slm arkadaslar benim bilgisayarimda xy professional sp2 kurulu bilgisayari actigimda windows a girerken altta donen sey bazen normalinden fazla donuo ve en sonunda kalıo daha beklesemde aynı oluo sonra reser dogmesine basip tekrar aciom gene aynısı olu sonra gene resert dogmesine basiom bu sefer güvenlik kipden aciom sonra güvenlik kipden restart ediom anca bu sekilde açior xp yi neden olabiliri yardim endin
Bendede aynı sorunvardı açılıyo donuyo res çek sonra kapat tekrar aç falan formatla düzeldi bazı dosyaları silmiştim daha çömezken
yardımcı olamadım ama aklında bulunsun
xp cd sinden bilgisayarı boot yap.xp onar seçeneğinden gelen komut ekranına chkdsk /r yazıp enter a bas.r/ da olabilir tam hatırlayamadım.ikisini de dene işte.harddiskini denetlemeye ve hataları onarmaya başlayacaktır.
BIOS'u söküp tekrar takın ve başlangıç disketindeki Q-Flash dosyası ile güncelleyin. Bir de HDD IDE ise CD-ROM ile aynı kabloya bağlamayın, farklı IDE kablosu kullanın her ikisi için de.
Bence önemli bilgin yoksa temiz bi format cek ama varsa ve yedek alamıyorsan o zaman onarmayı dene bu bi ihtimal işletim sistemi dosyaların zarar görmüş.Kolay gelsin
yardımlarınız için sagolun onerilerilerinizi uygulamaya calışacagim
quote:
Orjinalden alıntı: ermanpac
başlangıç disketindeki Q-Flash dosyası ile güncelleyin.