Şimdi Ara

Xiaomi TV'ler için büyük güncelleme: İşte yeni arayüz ve yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi TV'ler için büyük güncelleme: İşte yeni arayüz ve yenilikler
    Xiaomi, en yeni özelliklere sahip yeni bir güncellemenin yakında TV masaüstü için geleceğini duyurdu. Şirket, piyasaya birçok televizyon sürdü; bunların hepsi çok yakında yeni güncellemeyi alacak.

Ayrıca Bkz.HyperOS 3.1 küresel dağıtımı sürüyor: İşte güncellemeyi alan Xiaomi, Redmi ve POCO cihazlar

Xiaomi TV Desktop 4.0 güncellemesi neler getiriyor?

Xiaomi TV Desktop 4.0, önceki yatay yapının yerini alan dikey gezinme düzenine sahip yeniden tasarlanmış bir arayüz sunuyor. Bu değişikliğin gezinmeyi hızlandırarak kullanıcıların sık kullanılan özelliklere ve önerilen içeriklere daha az adımla erişmesini sağlaması bekleniyor. Arayüzün tepki hızının da iyileşmesi bekleniyor.

Önemli bir diğer ekleme ise, popüler dizi ve programların öne çıkan bölümlerini doğrudan ana ekranda önizleme özelliği. Bu, kullanıcıların tam bölümleri açmaya gerek kalmadan içerikleri hızlı bir şekilde keşfetmelerini sağlayacak. Oynatma geçmişi bölümü de iyileştirildi; daha kolay erişim için içerik türüne ve zamana göre izleme kayıtları düzenlenmiş olarak çıkacak.

Spor bölümünde de geliştirmeler var. Kullanıcılar yaklaşan maçlar için hatırlatıcılar ayarlayabilecek, maçlar canlı yayınlanmaya başladığında bildirim alacak. Güncelleme ayrıca büyük turnuvalar sırasında faydalı olabilecek, aynı ekranda birden fazla maçı izleme desteği de sunacak.

Ebeveyn kontrolü özellikleri de geliştirildi. Geliştirilmiş çocuk modu, bağlı cihazlar aracılığıyla uzaktan yönetime olanak tanıyarak ekran kilitleme, izleme süresi sınırlamaları ve izleme raporlarına erişim gibi işlevleri açıyor. Bu, ebeveynlerin çocuklarının ekran kullanımını daha etkili bir şekilde takip etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olacak.

Xiaomi TV Desktop 4.0 güncellemesini alacak TV modelleri

Xiaomi TV Desktop 4.0 güncellemesi ilk olarak Çin’deki kullanıcılara sunulacak ve 13 Nisan'dan itibaren kademeli olarak dağıtılacak. Güncellemeyi şu TV modelleri alacak:

• Xiaomi TV S Pro Mini LED 2025 serisi

• Xiaomi TV S Pro Mini LED serisi

• Xiaomi TV S Mini LED 2025 serisi

• Xiaomi TV S Mini LED serisi

• Redmi TV X 2025 serisi

• Redmi Monitor G Pro 27U

• Redmi TV MAX 2025 serisi

• Redmi Smart TV A Pro serisi

• Redmi Smart TV A 2025 serisi

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/04/12/xiaomi-tv-desktop-4-update-rollout-key-features-eligible-tv-models/

• Xiaomi A serisi 65" almayı düşünüyordum ama son anda biraz daha detaylı bakınca vazgeçtim.

Özellikle PS5 tarafında kullanacaklar için önemli bir noktayı atladığımı fark ettim:

Bu seride genelde HDMI 2.0 bulunuyor
    Panel tarafı da çoğunlukla native 60 Hz

Dolayısıyla:

4K 120 Hz desteği yok
    VRR / tam HDMI 2.1 özellikleri yok
    Yani PS5’in sunduğu performansı tam kullanamıyorsunuz

Bazı modellerde “120 Hz” gibi ifadeler geçiyor ama bu genelde gerçek 120 Hz input değil, yazılımsal iyileştirme.

Kısacası:

Günlük kullanım için fiyat/performans olabilir ama
    PS5 + 120 Hz hedefleyenler için uygun değil.

Ben de bu yüzden almaktan vazgeçtim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.