Arkadaşlar Herkese selam windows xp yi onarmak istiyorum fakat olmuyo bi türlü pc yi windows cd siyle açtıktan sonra çıkan menüden onar tuşuna basıyorum,dos oratmına düşüyo onarmak istediğim bölümü soruyo c:\windows burda kalıyom sonra ne yapmalıyım... c: deki bilgilerime bişey olmadan windows u bu şekilde onaramazmıyım... ? yada başka bi yolu mu var bunun.. yardımcı olursanız sevinirim.TEŞEKKÜR EDERİM
quote:
Orjinalden alıntı: karateci
Arkadaşlar Herkese selam windows xp yi onarmak istiyorum fakat olmuyo bi türlü pc yi windows cd siyle açtıktan sonra çıkan menüden onar tuşuna basıyorum,dos oratmına düşüyo onarmak istediğim bölümü soruyo c:\windows burda kalıyom sonra ne yapmalıyım... c: deki bilgilerime bişey olmadan windows u bu şekilde onaramazmıyım... ? yada başka bi yolu mu var bunun.. yardımcı olursanız sevinirim.TEŞEKKÜR EDERİM
öyle yapma windowsu ac ordan cd yi tak yüklemeyi seç ordan yükselti seç hiç bir ayarın silinmeden windows düzelecektir
Dos ortamına geçtiğinde bu komutu yaz chkdsk c: /p /r ayrıca çalıştırılabilir komutları görmek için help yazman yeterli
INPLACE UPGRADE YAPMAN GEREKIYOR. CD DEN BOOT EDİP NORMAL KURULUM YAPMAYA BAŞLAYACAKSIN. SANA ŞUANDA ZATEN BIR WINDOWS VAR DIYE SORDUĞUNDA REPAIR SEÇECEKSİN..
teşekkürler arkadaşlar..
Selam
Xp cdisini tak başlat ve çalıştıra şu komutu yaz mesela cd sürücün e:\i386\winnt32.exe /unattend bu komut xp yi yeniden kuracak ve kurulum sırasında eksik sistem dosyalarını onaracaktır. Bu kurulumda yüklenmiş eski programlar ve yedekler kaybolmaz.
sağol kardeş işime yarayacak
cd ti taktıktan sonra r ile recovery (kurtarma konsolunu aç) f ile otomatik kurtarmayı dene başarılı olmazsa advanced ayarlar lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: ssayin72
Selam
Xp cdisini tak başlat ve çalıştıra şu komutu yaz mesela cd sürücün e:\i386\winnt32.exe /unattend bu komut xp yi yeniden kuracak ve kurulum sırasında eksik sistem dosyalarını onaracaktır. Bu kurulumda yüklenmiş eski programlar ve yedekler kaybolmaz.
hoortttt
peki bunu yaptığımızda masüstümüzde,yüklediğimiz programlarda oyunlarda falan bi değişiklik oluyor mu? sadece windows dosyaları mı onarılıyor. bilen var mı? bazı sorunlar var da xp'de. format atmak da istemiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme