Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Sayfa düzenini bozduğu için mesaj editlendi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yeri değil ama ama bir sorum olacak.

BUgun bir teknoloji mağazasına gittim Tanıdık bir arkadaşla sohbet ederken Fujinin 24 mm den başlayan bir makinasının canonun 18mm den başlayan bir objektifinden daha geniş açı sunduğunu söyledi nasıl olur derken iki makiya elimize alıp LCD erkandan belirli bir yerlere sabitledik 2 makinayı hakikat bariz bir şekilde daha geniş açı sunuyordu, çok şaşırdım bu durumun bir açıklaması varmı?
  • Var tabiki :)
    Canon 18mm x 1,6 çarpan = 28,8 mm :)
    Aynı zamanda baktığınız fotoğraf makinesi tahminimce XS1 ise 6.1 mm x 3,94 çarpan ile karşımıza çıkıyor...Bundan dolayı XS1 daha geniş açıya sahiptir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Kesin retro birşeyler olmalı, hatta kahve tonlarında birşey mükemmel olur.

Varmı beğendiğiniz bir çanta öneriniz ?

Think tank retrospective modellerini begeniyorum ben, yurt disindada begenilen bir marka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

quote:

quote:

Think tank retrospective modellerini begeniyorum ben, yurt disindada begenilen bir marka.

Bu markanın çok şık retro çantaları var ama çok pahalı meretler. Xe1 olsun Xe2 olsun her X serisi için farketmez, retro bi çanta lazım.

Fuji makine ve lensler yanında aksesuarlarını da ucuz getirebilse keşke :) Dün Electroworld'e deri boyun askısı tarzında olan kabını sordum. 249 lira deniyor XE2 için :) 250 de çantaya verirsek etti 500 kağıt.

Çanta demişken, bence aynasız mantığına uygun şekilde çantası da olabildiğince kompakt bi çanta olmalı. Bende Lowepro A170 var içine DSLR'î da alıyor 2-3 lens de alıyor, zorlasam flaş bile alıyor sağına soluna. Ama kocaman bi şey oluyor. Aynasızlarda temel mantık daha küçük olması olduğuna göre çantası da küçük bi şey olmalı.
    Body+üstündeki lens ve yanına 2 lens daha alabilecek bi şey olması daha mantıklı bence. Lensler de zaten çok büyük değilller.
    Hatta kışın mesela çantaya bile gerek yok, body ve üstündeki lensi geniş cepli montun bi cebine, diğer lensi de diğer cebe attık mı tamamdır. Ama yazın cep olayı kısıtlı olduğu için çanta şart :)
    Dediğim gibi bence olabildiğince minimal, kompakt bi çanta lazım. Arayış içindeyim, hesaplı ve güzel bi şey bulursam bu şekilde, retro da olursa anında alacağım. makineyi almadan çantası hazır olacak nerdeyse.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu arada Xt1 için yeni dedikodular gelmiş. Çift kart slotunun olmayabileceği, tek olabileceği söyleniyor
    -$1300 body only
    -1 card slot
    -Similar size to X-E2, not smaller
    -New manual focus features within EVF.
    -Comes with new hotshoe flash included.
    -Same battery as X-Pro1/X-E2.
    -18-135 will be kit lens in April/May.. $1800 kit price.
  • quote:

quote:

quote:

Think tank retrospective ler büyük çantalar bildiğim kadarıyla?!? Böyle bir kit e uygun daha küçük olması lazım gibi...
  • Tonlarca çanta denedim ama hiç kendime uygun bulamadım :/

Ve hakikaten istediğim bir çanta yok ki çanta bulmak dünyanın en zor işiymiş onu fark ettim :D :D

@Fujifilm Türkiye Mrk.

Bu yüzden size sabır diliyorum :D :D

Ben çözümü kolye olarak makineyi boynumda taşımayı ve lensler içinde küçük bir çanta (2'lensin girebileceği kadar) yetiyor :) Zaten bir tane de makine üzerinde tamam işte :)
  • Fujifilm X-A1 de panorama modu yok anladığım kadarıyla , makineye bu eksik özellik için bi güncelleme gelmesi söz konusu mu ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Think tank retrospective ler büyük çantalar bildiğim kadarıyla?!? Böyle bir kit e uygun daha küçük olması lazım gibi...

retrospective 5 gayet uygun bir çanta sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çanta konusunda benim tavsiyem ucuz ve oldukça dayanıklı Finli marka Golla ... Kesinlikle alan pişman olmayacaktır ;)
    Bu arada Fujifilm'den cevap rica ediyorum , biliyorum çok olmadı yazalı ama yine de buraya tekrar iliştireyim , X-A1 'de eksik olan panorama modu için bir güncelleme gelecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Tonlarca çanta denedim ama hiç kendime uygun bulamadım :/

Ve hakikaten istediğim bir çanta yok ki çanta bulmak dünyanın en zor işiymiş onu fark ettim :D :D

@Fujifilm Türkiye Mrk.

Bu yüzden size sabır diliyorum :D :D

Ben çözümü kolye olarak makineyi boynumda taşımayı ve lensler içinde küçük bir çanta (2'lensin girebileceği kadar) yetiyor :) Zaten bir tane de makine üzerinde tamam işte :)

Offf çanta işi gerçekten zor, çok güzel bir çanta seçersin kişiye uymaz ...
    Bakalım, fikir toplamaya devam...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

retrospective 5 gayet uygun bir çanta sanki.

Benim de hoşuma gidiyor bu tip ama biraz büyük değilmi ?
    Gerçi olabilirde... En iyisi bir tane aldırıp denemeli...

• quote:

Orijinalden alıntı: aytackurtuba

Çanta konusunda benim tavsiyem ucuz ve oldukça dayanıklı Finli marka Golla ... Kesinlikle alan pişman olmayacaktır ;)
    Bu arada Fujifilm'den cevap rica ediyorum , biliyorum çok olmadı yazalı ama yine de buraya tekrar iliştireyim , X-A1 'de eksik olan panorama modu için bir güncelleme gelecek mi ?

Golla markayada bakacağım...
    X-A1 ve X-M1 de Panorama yok. Bu yazılımsal bir fonksiyon ve gelme ihtimali yüksek. Ancak bu konuda şu anda elimizdeki bilgiler doğrultusunda net bir cevap veremiyorum. Bu konuda Tokyo ya bir mail atarak soracağız, cevabı buradan yayınlarım...
  • Golla çantalarıda biraz inceledim ama çok baskın renkler genelde istenmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: csenturk

quote:

Mesela böyle bir şey nasıl olur?

Bunlar çok güzel hoşuma gitti gerçekten...

• quote:

quote:

quote:

Marka nedir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Marka nedir ?

Valla hocam bir markası yok ama hoşuma gitmişti. Çin malı :) Aliexpress ten bakmıştım 142$

aliexpress.com
    US $89.0 |Geinuine Cow Leather Briefcase camera Shoulder Bag camera shoulder bag for DSLR SLR|bag boy bag|bag womenbag insert - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1051070534.html

• Başlıkta FUJİFİLM yazıyormuş, yeni farkettim. Haberin olmadan düzenledim @jimi1984 bilgin olsun. Artık FUJIFILM
  • JİMİ işte ya, tam bir ingilizce fakiri
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.