Şimdi Ara

yahudiler japonlar ve almanlar; zeki mi çalışkan mı?[Sende gel,fikirlerini paylaş!] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
5.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: diarmitrani

sana İsrailin ortaçağ zihniyetine sahip ırkçı ve faşist olduğunu düşündüren şey ne ?

İsrail'de yasaların Yahudi şeriatına göre düzenlendiğini, İsrail meclisinin çıkardığı yasaların din adamlarından oluşan bir konsey tarafından denetlendiğini ve Yahudi şeriatına aykırı yasaların veto edildiğini, İsrail'de Yahudiliğin haram saydığı gıdaların satışının tümüyle (İster Yahudi olsun satın alacak kişi, ister Hristiyan, ister Müslüman) yasak olduğunu, hatta tek tek tüketildiklerinde helal olan ancak birlikte tüketildiklerinde haram sayılan (Et ve süt ürünlerinin aynı öğünde tüketilmesi gibi.) gıdaların lokantalardan aynı masaya servis edilmediğini, İsrail'de farklı dinden olan insanların birbiriyle evlenemediğini ve ancak aynı dinden olanların birbiriyle evlenebildiğini, kimin hangi işte çalışabileceğinden, kimin hangi memuriyete alınacağına kadar insanların dinine göre şartlar olduğunu biliyorsun di mi?

Bak rutin olarak yaptığı katliamlardan bahsetmiyorum bile. Bunlar İsrail'in kendi vatandaşlarını yönetme şekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gülümseyen Tarih -- 23 Kasım 2014; 4:20:03 >

• türk milleti yıllardır yahudi düşmanlığı beyin yıkamasına maruz kaldığı için(sadece yadudi de değil "azınlık" daha doğru ama konu yahudi)böyle saçma sapan örneklerle bu azınlığa gizli düşmanlık belirten yorumlara maruz kalıyorlar. yok çok zekiler yok sadece kendi ırkından insanları koruyorlar, sadece israili severler, yok ırkçıymışlar hepsi saçmalık, hepsi bu millete karşı tek taraflı bakış açısının ürünü.
    her millet gibi bir millet( gerçi forumda millet saymayanı da gördük, hiç yabancı gelmedi bu zihniyet kürtleri de millet saymıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 23 Kasım 2014; 16:02:12 >
  • Yetiştirilme tarzları çok farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

türk milleti yıllardır yahudi düşmanlığı beyin yıkamasına maruz kaldığı için(sadece yadudi de değil "azınlık" daha doğru ama konu yahudi)böyle saçma sapan örneklerle bu azınlığa gizli düşmanlık belirten yorumlara maruz kalıyorlar. yok çok zekiler yok sadece kendi ırkından inssanları koruyorlar, sadece israili severler, ıyok ırkçıymışlar hepsi saçmalık, hepsi bu millete karşı tek taraflı bakış açısının ürünü.
    her millet gibi bir millet( gerçi sözlükte millet saymayanı da gördük, hiç yabancı gelmedi bu zihniyet kürtleri de millet saymıyor)

zeki oldukları bilimsel bir gerçek, bu gerçeğe "saçmalık" demen ve hiçbir antitez üretemeden reddetmen garip doğrusu.
    kendi halkını korumak ırkçılık değildir, aralarındaki bağın göstergesidir.

yahudilere zeki ve bağları güçlü diyerek onları aşağılamış olmuyor kimse, bilakis övmüş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

benim gözlemlediğim kadarıyla müslümanlar dışında olanların çoğunda iş disiplini ,doğru sözlülük gibi konularda daha iyi durumda olmaları onları başarıya götürüyor

tabi birde yahudilerin özellikle Abd. ve çoğu Ab. ülkesi tarafından desteklenmesi göz ardı edilemez

yani sadece zeki olmak yada çalışkan olmak yeterli değildir ,her şeyden önce iş ahlakı olması gerekir (yani bizde pek olmayan bir durum)

tabi başka sebeplerde var

Yapmayın yahudinin başarısının sırrı kendiden olanları kayırmasından. disiplik doğru söz değil kesinlikle
    Hristiyan yahudiyi desteklemez tanıdığınız bir yahudiye roma deyin verdiği tepkiden anlarsınız

bu gün bende mi bir tuhaflık var yoksa sizde mi anlayamadım :)

kendinden olanı kayırdığına dair bilginiz var mı ?

ben bir örnek verdim Alarko Holding denen bir yahudi şirketinden ve bana inanmıyorsanız bu firmada çalışanlarla görüşün bir ayırım yapıyorlar mı ?

insanoğlu yapısı gereği tabi ki önce kendinden kabul ettiği kişileri daha başka tutar ama bu torpil olursa o zaman başarıyı biraz zor görürler (örnek bizde olduğu gibi)

Hıristiyan Yahudiyi desteklemez sözünü bunca yıllık ömrümde ilk defa duyuyorum ,yani bir yaşıma daha girdim :)

peki Abd. İsrail'i sizce desteklemiyor mu ,Almanlar-Fransızlar-İngilizler desteklemiyor mu diyorsunuz ?

aksine Hıristiyanlar bunlara para akıtıyor ,ha tabi ki kendinden görmüyor o başka

Alarko ile iş yaptım fakat mesele çalışanları ile alakalı değil daha geniş çerçeveden bakmak lazım. Mesela bir alım yapılacaksa önce fiyatına sonra sahibine bakar bunlar olası satıcılar arasında yahudi varsa hiç bir şekilde diğerlerinin şansı olamaz.
    her iş kolunda her ürünü yahudiye tedarik ettiremeyecekleri ihtimaline karşı leazing denen sistemi geliştirdiler zengin fakire sen al ben kiralık kullanacağım diyor fakir bu taahütle veresiye makineyi alıyor 0 dan beş parasızken makine sahibi olup zenginin ticaret zincirine entegre oluyor kısacası kendilerinden olanın elinden tutuyorlar.

hristiyan dünyanın konjonktürel hareketleri onlar israil bugün için zengin doğal kaynaklar ve muhtemel tehdit potansiyeline sahip müslüman coğrafyasının istikrara kavuşmaması için desteklenmesi gerekiyor o kadar yoksa aralarında kan var yahudiler müşlümanlarla anlaşamazlar belki ama hristiyanlardan nefret ederler tarihine bakın Süleyman Mabedini yıktılar o gün başlayan sürgün hala sürüyor
    abd brokrasisi kuvvetli finans sisteminin kontrolünde bu sistemin ağası da yahudiler malum bir nevi mecburiyet almanya fransa ingilere ile birçok kez problem yaşadılar saymakla bitmez ingilizlerin israili kurmasının tek maksadı avrupadan yahudilerin gideceği fikri değil mi.

alarko dediniz alarkonun patronunu struma olayına şahit olmuş biri ingiliz istihbaratı ve rus torpidosu ortaklığı ile strumayı Türk sularında batırdılar yahudisiz israil olmaz seviyor olsalar neden bir gemi dolusu insana kıydılar

şimdi bu işi bir bütün olarak alırsak işin içinden çıkamayız :)

1- yahudiler ayırım yapar mı ?

hiç yapmaz diyen birisi çıkarsa o kişi bu dünyada yaşamıyor demektir

ama benim bahsettiğim konu başka ,adamların bizimkilere göre olan dürüstlük ve ticaret ahlakı çok daha iyi

2-hıristiyanlar yahudilerle her konuda anlaşırlar mı ?

evet diyen insan bu dünyada yaşamıyor demektir

ama müslümanlar karşısında destekledikleri zaten alenidir ,zaten dinleri bile ayrıdır ,fakat buna rağmen çoğu alanda destekledikleri aşikar

bir müslümanın en ufak olayına büyük öfke duyan hıristiyanlar çoğu zaman daha kötüsünü yapan yahudiyi görmezden geldiği aşikardır

3-hıristiyanlarla yahudiler hiç savaşmaz mı ?

şu şartlarda savaşma ihtimalleri yok olduğu görülüyor ama hiç savaşmazlar demek mümkün değildir , ki hıristiyanlar dahi yeri geldiğinde birbiri ile savaştığına göre ?

yani bu konuda birkaç örnek gösterip ,bakın bunlar böyle demek mümkün değil

ancak ister hıristiyan olsun ister yahudi (musevi) her şekilde ticari ahlakı ,şu zamanda ki müslümanlardan çok ileride olduğunu görmüyorum diyen varsa el insaf denir

bunları söylerken tek bir örneğe bakarak değil çoğunluğu göz önüne alarak söylüyorum ,yoksa diğerlerinin % 100 ü böyle olması beklenemez

• Konu amacından sapmasın lutfen..

• İsrailliler zaten şeriata uygun yaşamak istedikleri için böyle bir devlet kurdular. Şeriat bir yönetim biçimidır. Sonuçta en ileri yönetim biçimi demokrasi kraliyet sosyalizm vs diye bir kıyaz yapılabılceğeni düşünmüyorum. yani ısraılde insanlar burger King ya da Mc donalds yemediği için memnun. Koşer yemekler çok sıkıntı değil yani. Ayrıca hep Filistin tarafından bakmak olaya biraz ironik. Birgün israile giderseniz ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınızdır. Çok farklı bir yer israil. Haber ve televizyonların yazmadıgı yazmak istemediği onca şey var. Hele turkıyede bu süper abartılı şekilde yapılıyor. Misal gezi olaylarında kanallar olayın varlığına bile değinmiyordu nerdeyse. Birde doğu da yaşanılan olayları 30 yıldır bu medyadan izlediğinizi düşünün. Her sevmiyorlar israil halkı Filistinlileri. Sevmek gibi bir zorunluluklarıda yok Işın açıkçası. Kendi topraklarını parayla satan insanlar bunlar. Zamanında israilde otobüsleri havaya uçuran okulları ateşe veren sınangoglara saldıranlarda yine onlar. İşin açıkçası durumlar iç içe israilin ak kasık olmadığıda ayan. Söyle düşünmek lazım mesela geçenlerde mescidi aksaya bir müdahale olmuştu. Yıkmak istiyor açık açık provasını yapıyor tepki olcuyor. Bir devletin bir şeyi yapacak gücü varsa yapmakta istiyorsa duramazsınız onun önünde. Rusya kırımı ilhak etti. Birkaç haybeden yaptırımdan başka ne oldu HİÇ. Bunun gibi bir durum yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin,

Yahudiler (daha doğrusu arap yahudiler) ile diğer araplar aynı ırktan gelmektedir, bir bakıma hz. Davut 'a inanıp takip edenler yahudi oldular, takip etmeyenler yani firavundan yana olanlar daha sonra hıristiyan, müslüman vs. oldular.

Yahudiler zamanında bir takım filistin toprağını satın aldı (bireysel olarak) sonrasında devlet olduğunu ilan etti (ki o toprakları üzerinde devlet kurmak için değil bireysel kullanım için farklı kişiler satın aldı) elbette bir çok toprağı da ilhak etti. Uluslararası hukuka göre işgalci sayılması gerekir ama bm de patron abd olduğu için en ufak bir kınama dahi çıkmıyor.

Yahudilerin kitabı eski ahit, hıristiyanların kitabı ise yeni ahit olarak geçer, son 50-60 yıla bakarsak yahudiler hıristiyanları benzer dinin farklı fraksiyonu, hıristiyanlar ise yahudileri kendilerinin öncülü gibi görürler.

Bugüne kadar defalarca sürgüne gönderilmiş ve sayısız katliama ugramışlardır, hatta bir keresinde tek bir tapınakları kalmış ve bugünde israil devletini o son tapınakları olarak görmektedirler ve bu yüzden her yaptıklarını mübah gösterebilmek için sürekli bu bahaneye sığınır israilli yöneticiler.

Her devletin bir milleti vardır israil milletine de yahudi denir ancak yahudilik sonuç olarak bir dindir galiba karışıklık buradan geliyor.

@diarmitrani
    Eğer israilde bulunduysanız lütfen izlenimlerinizi bizimle paylaşır mısınız

@kemal1414

Yanlızca yahudiler değil genel anlamıyla batı ticari ahlak açısından bizden zihin yapısı olarak yıllarca ilerideler peki ama bunun tek nedeni din midir sizce yoksa kanunlara bağlılık, insan hakları ve kamu çıkarının ön planda tutulması, demokrasi anlayışında farklılık vs. etkili midir ya da dinden daha fazla etkili midir

• Aslında konuyu saptırdım kusura bakmayın, sadece yahudiler icin değil tum insanlar için geçerli diye düşünüyorum: zekayı kullanmadan çalışmak ve çalışmadan sadece zekayla bir yerlere gelebilirsiniz ama asla zekanızı kullanarak çalıştığınız zamanki yere yakın bir yere gelemezsiniz peki zeki değilsek ne olacak? Zeka eğitim ile ilerleyebilir o halde beşikten mezara kadar eğitim şart. Eğitim dediysem matematik ile din dersini eşit goren bir anlayışla egitim değil, çağdaş günün gereklerine uygun akılcı bir eğitim. Bence yahudilerin yaptığı da bu. Hem caliskanlar ama haybeye değil para getirecek işlerde çalışıyorlar hem zekiler ama bunu en ust seviyede tutmak için sürekli eğitime onem veriyorlar veeee belkide bunun ikisinin sonucu çok kurnazlar bu da onları iş dünyasında avantajlı kılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustaphaturk

@kemal1414

Yanlızca yahudiler değil genel anlamıyla batı ticari ahlak açısından bizden zihin yapısı olarak yıllarca ilerideler peki ama bunun tek nedeni din midir sizce yoksa kanunlara bağlılık, insan hakları ve kamu çıkarının ön planda tutulması, demokrasi anlayışında farklılık vs. etkili midir ya da dinden daha fazla etkili midir

insanların beyinler doğuşta aynıdır (yani kimseye torpil yoktur) ,zihinsel hastalıklı olmak dışında

ancak doğduğu ülke,şehir,köy vs. nedeniyle farkında olmadan bazı eğilimler gelişir

ayrıca doğduğu yerin dini inancı doğrultusunda etkilenir

bu saydıklarım elde olmadan gelişen durumlar ,ancak birde isteyerek oluşan durumlar var ;

okul imkanları ,zenginlik,fakirlik ,kişinin ilgi alanı gibi bir sürü faktör insanları etkiler

tek nedenin din olması mümkün değildir ,çünkü aynı dini inançlara sahip olduğu halde başka bir ülkede yaşayan insanların farklı olması bu tezi çürütüyor

yalnız müslümanlarda din insanları çok fazla etkiliyor ama ne yazık ki iyi yönde değil kötü yönde etkilediği görülüyor ,bunların başlıca nedenleri ne yaparsa yapsın sonunda cennete gideceğine inanma ,müslümanlar dışındakilerin gerektiğinde öldürülmesinin caiz ,hatta sevap olacağı düşüncesi ,dünyaya değer vermemek gerektiği (gelişimi en çok etkileyen faktörlerden birisidir) , kendi müslümanlığının herkesinkinden doğru olduğu ,diğerlerinin sapık olduğu düşüncesi vs.vs.

bir tane örnek vermek gerekirse hacca çok çok yaşlı gitme olayıdır ,bundaki başlıca neden artık kimseye zarar veremeyecek hale geldikten sonra hacca gidip tüm günahlarından kurtulma inancı diyebiliriz

peki bu insan o yaşa kadar neler yapmış olabilir ?

tabi ki şimdiki her türlü kötü işleri yapanlarla aynılarını yapmış olma ihtimali yüksek değil mi ?

yanlış dini eğitim ve bilginin insanları süründürdüğü bir gerçek

ayrıca toplum kuralları da çok önemli ,bir toplumda hırsızlık çok kötü bir şey olarak görülüyor ve çok ağır cezalar veriliyorsa o toplumda hırsızlık oranları düşük olur ama sıradan bir suç gibi görülürse o zaman hırsızlar diğerleriyle dalga geçer (bizim ülkemizde olduğu gibi)

bazı konuların insanların beyinlerine işlenmesi gerekiyor ,misal bizim insanımız torpil olayını çok normal görür ama bir avrupalıya göre çok çirkin göründüğünden buna kolay kolay cesaret edemez

özetle zeki mi ,çalışkan mı sorusu dahi yanlış sorulmuş bir sorudur :)

çalışırsan zeki olursun ,hem tembel hem zeki olmanın bir yolu varsa söylesinler bizde öğrenelim :)

• @kemal1414

Aslında tek başına bahşiş bile mantalite farkını ortaya koyuyor bir yanda işim çabuk görülsün de ne olursa olsun diyen bir mantık diğer tarafta ise bu işi yapmak için zaten maaş alıyor bir de benden niye alsın diyen bir mantık.

Kemal sunal filmi olarak izlediğimizde gülüp geçtiğimiz bir olay ama hocanın payını verirsen hepsi helaldir mantığı var, mesela kendi gördüğüm bir olay var: bir arkadaş(!) resmi kuruma malzeme verecek ama vereceği malzeme sahte, savunması ise şöyle; ben bunu bir şahsa vermiyorum öyleyse kul hakkı yiyemem çünkü ortada kul yok (resmi kurumda 70 milyonun hakkı var ama anlatamazsınız, anlamak işine gelmez). Mesela bir futbolcu maçta iyi oynamaması karşılığı alacağı paranın helal olup olmayacağını soruyordu hocasına (yani şike parası helal midir), hocanin cevabıda aynı mantıkta, tabii bir de camiye yardım yapması gerektiğini hatırlatıyordu (!). Devletin kasasından çıkmayan para ne rüşvet sayılıyor ne de kul hakkı yenmiş oluyor aynı mantıkla (ihaleden sonra inşaat emsal oranı yukseltilen dolayısıyla rant sağlanan bir iş hakkında beyefendinin (!) Söylediği söz)

Balık baştan kokar derler, hırsızlığın suç olmadığı yerde herkesin hırsız olmasından ve hırsızı desteklemesinden daha doğal ne olabilirki aslında

• mustaphaturk kullanıcısına yanıt
    evet maalesef bu anlattıklarınız gerçek yaşanan olaylar

çokça sorulan sorular arasında devlete ait olan veya vatandaşa ait olan şeklinde sorular göze çarpıyor ,işin acı tarafı sorulan alim ,yahu ne fark eder kul hakkı her durumda kul hakkıdır ,hatta devlete ait bir olayda kul hakkı çok daha büyük olur ,demezler de yok devlet hepimizin olduğundan başlar ve neredeyse iyi yapmışsın diyecek seviyeye getiriyorlar

aslında bir müslümanı düşünce tarzı çok daha farklı olmalıydı ,hatta teferruat kısmına bile önem vermeliydi ,misal otobüslere binip inerken dahi kul hakkı korkusu olmalıydı ki işte o zaman bu millet övgü ile söz edilen bir millet olsun

ama bizimkilerde tam tersi bir görüntü var ,hoyrat -kaba-inatçı-para gözlü -saygısız vs. davranışlar çoğunluğunda böyle olunca ne desek boş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: quantumfluctuations

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi_Jewish_intelligence
    http://immortallife.info/articles/entry/why-is-the-iq-of-ashkenazi-jews-so-high

dünya geneli IQ puan dağılımları:

less than 70 IQ - 2.5%

70-85 IQ - 12.5%

86-100 IQ - 35%

101-115 IQ – 35%

116-130 IQ – 12.5%

greater than 130 IQ – 2.5%

aşkenazi yahudileri arasında IQ dağılımı:

less than 87 IQ – 2.5%

88-102 IQ – 12.5%

103-117 IQ – 35%

118-132 IQ – 35%

133-148 IQ – 12.5%

greater than 148 IQ – 2.5%

"4 out of every 1,000 Northern European is 140+ IQ, but 23 out of every 1,000 Jew is 140+."

bu genetiğe bir de nepotizm'i ekle, sonra neden yahudilerin başarılı olduğunu görürsün. bu arada dünya'daki yahudilerin yaklaşık %80'i aşkenazi, kalanları sephardi (ispanyol) yahudisidir.

Eğer bunlar doğru ise Yahudiler'i azda olsa açıklamışsınız.

Yahudiler dünyadaki en merak ettiğim milletlerden birisidir. Millet değil demeyiniz çünkü sonradan Yahudi olamazsınız İbrani kökenli olmanız gerekir. Bu insanların fiziksel olarak üstün değiller fakat çok zekiler. Eskiden zeka değilde güç işlerken, Türkler bu konuda çok iyilerdi. Yahudiler'in o dönemdeki eziklikleri günümüze yansımıştır. Yeni dünyada güç için akıl ve para gerekir ki para siteminin ilk kuranlar Yahudiler'dir. Bu sistemi onların kurması şu anki düzende para ile yapılabilecek bütün güçler ( ülke ekonmileri, silahlar vb. ) Yahudiler'in elindedir. Ümmetçiler'deki cihat anlayaşına sahip olmaları bütün dünyayı ele geçirme istekleri Tevrat'ta Yahudiler üstündür diğer ırklar onların kölesidir yazar. Bu içlerindeki dünyayı ele geçirme aşkından kaynaklı megaloman olduklarını düşünüyorum.

İsrail'de daha önce bulunan bir arkadaşım Yahudiler'in çok korkak bir millet olduğunu söylemişti. Ben Türk'üm dediğiniz zaman sizden biraz uzak dururlarmış. Misafirperverde değillermiş. Tabi bütün insanların arasında olduğu gibi iyi insanlarıda varmış. Bizzat Tel Aviv'de bulunmuş bir arkadaşımın gözlemleridir.

• SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    IQ ile insanların zeka seviyesinin ölçülmesi olayına ben katılmıyorum ,öyle olsa bizim Türklerin birinci çıkması gerekir :)

işine gelen bir konu olduğunda dünyada bir Türk kadar hızlı anlayabilen insana rastlamadım ama işine gelmiyorsa istersen kafasını kes Nuh der peygamber demez :)

yahudilerin çok korkak bir millet olduğu bir gerçektir ,zaten o nedenle korkusundan önüne gelene ateş edebilecek bir ruh yapısına sahip olduğunu görüyoruz

ayrıca aşırı silahlanma nedeni de ondan kaynaklanıyor

asıl korkuları geçmişlerinde olduğu gibi komple kıyıma tabi olacakları düşüncesindendir ( 2 defa kıyıma uğradıkları hatta bir tanesinde ev ev aranıp öldürüldükleri bildiriliyor)

yani bir derece paranoyak olmuşlar denilebilir ,öyle ki zamanında Abd. lileri bile çekinmeden öldürdükleri görüldü
  • IQ bir insanın zeka seviyesini ölçmez zaten, en azından direkt olarak "Senin zeka katsayın şudur!" demez.

IQ testleri; belirli bir grup ile diğer gruplar arasındaki oranı ölçmek ve karşılaştırma yapmak için kullanışlıdır.

Yahudiler geçmişten beri zekiydiler, lakin, dediğiniz gibi, geçmişte zeka değil bilek gücü iş yapıyordu. Ancak şu an durumlar değişmiş gibi görünüyor, Yahudilerin nüfusu ile tüm Dünya'da bıraktıkları etkiye bakarsak bu rahatça anlaşılabilir.

Bilimsel veriler, diğerlerine göre daha zeki olmak ile elde edilen ekonomik gelir arasında bir korelasyon olduğunu söylüyor, fakat bu kesinlikle tek bir şeye bağlı değil.

Başlıca diğer nedenler; aralarındaki bağ, nepotizm (Latince "nepos" kelimesi Türkçe'de "yeğen" demektir. Nepotizm de "yeğencilik" olarak çevrilebilir.) ve tek bir dini amaçları olmasıdır.

Fikrimce, Yahudilerin aşırı silahlanmalarının nedeni korkaklıkları değil, geleceği okumalarıdır. Özellikle Ortadoğu gibi bir coğrafyada, etrafındaki ülkelerin çoğu İslam felsefesi üzerine yaşayıp, Yahudilere nefret beslerken; Yahudilerin silahlanması korkaklık değil tedbirden ileri gelir.

Türklerin diğer milletlere kıyasla IQ puanları bellidir, etrafında görülen "çakal" insanları baz alarak "Türkler çok zekidir." çıkarımı yapmak pek de akıl işi değildir.

• quantumfluctuations Q kullanıcısına yanıt
    Yahudiler geçmişten beridir ezilen bir millet sadece zeki olanları bu olayların dışında kendini tutmuştur. Zeki insanlarının çocuklarının daha zeki olması zaten doğal seleksiyonun bir sonucudur. Aynı zamanda Yahudiler'e çiftçilik, işçilik gibi işler değilde kafa çalıştıran maliye gibi işlerde çalışmalarıda zekalarını geliştirmiştir. İlk Yahudiler sıradan insanlardı doğal seleksiyon onları güçlü kıldı.

Yahudiler'in silahlanması tedbir değildir. İsrail, Amerika hariç diğer tüm ülkeleri potansiyel düşman olarak görür. İsrail hırsı ve korkaklığından dolayı silahlanmaktadır. Filistin'e gidip masumları öldürmek tedbir değildir.
  • Çalışma ahlakı yüksek pek çok yahudi'de, sıkı çalışırlar ve gocunmazlar. hani "cumartesi gecesi ders çalışıyorum püff" diyen embesil türk milletine benzemezler.

asırlardır gelen bir sürülme korkusu olduğundan, genelde gayri menkule değil eğitime para yatırırlar. bizim geleneğin aksine 4 katlı gecekondu dikmek yerine, o paraya çocuğunu amerikan koleji'ne göndermeye çalışır en fakir yahudi bile. yüksek fiyatlı arabalar, lüks eşyalar falan pek tüketilmez.

ve son olarak kendilerinden olanı kollarlar, gerçi dünyada en enternasyonal düşünce sistemi olan sosyalizmi bile yahudi beynine borçluyuz büyük oranda ama adamlarda bir kendinden olanı koruma güdüsü var cidden. soruya genel bir cevap verecek olursam, çok zeki değiller ama muazzam çalışkanlar.
  • SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Filistindekileri öldürmek için Nükleer silahlar gerekmiyor biliyorsun değil mi? Ortalama bir ordu ile halledilebilecek bir iş için neden bu kadar önem veriyorlar silahlanmaya sence? Etrafımdaki herkes benden nefret etseydi kendimi korumak için bir şeyler yapmaya çalışırdım ben, sizi bilemeyeceğim.
  • Yahudi çocuk ayakları yere bastığı anda eğitimle tanışıyor, bizimkiler 5 yaşında okulmu olur çocuk pisuvara nasıl işeyecek diyor.

Bizim şunu sormamız lazım, 5 sene evde çizgi film izleyip işlenmeye açık yaşının sonuna geldiğinde ağır ve verimsiz bir eğitim sisteminin pençesine düşen çocuğu ney kurtarır. ?
  • Yukari

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.