Şimdi Ara

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İlk İzlenimler ! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
9
Favori
17.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burs kesilme notu 50 imiş o mutlu etti biraz ama yaklaşık 2 haftadır su yok burda gelince de 2 saat geliyor e tabi çoğunlukla denk getiremedik ne duş alabiliyoruz ne bulaşık yıkayabiliyoruz ne çamaşır ne de tuvaletimizi yapabiliyoruz , hastanede su oluyor gidip orda yapıyoruz tuvaletimizi hastane de yurttan 1.3 km felan bayır aşşağı düşünün bu yolu yürüyüp tuvalete giriyoruz. Onun dışında güzel burası otobüsler ilk haftanın hışmıyla dolmuş o kadar şimdi saatlerinde gayet rahat binilebiliyor , eğlence mekanlarına da tabi gitme fırsatı buldum herkese göre yerler var ve tıklım tıklım dolu oluyorlar.Açıkcası alıştım iyice buraya ama bu su sorunu deli ediyor insanı mağara adamı gibi oldu herkes üstüne bir de nispet yapıyor gibi hastanenin önündeki gölün fışkiyesini açıyorlar.
  • hastanenin önünde göl dediğin şey yıllar önce su borusunun patlaması sonucunda su birikmesinden dolayı oluşmuş bir yapı diyeyim 2 sene önce düzelttiler orayı :)
  • Dr.Henry Morgan D kullanıcısına yanıt
    Ciddi misin
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende orda yakındoğu tıptaydım geçen sene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Henry Morgan D kullanıcısına yanıt
    Şimdi??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere dusen pkklilari napiyorsunuz? YDÜ yazmak gibi bir hata yapmayin lefkosa kadar kotu bir sehir yoktur herhalde kibrista Girne veya Mağosa'ya gidin. Sigarada 1 TL degil 11 TL yanlis yazmis galiba arkadaş. @CooperTime

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokturkkk G kullanıcısına yanıt
    Sigara 1 tl daha ucuz dedim yanlışlık yok ayrıca gayet de güzel lefkoşa pkklı felan daha görmedim ben 3 aydır burdayım keza gözümün önünde 15 kişiyi okuldan attılar eyleme katıldıkları için bırakın boş lafı korkutuyorsunuz insanları saçma sapan bahanelerle bu üniversite bu eğitim kalitesi ve kampüsle istanbulda olsa ilk 2 binden alırdı, kesinlikle mübalağa etmiyorum isteyen açıp akademik kadrodan baksın tıpın , dişin , eczacılığın hocalarına zaten sağlık dışındaki bölümlerde kalifiye amele veya nitelikli işsiz olacağınız için çok da bakmadım hocalarına felan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 2. senem kibrista. Bosa mi korkutuyorum? Gau kavga yazin gecen sene icinde bulundugum kavga ve pkklilardan gelen 40 kisinin cogu yakin dogudan gelme. Sen daha yenisin biraz zaman gecsin okulundan uküyü taslamak icin otobus kaldirtacaklar. Universitenin sahibi pkk ya para yardimi yapan birisi 15 kisiyi atmalari hic inandirici gelmedi. @CooperTime

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokturkkk G kullanıcısına yanıt
    Bölümden bölüme değişir o Gazi Üni'de de ülkücüler hdp binası basıyor okula gelen solcuları dövüyorlar , hocalar bile buna dahil oluyor ayrıca Ankara'nın ortasında veya ODTU'de tam tersi ama bu kavgaların müdahil olduğu bölümler arasında üst sıralamalardaki bölümler değil henüz adını bile ilk defa duyduğum bölümler oluyor zaten dersten kafamızı kaldıramıyoruz kardeşim ne kavgası ne siyaseti dişçiler diş yapmaktan pert oldu biz derslerden 45 günde 50 cm not birikti 2000 slayt 3 gün sonra sınavım var gayet merkezde de gezdim arada kavga gördüm bir kere o da belli kumar kavgasıydı casino çıkışında veya onunla alakalı ben fazlasıyla memnunum burdan cidden artık insanlar bok atmak için elinden geleni yapıyor buraya gelene kadar öttü millet su 5 tl diye damacanadan bahsediyorlarmış meğer , yok otobüs yok diye meğer otobüs varmış ve ücretsizmiş boş keseden sallamayın türkiyede okuyabileceğin ünilerin bi %80'inden daha iyi burası tek sıkıntımız su ve yurtlarda internet hızı.
  • Hocam o otobüs ücretsiz değil dönemlik yanılmıyorsam 300€ veriyoruz onları kullanmak için
    Devlete yatay geçiş yaptım ordan ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim okumanda sorun mu var? 2 yildir kibristayim diyorum. GAU de okuyorum diyorum. Gelmissin bok atiyorsun diyorsun. Kibrista her universite ve her ogrenci bilir ki YDÜ pkk'nin elindedir. Neyse senin gibi siğ dusunceli birine aciklama yapmam hata. Sen devam et zaten uzun sure Kibrista olacaksin. O zaman anlarsin ne demek istedigimi. YDÜ'de 2-3 sene once Ölürüm Türkiyem sarkisini dinledi diye cocugu hastanelik yaptilar. Istersen bi dene okulda Ölürüm Türkiyem sarkisini ac gez sonra 2 hafta sonra bu mesaja cevabini atarsin

    Edit : Otobus yerine otostopu kullanin. Zaten herkes aliyor ve guvenli. Yani biz oyle yapiyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokturkkk -- 16 Kasım 2016; 0:34:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokturkkk G kullanıcısına yanıt
    Bu kadar denk gelmesi garip geçenlerde sarhoş olup bu şarkıyı açıp eğitim sarayının önünde oturmuşluğum var çünkü sığ düşünce dediğin 3-5 tane adam görüp onun bunun elinde demen bana kalırsa türkiyedeki üniversitelerde de var bu insanlar keza uzun süre kıbrısta kalmak zorunda değilim puanım doğudaki birkaç okula yetiyordu en kötü merkezi yatay yaparım ama yapmayı düşünmüyorum asıl orda bu şarkıyı açıp dolaşınca olacakları merak ediyorum ben , puanı yüksek tutup da güzel bir devlet üniversitesine geçebilirsem ne ala buranın kontenjanı ayrı ve +5 puanımız var ama bu kalitede eğitimi de ben Türkiye'deki devlet üniversitelerinde bulabileceğimi düşünmüyorum.
  • Dr.Henry Morgan D kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversiteye hocam bir de özel olmazsa ortalaman kaçtı , burslu muydun beni ve benden sonra okuyacak arkadaşları aydıntalırsanız çok memnun olurum , oluruz.
  • hocam orada sınavlar nasıl normal devlete göre dah mı zorluyorlar yoksa aynımı? eksileri neler mesela okulun? ve mezun olduğunda tr de devlette çalışabilmek için herhangi bir denklik tus vs benzeri bir sınava girmek gerekiyor mu?
  • Öncelikle denklik konusunda normal Türkiye'deki herhangi bir üniversite gibi bir sınava felan girmene girmene gerek yok hatta yurtdışı için sana ekstra denklik avantajları da sağlıyor okul o konuda kafan rahat olsun yani zaten osym puanın ile yök tarafından yerleştiğin hiçbir yerde bu denklik sınavları uygulanmıyor ekstra örneğin Azerbaycan'da da uygulanmıyor.Sınavlar konusunda da şöyle söyleyim eğitim kadrosu çok iyi okulun ve okul herhangi bir tıp fakültesi kadar zor ama şunu da eklemeden geçemem ekstra bir kolaylık bile sağlıyorlar bu sene heralde 50 geçme notu olmasına rağmen 40 a kadar felan indirdiler yani ortalaması 50 altında olan birçok tanıdığım da geçti sınıfı tabi bunu ilk sene yaptılar ama sonraki senelerde yapacaklarını sanmıyorum , eksileri şöyle söyleyim Kıbrıs çok güzel bir yer ama tabi herkes 18 yıldır yaşadığı yeri bırakıp gidiyor oraya Türkiye'de alıştığın bazı şeyler farklı o yüzden sevmeyenler oluyor ama Kıbrıs hayat pahalılığı açısından Türkiye ile ya aynı ya da daha ucuzdur daha pahalı kesinlikle değil. Okulun içinde kafe bulamazsın okulun kendi kuruluşları dışında ve merkezde kafelerin felan olduğu bölge uzak ama otobüslerle gidebiliyorsun veya taksi ile otobüs ücretsiz taksiler de 20 tl civarı bir ücret alıyor 4 kişi gitsen kişi başı 5 tl eksinden sayarsan bunu. Sana önerim eğer gelirsen sakın ola yurtta kalma tek başına ev kiralamanla yaklaşık aynı parayı ödüyorsun ve internet 1 Mbps varla yok arası yani okula uzaklık açısından farkları yok yurtlar çok uzak fakülteye zaten kampüs çok büyük ben öneririm eğer kafanda beklentini Las Vegas gibi biyer gibi yükseltmez veya çok önyargı ile gelmezsen kesinlikle Kıbrıs'ı seversin özellikle kültürel ve rahatlık açısından ülke-şehir seni germiyor zaten kafan milyon tane derse odaklıyken yok bomba patlıyıcak yok terör yok şu yok bu derdin yok suç oranı hayli düşük Kıbrıs'ta ve kültürel aktivitelerde 300 bin insanın yaşadığı bir ülkede en fazla ne kadar olabilirse o kadar ben 1.5 milyonluk Kayseri'de yaşıyorum burda Kıbrıs'ın onda biri kültürel aktivite var.
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Hmm hocam her şeyi anladimda şu yurta kalma eve çık kısmını biraz daha açar mısın? neden öyle dedin mesela ev daha pahalıya gelmezmi ne bilim..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt konusu sıkıntılı yurtlar tepede bu yüzden elektrik su internet kesintileri oluyor 50 kere söyledik ama internet hızı da 1mbps ve ulaşım da yine sıkıntılı ilk 2 sene dersler kütüphanede işleniyor kütüphane yurt arası 2.2 km bi servis var yarım saatte bir şoförler çok iyi insanlar ama geç geliyorlar servisler çok eski sıkıntılı 3 hafta su gelmediği oldu merkezde hiç böyle sıkıntılar yok ev kirası senelik 13 felan ödersin 20 yerine hele de yanına birini bulursan yurt fiyatının 3te birine daha iyi yaşıyorsun yurda ödediğin depozitoyu bile vermemek için elinden geleni yaptılar güvenlik can sıkıyor felan yani ne zaman girdin ne zaman çıktın eve kimi getirdin evde ne yedin içtin kimse karışmaz sana ama duvarlar kağıt bağırsan yandan şikayet geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    anladım dostum haklısın galiba bakalım bizimkiler ne diyecek ona göre .... ÇOK TEŞEKKÜRLER
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Yazdığın çoğu şey hatalı.Türkiyeden ucuz demişsin bunu kimseye söyleme kktcde sana gülerler.Kıbrıs rahat biyer o konuda problem yok.kampüs çok güzel diosun sen kampüs görmemişsin kıbrısın toprağı bile insanın sinirini bozuyor.Ydünün kampüsü eski çöplükmüş zaten.Ha kıbrısı seven varmıdır elbette.Ama ben sana söliyim kıbrısı boşu boşuna övme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugerri63 B kullanıcısına yanıt
    Sen de kampüs görmemişsin, ne yapıyorsunuz anlamıyorum hacettepe, koç, odtü kampüsüyle mi kıyaslıyorsun bi kırıkkale, aydın, yozgat, sivas, muğladaki kampüsleri gör istersen keza ucuzluk konusunda da taksi bir lükstür hele ki s class e class mercedes çok daha lükstür, dışarıdan yemek yemek lükstür askeriyeden git al malzemeni evde yap, Türkiye'de 20 lira olan tavuk göğsü 14 tl kilosu su yarı fiyatına elektrik su %5 falan daha pahalı koyarsa Kıbrıs'a nereden gittiğin çok önemli İstanbul, İzmir, Ankara gibi 5 milyon 15 milyonluk şehirden gelip 300 bin nüfusu olan yeri gömüyorsunuz kampüsün önceden ne olduğu ise beni hiç alakadar etmez ortalama İç Anadolu şehrinde sıfır kollu t shirtle dışarı çıksan kadın erkek ayırt etmeden bön bön bakarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.