Şimdi Ara

Yalıtımı en iyi, iç mekanı en sessiz c sınıfı araç önerisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
24.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sıralama 1 c4 2 yeni i30 golf fena değildir sadece. yahu kullanmadıysanız yazmayın ne olur.

sessizlik açısından aslında i30 c4'den de iyi ama lastikler çok kötü. yol sesi aldırıyor. c4 ise 120'den sonra hafif rüzgar sesi alır o kadar.

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

c4, i30 ve aurisi test ettim c sınıfı dizel, hepsinin ses yalıtımı yeterliydi, ama bi sıralama gerekirse c4 i 30 auris seklinde olabilir azdan çoğa doğru. Ben size c4 öneririm hocam, 1,3 cdti dan sonra ilaç gibi gelir.

Önerin için tesekkürler dostum
    Pekiyi c4 , astradan alışık olduğum kalite hissini, sağlamlık, konfor v.s karşılayabilirmi, ayrıca ikinci elde astrayı sattığım kadar rahat satabilirmiyim....

2. el konusunun dışında C4 Astra dan her konuda daha iyi hissettirir. Yalıtımı ve malzeme kalitesi Astra dan daha iyi. İki araç da güvenli araçlar. Süspansiyonları da gayet iyi çalışıyor C4 ün.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

BMW YENİ 116d ................yanlış mı.
    VOLVO S80 DE DE KULLANILAN 116 BG DİZEL MOTOR. ..............beygiri ve torku farklı olabilir ama aynı MOTOR değil mi.
    ORTALAMA 4.3 LİTRE YAKIT. .......... kağıttaki fabrika verisi 3.8 ama TEST TÜKETİMİ 4.3-4.5 lt
    OPSİYONEL 8 KADEMELİ OTOMATİK VİTESİ İLE TADINDAN YENMEZ. .......... bmw nin yeni geliştirdiği
    otomatik vites 8 kademeli diye biliyorum, takip etmeyeli 9-10 vites yaptıysalar bilemiyorum.

BMW YENİ 116d.. 1serisi önerilen diğer araçlardan sessiz değil. en basitinden 75mph hızda autocar test verilerine göre kabin içi ses düzeyi
    2012 BMW 116i - 75 dbA
    2012 Hyundai i30 - 70 dbA
    2011 VW Jetta - 68 dbA

VOLVO S80 DE DE KULLANILAN 116 BG DİZEL MOTOR.. motorlar ford-PSAdan alınma değil. bmw üretimi kendi dizel motoru

OPSİYONEL 8 KADEMELİ OTOMATİK VİTESİ İLE TADINDAN YENMEZ. ....... otomatik seçeneği dizel modelde sunulmuyor

• Burda onlarca kişi boş boş kafalarına göre yazarlar.En iyisi sen git bir test sürüşü yap sonra karar ver

Golf diyenlerin Golf'e binmediklerine veya Golf dışında araca binmediklerine eminim. Golf sessiz falan değil, bariz şekilde lastik sesi alıyor.

Yalıtımı en iyi, iç mekanı en sessiz c sınıfı araç önerisi?
  • quote:

yok bizim derdimiz millet anlasın mevzuatı.
    senin gibi böyle ultra ütopik yaklaşımların sonu galerici kafası olup çabuk satıştır da genelde.
    o bakımdan.

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bu kadar tantanaya gerek yok, yapılmış testler var. Görüldüğü gibi en sessizi Focus ve BMW. Ses yakıtımında Golf, Megane falan çuvallamışlar.

Golf diyenlerin Golf'e binmediklerine veya Golf dışında araca binmediklerine eminim. Golf sessiz falan değil, bariz şekilde lastik sesi alıyor.

Yalıtımı en iyi, iç mekanı en sessiz c sınıfı araç önerisi?

130 Km hızda 1 serisi 73, golf 71 db almış.Nasıl oluyor da Golf çuvallıyor hayret bir şey.
    Hani verilerin ortalamasına baktığımızda 1 serisi ve focus diğerlerinden daha sessizmiş deseniz anlayacağım da, bu yazdığınızın anlamak mümkün değil.
    Anlaşılan siz çuvallama görmemişsiniz.

• auris bu konuda iyi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Yalıtım olarak C4 ve Megane 3 başı çekiyor.

Sonra Golf ve peşinden de Bravo gelir.

En son da 308, i30 ve Ceed derim.

Gerçi bravonun yol sesi yalıtımı çok iyiyken dizel motoru çok gürültülü olduğu için içeri bir miktar motor uğultusu alıyor.

Bravo benzinli olursa hiçbir sıkıntı olmaz. :)

Not: Bravo önceki aracımdı.

Megane şimdiki aracım.

C4 ve Golf'ü de defalarca test ettim.

Yazdıklarıma katılmıyor olmanız için bu araçları benzer miktarda kullanmış olmanızı beklerim.

Mazda 3, Auris, Lancer vb. diğer C sınıfı hb araçların yalıtımı o kadar başarılı değil maalesef.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Umarım bir fikir verir.

I30 konusunda katılıyorum Haluk Abi.
    En sessizler arasında yazanlar olmuş da ben rahatsız edici olmamakla birlikte yol sesi aldım bol miktarda.
    Bunun yanında,geçen hafta kullandığım Megane GT Line ciddi anlamda rüzgar sesi alıyordu.
    Hatta bir önceki gün aynı yolu abimin Megane II Auth.ile gittik,abimin aracı bariz daha sessizdi 8 yıllık olmasına rağmen.
    Konuyla ilgili sana pm atmıştım ama görmedin sanırım abi :) Bi konuşalım o konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra
    ...
    Konuyla ilgili sana pm atmıştım ama görmedin sanırım abi :) Bi konuşalım o konuda

Senden gelmiş bir pm yok bende Çağrıcım.

Boş bir vaktinde tekrar atarsan konuşuruz tabii. :)

Selamlar.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Açık olmakta fayda var dostlarım, bende de toplumumuzun geneli gibi bazı önyargılar var, mesela hyundai,kia ve peugeot asla almayacağım arabalar.
    Astraya karşı gönülbağım var motorunu bir düzeltse sorgusuz sualsiz gider alırım.
    Golf bana göre iphone gibi; imaj satıyor, gereğinden fazla pahalı , yoksa güzel araba lafım yok.
    Japon sevmiyorum ve bana hitab etmediğini düşünüyorum.
    C4 e gelince tek sıkıntı ikinci el gibi görünüyor, halk arasındaki imajı biraz eksi yönde, yoksa benimde hoşuma gidiyor donanım listesi ve fiyata baktığımda en mantıklısı, aynı şekilde motor da öyle.ama insanlık hali belli olmuyor ani bir sıkışıklık yaşadım satmam icabetti bir haftada sadece bin lira esneyerek sattım arabamı...
    Bazı arkadaşlar galerici mantığı deselerde bu da önemli benim için...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    BMW G20
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

ayrıca ikinci elde astrayı sattığım kadar rahat satabilirmiyim....

beyler bisaniye.
    Cümleye geliniz.
    Arkadaşımızın aradığı kriteri verelim.
    Kolay satış.
    Diğer yaptığınız yorumların hepsi yalan olmuş.
    Rahat satış lazımmış kardeşe.
    Verelim:
    toyota,volkswagen,honda,opel,ford.
    Diğerleri sana uzay aracı da yapsa hikaye anlayacağın.

Mesajınızdaki genel hava bu konulara dehşet derecede hakim olduğunuzu gösteriyor.
    Herkesin dikkatinden kaçmış olan olan o gizli kriteri yakalayabilmiş olmanız ise nekadar ince bir zekaya sahip olduğunuzu...
    Bana kardeş ve arkadaş şeklindeki hitabetiniz; kralın karşısına çıkmış zavallı gibi hissetmemi ve sizin gibi engin ve derin bilge kişilerin önünde böyle bir konu açmış olmaktan utanmamı sağladı... En son verelim o zaman diyerek başladığınız cümleyse hepsine tüy dikti...

Ben bir konuda yardıma ihtiyaç duydum ve konu açtım. Sağolsun arkadaşlar da dillerinin döndüğünce yardımcı oluyorlar...
    Bir fikriniz var ise! Beyan ediniz, yok ise susunuz, konuyu beğenmediyseniz boşuna kalabalık etmeyiniz...

Bende aynen shadowgeist gibi düşünüyorum. Sınıfının en sessiz aracını arama çabanızı saygıyla karşılıyorum.
    Fakat 2.elini düşünerek araba almanın yanında; yedek parça, piyasada tutulması, eş dost yorumu gibi aşırı şekilde saçma kriterlere göre araba alma işini bende anlamıyorum.
    2. eli iyi olacak diye, daha kaliteli, motoru iyi, konforlu, sıradışı araçlara binemiyecekmiyiz.

• @ukubat
    Sizdemi bunu anladınız yazdıklarımdan?
    Ben evrensel kriterler yazmadım ki, benim için önemli olanı yazdım...

Hepimizin kendimize göre kriterleri vardır ama maalesef hepsine birden cevap verebilen yok. Araç alım arefesinde hepsini değerlendiririz ama alrlen bir yada bir kaç kriteri eleriz, bazı şeylerden fedakarlık ederiz. Kimsenin tercihi ve kriteri kimse için belirleyici olmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sadece kaç para almışlar diye merak ediyorum o kadar.
    .
    bu motorun PSA grubu olduğu bütün yabancı ve yerli sitelerde geçiyor.
    zaten Avrupa daki bu krizin içinde
    hazır kalitesi ispatlanmış motor varken...
    motor geliştirecek kadar enayi değillerdir.
    sizin bahsettiğiniz eski 116d idi ve bmw nin 2.0 dizel motoruydu.
    114 hp 116d, 2.0 dizel
    141 hp 118d, 2.0 dizel
    181 hp 120d, 2.0 dizel di.
    .
    8 kademeli otomatik vites Almanya da bu motor ile birlikte ''EffDyn edition'' olmayan versiyonunda 2150 euro ile alınabilmektedir.
    VOLVO S80 de 1.6 dizel olabileceğine kim inanırdı, ....
    http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/1series/5door/2011/showroom/carconfigurator/configurator.html
    http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/1series/5door/2011/showroom/compare.html?model_1=114i&model_2=116d

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”

• quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

bu vatandaşlara alış kardeşim.
    atar tutar sessiz konforlu cart curt.
    ondan sonra yumurtlar amman ha çabuk satayım.
  • Valla yeni C4 sessizlik, yalıtım konusunda çok başarılı.Aynı zamanda performanslı kullanımda da göstergeye felan bakmasam 130-140 a çıktıgımıda hiç anlayamıyorum, hızıda kesinlikle hiç hissettirmiyor alet.Bu en son kasa C4 ler cidden beğenildi. Ben zamanla önceki kasasına göre 2. elinin güçleneceğini düşünüyorum

Orijinalden alıntı: haluk 23

Yalıtım olarak C4 ve Megane 3 başı çekiyor.

Forewa french kiss diyosun yani.

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • quote:

@ukubat
    Sizdemi bunu anladınız yazdıklarımdan?
    Ben evrensel kriterler yazmadım ki, benim için önemli olanı yazdım...

Hepimizin kendimize göre kriterleri vardır ama maalesef hepsine birden cevap verebilen yok. Araç alım arefesinde hepsini değerlendiririz ama alrlen bir yada bir kaç kriteri eleriz, bazı şeylerden fedakarlık ederiz. Kimsenin tercihi ve kriteri kimse için belirleyici olmaz...

Ben size özel yazmadım aslında. Yanlış anlamayın lütfen. Sadece bana şu olay garip geliyor. Adam 0 km araba alacak ilk şartı "satarken üzmesin, 2. eli iyi olsun" diyor. Satacaksan araba neden alıyorsun, 2. eli iyi olacak diye istediğim arabaya binemeyecekmiyim?

O yüzden size tavsiye edeceğim C sınıfı araç herkesten farklı olacak
    Alfa Romeo Guiletta ve Mazda 3 HB

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.