Şimdi Ara

xperia ion şarj sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
20.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dahili bataryayla bir alakası olsaydı iPhone'lar da aynı oldurdu...
  • bende telefonu alalı tam bir hafta oldu ilk gün sabah 8de çıkardım 12de bitti dedimki nalet olsun böyle olucaksa,sonra şarz ede ede baktım yükselmeye başladı bi program yükledim ds battery diye arkadaşlar işe yaramıyor demiş am aben yükledikten sonra baya farketti kilidi kapattığın an tüm uygulamalar kapanıyor falan kullanım klavuzundada pili ne zaman isterseniz şarz edin bu pilin ömrünü etkilemez diye bende boş oldukça ediyorum şarzımı 55ken 70e kadar falan tam 14saat sürdüğü günler oldu mesajlaşma ile bana normal geliyor açıkcası hd bravia özelliğini mobil veri aktarımını falan kapatınca etki ediyor baya ben memnunum gayet,tasarım bitiriyor olayı zaten
  • Vodafone 64KB dışında şarj sorunu yaşayan var mı?
  • 2 hafta oldu 10 larca kez sarj ettim düzelme yok. Varsa ayarı filan biri söylesin lütfen. gece %100 de bırakıyorum sabah %86 ya düşmüş buluyorum hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murax_545

2 hafta oldu 10 larca kez sarj ettim düzelme yok. Varsa ayarı filan biri söylesin lütfen. gece %100 de bırakıyorum sabah %86 ya düşmüş buluyorum hala.

benim ion 1 hafta oldu ve yavaş yavaş batarya topluyor kendini sizlere tavsiyem batarya komple bitsin ondan sonra şarj edin arkadaşlar
  • Bunun sarjını ekran emiyor. Ama telefon saglam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2 hafta oldu 10 larca kez sarj ettim düzelme yok. Varsa ayarı filan biri söylesin lütfen. gece %100 de bırakıyorum sabah %86 ya düşmüş buluyorum hala.

Telefonu kesinlikle Yalnızca GSM modunda kullanmalısın, 3g 'de ise şarjı sömürür resmen test ettim %100 şarjda iken gsm ve 3g modunda'de bıraktım sabah 80'lerdeydi
    %100 Gsm'de bıraktım sabah %97'de aldım
    Ekran ışığını sokakta %40 evde %20'lerde kullanıyorum gün boyu wifi açık whatsapp'dan 200,400 arası mesaj ive ortalama 15-20 dk mail kontrolü ve haber vs bakıyorum, 3-5 resim yarım saat kulaklık ile müzik yarım saat civarı konuşma ile 14-15 saat çok rahat gidiyor.

Wifi tamamen kapalı sadece normal günde 250 sms atıyorum 1 saat konuşma'da ise 25 saate yakın gidiyor,

Bataryanızın çabuk bitmemesi için öncelikle,
    Ekranı çok optimize kullanmanız lazım yani evdeyken %40-%50 durmasına gerek yok, Geceleri şarj etmiyorsanız herşey kapalı olsun(wifi,gps,vs)
    Bunun için telefonun içerisindeki Güç tasarrufu uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederim mesela ben saat 00'da tüm bağlantılar kapalı sabah 8'de açılsın olarak ayarladım,

Deli gibi dikakt etmeden kullanırsanız 6-7 saat gitmesi çok normal,
    Sonuçta akllı telefon durmadan birşeyler yapıyor,
    Eğer rootlu kullanıyorsanız Cpu min. hızını 192 mhz yapmanızı tavsiye ederim, Bende bu ayardan sonra 1-2 saate yaın fazla gitmeye başladı.
    Yani herşey kullanıcın elinde,
    Eğerki tüm bunları yapıp hala az gidiyor diyorsanız bataryanızı,,,

1.Şarjı yüzde yüz açık halde doldurun, Ortalama 4-5 saat kalsın.
    2.%100 olduktan sonra fişi çekin Telefonu kapatın Kapalı konumda 2 saat daha şarjda tutun,
    3.Larjdan çekin tekrar açın 5-10 dakika uğraşın telefonu tekrar kapatıp 2-3 saat daha şarjda tutun,
    3a.Bu şekilde 2-yada 3 kez yapın 2 ayda bir, Eminim bataryada gözlü görülür bir artışı göreceksiniz.

Telefon kısa sürede şarj olur örneğin 1.5 saatte %100 gösterir ama o bir yanıltmacadır, Aslında tam doluluk oranı %80 seviyelerindedir,
    Bu nedenle Bence gece takın sabah alın en temizi budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han-X -- 3 Mart 2013; 18:53:25 >

• kalibrasyon yap full doldur full bosalt full doldur full bosalt dull doldur kalibrasyon yap full bosalt düzelir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

quote:

Telefonu kesinlikle Yalnızca GSM modunda kullanmalısın, 3g 'de ise şarjı sömürür resmen test ettim %100 şarjda iken gsm ve 3g modunda'de bıraktım sabah 80'lerdeydi
    %100 Gsm'de bıraktım sabah %97'de aldım
    Ekran ışığını sokakta %40 evde %20'lerde kullanıyorum gün boyu wifi açık whatsapp'dan 200,400 arası mesaj ive ortalama 15-20 dk mail kontrolü ve haber vs bakıyorum, 3-5 resim yarım saat kulaklık ile müzik yarım saat civarı konuşma ile 14-15 saat çok rahat gidiyor.

Wifi tamamen kapalı sadece normal günde 250 sms atıyorum 1 saat konuşma'da ise 25 saate yakın gidiyor,

Bataryanızın çabuk bitmemesi için öncelikle,
    Ekranı çok optimize kullanmanız lazım yani evdeyken %40-%50 durmasına gerek yok, Geceleri şarj etmiyorsanız herşey kapalı olsun(wifi,gps,vs)
    Bunun için telefonun içerisindeki Güç tasarrufu uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederim mesela ben saat 00'da tüm bağlantılar kapalı sabah 8'de açılsın olarak ayarladım,

Deli gibi dikakt etmeden kullanırsanız 6-7 saat gitmesi çok normal,
    Sonuçta akllı telefon durmadan birşeyler yapıyor,
    Eğer rootlu kullanıyorsanız Cpu min. hızını 192 mhz yapmanızı tavsiye ederim, Bende bu ayardan sonra 1-2 saate yaın fazla gitmeye başladı.
    Yani herşey kullanıcın elinde,
    Eğerki tüm bunları yapıp hala az gidiyor diyorsanız bataryanızı,,,

1.Şarjı yüzde yüz açık halde doldurun, Ortalama 4-5 saat kalsın.
    2.%100 olduktan sonra fişi çekin Telefonu kapatın Kapalı konumda 2 saat daha şarjda tutun,
    3.Larjdan çekin tekrar açın 5-10 dakika uğraşın telefonu tekrar kapatıp 2-3 saat daha şarjda tutun,
    3a.Bu şekilde 2-yada 3 kez yapın 2 ayda bir, Eminim bataryada gözlü görülür bir artışı göreceksiniz.

Telefon kısa sürede şarj olur örneğin 1.5 saatte %100 gösterir ama o bir yanıltmacadır, Aslında tam doluluk oranı %80 seviyelerindedir,
    Bu nedenle Bence gece takın sabah alın en temizi budur.

Tesekkurler kardesim gsm kesinlikle yari yariya etkiliyor neredeyse 25 saat filan gidiyor normal kullanimda. Net filan varsa 16 17 saat gidiyor artik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bende telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu ve şarjım en fazla 15 saat gidiyodu sonra burdaki yorumları okudum, ben de vodafon 64 kb kullanıyorum telefonu hatsız kullandıgımda sürekli internete girmeme ve oyun oynamama rağmen şarjı tam 2 gün dayandı.
    Şuan merak ettiğim şey ise Turkcell ve Avea kullananların şarj durumları nasıl ? vodafone bayisine gittim 32 kb'lık kartların artık gelmediğini 128 kb'ın da 64den daha fazla şarj harcıcağını söyledi. Diğer hatları kullananlar yardımcı olabilir mi acaba ?
  • Arkadaşlar görüyorum ki ion kullanmaktasınız sizce ion un artıları ve eksılerı neler alınabılır mı bu zamanda ?
  • sony xperia ion aldık ahhhh yaktın benii 12 mp kamerası var diye aldık aldandık anasını satem iphone 5 almadığıma köpekler gibi pişmanım

cihaz iyi güzel hoş fakat eksi yönlerini sıralayacak olursak

1-home tuşunun olmaması yani ekranı açmak için elimizi yana hareketle power tuşu ile açmak meşaketli
    el alışkanlığı home tuşunu altlarda arıyor insan ve yanda olduğuna hala insan alışamıyor
    2-ön camı plastik çok çabuk çiziliyor kesinlikle jelatin takın alır almaz
    3-görüntülü konuşma yok öndeki kamera 3g çağrılarını desteklemiyor
    4-en büyük problem şarjı sabah çıkartır çıkartmaz saat 08:00 den 18:00-19:00 da tamamen bitiyor çok bir şey yapmamama rağmen
    5-şarj soketine kapak yapmışlar toz toprak girmesin diye ama ikide bir şarj için kapağı aç kapa yakında kopar gibime geliyor büyük sıkıntı şarj soket kapağı
    6-şarj aleti çok büyük ele cebe sığacak cinsden değil hele hele usb kablosu bildiğin çanak anten kablosu kalınlığında
    7-power tuşu 15 günde gözle görülür çok fazla kullanılan tuş olduğu için resmen içine göçtü çok kalitesiz bir plastikden yapmışlar yakın zamanda bir servis yolu gözüküyor daha 15 günde böyle olursa vayy halimize
    8-iphone telefonlar tamamen boş halden fullemen 1,5-2 saatte şarjı doldururken ionda bu süre 5 saat 6 saat bekle allah bekle mübarek kamyon deposu var dolmak bilmiyor bataryası
    9-karşının sesini iyice alabilmen için haporlör kısmını kulağına iyi ayarlaman lazım adamlar öyle bir yere yapmışlarki tam uç kısmında köşesini kulağına temas ettirmen gerekiyor

şimdilik aklıma gelenler bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tatli45

sony xperia ion aldık ahhhh yaktın benii 12 mp kamerası var diye aldık aldandık anasını satem iphone 5 almadığıma köpekler gibi pişmanım

cihaz iyi güzel hoş fakat eksi yönlerini sıralayacak olursak

1-home tuşunun olmaması yani ekranı açmak için elimizi yana hareketle power tuşu ile açmak meşaketli
    el alışkanlığı home tuşunu altlarda arıyor insan ve yanda olduğuna hala insan alışamıyor
    2-ön camı plastik çok çabuk çiziliyor kesinlikle jelatin takın alır almaz
    3-görüntülü konuşma yok öndeki kamera 3g çağrılarını desteklemiyor
    4-en büyük problem şarjı sabah çıkartır çıkartmaz saat 08:00 den 18:00-19:00 da tamamen bitiyor çok bir şey yapmamama rağmen
    5-şarj soketine kapak yapmışlar toz toprak girmesin diye ama ikide bir şarj için kapağı aç kapa yakında kopar gibime geliyor büyük sıkıntı şarj soket kapağı
    6-şarj aleti çok büyük ele cebe sığacak cinsden değil hele hele usb kablosu bildiğin çanak anten kablosu kalınlığında
    7-power tuşu 15 günde gözle görülür çok fazla kullanılan tuş olduğu için resmen içine göçtü çok kalitesiz bir plastikden yapmışlar yakın zamanda bir servis yolu gözüküyor daha 15 günde böyle olursa vayy halimize
    8-iphone telefonlar tamamen boş halden fullemen 1,5-2 saatte şarjı doldururken ionda bu süre 5 saat 6 saat bekle allah bekle mübarek kamyon deposu var dolmak bilmiyor bataryası
    9-karşının sesini iyice alabilmen için haporlör kısmını kulağına iyi ayarlaman lazım adamlar öyle bir yere yapmışlarki tam uç kısmında köşesini kulağına temas ettirmen gerekiyor

şimdilik aklıma gelenler bunlar

Yazdıklarının çoğuna katılmıyorum,
    1.Home tuşu demişsinz, dikkat ediniz, Xperia S,ion,t,tx,v,z,zl,sp,j,go,j neredeyse 2012ve2013 telefonlarının hiçbirisinde home butonu fiziksel değil,
    2.Kutu içerisinden zaten jelatinli çıktı benim, ama yinede jelatinsizde olsa sony'nin camları kalitelidir, gorilla glass dan çok daha sağlam
    3.görüntülü konuşma var, 3g üzerindende sype,tango,gtalk gibi uygulamalarla görüşebilirsiniz ve kamerası çok kaliteli HD, Sadece Android telefonların %70'inde olmayan şebeke üzerinden görüntülü görüşme yok. oda problem değil btk verilerine göre 2012 yılında 100.000 kullanıcından 1 tanesi ön kamera ile 3g üzerinden görüşme yapmış.
    4.şarj ben sabah 8 de çıakrtıyorum akşam 11-12 ye kadar kullanıyorum ve wifi daima açık whatsapp 150-200 mesaj 1 saate yakın konuşma boş zamanlarda oyun.
    5.bu konuda haklısınız kırılmaya kırılmazda çok sert ve ani hareket yapmadıkça bir süre sonra hafiften tam yerine oturmadığını hissediyorsunuz.
    6.şarj aleti küçük olsa ne olur büyük olsa ne olur hocam, kabloda çok kaliteli ayrıyetten apple ve samsung'unkiler gibi çamaşır ipi gibi değil güven veriyor.
    7.bende power tuşunda hiçbirşey yok sapasağlam 3 ayı geçti alalı ve çok sık kullanıyorum.
    8.bu konuda okadar tutarsız atmışsınki ağzım açık kaldı resmen.
    AC şebekesinden %1---%100 olma süresi 1saat45 dakika, Bilgisayar üzerinden şarj olma süresi 4saat ki normal ne akım veriyo pc.
    9.her teleronun ahizesine alışmak 1-2 gün sürer buda böyle bikere nerde diye naktım dahada hiç denk getirmeye çalışmadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: zehra37

bende telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu ve şarjım en fazla 15 saat gidiyodu sonra burdaki yorumları okudum, ben de vodafon 64 kb kullanıyorum telefonu hatsız kullandıgımda sürekli internete girmeme ve oyun oynamama rağmen şarjı tam 2 gün dayandı.
    Şuan merak ettiğim şey ise Turkcell ve Avea kullananların şarj durumları nasıl ? vodafone bayisine gittim 32 kb'lık kartların artık gelmediğini 128 kb'ın da 64den daha fazla şarj harcıcağını söyledi. Diğer hatları kullananlar yardımcı olabilir mi acaba ?

ben yeni aldım ion u yarın elime geççek inşallah test etttikten sorna yorumlarımı yazarım(avea kullanıcısıyım)
  • Şarj konusunda alet kesinlikle çok başarılı, geçen hafta cuma şarj kablosunu ofiste unutmuştum, %52 şarjım vardı. Ekran parlaklığını minimuma indirdim, veri transferini kapadım, 3G'yi kapadım, sadece telefon konuşmalarına açık kalacak şekilde ayarladım. Pazartesi ofise gittiğimde %17 şarjım vardı. Bu arada da bir saate yakın telefon konuşmam oldu.

Ama herşeyi açarsanız alet bataryayı içiyor resmen, auto senkron, gps, 3g, iki mail hesabı, facebook, foursquare ve ortalama 2 saatlik konuşmayla akşamı zor ediyor. iPhone gibi sabah şarj edip öğlene bitmiyor ama yinede 14-16 saat civarı gidiyor.

Şarj için bilgisayarı kullanmayın, 1900mAh'lık bataryası var, usb'nin çıkışıyla yavaş dolar. O yüzden prizden şarj edin, iki saat olmadan şarjı fulluyor.
  • İyigeceler arkadaşlar. Ben de 1,5 ay önce aldım telefonu. Şarj probleminden çok ben başka bir soru sormak istiyorum kullanan arkadaşlara. Benim şarjım yüzde 20'lere 15'lere düştükten sonra herhangi bir uygulama açtığım zaman yada telefon çaldığı zaman direk yüzde 1 diye gösteriyor. Ve hemen şarja takın diyor. Yani aradaki yüzde 10 yada yüzde 5 gibi herhangi bir değere gelmeden direk kapanıyor. Acaba telefonum mu problemli yada ben mi yanlış kullanıyorum. Acaba yanlışlıkla başka bir program yüzündenmi kapanıyor telefon. Teşekkür ederim şimdiden
  • arkadaslar benimde ion lt28 h cıhazım var cihazda sarj sorunun yanı sıra telefon wifisi kendi ev agım dahil olmak üzere birçok ev agını bulamıyor eklememe ragmen görmüyor garantiye yolladım bataryası degişip yazılım güncellendi ona ragmen wifide degişiklik olmadı bilgisi olan varsa söyleyebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_q01

Arkadaşın dediği gibi yapıyorum.doldur boşalt yaptıkca düzeliyor gibi. İlk şarja 5-6saat gitmişti. İkincide 8-9 oldu son olarak 14 saati gördü. İnşallah devam eder bu gelişme ve bahsedilen 1.5-2gün seviyelerine gelir. Isınma.olayını pek anlamadım. Ekranı full çalıştırdığımda ısınıyor sadece. Şarjı uzatmak için Program olayına girmedim hiç.bence telefon yeterli kontrollere sahip.wifi,ekran,veri alışverişi gibi konular çok kolay kontrol edilebiliyor. Anladığım kadarıyla o tarz programlar sadece güç tasarrufu için dokunacağımız yeri değiştiriyor.

doldur boşalt nasıl yapacağız
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: gng_sinan_

quote:

Orijinalden alıntı: ali_q01

Arkadaşın dediği gibi yapıyorum.doldur boşalt yaptıkca düzeliyor gibi. İlk şarja 5-6saat gitmişti. İkincide 8-9 oldu son olarak 14 saati gördü. İnşallah devam eder bu gelişme ve bahsedilen 1.5-2gün seviyelerine gelir. Isınma.olayını pek anlamadım. Ekranı full çalıştırdığımda ısınıyor sadece. Şarjı uzatmak için Program olayına girmedim hiç.bence telefon yeterli kontrollere sahip.wifi,ekran,veri alışverişi gibi konular çok kolay kontrol edilebiliyor. Anladığım kadarıyla o tarz programlar sadece güç tasarrufu için dokunacağımız yeri değiştiriyor.

doldur boşalt nasıl yapacağız

sarjı fulle bitene kadar kullan yani tamamen bitsin kapansın sonra yine fulle sonra yine tamamen bitene kadar kullan anlamında

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.