Şimdi Ara

XPERIA™ GB/ICS Tüm Sürümler için BL Açmadan Downgrade Yapmadan Root+CWM Yükleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
10
Favori
37.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bootloader kilidini kaldırmalısın. aynısı benim başımada gelmişti. bu şekilde çözdüm.
  • .::Orochi::. kullanıcısına yanıt
    Hocam cwm'den temiz bir format atmak için hangi işlemleri yapmak yeterli?
  • Backup Yüklemeden sadece Sıfırlama yapıcaksan
    Wipe data factory
    wipe cache

advanced menusunden wipe dalvik cache ve varsa wipe battery status yapıp
    reboot system Now yap

-------------------------------------------------------------------------------

backup yüklemek için soruyorsan

Wipe data factory
    wipe cache

advanced menusunden wipe dalvik cache ve varsa wipe battery status

MOUNT and storage menusunden Sırasıyla - Format Data - Format Cache - Format system

bunları yapınca Advanced menusune gelip reboot recovery yapıp cwm tekrar gir
    daha sonra backup and restore menusunden restore girip yedeğini yükle
    Teşekkür ederim. Ben custom rom yüklemeden önce back up almıştım. Daha sonra custom rom'dan memnun kalmadığım için söylediğiniz yolu izleyerek restore yaptım ama restore yaptığım sistem de yavaş çalışıyordu, şimdi onun üstüne de format atmak istiyorum. Yani ilk dediğiniz yolu uygulamalıyım.

Bazı sitelerde stock rom yüklü ve rootlu olan sisteme format atarsanız cihaz açılış ekranında takılı kalır deniyordu ama siz bir şey demediğinize göre sorun yok. Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 19 Mayıs 2014; 11:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXSquaLLXx

Teşekkür ederim. Ben custom rom yüklemeden önce back up almıştım. Daha sonra custom rom'dan memnun kalmadığım için söylediğiniz yolu izleyerek restore yaptım ama restore yaptığım sistem de yavaş çalışıyordu, şimdi onun üstüne de format atmak istiyorum. Yani ilk dediğiniz yolu uygulamalıyım.

Bazı sitelerde stock rom yüklü ve rootlu olan sisteme format atarsanız cihaz açılış ekranında takılı kalır deniyordu ama siz bir şey demediğinize göre sorun yok. Tekrar teşekkür ederim.

Cihazında Stock rom yüklü ve CWM yi kernel atmadan yüklediysen

hiç bir sıfırlama işlem yapmadan Yedeğini Yüklet ;

ben cihazımı hep custom kernel ile kullandığımdan 2. yöntem bizde sorun çıkarmıyordu :)

Cihazımda şuan stock rom yüklü ve orijinal kernel var. Bu durumda 1. yöntemi yaparsam açılış ekranında kalma gibi bir durum olmaz herhalde dediğiniz gibi. Ama ben yine de bir yedek daha alayım ne olur ne olmaz :)
  • CWM yedeğin Olduktan sonra açılış ekranında kalsan sorun olmaz
    Flashtool ile yazılım atıp CWM tekrar yükleyip yedeği yükleyebilirsin
  • Arkadaslar dediğiniz yöntemle sadece çince programla teli root ettim ve superuser oldu. Benim sorunum root ettiğimde telein yazılımına ve ilk geldiği haline bişe olur mu yoksa sadece programları silmek ve taşımak için mi işe yarıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

Konuyu açana teşekkürler.

XPERIA™ GB/ICS  Tüm Sürümler için BL Açmadan Downgrade Yapmadan Root+CWM Yükleme

Bu 3 kırmızı dikdörtgen hatasında bir gelişme var mı?

Denemediğim yol kalmadı..

Bende de aynı sorun oluştu nasıl düzeltebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balık61

quote:

Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

Konuyu açana teşekkürler.

XPERIA™ GB/ICS  Tüm Sürümler için BL Açmadan Downgrade Yapmadan Root+CWM Yükleme

Bu 3 kırmızı dikdörtgen hatasında bir gelişme var mı?

Denemediğim yol kalmadı..

Bende de aynı sorun oluştu nasıl düzeltebilirim.

bende de aynı sroun var denilen herşeyi yaptım telefonum neo..aygıt yöneticisinden de baktım telefonun herhangi bir driveri yüklenmemiş mi diye ama yok hepsi yüklü ..neden böyle

• Bende xperia m var.Bu işlerde çok bilgim yok.Towelroot ile bootloader kilidini açmadan root yaptım.Supersu ve busybox pro yükledim.Gerçi busybox da install diyorum başarılı diyor ama hala install seçeneği duruyor ve neden busybox yüklüyoruz hiçbir bilgim yok.Şimdi bootloader açmadan cwm yükleyebilme durumum varmı.Cihaz açılış ekranında kalır mı?SD kartı her türlü bölüyorum mesela minitool ile ama cihaz açılışta resetliyor.Kartı çıkarınca açılıyor.Link2sd gltosd falan işe yaramıyor.Gl to SD ayarlıyorum düğmeye tıklıyorum yeşil yanar yanmaz cihaz kendi kendine resetlemeye başlıyor.Neden olduğunu çözemedim.Cihazda 4.3 jb var.
  • Merhabalar;
    Daha önce defalarca yaptığım root işlemini artık yapamıyuorum.
    Telefon: SE Xperia Neo bootlader kapalı
    Bilgisayar : W8 sürücüler tanıtılmış ve daha önce aynı sistemle defalarca root ve room yüğkleme yaptım

Olayı kısaca özetlim.
    Gin2KitKat_v3.1.0_Neo rom yükledim düzgün çalışmadı dediler GB ye dönmen lazım ondan sonra yükle MT15i_4.0.2.A.0.42 Kernel_Global şu kerneli flashla flasladım Xperia Neo (MT15i)_4.0.2.A.0.42_CN stock romu yükledim rom çalıştı ama wifi çalışmadı halbuki çok hızlıydı tel.
    bende eski roma dönim dedim ama ama dönemedim CWM root falan gitmişti yapamadım bende
    mt15_4.1.b.0.587_kernel
    MT15i_587_Global stockromu tekrar flasladım
    cihaz normale döndü üstüne birde pc componion ile onardım şu an sıkıntı yok
    Ama cihaz artık root yapılamıyor. Şunları denedim.

Eroot_1.2 cihazı bulmuyor
    Eroot_V1.3.4 ise şunu diyor

doomlord şunu diyo

flasla root hack mi ne onda sunu diyor

XPERIA™ GB/ICS  Tüm Sürümler için BL Açmadan Downgrade Yapmadan Root+CWM Yükleme XPERIA™ GB/ICS  Tüm Sürümler için BL Açmadan Downgrade Yapmadan Root+CWM Yükleme XPERIA™ GB/ICS  Tüm Sürümler için BL Açmadan Downgrade Yapmadan Root+CWM Yükleme

• arkadaşlar root işlemi tmm da recovery dosyasını indirdiğim zaman antivirüs doslayalrı siliyo.virüslü dosya mı yoksa antivirüs mü tehdit olarak görüyo. antivirüs bitdefender in. sec. 2014 ojjinal lisans :)
  • Xperia Neo MT15i kullanıcısıyım. Telefonum artık kasmaya başladığı için root yetkili ICS 4.0.4'ten GB 2.3.4'e geçtim.

GB 2.3.4'e root yetkisi için bu yöntemi kullandım. Driver tanıtma sorununu saymazsak root yetkisi vermek 15 saniye civarı sürdü. Çalışıyor.
    Paylaşım için teşekkürler.

(Root yetkisinden sonra CWM kurmadım. Marketten indirdiğim (ücretsiz) System Cleanup ile gereksiz uygulamaları kaldırıyorum. Tavsiye ederim. Daha kolay oluyor.)
  • "Mount and Storage
    Bu Bölümde Cihazda Bellekleri Ayırıp tekrar Aktiflşetirebilirsiniz
    Ayrıca aynı Bölümde Format Cache - Format Data - Format System - Format SD card ve Format EXT vardır
    Bu Bölümlerden istediğiniz bölümü Sıfırlayabilirsiniz Ve Unutmayın bu işlemin Geri Dönüşü Yoktur
    Rootlu Cihazlarda Format System yaparsanız CWM Silinir ve Cihaz Açılmaz Burayı Karıştırmamanız Sizin için Daha İyi Olur :P "

Kardeş böyle bi açıklaman var. format sistem yapınca cwm silinmemesi lazım. eğer silinirse custom romlar yüklenirken hep sistem silinir zaten bizim cwm uçmasın? Bi yanlışlık var sanırım...

• weysel6 W kullanıcısına yanıt
    normalde rootlu kernel yüklendiğinde zaten silinmez de burda anlatınlan yolda bootloader açmadan işlem yapıldığı için uyarmış olabilir.
  • Ben bootloader unlock yapmadan rootlayip cwm yukledim, daha sonra bootloader i unlock yaptim, simdi burdaki romu yuklerken wipe data format system falan yapsam cwm silinir mi? Tesekkurler... Bi sorum daha olacak cwm den backup yaptim ama gordugum kadari ile sadece system ve data yi yedekledi, ama boot.img yi yani kerneli yedeklemedi bu normal mi? Tam backup icin kernelide yedeklemem lazim, kerneli nasil yedeklerim yada stock gb 2.3.4 kerneli nereden bulabilirim, bi aksilik cikarsa stock roma donebilmek icin....

• Benim de öğrenmek istediğim bir konu var.
    Ben xperia ion a rom yükledim kullanıyorum ama konuşurken sesim bazen karşıya gitmiyor.
    Bunun teldenmi yoksa romdanmı kaynakladığını anlamam için ionun orjinal sistemine dönmek istiyorum.
    Bu orjinal stock yazılımı nerden bulabilirim ve çok kısa nasıl yüklerim?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Yukarıdaki soruma cevap alamadım hala.
    Başka bir soru sorayım o halde.
    Telefonumda farklı bir ROM yüklü. PC Companionda "telefonumu onar" dediğimde en son yazılımı yükleyeceğini söylüyor.
    İleri tuşuna bassam ve yükle desem yüklermi sorunsuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noah.

Yukarıdaki soruma cevap alamadım hala.
    Başka bir soru sorayım o halde.
    Telefonumda farklı bir ROM yüklü. PC Companionda "telefonumu onar" dediğimde en son yazılımı yükleyeceğini söylüyor.
    İleri tuşuna bassam ve yükle desem yüklermi sorunsuz acaba?

Hocam bootloader kilidi kapalı ise onar diyerek son yazılı yükleyebilirsin. Ancak yazılımın yüklenmesi baya uzun sürüyor. Şarjın en az %60 olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.