Şimdi Ara

Yabancı Sınırı hakkındaki fikirlerim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam kendim yazarken senin yazıyı fark ettim, güzel yazmışsın bir ek yapayım dedim, zaten liste muhabbetini mesajımda belirtmiştim.

Benim hesapta kadronda 12 türk olması gerekiyor yani 13 yabancı hakkı oluyor bir nevi, anadolu kulüplerini daha kalkındırmak için şöyle bir fikrim var;

geriye kalan 13 yabancı hakkı yerine altyapından kaç oyuncu oynatırsan, o kadar federasyondan para alırsın tarzı bir madde.

Atıyorum rizespor 13 yerine 8 yabancı bildiriyor, kalan 5 oyuncu da altyapısından yetişme ise (rakam da sallama) 250 bin USD * 5 = 1250 bin USD federasyondan teşvik payı alablirler

Ama en onemli konu, bu kuralla birlikte gelecek olan transfer politikasi. Bir kere 3'ten fazla maas baglamayacaksin oyunculara.

Ismine cismine bakmadan gorev adamlarini alacaksin. Disiplinli ve takim oyununu en iyi oynayanlari alacaksin.

Yabanci sinir kalkti diye gozden dusmus futbolculara yonelmeyeceksin.

Hangi birisini yedek oturtacaksın ? ayrıca yedek oturttuğun oyuncuların hangisinden yeterli verimi alacaksın ? Sırf bu yüzden Eboue gibi bir oyuncuyu zamanla kaybettik.

Yabancı kuralı olacaksa devlet ve federasyon adam gibi projeler yapıp öyle koysun, şuan ki yabancı kuralı yerli oyuncuları tembelleştiren bonservis bedellerini şişiren bir canavara dönüştü. Yerlilerle 1 2 takım başarılı oluyor diye diğer takımlarda başarılı olmak durumunda değil, bana yerlilerden kurulu şampiyonlar ligi seviyesinde 2 tane 11 çıkarın desem çıkartamazsınız.

Yabancı kuralı uygulayan ülkelerdeki gibi projeli, gerçekten her boyutu araştırılmış şekilde olduğunu görsem hiç sesim çıkmaz desteklerim takımım başarısız olsa bile...Ancak ortada sadece kendi aramızdaki kavga rekabet sürsün, anadolu takımları ile makas açılmasın, anadolu topçuları olmayacak paralara satılsın diye ortaya atılmış gereksiz bir kural olarak duruyor.

Yabancı kuralını savunan hangi zihniyette getirildiğini düşünerek savunsun, yoksa kim istemez yerli kalitesinin yükselmesini ?

• quote:

Orijinalden alıntı: decodinho88

Milli takımın yaşattığı rezalet ortadayken hala "yabancı sınırı mı bu kadar koyuyor size" diyen rakip takım taraftarları nasıl bir kafa yaşıyorlar anlayamıyorum. Bak arkadaş şıp diye özet geçeriz olayı sana hiç merak etme;

1-) Dandik adam alıyorsunuz eleştirisi yaparken bu adamlardan daha iyi ama yedek oturtabileceğin, üstüne üstlük parası da uygun tecrübeli yabancı önerilerini de bir zahmet veriver.

2-) Diyeceksin ki paranız yoksa benim suçum mu, yok kardeş sen mevzuyu hiç kapamamışsın FFP denen olayın nasıl olduğunu bir okumanı rica edeceğim senden, neye göre ceza yendiği ve senin bütçe olarak ne kadar haracayabileceğin nasıl hesaplanıyor bir bakıver emi..

3-) Selçuk ve Burak ile eşşek yüküne sözleşme yapmasaydınız da diyebilirsin, e bir bak bakalım adamlar milli takım topçusu, yerli kadronu düzgün kur diye eleştiriyorsun, kurmaya çalışıyorlar ama beyefendiler pek bir kıymetliler çünkü yabancılar sınıra takılıyor kardeş

- Hah sonuca geldik, sen seve seve yerlileri oynatmak zorunda kalıyorsun, onlar iyi oldukları için değil, koyduğun sınır sayesinde oynuyorlar. halbuki düzgün bir sistemde bu adamlar "bu yabancıyı kesmem lazım, buralar benim" diyerek çalışması gerekirken adam şunu diyor "nasılsa bunlar s..e s..e beni oynatacaklar yahu sınır var miss" diyerek hiç kendini geliştirmiyorlar, bol para alıyorlar, bütçe sıkışıyor, kaliteli oyuncu gelmiyor, Anderlecht maytap geçme raddesine geliyor..

-- Çözüm lige de şampiyonlar ligi gibi liste hazırlamak, 25 kişide kendinden yetişme 4 değil 6 oyuncu, ülkende yetişen 8 değil 12 futbolcu dersin, ilk 18'de altyapından yetişen ve 23 yaş altı olan 3 oyuncuyu zorunlu kılarsın, al sana anahtar

yillardir gelmeyen avrupa basarini direk yabanci sinirina baglamak kolaya kacmaktir. onumuzdeki sezon bilemedin sonraki sezon buyuk ihtimalle sinir kalkacak. sonrasindaki 10 sene avrupa kupalarinin turkiye'ye akacagini, kendini gelistirecegini sanacaginiz yerliler ile milli takip o turnavadan bu turnuvaya kosacak saniyorsaniz bence bu hayalperestlikten baska bir sey degil.

turkiye'deki futbola bambaska bir bakis acisiyla soyle bir 10 senelik kalkinma projesi gerekiyor. zamaninda gelen alman teknik direktorler nasil bir vizyon kattiysa onun gibi bir vizyon lazim. ancak bu o ornekteki gibi 2 hoca getirmekle olacak is degil. cunku artik bu is tamamen bilimsel calismalar ile ilerleyen, plan program gerektiren, eskisinden cok daha fazla degisken barindiran dev bir sektor olmus durumda.

yurtidisindan getirdigin yabancilarin cogundan ilk sezonki performansi 2. sezon alamiyorsun. bunun nedeni cok acik. turkiye'deki calisma sistemi dogru degil.

• Hocam zaten aynı şeyi konuşuyor gibiyiz, sadece yabancı sınırına her şeyi bağlamaktan kastın ne benim mesajımla ilgili onu anlayamadım. Zaten yine yabancı sınırı konmuş oluyor baktığında, ancak yerliler kaliteyi arttırmak zorunda kalıyor kadroya girmek için, bir alt mesajımda da altyapı teşviki ile ilgili yazmıştım. Altyapıya harcanan paralarla bir sistem oturtulabilir diye düşünüyorum, en büyük problemimiz "ben oldum" zihniyeti ve eğitimsizlik diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: decodinho88

Hocam zaten aynı şeyi konuşuyor gibiyiz, sadece yabancı sınırına her şeyi bağlamaktan kastın ne benim mesajımla ilgili onu anlayamadım. Zaten yine yabancı sınırı konmuş oluyor baktığında, ancak yerliler kaliteyi arttırmak zorunda kalıyor kadroya girmek için, bir alt mesajımda da altyapı teşviki ile ilgili yazmıştım. Altyapıya harcanan paralarla bir sistem oturtulabilir diye düşünüyorum, en büyük problemimiz "ben oldum" zihniyeti ve eğitimsizlik diye düşünüyorum.

bir ustteki arkadasa alinti yapacaktim. kusura bakma.

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

Orijinalden alıntı: Steven Gerrard

Ya arkadaş şunu anlatamadan bırakıp gidicem forumdan. Neymiş, orta sahanın yabancısı Dzemaili miymiş? Kim olsaydı? Sık sık yedekte oturtacağın adamın Guarin mi olması lazım? Peki neden yedekte oturtmak zorundasın?
    As 5 yabancı hakkımız var, Muslera-Chedjou-Melo-Sneijder-Bruma. Hepsi takımın iyi performans gösteren, bir şeyler yapabilen oyuncuları. Şimdi insaflı bir şekilde düşünelim, yabancı hakkımızı kaliteli oyuncularla doldurduktan sonra, Dzemaili-Pandev yerine as 5 oyuncumuz kalitesinde oyuncu alsan hangi biri sık sık yedek bekleyecek?

Chedjou mu iyi performans gösteren oyunculardan ? son 2 maç hariç neredeydi bu arkadaş ??

Brumamı ? Ne kattı size ? her maç ekstra 1-2 çalım atar sonra batırır varmı başka bir etkisi oyuna ?

Muslera tamam kabul,Sneijder hadi kötü oynasada ismi oynar bu takımda,Meloyu beğenmem ama hadi tamam kabul ettim eyvallah ama Chedjou ve Bruma dersen onlarda bi dur derim kendi adıma..

Chedjou yine o saçma kural yüzünden düzenli oynayamadı, düzenli oynamayan stoperden nasıl iyi performans bekliyorsun? Buna rağmen geçen sene Juveye karşı çok iyiydi.
    Brumayı tartışacak değilim. Ne dersem diyeyim 19 yaşındqki bir adamın takımı sırtlqyamadığından bahsedeceksin belli ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

Tövbe yarabbi. Reklami son satıra sıkıştırmış adam.

yalan mı? siz anca bu tür olaylara 'sırtınızı dönersiniz'. bu ülkede her şey senin takımının istediği gibi olmayacak. yönetiminiz öyle zannetiyse suç yönetiminizindir önce öz eleştiri yapın sonra başkalarına dil uzatırsınız

Orijinalden alıntı: Filmadamı

quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

Tövbe yarabbi. Reklami son satıra sıkıştırmış adam.

yalan mı? siz anca bu tür olaylara 'sırtınızı dönersiniz'. bu ülkede her şey senin takımının istediği gibi olmayacak. yönetiminiz öyle zannetiyse suç yönetiminizindir önce öz eleştiri yapın sonra başkalarına dil uzatırsınız

Sen ne diyon la değişik? Benim yazdığımla senin yazdığının alakası yok. Ben reklam yapmış dedim.
  • bu konuda yazılan hiç bir mesajı okumadım. bu kadar uzun uzun tartışıp ne kazanıyorsunuz acaba ? yada bir şeyleri değiştirebiliyor musunuz ? hiç mi sosyal hayatınız yok arkadaş. yani buraya bunları bu kadar yazacağınıza bir arkadaşınızla bir çay içip konuşsanız olmuyor mu ?

Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.