Ben kaç gündür uymadığını sanıp, aslında uyan bu xigmatek apache'yi sisteme taktım. @MSI 880GM-E41 (938 pin) @X3 450@X4 B50 3.2Ghz (Overclock yok) @Xigmatek Apache
Takıp sistemi çalıştırdığımda aşırı bir ses duyarak hayal kırıklığına uğradım. Stok fanda hep 45 derece boşta max 50 derece aldığımdan biraz birşeyler bekledim doğrusu.. Fakat sisteme takıp sistemden baktığımda hiçbirşeyin değişmediğini görünce çok şaşırdım doğrusu (Yine 45 derece, 43'e düşüyor ama arada:P )
Bende o aşırı sesle yaşamayacağıma göre BİOS'a girerek birazda karıştırarak MİN Fan speed tarzı birşey buldum. 2 Değer var
45 50 55 60 diye giden birşey bunu 55 yaptım. 0 12.5 vs. diye giden birşey daha bunuda 12.5 yaptım.
Restart attım ve tekrar bios'dan baktığımda 1800 RPM olduğunu gördüm ve acayip bir sessizlik. (Traktörden eser yok)
W7'ye girip HWMonitor'den sıcaklığa baktım.
Bu sıcaklıklar sizce normal mi? İlla artırayım mı fan hızını? Bilgili arkadaşlar bir yardımcı olurlarsa sevinirim.
9cm fan ve 20tl lik bir cooler'dan cok fazla birşey beklememek lazım. Heatsink'i küçük ve performansı stock cooler gibi olması normal. Yükte 70'i gecip gecmediği önemli boşta ki değerleri pek bir anlam ifade etmiyor.