Şimdi Ara

Yakıt tüketimi ile ilgili bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiesta için örneğin; 1.25 motorlu olan model ile 1.4 motorlu model aynı şartlarda, düz yolda 90 - 100 km gibi sabit bir hızla giderlerse hangisinde tüketim daha fazla olur? (İkisi de benzinli varsayalım)

Adres Tarif Edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Fiesta için örneğin; 1.25 motorlu olan model ile 1.4 motorlu model aynı şartlarda, düz yolda 90 - 100 km gibi sabit bir hızla giderlerse hangisinde tüketim daha fazla olur? (İkisi de benzinli varsayalım)

fiesta için denemedim ama kardeşimim bir clio su vardı 1.4 motor.

içinde şoför varken normal değerler 4 yolcu ile inanılmaz değerler gösteriyordu geçmiş gün aklımda değil..

birde nissan micra sı vardı 1.2 motor 90 hp oda tam E 200 (W210 kasa 2.O litre) kadar yakmaktaydı.

umarım örnekler yardımcı olmuştur.

benim şahsi fikrim özellikle yük arttığında ve araç zorlandığında küçük hacimli motorlar her zaman daha fazla yakmaya meyilli
  • Araçların boş gittiğini varsayalım o zaman. Yine fiesta için soruyorum. Çünkü 1.25 ini almak niyetindeyiz, eğer tüketim çok olacaksa ona göredeğerlendirelim. Genelde şehiriçinde düşük hızlarla kullanıyoruz. Şehir dışında da 100-110 km yi geçmeyiz. Araca yükleme yapmayız pek.
    Adres Tarif Edilir.
  • Araç boş olursa ve yol düz ise aşağı yukarı aynı yakarlar..Belki 1,25 biraz daha az yakabilir ama arada çok fark olmaz bence..

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Araç boş olursa ve yol düz ise aşağı yukarı aynı yakarlar..Belki 1,25 biraz daha az yakabilir ama arada çok fark olmaz bence..

Normal kiloda 4 yolcu ile dezavantajlı duruma gelir mi peki? Rampa vs gibi koşullarda falan.
    Adres Tarif Edilir.
  • 1.25 ile 1.4 arasında ne kadar fiyat farkı var ki, bir kere alırsunuz almışken 1.4 alın bence en ideali. Aralarında çok fazla tüketim farkı olacağını sanmıyorum. Ama yine de ford sitesine tüketimler için bakabilirsiniz.
    Ayrıca 1.25 motorlu aracı satarken çok talibi çıkmaz, onun için çok zorlanırsınız ve de daha fazla değer kaybeder 1.4 motora göre. Tercih sizin.

Orijinalden alıntı: gakbas

1.25 ile 1.4 arasında ne kadar fiyat farkı var ki, bir kere alırsunuz almışken 1.4 alın bence en ideali. Aralarında çok fazla tüketim farkı olacağını sanmıyorum. Ama yine de ford sitesine tüketimler için bakabilirsiniz.
    Ayrıca 1.25 motorlu aracı satarken çok talibi çıkmaz, onun için çok zorlanırsınız ve de daha fazla değer kaybeder 1.4 motora göre. Tercih sizin.

2500 lira gibi bir fark var. Bilmiyorum ki değer mi. Kafam karıştı baya.
    Adres Tarif Edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sahibinden.com girin aynı kilometrede aynı model ve marka 1.2 araç ile 1.4 araç arasında ne kadar fark var bakabilirsiniz. Fiesta çok tutulan bir araba bu gün satıyorum deseniz en fazla 1 haftada satarsınız, ama bizim insanımızda düşük hacimli motorlara karşı bir ön yargı var, illa ki güçlü olacak hızlı olacak, ihtiyacına bakmaz çoğu zaman, olmuşken iyisi olsun der her zaman.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.