Şimdi Ara

YA OKUYUPTA IŞSIZ KALIRSAM MESLEK SAHIBI OLAMAZSAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kuzenim var yaşıt eger o okuyup meslegini eline almıs aylik parasını kazanıyor ben ise işsiz işsiz akrabalarımın önünde mahçup olursam? Ozaman ne yaparım ben butin dunya basima yikilir. birazkiskançlilta var bende kuzenimden dolayı.ne yapacagim bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğretmen olmak istiyorum bi de. Işler dahada sarpa sarıyor. Oğretmenlerin durumuda ortada. Cok buyuk boşluktayım.

• Sen öğretmenlik istiyordun dimi ? Aynı endişe bende de var. İletişim fakültesinden bir bölüm istiyorum. ama yapacak bir şey yok sistem bizi üni. okumaya yönlendiriyor. Babadan kalma şirketin, dükkanın falan yoksa mecbur üni. okuyacağız ve iş bulmaya çalışacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-00A01D70E

Sen öğretmenlik istiyordun dimi ? Aynı endişe bende de var. İletişim fakültesinden bir bölüm istiyorum. ama yapacak bir şey yok sistem bizi üni. okumaya yönlendiriyor. Babadan kalma şirketin, dükkanın falan yoksa mecbur üni. okuyacağız ve iş bulmaya çalışacağız.
    Ya is bulamazsak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

Ya is bulamazsak.

Alıntıları Göster
    Bu sorunun cevabını düşünmek istemiyorum. Ülkede çok kişinin yaşadığı bir sorun bu ama su akar yolunu bulur. Daha bizim bunları düşünmemiz için erken. Çünkü yapacak bir şey yok. Okuyacağız, okurken olabildiğince kendimizi geliştireceğiz. Ben de karamsar bir insanım ama karamsarlık insana bir şey katmıyor bunun da farkındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-00A01D70E

Bu sorunun cevabını düşünmek istemiyorum. Ülkede çok kişinin yaşadığı bir sorun bu ama su akar yolunu bulur. Daha bizim bunları düşünmemiz için erken. Çünkü yapacak bir şey yok. Okuyacağız, okurken olabildiğince kendimizi geliştireceğiz. Ben de karamsar bir insanım ama karamsarlık insana bir şey katmıyor bunun da farkındayım.

Alıntıları Göster
    Inan bana şuan ağlıyorum yani ağlama derkende hüngür hüngür degilde azda olsa ağlıyorum

Bizden alçak insanlar t köpek diye tabir ettiğimiz İnsanlar bir meslek sahibi olup da Biz kendimiz de boşta kalırsak �nan bana O zaman Dünya benim için bitmiştir hocam Yani o kadar sen okuyup da emek verip de işsiz kalmak adıma çok koyar işsiz kalmaktan baya baya korkuyorum ya aile baskısı çevre baskısı ileride okuyacağımız mesleğin bölümün önünün kapalı olması Gelecek kaygısı adamı deli ediyor cidden bilmiyorum Bazen belki Su akar yolunu bulur demek ki en iyisi de ama ben hiç öyle bir insan değilim yapım gereği biraz karamsarım ne bak yiyeceğiz bilmiyorum yani hayırlısı olur diyeceğim de hiç zannetmiyorum olacağını

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

Inan bana şuan ağlıyorum yani ağlama derkende hüngür hüngür degilde azda olsa ağlıyorum

Bizden alçak insanlar t köpek diye tabir ettiğimiz İnsanlar bir meslek sahibi olup da Biz kendimiz de boşta kalırsak �nan bana O zaman Dünya benim için bitmiştir hocam Yani o kadar sen okuyup da emek verip de işsiz kalmak adıma çok koyar işsiz kalmaktan baya baya korkuyorum ya aile baskısı çevre baskısı ileride okuyacağımız mesleğin bölümün önünün kapalı olması Gelecek kaygısı adamı deli ediyor cidden bilmiyorum Bazen belki Su akar yolunu bulur demek ki en iyisi de ama ben hiç öyle bir insan değilim yapım gereği biraz karamsarım ne bak yiyeceğiz bilmiyorum yani hayırlısı olur diyeceğim de hiç zannetmiyorum olacağını

Alıntıları Göster
    Seninle benzer durumdayım ben de karamsarım ama buna rağmen olumlu düşünmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Bu sene mezun senem ve sene boyunca içinde bulunduğum durumdan , endişelerimden dolayı geceleri boynum eğik yürüyüşler yaptım. Aşırı sıkıldım yeri geldi duygulandım ama çözüm olmuyor. Ben de isterdim çok zeki olayım tıp,hukuk kazanayım işim hazır olsun ama olmadı işte beceremedim ve mecburen sözele kaldım. Geçen sene 88k sıralama getirdim gidebileceğim üniler olmasına rağmen gitmedim. Mesela lise sonda tarih okumak istiyordum ben. Tam istediğim üni tutuyordu o sıralamaya ama gitmedim. Gitmeme sebebim ise işsiz kalma korkusuydu. Şimdi bu sene tekrar hazırlanıyorum ama dengesiz, bir iyi bir kötü deneme sonuçlarının beni soktuğu kaygı ve endişe içerisinde çaresizce 25 gün sonra gelecek sınavı bekliyorum. Sınavdan iyi bir sıralama yapacağımı ümit ediyorum. Ama o karamsar duygularım öyle bir hücum ediyor ki bana sağa sola kendimi vurasım geliyor o derece. Ama ona rağmen ümitli olmak lazım çünkü bu sene karamsarlığın insana hiç bir şey kazandırmadığını deneyimleyerek anladım. Şimdi bu devirde realist olmak lazım. Eğer ki çalışkan ve zeki bir öğrenciysen sana iş getirecek bir bölüme gitmeni tavsiye ederim. Ama ben çok idealist bir insanım diyorsan kesin öğretmenlik istiyorsan bunu göğüslenip mücadele edeceksin başka çaren yok. Seçim senin. Ama depresif bir insan olma kendini hayattan çekme. Mutsuz olmayı haketmiyoruz biz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olması gerekenden çok daha fazla öğretmen var maalesef.ama bazı bölümler nispeten daha avantajlı.matematik olsun fizik olsun bu branşlarda öğretmenler bile zayıf.iyi bir öğretmen çok iyi yerlere gelebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    2 üni mezunuyum askerden yeni geldim hatrı sayılır bir cv var ve iş yok. Dün bir firma görüş talep etti gidiyorum sabah, fakat önemli olan arayana kadar kriterlerinin gitgide azalması ve en sonunda para versinlerde neresi olursa olsuna gelmesi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.