Şimdi Ara

XT910 Hafıza kartı NTFS format kullanımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonumda rahatça film izlemek ve kayıt yapabilmek için 32 GB hafıza kartı aldım. Ancak film atabilmek için kartı ntfs formatında dönüştürdüğümde telefon kartı desteklemiyor. Fat formatında ise ancak 4gb boyutunda dosya atabiliyorum.

Telefon rootlu. Çözümü bilen varsa yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amaç telefonda NTFS dosya sistemi hafıza kartı çalıştırmak. Yok mu bilgisi, fikri olan?

• Kardesim dosya sistemi degilde gecenlerde okumustum bi sd sdhc ile ilgili olabilir bi kart turunde sinirlamalar oluyor bir bak istersen bende 16 gb sdhc var sikintisiz izliyorum

• Paragon uygulamasıyla NTFS dosyası sistemine sahip belleklere erişebilirsiniz, ancak telefonunuzun rootlu olması gerekiyor.

Telefonunuz rootlu olmasa bile SD kartınızı bilgisayara takıp Exfat formatında biçimlendirirseniz istediğiniz boyuttaki dosyaları sd kart içine atıp android dosya yöneticisiyle açarak çalıştırabilirsiniz.

Sonuç olarak teoride SD kartınızı bilgisayara takarak Exfat formatında biçimlendirirseniz herhangi bir ek uygulama olmaksızın telefonunuzun sd kartınızı görmesi gerekir. Bu şekilde de yüksek boyutlu dosyaları gene herhangi bir ek uygulama olmaksızın SD kartınıza kopyalabilmeniz gerekmekte.

Bunları denemediğim için kesin olarak söylemiyorum, ancak daha önce araştırdığımda bu bilgilerle karşılaşmıştım. Bence Exfat formatına bir şans vermekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 29 Nisan 2013; 14:18:38 >
  • Kartım sdhc imiş. Exfat ve paragonu denedeceğim.

Edit: Denedim fakat hata verdi maalesef yine olmadı exfat dosya sistemini de kabul etmiyor. Mecbur böyle devam edecez.
    quote:

kemalboran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salona -- 29 Nisan 2013; 23:22:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salona

Kartım sdhc imiş. Exfat ve paragonu denedeceğim.

Edit: Denedim fakat hata verdi maalesef yine olmadı exfat dosya sistemini de kabul etmiyor. Mecbur böyle devam edecez.
    quote:

kemalboran

Malesef NTFS yapınca görmüyor ve haliyle FAT32'ye de tek dosya boyutu 4gb'tan büyük dosyaları atamıyorsun.

Nacizane tavsiyem FAT32 ile formatlarken 16KB'lık cluster size seçmen. Ya da performansı test etmek için 32KB da seçebilirsin.

Ayrıca filmleri de 480p olanlardan indirirsen hem yerden tasarruf edersin hem de kaliteden ödün vermemiş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gansh

quote:

Orijinalden alıntı: Salona

Kartım sdhc imiş. Exfat ve paragonu denedeceğim.

quote:

kemalboran

Malesef NTFS yapınca görmüyor ve haliyle FAT32'ye de tek dosya boyutu 4gb'tan büyük dosyaları atamıyorsun.

Nacizane tavsiyem FAT32 ile formatlarken 16KB'lık cluster size seçmen. Ya da performansı test etmek için 32KB da seçebilirsin.

Ayrıca filmleri de 480p olanlardan indirirsen hem yerden tasarruf edersin hem de kaliteden ödün vermemiş olursun.

Teşekkür ederim ancak 32 GB belleği doldurmak full hd filmler olmadan pek kolay olmayacak gibi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hafıza kartınızın yedeğini alın, buradaki programı indirip onunla hafıza kartını istediğiniz formatta biçimlendirin;
  • quote:

Orijinalden alıntı: By.TRabZonLu™

hafıza kartınızın yedeğini alın, buradaki programı indirip onunla hafıza kartını istediğiniz formatta biçimlendirin;

Hocam benim sıkıntım biçimlendirememek değil, telefonun NTFS formatını desteklememesi.

• bu programla biçimlendir, tekrar telefona tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By.TRabZonLu™

bu programla biçimlendir, tekrar telefona tak.

Olmadı.
  • Aradan geçen sürede çözüm bulabilen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_agabey

Aradan geçen sürede çözüm bulabilen oldu mu?

Ben bulamadım!
  • Bende merak ettim bak varmi caresi

• custom romlarla var. cm nin yeni sürümlerinde ntfs ve exfat desteği mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: warcry144

custom romlarla var. cm nin yeni sürümlerinde ntfs ve exfat desteği mevcut

CM yükleyesim var da HDMI desteğini kaldırıyor ayar oluyorum ona.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.