Şimdi Ara

Xiaomi Red Mİ 5 Plus Şarj Olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle Selamın Aleyküm ve konuyu yanlış yere açtıysam affola. Xiaomi Red Mi 5 Plus cihazım var ve geçen gün sağanak yağışta alt tarafından su girmiş tahminimce müzik açtığımda hoparlörden cızırtılı bir ses geliyordu, hoparlörü içime çektim falan su geldi biraz sonra kapattım bekledim açtım telefonu ses düzeldi. Akşamına Şarjım bitince telefonu şarja taktım ve şarj ışığının yanıp söndüğü gördüm. Şarj oluyor gösteriyor ama hiç dolmuyor, telefonu açıncada açılıyor güzel bir şekilde ana ekran falan geliyor kilidi falan açıyosun 1 dakika içinde kapanıyor. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirmi

• Merhaba arkadaşlar telefonum suya düştü hemen kapattım şarj yerinden vura vura baya su çıkarttım güneşe koydum ardından pirince yatırdım ertesi gün telefon açıldı hiçbir sorun yok derken şarj olmadığını farkettim. Telefon açıkken takıyorum şarj olmuyordu kapalı iken kabloyu taktığımda batarya işareti çıkıyor ancak şarj olmuyordu forum forum gezdim ama hep aynı cevap batarya ölü yada şarj soketi arızalı. Şimdi size benim uyguladığım çözüm yolunu anlatacağım.
    Öncelikle telefonun arka kapağını çıkardım bunun videoları internette bol bol var. Telefonun hoparlörlerini ve titreşim motorunun bulunduğu parçayı söktüm. Bu parçanın altında aşağıda eklediğim fotoğrafta görülen şarj ve ses bordu var. Bu boarda oksitlenme yada başka bir belirti yoktu önce bataryaya yoğunlaştım ancak bataryanın sağlam olduğuna kanaat getirdim. Şöyle ki bataryanın soketini söktüm şarj kablosunu taktım telefon %50 şarj gösteriyor bataryayı görmediği için. Sonra şarj takılıyken bataryanın soketini taktım baktım telefon normale döndü şarj olmaya başladı. Ancak şarjı çıkarıp tekrar taktığımda yine şarj olmadığını gördüm bende sorunun bataryada değil şarj bordunda olduğunu düşündüm. Aşağıdaki resimde görünen boardı söktüm küçük bir fırçayla diş fırçasıda olabilir üzerine kolonya dökerek temizledim. Sonra kolonyaya yatırdım 10dk beklettim, çıkardıktan sonra fırçayla bir kez daha temizledim. Peçeteyle kuruladım ve saç kurutma makinesi ile iyice kuruttum. Burada dikkat boardı iyice kurutun. Sonra telefonu topladım sonuç telefon artık şarj oluyordu. Umarım sorununuzu çözer.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2855933/b9ea6cd3-637c-4b74-9b7d-b75d4f8343c5.jpeg[/simage
    Xiaomi Red Mİ 5 Plus Şarj Olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.