Bildirim
YAMUK SORUSU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
evet cevap 2 anlatabilir mi sin -
quote:
Orijinalden alıntı: atg40
ARKADAŞLAR ÇÖZÜP ANLATABİLİRMİ SİNİZ?
http://s1311.hizliresim.com/1h/3/u6b8t.png
-
kardeş üçgene tamamladınya nasıl iki açıda b b oluyo yöndeş açıyı anladım ama nasıl ikizkenar olduğunu anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atg40 -- 3 Kasım 2013; 22:35:02 > -
quote:
Orijinalden alıntı: atg40
kardeş üçgene tamamladınya nasıl iki açıda b b oluyo yöndeş açıyı anladım ama nasıl ikizkenar olduğunu anlamadım
a+b=90 ise 2a+2b=180 olmalı o yüzden diğer açı da b olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En üstte ki noktaya R diyelim.
RAB üçgeni ile RDC üçgeni arasında; açı-açı-açı benzerliği var. Bu yüzden R köşesinin açısı b olacak.
Gerisini anlamışsınızdır umarım. Arkadaş açıklayıcı anlatmış.
Takıldığınız nokta varsa sorabilirsiniz her daim, buradayım şuanlık. -
Hem açıortay hem de dik varsa orası ikizkenardır. İkizkenar olması için herhangi iki özelliğin olması gerekir yani açıortay indiği kenara dikse hem indiği kenarı iki eşit parçaya ayırır hem de yandaki kenarlar eşit olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Peker7
RAB üçgeni ile RDC üçgeni arasında; açı-açı-açı benzerliği var. Bu yüzden R köşesinin açısı b olacak.
Takıldığınız nokta varsa sorabilirsiniz her daim, buradayım şuanlık.
benzerlik bu soru için biraz gereksiz bence. diğer arkadaşın dediği gibi a+b 90 ise 2a+2b 180 olur. diyeceğim o ki olay zaten çırılçıplak ortada -
quote:
Orijinalden alıntı: Jesse.Pinkman
quote:
Orijinalden alıntı: Peker7
Takıldığınız nokta varsa sorabilirsiniz her daim, buradayım şuanlık.
benzerlik bu soru için biraz gereksiz bence. diğer arkadaşın dediği gibi a+b 90 ise 2a+2b 180 olur. diyeceğim o ki olay zaten çırılçıplak ortada
Bir nokta da haklısınız fakat, soru üzerinde görülebilecek tüm yöntemlerin görülüp çözülmesi taraftarıyım.
Geometrinin güzelliği burada fikrimce.
-
Peki bu soru hani yamuğun C köşesinden çizilerek kelebek benzerliği ve açıortay kullanılarak nasıl çözülürdü ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X