Şimdi Ara

Yamaha rx-v 365 hdmı ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar,bir türlü aşamadığım bir sorunum var,komple denon sinema sistemim vardı sırf hdmı porları arızalıdıır diye güzelim anfimi sattım yerine bahsettiğim yamaha rx-v365 i aldım ve yine aynı sorunla karşı karşıyayım.

Sorun sesi alamamam,ne yaptıysam görüntüyü alıyorum ses gelmiyor.Bağlamak istediğim cihazlar TV,UYDU VE AMFİ amaç tvden çıkaan sesi hdmı ile alabilmek.

Denemelerim,görüntü için tv den amfiye,ses içinde uydudan amfiye giriş yaptım,hdmı lar arasında oynamalar yaptım fakat sorun düzelmedi.

Önerilerinizi bekliyorum.

Yamaha rx-v 365 hdmı ses sorunu Yamaha rx-v 365 hdmı ses sorunu

• Güncel...

1- uydu kutunuzun hdmi çıkışına taktığınız hdmi kablosunu amfinizin hdmi girişlerinden (hdmi in) birine takmanız. Daha sonra diğer hdmi kablosunu da amfinin hdmi çıkışından (Out) Tv'nin herhangi bir hdmi girişine takmanız gerekiyor. Daha sonra da hem tv'den hem de amfiden hangi hdmi girişine taktıysanız o girişleri seçmeniz gerekiyor.

Eğer bu şekilde bağlantı yaptığınızda görüntü geliyor fakat ses gelmiyorsa uydu kutunuz hdmi yoluyla ses iletmiyor demektir, yada menüsünden ses ayarlarını yapmanız gerekiyor.

2- Diğer seçenek ise tv'nizde ve anfinizde ARC özelliği mevcut ise uydunuzdan çıkan hdmi kabloyu tv'nin herhangi bir hdmi girişine takıp, diğer hdmi kablosunu da Tv'nin ARC özellikli olan hdmi girişi ile amfinin hdmi Out (çıkışına) takmalısınız. Tv'lerde genelde 1.hdmi girişi ARC destekli olur ve o girişin yanında ARC diye yazar.

ARC, ses dönüş kanalı anlamına geliyor. Yani tv'niz herhangi bir kaynaktan gelen sesi hdmi kablo ile amfiye aktarabiliyor. Mesela tv'nize usb'den bir film takıp izliyorsunuz. Bu filmin sesini amfiden almanızı sağlıyor. Bunun için hem Tv'nin hem de amfinin ARC destekli olması ve her iki aletin de ses menülerinden gerekli ayarların yapılmış olması gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• RX-V365 İçin digital (optik- coaxial) veya analog ses bağlantısı yapmanız lazım hdmı sesi desteklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bunun için 2 yol var.

1- uydu kutunuzun hdmi çıkışına taktığınız hdmi kablosunu amfinizin hdmi girişlerinden (hdmi in) birine takmanız. Daha sonra diğer hdmi kablosunu da amfinin hdmi çıkışından (Out) Tv'nin herhangi bir hdmi girişine takmanız gerekiyor. Daha sonra da hem tv'den hem de amfiden hangi hdmi girişine taktıysanız o girişleri seçmeniz gerekiyor.

Eğer bu şekilde bağlantı yaptığınızda görüntü geliyor fakat ses gelmiyorsa uydu kutunuz hdmi yoluyla ses iletmiyor demektir, yada menüsünden ses ayarlarını yapmanız gerekiyor.

2- Diğer seçenek ise tv'nizde ve anfinizde ARC özelliği mevcut ise uydunuzdan çıkan hdmi kabloyu tv'nin herhangi bir hdmi girişine takıp, diğer hdmi kablosunu da Tv'nin ARC özellikli olan hdmi girişi ile amfinin hdmi Out (çıkışına) takmalısınız. Tv'lerde genelde 1.hdmi girişi ARC destekli olur ve o girişin yanında ARC diye yazar.

ARC, ses dönüş kanalı anlamına geliyor. Yani tv'niz herhangi bir kaynaktan gelen sesi hdmi kablo ile amfiye aktarabiliyor. Mesela tv'nize usb'den bir film takıp izliyorsunuz. Bu filmin sesini amfiden almanızı sağlıyor. Bunun için hem Tv'nin hem de amfinin ARC destekli olması ve her iki aletin de ses menülerinden gerekli ayarların yapılmış olması gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkür ederim akşam 2. Öneriyi deneyeceğim .

• quote:

Orijinalden alıntı: serolok

RX-V365 İçin digital (optik- coaxial) veya analog ses bağlantısı yapmanız lazım hdmı sesi desteklemiyor.

Burada anladığım kadarı ile ses destekliyor ?

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) ilk ve tek sanayi tarafından desteklenen, sıkıştırılmamış, tamamen dijital ses / video arabirimi. Kristal berraklığında sunmak için yeteneği ile, tüm dijital tek bir kablo üzerinden ses ve video, HDMI dramatik kablolama kolaylaştırır ve yüksek kalitede ev sineması deneyimi ile tüketicilere sağlanmasına yardımcı olur. HDMI, böyle bir aşkın böyle bir yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) gibi bir set-top box, Blu-ray Disc ™ oynatıcı, DVD oynatıcı ya da AV alıcı ve bir video monitör, çoğu ses / video kaynakları arasında bir arayüz sağlayabilir Tek kablo. ürünün modeline bağlı olarak, HDMI, tek bir kablo üzerinde, standart gelişmiş veya yüksek tanımlı video, çok kanallı dijital ses desteği. Bu (Dolby ® Digital ve DTS gibi) bütün mevcut sıkıştırılmış ses formatlarını destekleyen ve en yeni HDMI cihazlar Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio ™ gibi kayıpsız dijital ses formatlarını destekler. (ayrıntılar için her ürünün özellikleri görüntüle HDMI uyumluluğuna da bağlıdır.)

• Aynı sorun bende de var. Çözüm buldunuz mu?

Malesef çözemedim ve ürünü elden çıkardım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fenci33 F kullanıcısına yanıt
    bayhax kullanıcısına yanıt
    RX-V365 HDMI üzerinden ses çözemez. Sadece HDMI switch olarak çalışır.
    Ses için Co-Ax yada sp/dif'ten bağlantı yapmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 9 Temmuz 2020; 16:31:52 >
  • Aynı cihaz bendede var türkcell tv pulas cihazı usb üzerinden film izliyorum. cinema dsp devreye giriyor ve sesi kesiyor Reset atana kadarda hiç ses gelmiyor.usb den film açtığımda bu sorunla karşılaşıyorum normal yayından veya müzik dinlerken sıkıntı yok (NOT: tv plusı amfiye sadece optic girişten bağlıyorum)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.