urunu sabah ise gelirken koydum malesef, birazda ben geciktigim icin, sonuclari daha da geciktirmemek adina sabah koymus bulundum, ins. elimizdeki veriler bizi sonuca goturur, bunun disinda en az bi %10 tasarruf olsa hissedilir bir fark olur, her kullanici fark eder bunu ...
benim son bir ayki ortalama yakit tuketimi olcumum su sekildedir, bunlar yol bilgisayari degil, birebir alinan yakit verilen para yapilan km den cikan rakamlar
ortalama tuketim 0.35 TL/km dir, 0.08lt/km de yakmaktadir, yani 100 km de 8 lt yakit tuketmektedir ...
simdi 15 gune sonuclar ortaya cikar ama dogru olmasi acisindan ben 1 ay sonraki sonuclari yazmayi yeglerim, ama siz nasil isterseniz onu yazacagim ...
Sehirici trafikte kullanimda (mesela evden ise, isten eve) olusacak yakit sarfiyatini anlamaniz zor olur.
Urunun etkisini net ve bilimsel olarak ancak ve ancak benzer yol sartlarinda ve mesafesinde yapacaginiz 2 ayri test surusu ile (urunsuz ve urunle) tespit etmeniz mumkun olacaktir.
Hayirlisi diyelim, selamlar
heyecan artmaya başladı bekleyelim görelim arkadaşımızda iyi bir test yapacaga benziyor.
takip...
tasarruf olsa bile kullanmam, ancak sonuçları merak ediyorum
Takip
Arkadaşlar bir ay kadar önce test için Mehmet Bey (gingerMan) ile iletişime geçtim. Saolsun ürünü ivedilikle gönderdi, ben de radyatöre ekledim. İlk mesajlarda bazı arkadaşlar sıkıntı çıkaracağını söylemişlerdi. Şu ana kadar üründen yana bir sıkıntı yok. Ürünü tam manasıyla test edemedim özel sebepler nedeniyle, bu sebeple yakıt açısından şimdiden sonuçlar çıkarmak yanlış olur kanaatindeyim.
Ancak diğer açılardan; Motor sesi, motor suyu ısınma süresi, yakıt kokusu bir fak hissetmedim. Egzoz emisyonu için bir şey diyemeyeceğim, en kısa zamanda testini yaptıracağım.
durum nedir ? şu anda
quote:
Orijinalden alıntı: narec
Arkadaşlar bir ay kadar önce test için Mehmet Bey (gingerMan) ile iletişime geçtim. Saolsun ürünü ivedilikle gönderdi, ben de radyatöre ekledim. İlk mesajlarda bazı arkadaşlar sıkıntı çıkaracağını söylemişlerdi. Şu ana kadar üründen yana bir sıkıntı yok. Ürünü tam manasıyla test edemedim özel sebepler nedeniyle, bu sebeple yakıt açısından şimdiden sonuçlar çıkarmak yanlış olur kanaatindeyim.
Ancak diğer açılardan; Motor sesi, motor suyu ısınma süresi, yakıt kokusu bir fak hissetmedim. Egzoz emisyonu için bir şey diyemeyeceğim, en kısa zamanda testini yaptıracağım.
Ebubekir Hocam merhaba, sesinizi duymak guzel:)
Umarim urunu radyatore koymadan once yakit sarfiyatiyla ilgili bir test surusu yapabilmissinizdir, boylelikle simdi dahi yapsaniz, urunle birliktede ayni testi yaparak sonuclari net gorebilirsiniz. Urunun etkin oldugu sure uretici firma tarafindan 2 yil olarak belirlendigi icin sorun yok, yani bir bucuk yildan daha fazla bir sure icinde testi tamamlayabilecek vaktiniz var:)
Motor suyu isinma suresi yada yakit kokusu gibi testlerimiz yok aslinda. Ama motorun titresiminin azalmasi, aracin cekisinin artmasi, arac ici kokusunun ferahlamasi, egzos emisyonunun %80'e kadar azalmasi (uygun test cihazi gerekiyor) gibi beklentilerimiz var.
Ben urunu esimin arabasinda sizden once test etmistim biliyorsunuz. Yol bilgisayarindan gozlemledigim kadariyla, Aracin yakit sarfiyatindaki etkisi devam ediyor- yanlis anlamiyorsam %12 - %13 civarinda daha az yakmaya devam ediyor esimin araci. Ama sizden gelecek sonuclarin benim icin ayri onemi var.
Selamlar
şimdi yatıyorum o yüzden yazamadım ,yarın teknik düşüncelerimi burada yazacağım.
takip
takip ama görünürde kimse yok
quote:
Orijinalden alıntı: zıva
takip ama görünürde kimse yok
bekliyoruz işte yaw..
quote:
Orijinalden alıntı: GingerMan
quote:
henüz hiç kimseden bir cevap yok
zaten koskoca DH Forum@dan sadece 1 kişi gönüllü olmuştu
O da narec nikli Ebubekir Hocamız. Ama maalesef yoğunluğu arttı onun da bu sıralar.
Yani diyecek birşey yok,
Sadece şunu diyebilirim; ben DH Forum'dan bağımsız bu ürünü arkadaşlarımın araçlarında (otomobil ve kamyon) zaten denemeye başladım. Bugün gelen yeni ürünlerle de deneme çalışmalarına devam edeceğim.
Bu forumu takip edenlerde, Ebubekir Hocam'ın iş yoğunluğunun azalıp ürünü tam anlamıyla deneyip sonuçlarını buradan paylaşmasını bekleyecekler artık..
selamlar
merhaba sizin denemelerinizde bu sıvının ne gibi bir etki etdigini gözlemlediniz performans ve tasarruf ölçümünüz nedir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: GingerMan
quote:
henüz hiç kimseden bir cevap yok
zaten koskoca DH Forum@dan sadece 1 kişi gönüllü olmuştu
O da narec nikli Ebubekir Hocamız. Ama maalesef yoğunluğu arttı onun da bu sıralar.
Yani diyecek birşey yok,
Sadece şunu diyebilirim; ben DH Forum'dan bağımsız bu ürünü arkadaşlarımın araçlarında (otomobil ve kamyon) zaten denemeye başladım. Bugün gelen yeni ürünlerle de deneme çalışmalarına devam edeceğim.
Bu forumu takip edenlerde, Ebubekir Hocam'ın iş yoğunluğunun azalıp ürünü tam anlamıyla deneyip sonuçlarını buradan paylaşmasını bekleyecekler artık..
selamlar
merhaba sizin denemelerinizde bu sıvının ne gibi bir etki etdigini gözlemlediniz performans ve tasarruf ölçümünüz nedir
benim eşimin arabasındaki denememi üstte yazmıştım ama kısaca;
eşimin otomatik-benzinli aracında yakıt sarfiyatı %12-13 mertebelerinde azaldı. yani, bana göre yakıt konusunda bu ürün işe yarıyor (benzinli ve dizel araçlar için ha, lpg yok). Özellikle uzun yolda yakıt sarfiyatındaki azalma net olarak görünüyor (yol bilgisayarından da).
emisyon değerlerini düzgün ölçemedim.. ilk ölçüm yaptığım cihaz uygun değilmiş..
motorda bir sessizleşme yada titreşim azalması farketmedim ben.
sanki aracın çekişi arttı ama emin değilim, psikolojik olma ihtimali yüksek.
aracın kokusu ilk günler değişir gibi oldu, ama sigara içtiğim için bu testi de rezil ettim..
egzoz testini zaten yapmadım.. egzozdan çıkan dumanı ölçmek için, ürün öncesi ve sonrası mendil testi yani..
yeni bi lastik icat ettim aracın yakıt tasarrufunu %90 düşürüyor
nasıl düşürdüğünü de şöyle izah edeyim
<devamını okumak için lütfen DH premium alınız>
ya bu tasarruf olayının meraklısıda alaycısıda bi hayli fazla
quote:
Orijinalden alıntı: fcalakol
quote:
Orijinalden alıntı: GingerMan Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.
"Çok etkili düşük sıcaklık plazma alanı".. :)) Bunun iyonize edici etkisi falan filan.. Arkadaşım ne dediğini kendin de anlamıyorsun ya, böyle cafcaflı laflarla yazma bari.. Yapma bunu..
Aman arkadaşlar, ara sıra birileri böyle ev yapımı saçma sapan karışımlar ile çıkar, dudak uçuklatacak %15 tasarruf gibi rakamlar vererek insanları dolandırır, artık foyası iyice meydana çıkıp da insanlar öğrenene kadar cebini doldurabildiği kadar doldurur ve ortadan kaybolur.. Sakın ola yemeyin bunları, hele de radyatör suyuna katılarak %15'e varan yakıt tasarrufu sağlayacak bir ürün teknik olarak mümkün değildir, radyatör suyunun tek işlevi motorun aşırı ısınmasını engellemektir. Otomotiv sektörü motorlarını biraz daha verimli yapabilmek için her yıl milyonlarca dolar ar-ge yatırımı yapıyor. İşe yarar bir teknoloji geliştiği zaman da, bugünkü direkt enjeksiyonlu benzinli motorlar gibi, bu teknoloji hızla seri üretime yansıtılıyor. Mevcut otomobiliniz ile ekonomi yapmak istiyorsanız, eskilerin dediği gibi "gaza ayağınızın altında yumurta varmış gibi basın" ve bedava dahi olsa ne olduğu belli olmayan katkı maddelerini otomobilinizin radyatörüne dahi koymayın.
Sırası gelmişken, bu kadar abartılı olmasa da benzer iddiaları olan bir ürün çıkmıştı seneler önce piyasaya. İsmi WaterWetter. Sözde radyatör suyuna karıştırılınca motorun fazla ısınan noktalarında daha verimli bir soğutma sağlayarak performansı artırıyor, yakıt tüketimini düşürüyordu. Üretici kendi yaptığı testleri reklamlarında, web sitesinde falan sunuyor ve vaadlerde bulunuyordu. Seneler içerisinde otomotiv dergileri testler falan yaptılar, anlaşıldı ki bir halta yaradığı yok, üreticisi web sitesindeki yakıt tasarrufu falan gibi lafları çıkarmak zorunda kaldı.
Bir diğer dikkat çekmek istediğim nokta da "placebo etkisi" denen olaydır. Biliyorsunuz placebo, ilaç testlerinde kullanılan tamamen etkisiz maddeye verilen isimdir. Bir ilaç işe yarıyor mu, yaramıyor mu diye yapılan insan deneylerinde, deneklerin bir bölümüne gerçek ilaç, bir bölümüne de bu placebo adı verilen etkisiz madde verilir ancak denekler gerçek ilacı aldıklarını sanır. İlginç bir şekilde placebo alanların bir bölümünde de ilaç alanlarda olduğu gibi düzelme görülür. Hatta birçok ilaç placebo etkisini aşacak düzeyde dahi düzelme sağlayamadığı için piyasaya sürülemez. Bu türde "tasarruf" vaadeden ürünleri kullananlarda da placebo etkisine benzer bir durum yaşanabiliyor. İnsanlar kendilerini otomobillerinin daha az yakacağına şartlandırdıkları için, ürünü kullanmaya başladıktan sonra farkında olmadan gaza birazcık daha az basıyorlar, birazcık daha ekonomik kullanıyorlar. Sonuçta ortaya bir tasarruf çıkıyor elbette, bunu da yine kendilerini öyle şartlandırdıkları için kullandıkları ürüne yoruyorlar. Lütfen bilinçli olun, bu tür tuzaklara düşmeyin.
Ağzına ve en son paragrafına sağlık.Ben senin bahsettiğin Placebo etkisini bi yerde izlemiştim.Descovery olabilir.Aslında bu etki değil bence bi sendrom..Yani etki altında kalan insan psikolojisinin geri bildirimi gibi bişey.Umut ediyosun ve gerçekleşiyor tıpkı ayağının altındaki yumurta hissi ve gaza ayağını temkinli bastığın ve umuduğun yakıt sonucuna ulaştığın gibi..
Herkese merhabalar,
bahsi geçen katkı maddesinin yakıt sarfiyatını azalttığını ben kendim şahsen gözlemlemeye devam ediyorum.
Bu forumu açma nedenim, yakıt sarfiyatının yanı sıra, benim tespit edemediğim diğer olumlu gelişmeleri (gerçekten varsa) net olarak görebilmekti. Bu arada, yakıt sarfiyatıyla ilgili diğer verileri
Ancak, gözlemlediğim kadarıyla (2 deneğimiz ve bazı alaycı forum ziyaretçilerimiz), bu ürünü burada daha verimli bir şekilde test etme şansımız yok.
Bu nedenle de, bu forumda bir daha yazmayacağımı, abonelikten çıkarak takip etmeyeceğimi, bana bu ürünle gelmesi muhtemel sorulara cevap vermeyeceğimi, bu üründen bir daha bu forum aracılığıyla kimseye göndermeyeceğimi vb buradan herkese duyurmak istiyorum.
Ürünle ilgili denemelerim normal hayatımda devam edecek.
Ürünü bedelsiz gönderdiğim 2 deneğimize de ürünü güle güle kullanmalarını diliyorum, 2 yıl boyunca bu ürün etkili olacak ve yakıt tasarrufu sağlamaya devam edeceklerdir. Kendilerine tavsiyem, özellikle uzun yol yaparak yol bilgisayarındaki yakıt sarfiyat değerlerini önceki değerleriyle kıyaslayarak net tasarruflarını rahatlıkla görebilirler. 2 yıllık süre dolduktan sonra, yakıt değerleri normal değerlerine dönmeye başlayacaktır-yani bu katkı maddesi sayesinde kazanılan tasarruf geçicidir. Eğer o zamana kadar bu ürün Türkiye'de satışa sunulmaya başlarsa, o zaman herkes kendi değerlendirmesini kendisi yapar. Ama bu sefer ürün ücretini ödemeniz gerekecektir
Herkese selamlar
bu kadar çabuk pes etme
GingerMan arkadaşımız kızarak formu terk etti ürün isteyip test edeceklerini söyleyenlerde en azından olumlu yada olumsuz cevap vermeleri gerekirdi arkadaş onlara güvendi ürün gönderdi kimse yok.