Öncelikle herkese merhabalar size bugün Xiaomi Piston 2 kulaklığı ile ilgili yazımı paylaşmak istiyorum eksiğimiz kusurumuz olur ise affola kulaklığı Hepsi burada dan 64.50 Lira gibi bir fiyattan aldım. Daha ucuza bulmak mümkün olabilir.
Fiyat performans oranın yüksek olduğu varsayılarak piyasa sürülen ve yüksek satış rakamlarına ulaşan ürünü bazı kişileri tatmin ederken bazı kişileri hüsrana uğrattı bunu biraz açmak gerekirse herkesin kulak tınısı ve rengi farklı olduğu için veyahut kullanıcı yorumlarını okuyarak deneme fırsatı olmadan ürünü temin ettiklerinden bazı bazı şikayetler yaşadılar benim size nacizane önerim kesinlikle denemeden almayınız. Burada ürünü yerden yere vurmayacağım fakat objektif olup hem eksi hem artı yönlerini sizlerle paylaşacağım.
Kutu tasarımından başlamak istiyorum çünkü beni etkileyen en önemli husus bu oldu o premium hissiyatı fazlasıyla aldım diyebilirim özenle hazırlanmış bir kutu içeriği vardı her parça ayrı ayrı konumlandırılmış ve her parçanın üzerinde ayrı bir detay beni gerçekten etkilediğini söylemek istiyorum kutudan 3 adet slikon ve klips çıkıyor kutu içeriği gayet zengin buldum herhangi bir sorun yok.
Kulaklığın genel yapısına gelecek olursak açıkçası beklentim o kadar üst seviye de değildi fakat çokta düşük tutmadım genel bir beklenti içinde ürünü elime aldığımda ki izlenimlerin şu yönde Altın ve siyah rengin hakim olduğu bir renk uyumu bizleri karşılıyor sarmal ip şeklinde kablo yapısı bana kalite hissini verdi fakat üst kısımlarda left right şeklinde ayrılan bölgelerdeki kablo yapısı ezilmelere çok müsait dikkatli kullanmakta fayda var mikrofonun olduğu bölge de gayet başarılı tuşlar özenle yerleştirilmiş sırasıyla ses açma kısma ve oynat durdur tuşları mevcut dış yapısında ise ses ızgarısı göze çarpıyor ürünü Z5 premium cihazımda kullanıyorum herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil.
Ergonomi ye gelecek olursak öyle çok ergonomik bir kulaklık olduğunu söyleyemem dış yapısı biraz kaba olduğu için kulak yapısı dar olanlar için sorun teşkil edebilir ama hafifliği fena sayılmaz kulağımda herhangi bir ağırlık hissiyatı oluşturmuyor orta üst bir ergonomiden oluştuğunu söyleyebilirim farklı slikon yapısı uygun şartları oluşturmayı başarıyor sıkıntı yaşamadım eminim bir çok kullanıcı da yaşamaz
Ürünün asıl ses performansına gelecek olursak burayı biraz uzun tutmak istiyorum, buraya gelene kadar yapısından ergonomisinden kutu içeriğinden vs bahsettik bunlar genelde olumlu kesimlerdi burada bahsedeceklerimiz biraz olumsuz olacak öncelikle ilk görüşteki heyecanı ses performansı konusunda yaşayamadım desem yalan olmaz. Bir uyarı da bulunmak istiyorum bundan önce 100-105 hatta üzeri dba seviyelerinde kulaklık kullandıysanız Piston 2 sizi pek memnun etmeyecektir çünkü sadece 93dba kimisine göre yeterli olabilir ama daha yüksek dba değerleri görmüş kesim için malesef yetersiz olacaktır bundan şikayet duyabilirsiniz bu düşük seviyenin olumlu yönüne gelecek olursak kulağı uzun süre kullanımda rahatsız etmemesi diyebilirim. Daha önce Mh750, Mdrex50lmb kullandım bu ürünlerle kıyasa sokacağım eksi ve artı yönlerini sizlerle paylaşacağım bu iki ürünle az çok birbirine benziyor mh750 den bir tık iyi ex50 ile kafa kafaya diyebilirim bas olarak bir tık geri tiz mid olarak bir tık ileri bu fiyat segmentinde ki başarımı yakaladığı bir gerçek karakter olarak ne bas kulaklığı ne tiz öncelikle bunu söyleyeyim bana dengeli bir kulaklık gibi geldi azar azar hepsini koymuşlar midler gayet yeterli tizler gayet yeterli tok bas sesleri kısa atımlı ve gayet yeterli öyle rahatsız edici bir durum yok ayrıca bir çok müzik tarzına hitap ettiğini söyleyebilirim düzgün bir eko ayarı ile kendinize uyarlamak mümkün son seste de bir bozulma olmuyor zaten bozulacak kadar yüksek bir sesi yok ürün rekabete sokulduğunda creative ep630-660 tarzı ürünler ile kıyaslanıyor fakat malesef onlar kadar başarılı değil kullanan bir çok tanıdığım var anlatımları bambaşka ama fiyatının hakkını verdiğini söyleyebilirim ama fazlasını asla özellikle tasarım konusunda gerçekten iddalı fakat ses tasarımın bir tık gerisinden geliyor beklediğimi bulamadım açıkcası ama vasat demekte çok aşağılayıcı olur eminim sizlerde ürüne sahip olup deneme fırsatı bulduğunuz da benimle aynı fikirde olacaksınız.
Bass: 10/7
Mid: 10/8
Tiz: 10/7
Ses seviyesi: 10/6
Ergonomi: 10/7.5
Tasarım: 10/9.5
Ağırlık: 10/8.5
Fiyat: 10/7.5
Yazının sonlarına geldiğimizde öncelikle yazımı sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim elimden geldiğince kulaklık hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım almayı düşünenler için umarım bir yardımcı kaynak olabilir saygılar sevgiler esenle kalın.