Şimdi Ara

YAMAHA RX-V481 veya DENON AVR-X1300W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu iki AVR arasında kaldım. Ne alaka, biri 7.2 diğeri 5.1 diyebilirsizniz. Oda 7.1 ve üstü için uygun değil, bu nedenle 5.1 kullanmam gerekiyor. 7.2 sistemle 5.1 kullananlar varsa deneyimlerini duymak isterim. Bunun yanında Harman Kardon 161S'de kafamı kurcalıyor ama HDMI pass through olmadığı için onu eliyorum.

Hoparlör konusu: Harman Kardon HKTS-65 düşünüyorum. Nasıldır? Bunun yerine ön için Yamaha NS-F150, merkez ve surround için Yamaha NS-P150 ve sub için Yamaha NS-SW200 nasıl olur? Veya başka seçenekler de olabilir.

Hoparlör bütçesi HKTS-65 fiyatı baz alındığında yaklaşık 3.000TL. Belki daha iyisi daha ucuza vardır ama bir süre araştırdıktan sonra bütün bilgiler birbirine giriyor . Bu nedenle sizlerin fikirleri önemli.

• Yamaha 481 var Canton 125 MX ile kullanıyorum. Odam 25m2 civarı. Kombinasyondan son derece memnunum ve ilk kez bir AVR kullanıyorum. Diğer marka ve modelleri şimdiye kadar denemedim ve kullanmadım. Başlangıç için 7.1 sistem hiç düşünmedim zaten evim de müsait değildi bütçem de. Canton seti çok uygun almıştım. AVR'yi de amazondan çok uyguna aldım. Böylece toplamda 1800TL şaka gibi bir fiyata ses sistemini toparladım. Yamaha'nın tablet/ telefon uygulaması ve PC media deposu vs. bağlantı seçenekleri sınırsız. Düşünün elimdeki ipad cihaza tam 3-4 farklı şekilde bağlanabiliyor Bluetooth, Air Play, Spotifty vs. ayrıca evdeki PC'de media player üzerinde oluşturduğunuz listeleri AVR'den direk çalabiliyorsunuz. Bunun yanında Bulunduğum yerdeki internet ağına bağlanıp internet radyolarını dinleyebiliyorum. wi-fi ile eğer NAS ya da media deponuz varsa oraya bağlanıp listeleri çalabiliyorsunuz. Ayrıca cihaz YPAO mikrofonu ile hoparlörlerin mesafelerini algılayıp onlara uygun ses kazançlarını ayarlıyor (metre ile ölçtüm mesafeleri hemen hemen tam olarak tespit etmiş). Ben cihazın gerek ses gerekse kullanım performansından çok memnun kaldım. Diğer cihazları kullanmadığım için bir şey söylemem ama başlangıç amfisi olarak Yamaha 481'i şiddetle tavsiye edebilirim. Ayrıca harman kardon yerine bulabilirseniz canton setlere yönelmenizi de tavsiye edebilirim. Canton ülkemizde pek bilinmiyor olsa da gerek malzeme gerekse ses kalitesi olarak üst düzey ürünler üreten bir firma. Hele 125 MX'in 100W bir subı var sesi daha yarının üzerine çıkartamadım odanın her yerinden zangırtılar gelmeye başlıyor

• 481 almaya gittiğimde 681 için çok güzel indirim yaptılar. Haliyle de dayanamayarak onu aldım. Şimdi sıra hoparlörlerde. 5.1 olarak Heco Victa (102, 202, 302, Prime SUB 252), Magnat (Tempus C22, Tempus 33 front ve surround, Tempus SUB 300A), Klipsch (R-15M, R25C, R-14S, R10SW) düşünmekteyim. Elbette Klipsch almak isterim ama fiyatı nedeniyle zor gibi. Heco ve Magnat kullananlar Klipsch karşısındaki artıalrını ve eksilerini belirtebilirlerse sevinirim. Sistem film ve müzik için kullanılacaktır.
  • nnasko N kullanıcısına yanıt
    heco victa 302 202 102 fazlasıyla sinemada ve müzikte tatmin edecek başka hoparlör bakmanıza gerek yok bende onkyo 656 ile aynı hoparlörleri kullanıyorum sub işine gelirsek öyle çok para vermenize gerek yok ben sub olarak sony cs9 kullanıyorum hem fiyatı çok güzel hemde performansı harika yabancı sitelerdende inceleyebilirsiniz sony cs 9 u bir arkadasada forumdan aldırdım arayıp teşekkür etti subwoofer geldiğinde iyiki almışım diyeceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: odesy

heco victa 302 202 102 fazlasıyla sinemada ve müzikte tatmin edecek başka hoparlör bakmanıza gerek yok bende onkyo 656 ile aynı hoparlörleri kullanıyorum sub işine gelirsek öyle çok para vermenize gerek yok ben sub olarak sony cs9 kullanıyorum hem fiyatı çok güzel hemde performansı harika yabancı sitelerdende inceleyebilirsiniz sony cs 9 u bir arkadasada forumdan aldırdım arayıp teşekkür etti subwoofer geldiğinde iyiki almışım diyeceksiniz

Sinema da sub en önemli parçalar dan çok fazla bütçe gerek Yok degil tam tersi 5.0 setten daha çok bütçe ayırmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    eray hoca doğru söylüyor sub en önemli parçalardandır ama ben heco 302 202 102 kullanıcam derseniz benim tavsiyemdir fiyat performans olarak ama eray hocam göre daha iyi bir sub önerebilir
  • Geçen postanem nick li bir abımız satıyordu

2000 lira goldenair force 4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ** YAMAHA RX-V667 ile DENON 1911**
    14 yıl önce açıldı
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sub için CS9 değil ama Boston Acoustics ASW 250 veya Dali Fazon SUB1 nasıl olur? Uygun fiyatlı ve Heco'da olmayan AUTO POWER özellikleri ayrıca tercih sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nnasko -- 8 Temmuz 2017; 22:28:7 >
    bütçe sorun değilse tabiki Boston Acoustics ASW 250 ama dediğim gibi ben aldım 750 ye sony cs 9 boston 2500 lira aradaki fiyat farkına değecek performans verecekse alınmalı Boston Acoustics ASW 250 Ağırlık - 14.02kg bas sürücü 25 cm Frekans Aralığı - 28Hz – 150Hz Sony cs 9 ağırlık 14kg bas sürücü 25cm frekans aralığı 28 hz 200 hz benim demek istediğim bostonu aldık performansı sony kadar olacaksa ki kağıt üstünde fark yok gibi duruyor 2500 lira vermenin anlamı yok verir iki üç katı performans tamam o zaman al bostonu kullan şimdi ben boston kullanmadım aylarca arastırdım fiyat performans cihazı sony den başka alınacak sıfır cihaz yok 14kg ağırlığı olacak 25cm sürücüsü olacak frekans değerleri iyi olacak 2500 3000 lira diğer markalarda dediğim gibi forumdan bir arkadasa aldırdım arayıp teşekkür etti beni bırakın vereyim cep numarasını onunla konusun bilgi almak isterseniz 2500 3000 lira verip dali olur boston olur başka marka olur almak istersenizde karar sizin amazonda 120 ye yakın incelemesi var 4.7 almış ben almadan önce bütün yabancı yorumları okudum önyargılı olmamak lazım bostonu alana kadar yada daliyi iki tane sony sub alınıyor para kolay kazanılmıyor dediğim gibi son tercih yine sizin

• quote:

bütçe sorun değilse tabiki Boston Acoustics ASW 250 ama dediğim gibi ben aldım 750 ye sony cs 9 boston 2500 lira aradaki fiyat farkına değecek performans verecekse alınmalı Boston Acoustics ASW 250 Ağırlık - 14.02kg bas sürücü 25 cm Frekans Aralığı - 28Hz – 150Hz Sony cs 9 ağırlık 14kg bas sürücü 25cm frekans aralığı 28 hz 200 hz benim demek istediğim bostonu aldık performansı sony kadar olacaksa ki kağıt üstünde fark yok gibi duruyor 2500 lira vermenin anlamı yok verir iki üç katı performans tamam o zaman al bostonu kullan şimdi ben boston kullanmadım aylarca arastırdım fiyat performans cihazı sony den başka alınacak sıfır cihaz yok 14kg ağırlığı olacak 25cm sürücüsü olacak frekans değerleri iyi olacak 2500 3000 lira diğer markalarda dediğim gibi forumdan bir arkadasa aldırdım arayıp teşekkür etti beni bırakın vereyim cep numarasını onunla konusun bilgi almak isterseniz 2500 3000 lira verip dali olur boston olur başka marka olur almak istersenizde karar sizin amazonda 120 ye yakın incelemesi var 4.7 almış ben almadan önce bütün yabancı yorumları okudum önyargılı olmamak lazım bostonu alana kadar yada daliyi iki tane sony sub alınıyor para kolay kazanılmıyor dediğim gibi son tercih yine sizin

ASW 250'yi 1.200 liraya alabiliyorsam da mı CS9?

o fiyata alabiliyorsanız Boston Acoustics
    681 i nerde ne kadara aldınız. tavsiye eder misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.