Şimdi Ara

Xperia Serisi En kolay Root/Unroot Yöntemi Burada... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
23.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: immortal_l

arkadaşlar ben denilenleri harfiyen yapıyorum ama olmuyo malesef .
    CONFIRM ALL THE ABOVE THEN
    Devam etmek için bir tuşa basın . . .
    --- STARTING ----
    --- WAITING FOR DEVICE
    * daemon not running. starting it now *
    ADB server didn't ACK
    * failed to start daemon *
    error: cannot connect to daemon
    --- cleaning

böyle oluyo kalıyo .. device foun yazısı var ortada acaba telefonamı bağlanamıyo 2.3.4 sürümüm

Muhtemelen ADB (Android Debug Bridge) başka bir uygulama tarafından kullanılıyor ya da antivirüs yazılımın ilgili portu engelliyor..

önce hem bilgisayara hem telefona restart at, Antiviüsü etkisizleştir sonra görev yöneticisinden "adb.exe" açıksa sonlandır. sonra telefonunu bağla öyle dene...

quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Root yapınca telefonun hafızasındaki uygulamalara vs. bir şey olmaz, silinmez değil mi?

Hayır hiç bir uygulama silinmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL
    Hayır hiç bir uygulama silinmiyor.

Eyvallah hocam. Ben de az önce root yaptım burdaki yöntemle çok kısa sürdü çok kolay bir yöntem. Pek yanaşmazdım root'a ama bu yöntem iyiymiş. Şimdi girelim bakalım işin inceliklerine.
  • Bir de bir şey diyeceğim böyle root edince bootloader kilidine bir şey olmuyor değil mi?
  • Root yapmadan kullanıyorum şimdilik. büyük bir eksiklik mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 6 Kasım 2011; 23:39:44 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

(2.3.3. ve 2.3.4 versiyonlarında çalışıyor...)

Flashlama falan gerektirmiyor...

XDA da neredeyse bütün Xperia serisinde işe yaradığı söyleniyor...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

Ben Xperia Neo 2.3.4 için çalıştırdım ve sorunsuzca rootladım.

Root Yöntem:

1.telefonu usb debug moduna alın(telefonda ayarlar>uygulamalar>geliştirme>usb hata ayıklamasını işaretleyin),
    ayrıca ayarlar>uygulamalar>bilinmeyen kaynaklarıda işaretleyin
    2.sonra usb kablosu ile telefonu bağlayın, bir kaç sürücü yüklenecek sürücülerin tamamının yüklenmesini bekleyin.
    3.http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=761956&d=1319631837 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın
    4.runme.bat dosyasını çalıştırın, 2 dakka kadar sonra telefon yeniden başlayacak, bekleyin ALL DONE!!! yazısı çıkınca kabloyu çıkarın..

Unroot Yöntem:
    (Ana konuhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18879974&postcount=146)

1.telefonu usb debug moduna alın(telefonda ayarlar>uygulamalar>geliştirme>usb hata ayıklamasını işaretleyin),
    2.sonra usb kablosu ile telefonu bağlayın, bir kaç sürücü yüklenecek sürücülerin tamamının yüklenmesini bekleyin.
    3.http://.http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&d=1319922608 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın
    4.runme.bat dosyasını çalıştırın, 2 dakka kadar sonra telefon yeniden başlayacak, bekleyin ALL DONE!!! yazısı çıkınca kabloyu çıkarın..

Not: Unroot yöntemini buradaki yöntemle rootlanmamış cihazlar için kesinlikle kullanmayın cihaz kullanılmaz hale gelebilir. İki yöntem için de doğabilecek herhangi bir sorun için sorumluluk kullanıcının kendisine aittir.

Merhabalar... Root yapacağım ama şunları öğrenmek istiyorum. Belirtilen ayarları yaptıktan sonra ARC'ı USB'den bağladığımda

bir kaç sürücü yüklenecek. Sürücülerin tamamının yüklenmesini bekleyin,

denmiş. Ben bağladığımda sürücülerin yüklendiğine dair hiç bir şey görmedim, bu normal midir? Sonraki aşamaya geçmeden bunu öğrenmek istedim.

Ayrıca root işleminden sonra tüm uygulama ve ayarlar kayboluyor mu? Kayboluyorsa rootsuz haliyle nasıl backup veya senkranizasyon yapabiliirim?

Roota gerek görmüyordum ama mecburen yapacağım, çünkü hafıza doldu ve bundan dolayı sürekli hata veriyor ve kapattıktan sonra masaüstlerindeki simgeler vs yok oluyor?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: maviufuklar

quote:

Merhaba arkadaşlar,

(2.3.3. ve 2.3.4 versiyonlarında çalışıyor...)

Flashlama falan gerektirmiyor...

XDA da neredeyse bütün Xperia serisinde işe yaradığı söyleniyor...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

Ben Xperia Neo 2.3.4 için çalıştırdım ve sorunsuzca rootladım.

Root Yöntem:

3.http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=761956&d=1319631837 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın

Unroot Yöntem:
    (Ana konuhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18879974&postcount=146)

3.http://.http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&d=1319922608 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın

Not: Unroot yöntemini buradaki yöntemle rootlanmamış cihazlar için kesinlikle kullanmayın cihaz kullanılmaz hale gelebilir. İki yöntem için de doğabilecek herhangi bir sorun için sorumluluk kullanıcının kendisine aittir.

Merhabalar... Root yapacağım ama şunları öğrenmek istiyorum. Belirtilen ayarları yaptıktan sonra ARC'ı USB'den bağladığımda

denmiş. Ben bağladığımda sürücülerin yüklendiğine dair hiç bir şey görmedim, bu normal midir? Sonraki aşamaya geçmeden bunu öğrenmek istedim.

Ayrıca root işleminden sonra tüm uygulama ve ayarlar kayboluyor mu? Kayboluyorsa rootsuz haliyle nasıl backup veya senkranizasyon yapabiliirim?

Roota gerek görmüyordum ama mecburen yapacağım, çünkü hafıza doldu ve bundan dolayı sürekli hata veriyor ve kapattıktan sonra masaüstlerindeki simgeler vs yok oluyor?

Teşekkürler.
    quote:

Teşekkürler.

daha önce usb hata ayıklama modunda telefnu bilgisayara bağladıysanız sürücüler önceden yüklendiği için, tekrardan sürücü yüklemez. yani sizin için şu an için bir sorun yok diye düşünüyorum.

roottan sonra uygulamalar gitmiyor, ayarlarda gitmiyordu herhalde tam hatırlamıyorum. ancak daha önce sildiğim xperia hotshots, whatsapp gibi programlar tekrar gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 9 Kasım 2011; 10:56:20 >

• Teşekkürler Tabib kardeş...
  • bu işi bir ben beceremedim heralde. Söylenen her şeyi yaptım, ---- WAITING FOR DEVICE diyor, bekliyorum bekliyorum bir değişiklik yok ..

edit: Tweetcaster, Foursquare, Angry Birds gibi SD kartta olan bazı uygulamalar da silinmiş şu anda ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.ilker -- 9 Kasım 2011; 15:46:12 >
  • quote:

Bir de bir şey diyeceğim böyle root edince bootloader kilidine bir şey olmuyor değil mi?

cevap bekleniyor arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur0

quote:

Bir de bir şey diyeceğim böyle root edince bootloader kilidine bir şey olmuyor değil mi?

hayır olmuyor

Arkadaşlar telefonu bu şekilde unroot yapamadım, daha önce deneyip başarılı olan var mı bu yöntemle ?

• Bu şekilde root yaptıktan sonra bir sorun olsa update service ile yazılım onarmam mümkün mü?

Güncelleme geldiğinde bir sorun çıkar mı?
    Teşekkürler.
  • bende bu yöntemle root işlemini yaptım . superuser da yüklendi. fakat yazılımla birlikte gelen uygulamaları hala kaldıramıyorum. superusera tıkladığımda no apps in list yazıyor. bu uygulamaları nasıl kaldırabilirim.
    sürüm 2.3.4 derleme : 4.0.2.A.0.42
    root yaptım ama hiçbirşey değişmedi gibi geliyor :)
  • sistem uygulamalarını superuserden degil Root Uninstaller Pro programını tele kurup buradan silmen gerekiyor...
  • ben 1 haftadır bu şekilde yaptıgım rootu kullanıyorum sorun yaşamadım.biçok benim için gereksiz olan sistem dosyası ,progragramı sildim hızında bı eksiklik yok şarzda normal gidiyor...anlatıldıgı şekilde yapın benım 4. denemede oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

quote:

Orijinalden alıntı: ugur0

quote:

hayır olmuyor

Arkadaşlar telefonu bu şekilde unroot yapamadım, daha önce deneyip başarılı olan var mı bu yöntemle ?

sağol dotum
    o zaman hemen root layalım

• quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

quote:

şu yöntemi birisi açık bir şekilde yazabilir mi lütfen ?
    nasıl olacak tam olarak sadece telefonda USB hata modunu açık yapacağız, bide runme.bat dosyasını çalıştıracağız bu kadarını anladım, nasıl bağlayacağız telefonu, kapatacak mıyız ? kapatmadan mı bağlayacağız, kapatmadan bağlıyorsak hangi modda bağlayacağız ?

Hata ayıklama açık olsun, telefon açık olsun gerisi önemli değil

acemiliğimi bağışlayın bu root yapınca yüklü uygulamalar sılınıyor mu_?

birde pc de pc suıt yüklü takınca oda acılıyor ir sorun olur mu_

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: se_runtome

quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

quote:

şu yöntemi birisi açık bir şekilde yazabilir mi lütfen ?
    nasıl olacak tam olarak sadece telefonda USB hata modunu açık yapacağız, bide runme.bat dosyasını çalıştıracağız bu kadarını anladım, nasıl bağlayacağız telefonu, kapatacak mıyız ? kapatmadan mı bağlayacağız, kapatmadan bağlıyorsak hangi modda bağlayacağız ?

Hata ayıklama açık olsun, telefon açık olsun gerisi önemli değil

acemiliğimi bağışlayın bu root yapınca yüklü uygulamalar sılınıyor mu_?

birde pc de pc suıt yüklü takınca oda acılıyor ir sorun olur mu_

saygılar

Yüklü uygulamalar bende silinmedi.
    Pc companion gibi şeyleride kapatırsanız iyi olur.

• arkadaşlar
    anlatılan tum işlemleri yaptım
    bağladım driverler yüklendi
    runme açtım devam etmek icin tuşa basın dedı bastım

sistem belirtılen yolu bulamıyor
    waitıng for device to reconnect
    if it gets stuck over here a long time then try:disconnect usb cable and reconnect it
    toggle "usb debugging" firts disable it then enable it

yazdı

yardım lutfen ben becerıksız yapamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se_runtome -- 11 Kasım 2011; 10:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: se_runtome

arkadaşlar
    anlatılan tum işlemleri yaptım
    bağladım driverler yüklendi
    runme açtım devam etmek icin tuşa basın dedı bastım

sistem belirtılen yolu bulamıyor
    waitıng for device to reconnect
    if it gets stuck over here a long time then try:disconnect usb cable and reconnect it
    toggle "usb debugging" firts disable it then enable it

yazdı

yardım lutfen ben becerıksız yapamadım

tamam dır oleyyyy oldu
    menu de superuser çıktı şükür
    acemıyım şimdi ne yapmalıyım kı hafıza mı yükseltıyım yanı sd ye nasıl atcam? ne gerekli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se_runtome -- 11 Kasım 2011; 11:02:11 >

• SystemAPP Remover ile istediğin uygulamayı silebilirsin sistemin uygulamaları dahil kullanmadıklarını bununla sil ama çok dikkatli ol.
    AddFree ile reklamları engelleyebilirsin.
    Install Manager ilede telefondaki uygulamaları sdkarta taşıyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoldaTr -- 11 Kasım 2011; 11:20:49 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.