Şimdi Ara

XPERİA X10 BU CİHAZI BEN NASIL KULLANACAĞIM? TELEFONU DUVARA VURMADAN YARDIM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: forumturk

Arkadaşlar hediye olarak gelen x10 cihazı kullanamıyorum, parasına bakıyorum, bu cihaz bu para eder mi diyorum. Bilmiyorum belki daha sonra fikirilerim değişecek belki de ama şu anda bu telefonu kullanmada inanılmaz zorluk yaşıyorum.

Telefon android 1.6 sürümü ile geldi, sony ericsson sitesinden 2.1 sürüme yüksekttim.

1. cihazın kulaklık ses seviyesi inanılmaz kötü, karşı tarafı azıcık gürültülü ortamlarda duyamıyorum, kulaklık ses seviyesi son ayar açık. kulaklık sesini yükseltmenin bir yolu var mı?

2. cihazın hoparlörü de inaılmaz kötü, hoparlörden kaç kişi ile görüştü isem hep sesin kesik kesik gelmesinden şikayetçi. halbuki turkcell hattımı eski telefonum k79o a takıp hoparlörden konuştuğumda hiç bir şikayet yok, yani sorun hatla ilgili değil.

3. cihazla gelen orjinal kulaklığı kullandığımda ses karşı tarafa çok boğuk ve az gidiyormuş. hemen herkesten bu şikayeti aldım. 5 tl ye satın aldığım kulaklığı taktığımda, karşı taraf daha iyi ses kalitesi aldığını söylüyor. 5 tl lik kulaklıktan daha adi bir kulaklık mı koymuş bu SE paket içeriğine :@

4. menüler çok yavaş telefonun dokunmatik tepki süresi çok uzun. mesela rehberden birini seçip numarasını aramak istersem numaranın ekrana gelmesi 2-3 saniye sürüyor.

5. kamera tabiri yerinde ise tam bir facia. SE ye hiç yakıştıramadım, benim emektar k790 ın 3,2 cyber shotu kadar iyi bir çekimi yok, çok karanlık çekiyor. flasi her seferinde açmak desek o da tam bir hayal kırıklığı. hele ki, flaşı açınca sürekli yanması tam bir facia.

6. gelelim piline. her gün şarj ediyorum. :@ bir çok uygulamayı kapattığım halde. :@

7. eski telefonumdaki rehberi sony ercisson sitesi üzerinden senkronize edip x10 a aktardım, bu aktarma işlemi ücretli mi oldu?

8. turkcelden 100 mb lık net paketi satın aldım, bu ne kadarlık bir kullanıma yeter? kısıtlarım, limitlerim ne olmalı, ne tavsiye edersiniz?

9. yeni bir x10 kullanıcısıyım. ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum. lütfen bana adım adım yapmam gerekenleri söyler misiniz?
    forumda root etme, market vs. programlardan bahsediliyor, bu prog.ları nasıl indirip kuracağım? bu indirme işlemini cep tel üzerinden mi yapacağım, yoksa önce bilgisayarıma indirip oradan kablo ile telefonuma mı aktaracağım?
    bunlar girilş seviyesindeki sorunlarım, telefonu daha tam çözemedim, yukarıdaki sorunları aştıktan sonra daha profesyonel kullanıcı aşamasında ne sorunlarla karşılaşacağım bilmiyorum, açıkçası şimdiden telefondan soğumaya başladım.

siz tecrübeli arkadaşlardan ricam, bana bi yardımcı olsanız. sorunlarımın varsa cevaplarını madde madde yazarsanız çok sevinirim.

1. Bir üstteki postumda yazdım. İç ses'de düzeltme yapılacak.. Bir sonraki update'i bekleyin.

2. Hoparlörden konuşmadan kastınızı anlayamadım. Handsfree yapıp mı konuşmaktan bahsediyorsunuz?

3. Bu konuda bi yorum yapamıycam. Bende kulaklık yoktu.

4. İşletim sistemi ile alakalı. X10 ile ilgili bir problem değil. 2.2 versiyonunda menü geçişleri daha hızlı olacak..

5. Kamerasından pek bi beklentim yok , onun için yorum yapmıycam.

6. 4 inç ekranı olan bir alet kullanıyorsunuz. Gerekmediği takdirde veri trafiğini kapatın (3g/edge).. Wi-Fi , Bluetooth , GPS de pili çok çabuk tüketir. Ayrıca ekran parlaklığını düşürün gerekmedikçe.. 1 günden fazla gider bu şekilde..

7. Hayır

8. Çok fazla video izlemeyin. Gerekmedikçe download yapmayın. Web sitelerinde gezmek , skype msn tarzı uygulamalar kullanmak için 100 Mb yeterli..

9. Telefonunda Market uygulaması mevcut ise en popüler uygulamalarda başlayarak telefona biraz alışabilirsin. Sonra forumda uygulama tavsiyeleri başlıklarında işine yarayacak bir çok şey bulabilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: forumturk

Arkadaşlar hediye olarak gelen x10 cihazı kullanamıyorum, parasına bakıyorum, bu cihaz bu para eder mi diyorum. Bilmiyorum belki daha sonra fikirilerim değişecek belki de ama şu anda bu telefonu kullanmada inanılmaz zorluk yaşıyorum.

Telefon android 1.6 sürümü ile geldi, sony ericsson sitesinden 2.1 sürüme yüksekttim.

1. cihazın kulaklık ses seviyesi inanılmaz kötü, karşı tarafı azıcık gürültülü ortamlarda duyamıyorum, kulaklık ses seviyesi son ayar açık. kulaklık sesini yükseltmenin bir yolu var mı?

2. cihazın hoparlörü de inaılmaz kötü, hoparlörden kaç kişi ile görüştü isem hep sesin kesik kesik gelmesinden şikayetçi. halbuki turkcell hattımı eski telefonum k79o a takıp hoparlörden konuştuğumda hiç bir şikayet yok, yani sorun hatla ilgili değil.

3. cihazla gelen orjinal kulaklığı kullandığımda ses karşı tarafa çok boğuk ve az gidiyormuş. hemen herkesten bu şikayeti aldım. 5 tl ye satın aldığım kulaklığı taktığımda, karşı taraf daha iyi ses kalitesi aldığını söylüyor. 5 tl lik kulaklıktan daha adi bir kulaklık mı koymuş bu SE paket içeriğine :@

4. menüler çok yavaş telefonun dokunmatik tepki süresi çok uzun. mesela rehberden birini seçip numarasını aramak istersem numaranın ekrana gelmesi 2-3 saniye sürüyor.

5. kamera tabiri yerinde ise tam bir facia. SE ye hiç yakıştıramadım, benim emektar k790 ın 3,2 cyber shotu kadar iyi bir çekimi yok, çok karanlık çekiyor. flasi her seferinde açmak desek o da tam bir hayal kırıklığı. hele ki, flaşı açınca sürekli yanması tam bir facia.

6. gelelim piline. her gün şarj ediyorum. :@ bir çok uygulamayı kapattığım halde. :@

7. eski telefonumdaki rehberi sony ercisson sitesi üzerinden senkronize edip x10 a aktardım, bu aktarma işlemi ücretli mi oldu?

8. turkcelden 100 mb lık net paketi satın aldım, bu ne kadarlık bir kullanıma yeter? kısıtlarım, limitlerim ne olmalı, ne tavsiye edersiniz?

9. yeni bir x10 kullanıcısıyım. ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum. lütfen bana adım adım yapmam gerekenleri söyler misiniz?
    forumda root etme, market vs. programlardan bahsediliyor, bu prog.ları nasıl indirip kuracağım? bu indirme işlemini cep tel üzerinden mi yapacağım, yoksa önce bilgisayarıma indirip oradan kablo ile telefonuma mı aktaracağım?
    bunlar girilş seviyesindeki sorunlarım, telefonu daha tam çözemedim, yukarıdaki sorunları aştıktan sonra daha profesyonel kullanıcı aşamasında ne sorunlarla karşılaşacağım bilmiyorum, açıkçası şimdiden telefondan soğumaya başladım.

siz tecrübeli arkadaşlardan ricam, bana bi yardımcı olsanız. sorunlarımın varsa cevaplarını madde madde yazarsanız çok sevinirim.

telefonu 2.1 güncelleme yaptıktan sonra bir kere daha günceleme yapın yani ONAR yapın..
    bir veya iki kerede telefonu kapayın sabaha kadar şarz edin.. bir iki kere yapmanız yeter batarya rayına giriyor...
    günde bir kere kapatmak işletim sistemlerinin hepsi için gerekli bir olay .. Açık programların kapanması ile alakası yok

• valla bende bi sıkıntı yok herşey normal...
    marketide kullanıyorum:):) aldıgımda saolsun 2.1 güncellemesi dahi yapılmıştı bende kullanıyorum şimdilik::):)

acaba bu androidler için ses modifiyesi yokmu win molar için standart bi modifiye vardı çünkü hepsinin sesi artıyordu öyle olunca
  • Eylül 2010da Xperia X10 aldım, eski telefondan yedekleme yapılamadı, tek tek rehberi girerken telefon kilitlendi. Servise gitti, geldi, android 2.1 yüklenmiş, ancak halledemediğim sorunlar var:
    1.Telefonda ajanda yok, takvimi açmak için google hesabı istiyor, google hesabı kursam ajanda olacak mı?
    2.Office suite'de ne Word ne de Adobe ile ilgili bir program yok, daha kısacası not defteri diye birşey yok, not almak istediğim metinleri nereye yazacağım?
    3.3-G nasıl kapatılır? Kullanım kılavuzu oldukça berbat, anlaşılmaz bir dille yazılmış, hiçbir şey net değil.
    Yoksa bu telefonu çöpe atıp sadece mesaj ve telefon için kullanılan mesela 10 yıllık 2.el Ericsson 386 mı alsam?Daha önce P990İ kullandım, bu telefondan 100 kere iyiydi, ıslanmasa 5 sene daha giderdi. İkinci kameranın olmaması, radyo olmaması da ayrı bir eksiklik.
    Yukarıda saydığım konularda bilgi ve tecrübeniz var mı?
  • bahattintopaloglu@ Teşekkür ederim ama yukarıdada belirtiğim gibi telefon hediye geldi, ya duvara çarpılır düşürdüm kırıldı denir, ya da kullanılır. :)
    Ghaneli@ Teşekkür ederim, yazılım onarma işlemini bir kaç defa yaptım değişen bir şey yok.
    aLPaSLaN07@ Teşekkür ederim, evet hoparlörden konuşmaktan kastım handsfre.. Ses karşı tarafa çok kalitesiz iletiliyor (muş) Konuştuğum kişiler öyle diyor.
    Cryptical@ teşekkür ederim. X10, Mini değil...

Sorunlarıma cevap yazan diğer tüm arkadaşlar teşekkür ederim, sağolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumturk -- 22 Aralık 2010; 23:33:53 >
  • valla arkadaşlar bende kullanıyorum ses öyle abartıldıgı kadar düşük degil hoparlör sesi evet düşük evimde tv yok tv izlerken eksikligini hissediyorum bunun...

ama karşı tarafa giden ses kesinlikle çok kaliteli bugün telefon arkadastaydı beni aradı ve konustum o sesi biraz az geldigini ama söyledi ama bana gelen ses şahaneydi gerçi açtıgım cihazda w700dü çokta kötü olamaz zaten:):)
    bende bi kaç arkadasla görüşşme yaptm dedim gibi ses yeterli ama biraz daha fazla olabilir...

müzik için sesi biraziyileştirilmeli ama yinede iyi...

onun dışında yavaslık gibi bir sorunum yok ilk elime aldıgımda mp3 gönderme kısmını bulamadım ama sonradan keşfettim onuda :)cihazı kurcalamak lazım biraz bazı arkadaslar tutup google hesabı kurmak için bile konu açıyorlar :):)

bazı özellikler google hesabı ile baglantılı onlrı kullanmak için hesap olusturman lazım...

3g.yi kapatmak için kablosuz ag kısmın giriceksin ayarlardan

soracımöaaa not defteri ofis adobe için ise bunların tamamı markettte ücretsiz markete girmeyi denesen hepsini çözücen ama önce google hesabını kurman lazım...

• se'de calisirken android turkiyeye fazla demislerdi inanmamistim ama simdi hakli buluyorum kendilerini. zaten google da market erisimi sunmuyor guzel ulkeme. buna ragmen yurdum insani sinirlense de takip ediyor teknolojiyi.

herkese saygilar efendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m35

valla arkadaşlar bende kullanıyorum ses öyle abartıldıgı kadar düşük degil hoparlör sesi evet düşük evimde tv yok tv izlerken eksikligini hissediyorum bunun...

ama karşı tarafa giden ses kesinlikle çok kaliteli bugün telefon arkadastaydı beni aradı ve konustum o sesi biraz az geldigini ama söyledi ama bana gelen ses şahaneydi gerçi açtıgım cihazda w700dü çokta kötü olamaz zaten:):)
    bende bi kaç arkadasla görüşşme yaptm dedim gibi ses yeterli ama biraz daha fazla olabilir...

müzik için sesi biraziyileştirilmeli ama yinede iyi...

onun dışında yavaslık gibi bir sorunum yok ilk elime aldıgımda mp3 gönderme kısmını bulamadım ama sonradan keşfettim onuda :)cihazı kurcalamak lazım biraz bazı arkadaslar tutup google hesabı kurmak için bile konu açıyorlar :):)

bazı özellikler google hesabı ile baglantılı onlrı kullanmak için hesap olusturman lazım...

3g.yi kapatmak için kablosuz ag kısmın giriceksin ayarlardan

soracımöaaa not defteri ofis adobe için ise bunların tamamı markettte ücretsiz markete girmeyi denesen hepsini çözücen ama önce google hesabını kurman lazım...

vay mustafa ne zaman aldın yav ne kadara mal oldu makine? güle güle kullan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.