlanma-optik'deki eksiklerimide tamamlarsam gerçekten fullermiş gibi olucam 150''ye yakın soru yapıyorum şu ara birinci bölüm testlerinde

ayrıca haberin olsun matematikde dört değil 2 işlem vardır , toplama ve çarpma bölme ve çıkarma yoktur çıkarma negatif sayı ile toplama bölmede reel sayı ile çarpmadır ... orda bulman gereken 16'yı hangi sayı ile çarparsam 1 olurdur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_efendi -- 27 Ağustos 2009; 18:15:06 >

• Baktım, kimse tınlamamış. Ben yardımcı olayım.

1. soru

Bu soru modüler aritmetikten çözülen bir sorudur.

Mesela orda 10 km'de 0031 gösterdiğini söylemiş. Bunun nasıl olduğunu açıklayayım.

10 (mod 3)'te alırsak yani 10'u 3'e bölersek(Bölüm 3, Kalan 1)

Şimdi burada bölümü diğerine yazıp 4'e 5'e 6'ya sıra sıra bölmeye çalışıyoruz.

3 (mod 4)'te alırsak yani 3'ü 4'e bölmeye kalkarsak (Bölüm 0, Kalan 3)

Burada 5, 6'ya bakamıyoruz. Çünkü bölünecek sayı kalmamış. Böylelikle 5, 6 bölümü 0'dır. 4. bölüm 3, 3'lü olan kısım ise 1'dir. Yani 0031'dir.

Şimdi aynısını 100'de yapalım.

100 (mod 3)'te alırsak yani 100'ü 3'e bölersek (Bölüm 33, Kalan 1)

33 (mod 4)'te alırsak yani 33'ü 4'e bölersek (Bölüm 8, Kalan 1)

8 (mod 5)'te alırsak yani 8'i 5'e bölersek (Bölüm 1, Kalan 3)

1 (mod 6)'ta alırsak yani 1'i 6'ya bölersek (Bölüm 0, Kalan 1)

Buradan kalanları sıralayacağız. Mesela (mod 6), (mod 5), (mod 4), (mod 3) sırasıyla bunların kalanları bizim sayımızı verecek.

demekki;

1131

2. soruya gelirsek

a'nın b'ye bölünmesiyle 16a çıkıyormuş. O zaman şöyle bir denkleme dökmek istersek.

a/b=16a

a=16a.b

A'lar giderse iki tarafta da bir olur, ayrıntılı yazacağım.

a=16.a.b 1=16.1.b Burasıda 1=16b olur

1=16b'de burayıda b rakamının 0,0625 olması sağlar. Bulmak içinde 16.0,0625 yaparsan 1'i veriyorsa cevap doğrudur.

Üşenmeden yaptım. Yemeği buz gibi yaptık, neyse ben yemeğe döneyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 27 Ağustos 2009; 18:55:35 >

• barman çok sağol zahmet oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

barman çok sağol zahmet oldu

Önemli değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.