Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim kim diyor çekildi diye??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli dostlar! 4K video çekerken sorun yaşıyorum. Çekime başladıktan saniyeler sonra ciddi takılmalar oluyor. Bu durum hem dahili hafıza, hem de sd card'ta oluyor. Hatta bugün 1 dk'dan sonra "Kamera durduruldu" uyarısı verdi. Cihazda ısınma yok! FHD(60 ve 30 FPS)'de hiçbir sorun yok. Bu sorunu başka yaşayan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende bir türlü çözüm bulamadım. Cepte iken savma savma yerleri giriyor. Fener acık wifi acıyor. Halbuki parmak izi de aktif

• quote:

Orijinalden alıntı: kanun.ist

Değerli dostlar! 4K video çekerken sorun yaşıyorum. Çekime başladıktan saniyeler sonra ciddi takılmalar oluyor. Bu durum hem dahili hafıza, hem de sd card'ta oluyor. Hatta bugün 1 dk'dan sonra "Kamera durduruldu" uyarısı verdi. Cihazda ısınma yok! FHD(60 ve 30 FPS)'de hiçbir sorun yok. Bu sorunu başka yaşayan var mı?
    Aynı sorun bende de var. Henüz kamera durduruldu hatası almadım. Ama 4k video çekerken ilk birkaç saniye takılma oluyor.

• hidod H kullanıcısına yanıt
    Bende de hep yapıyor bunu, genelde bisiklet sürdüğüm zaman oluyor.

• zavlak Z kullanıcısına yanıt
    Yine bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Dağ dere tepe çok gezdiğimden ve telefonun su geçirmeme özelliği de olduğundan ara sıra lavaboda yıkıyordum xz premiumumu. Ancak en son servisten geldikten sonraki ilk yıkayışımda telefonum su geçirdi. Önce arka kameranın içinde su olduğunu gördüm. Sonra telefonun titreşimi kendiliğinden çalışmaya başladı ve en sonunda tamamen durdu (Titreşim motoru bozuldu sanırım). Ekranın alt taraflarında dokunmatik çalışmamaya başladı. Şarzda olmuyor telefon. Bugün telefonu aldığım Vatan Bilgisayara teslim edeceğim ve değişim isteyeceğim. Bakalım ne çıkacak. Sonucu burdan yazarım.
    Garanti kapsamı dışında kalabilir hocam sıvı temasından dolayı

• smsmart kullanıcısına yanıt
    Az önce Vatan Bilgisayara teslim ettim. Teslim alan görevli de garanti kapsamı dışında kalabilir çünkü daha önce cihazın serviste kasasının açıldığını, bu yüzden de su geçirmezlik özelliğinin kaybolduğunu söyledi. Ben de böyle bir şeyin hiç bir yerde yazmadığını servise tekrar gönderilmesi gerektiğini söyledim. Cihazı aldı ve gönderdi bugün. Sıvı temasından dolayı garanti kapsamı dışı bırakmaları çok saçma olur bence çünkü cihaz suya dayanıklı ve ben sadece tatlı su ile yıkadım. Suya da sokmadım. Sanırım şarj arızasından dolayı ilk servise verdiğimde iyi kapatmadılar, bir yerlerde boşluk bıraktılar diye düşünüyorum. Ama sonuçta karşımdaki teleservice ve bir dünya şikayet var firma ile ilgili. İnşallah aksilik çıkmaz.
    Hocam anlıyorum sizi ama garanti belgesinde kırılma sıvı teması vs servis dışı olarak geçiyor. Ben anakart değiştirdim özellikle sıvı temas durumu sordum ben test edildiğini söylediler öncesinde havuz çekimleri yaptım temizleme işlemini çeşme altında güzelce yıkıyordum :) anakart değişimden sonra bir kaç defa çeşme altına soktum ama sonra içimden sıkıntı olacak yapma diye bir ses geldi :D Olmazsa tüketici hakem heyetine gidersin zaten kasa açılınca otomatikman ip sertifikası iptal olur.

• Son zamanlarda bir telefon arayışına girdim ve hala bir Samsung kullanıcısı olarak bu telefona ilgi duymaya başladım.Fakat son zamanlarda çıkan "Sony,Türkiye'de cep telefonu piyasasından çekiliyor." söylentileri canımı sıkıyor.

Telefonu almam durumunda teknik servis konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Firma Türkiye'ye güncelleme vermeye devam eder mi?

gibi sorular beynimi kurcalamakta.Bu konularda bilgi sahibiyseniz yardımlarınızı bekliyorum.

• focuslife kullanıcısına yanıt
    teknik servis olayına birşey diyemiyorum ama 10 yıl yedek parça bulundurma zorunluluğu gibi bir yasa vardı hocam. İsterseniz onu bir araştırın.

Güncellemeye gelirsek de Türkiye romu gelmese de olur. Sony de ABD romları harici cihazlarda kısıtlama olmadığından istediğiniz romu kurabilirsiniz. Mesela ben şuan stock tabanlı ama çin için çıkarılmış roma özelleştirme yapılmış custom rom kullanıyorum. Günlük kullanımda size hiç bir zararı olmaz.
  • Hocam rom atmayı bilmiyorum açıkçası güncelleme gelirse güncelliyorum bitiyor,klasik bir kullanıcıyım anlayacağınız.O benim için sorun olur gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focuslife -- 10 Eylül 2018; 2:53:45 >
    Hocam hiç zor değil hatta Youtube üzerinde sayısız video var. Çok rahat yükleyebilirsiniz. Tabi gelmez ise düşünüyoruz bunu ama çok rahat gelecektir.
  • Tamam hocam teşekkürler,telefonu öneriyor musunuz? @ouzqan @ouzqan

Canavar gibi telefon ancak kullanıcısı değilim hocam diğer arkadaş bu konuda daha net cevap verecektir.
  • xz premium bu telefonu kimse satmıyor mu ya bulamadım internette.

Sony garantisini kim veriyor bu telefonun ?
  • CallOfTheWild kullanıcısına yanıt
    Geçen senenin telefonu hocam zaten elde az kalmıştı onlarda satıldı bu saatten sonra bulmak oldukça zor birde üstüne Sony nin telefon kısmını Türkiyeden çekmesi gündemde iken sıfır model bulmak oldukça zor.

Garanti işi ise Sony Avrasya üzerinden ithal ediliyor ve Teleservice ile KVK tarafından tamir ettirebiliyorsunuz.
  • Bilgi maliyetli.

Facebook grubundan bir arkadaşın sony'e yazdığı soruya cevaben gelen mail.

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü

• Sahibinden de 2500 e satan izmir li firmalar var bunlar yenilenmiş falan mı bilmiyorum.
    Bilen var mıdır güvenilir midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Sahibinden de 2500 e satan izmir li firmalar var bunlar yenilenmiş falan mı bilmiyorum.
    Bilen var mıdır güvenilir midir ?
    Kutunun dışındaki sony etiketine bakın hocam eğer açık ise kullanılmış bile olabilir. O etiket birkez açılır birdaha yapışmaz. Sony yenilenmiş cihaz gönderimini pek sevmez yıllardır forumdayım daha öyle bir mesaj görmedim. Ama garantisine bakın 24 ay varsa etiket açılmamışsa sıkıntı yoktur. Büyük ihtimalle deponun dibinde kalan son telefonlardır.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.