Şimdi Ara

Xps mi başka bir marka mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Dell xps serisi notebooklar oldukça ilgimi çekiyor ve kısmetse bazı işlerin sonucuna göre almayı düşünüyorum. Oyun oynamayacağım ama o kadar para verdikten sonra insan bir harici ekran kartı olsun da istiyor. Bunun için dell xps9560 gtx1050 li model var ama o da 2 .senesini doldurmak üzere. Yeni model olan xps9570 var. O baya güçlü gpu ve cpu yönünden ama türkiyede stok yok. Yanılmıyorsam 18 bin tl civarı fiyatı UHD ekranlısı. Hiçbir yer satmıyor bu yüzden aklım başka modellere de kayıyor xps 13 9370 gibi onlar da 15 civarı sizce U serisi işlemci ve intel graphics haricinde bir dezavantajı olur mu xps 13 ün .
    Yoksa hp spectre, lenovo 720 gibi modellere mi yöneliyim? Genel olarak xps serisinde sıkıntı var gibi duydum önerinizi bekliyorum.
    Tahmini alma durumu Ocak-Şubat
    Not:Taşınabilir hafif olması ve i7 işlemci olması önemli. 5-6 sene kullanmayı düşünüyorum üniversite sonuna kadar
    EE okuyacağımı da belirteyim xps bir sıkıntı yaratır mı bu hususta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 17 Kasım 2018; 10:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Coil whine sorunu var dell pclerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5kilo tasirim sorun olmaz dersen gtx 1060li alienware al, fiyat biraz daha ucuz olur. Fakat daha dayanikli ve isinma problemi olmayan bir laptop. Ha daha yuksek islemci ve ekran karti dersen de alienwarelerde termal macun sorunu olabiliyor. Acip tekrar macunlatman gerekebilir. Not: R4 17 Gtx1060 6GB, i7 6700hq, 16GB ram modeli kullaniyorum, hic isinma sorunu yasamadim.
  • valiars kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptın :) Taşınabilir olsun azıcık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Param olsa 1 dk düşünmeden alacağım tek bilgisayar muhteşem bir tasarıma sahip
  • Güncel kasayı nedense Türkiye'ye getirmemişler. Dediğiniz gibi bir eski model var 12 küsürlere bulunabiliyor.
    Bence 15" MacBook Pro'da düşünebilirsiniz. 15k gibi fiyatlara güncel kasa bir makine alınabiliyor.
    XPS 13" güzel makine ama harici ekran kartı olmaması dezavantaj. Daha çok ofis kullanımını kotarırsınız ama video işleme ve hafif oyun dediğiniz zaman o makine size yetmeyecektir. eGPU filan bağlarım diyorsanız ayrı tabi.
  • Pc den beklentiniz parasıyla orantısı olmamalı diye düşünüyorum çünkü bu fiyatlar kurdan etkileniyorlar. Ben aldığımda 6bin olan bire bir aynı özelliklerdeki 12küsur liradan satışa koyuluyor. Dolayısı ile
    quote:

    ama o kadar para verdikten sonra insan bir harici ekran kartı olsun da istiyor.
    demek doğru olmaz, ben de mesela bir yandan masaj yapsın istiyorum gibi sulandırılabilir. Mühendislik için çok daha uygun mobilitesi ve işlemcisi, ram boyutu olarak sizi tatmin edecektir. Bir de yerinde servis olayı var ki tadından yenmiyor. Kullanırken arkadaşlarınıza ekranın dokunmatik olduğunu hatırlatmanız gerekiyor :)
  • orenton kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bilgisayarı aldım. Oldukça memunum. Haklısınız alüminyum kalitesi olsun dokunduğun yerin karbonfiber olsun fiyatını hak ediyor. O bahsettiğiniz cümleyi xps13 ün fiyatı için kurmuştum tabiki de cihazlar büyüklüğüne ve özelliklerine göre fiyat yorumunda bulunmak mantıksız. Sadece insan biraz sorguluyor işte 12500 tl xps 13 e vermek mi yoksa 14000tl xps15 e vermek mi diye. Ayrıca konuyu açtığım zamanda xps 15 9570 hiçbir sitede yoktu böyle bir durum yüzünden xps13 e yönelmek zorunda kaldığımı ve bu durumdan hoşnut olmadığımı anlatmaya çalışmıştım.

    Siz de kullanıyorsanız sorum var:

    Uyku moduna girdiğinde uyku modundan çıkması için tuşuna sertçe basmak gerekiyor. Bu eski bilgisayarlarımda böyle değildi kapağı kaldırınca açılıyordu acaba bir ayarlar mı yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam Denetim Masası-Donanım ve Ses-Güç Seçenekleri nde uykudan çıktığında parola istesin mi istemesin mi, işte kapak kapanınca uyku moduna mı geçsin yoksa kapansın mı diye seçenekler oluyordu. Orayı bir kurcalamak lazım gerekebilir lakin ben de güç tuşuna basarak açıyorum :))) hatta ilk zamanlar bozuk mu nan bu diye uzun basıp kapatıp yeniden açmak zorunda kalıyordum pc i. Aaaah güzelim xps.. canım bilgisayarım

    Yav ayar düşünmekten en önemli şeyi atladım. Hayırlı olsun yeni oyuncağınız kullandıkça gerçekten memnuniyetiniz artacaktr. Ben öğrenciyken almıştım ve şarjı full götürüyordum okula. O gün beni idare ediyordu. E haliyle artık adaptör de taşımıyordum. Hafifim hafifsin hafififiz modunda oluyordum (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orenton -- 28 Aralık 2018; 22:0:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orenton kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam ben de biraz kurcaladım tam istediğim gibi oldu. İlk kapağını kapattığım zamanlarda hazırda bekletiyor yani klavyesine basınca veya kapağını açınca direkt ekran geliyor. Bir veya yarım saat sonra açıp kapma tuşuna basmak gerekiyor. Şu an için bataryası güzel bakalım okula gidince ve programları yiyince ne olacak.

    4 sene önce de Samsung ativ book 9 pro istiyordum ama kısmette yokmuş ativ book 9 lite aldık ve rezaletten sonra bu bilgisayar baya iyi geldi. (720 den 4k ya pikselleri sayıyordum canım sıkılınca menteşesi bozulmuştu Allahtan kitapla üzerine bastırınca düzelmişti ).


    Hafiflik önemli bir olay valla herkes ağır bilgisayardan şikayetçi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 29 Aralık 2018; 6:24:8 >
  • Sonuç olarak ne aldınız hocam. Ben de macbook pro ile 9570 arasında gidip geliyorum
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    9570 UHD i7 aldım.
    Macbook da baktım ama dokunduğumuz yerin yani klavyenin alüminyum olması alışılmış. Dell'in karbon fiber olması ve silgi gibi yüzeyi olması çok hoşuma gitti. Ultrashap UHD ekran vatanda ben buradayım dedi ben de anında vuruldum. Normalde kalemli cihazları çok severim note 10.1 olsun, note4 olsun kullandığım kalemli cihazlardandı, lenovo yoga 920 bile 360 derece dönmesi kalemi olması bile beni çeldiremedi.Biraz ağır bir cihaz ama yapacak bir şey yok macbook pro da o kadar ağır olabilir bilemiyorum. Normalde eskiden okul işlerimi halletsin nette dolaşayım diye samsung ativ book9 lite almıştım o daha hafifti ve kucağıma alıp tablet gibi yatar pozisyonda kullanabiliyordum. Bunda malzemeler alüminyum ve harici gpu olduğu için rahatça böyle kullanamıyorum.Bu bilgisayarı tercih etmemdeki neden harici gpu ve h serisi işlemci ve tabiki de sharp üretimi kaliteli bir ekran. Alırken çok fark etmesem de klavyesi ve touchpadi baya rahat zaten internette de öyle diyorlar.


    Genel bir serzenişim var. Windows bilgisayarların her yerinden ayaklı disko gibi ışık fışkırıyor. Bu bilgisayar oldukça elit ve ağırbaşlı görünüyorlar. Mac de mesela öyle o yüzden bence mac pro nun windowsdaki klasmanı dell xps 15 serisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 1 Ocak 2019; 15:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir beraberiz dell'imle :) Yaklaşık 5 ay olmuş sanki hep ona sahipmişim gibi hissediyorum. Arada sırada beni üzdü ama hep bir çözüm bulduk. İlk başta Killer ağ kartı sorun çıkardı kafasına göre internet kopup geri geliyordu falan. Araştırdım windows updateden kaynaklıymış bir kaç kaldır yükle ile problem çözüldü bir daha da hiç olmadı. Sonrasında bilgisayar uykudan çıkınca kitleyordu onu da ayda bir gelen bios update ile çözdüler. Office programları arka planda uzun süre açık olunca sapıtıyor ama o bilgisayarla ilgili değil office ile ilgili okul tatile girince kurcalayacağım :). Neredeyse hiç fan açmıyor, coil whine sadece sarjda oluyor galiba performans moduna alıyor pc kendisini o yüzden sarjda fan açıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.