Şimdi Ara

Xiaomi Mi5S ile Mi5S Plus arasında kaldım. Kullananlar yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar..

    iPhone 6S cihazimi androide geçmek için sattım. Cihaz araştırmalarımda S6 Edge'in bile ikinci ellerinin 1400 TL civarında olduğunu gördüm, Samsung'dan vazgeçtim. Ardından LG G5'de batarya sorunu ve garip tasarım, G6'da ise SD821 olmasından dolayı LG'den de vazgeçtim. Sony tasarımları zaten bana hitap etmiyor. HTC'nin 10 modeline biraz göz kırptım ancak ön yüzeyin tasarımı itici geldi, bir anlam veremedim ama nedense içime sinmedi, basit geldi.

    Hal böyle olunca farklı markalara baktım ve uzun süredir gördüğüm Xiaomi modellerinin Hepsiburada, N11, GG ve hatta migros, kipa teknosa gibi marketlerde satıldığını öğrendim. Donanımsal olarak olağanüstü fiyat/performans cihazlariı olmuş. Kayıt sorunu yok, kötü de olsa bir garanti hizmeti sunuluyor, kapalı kutu sıfır adınıza faturalı.. Xiaomi bir cihaz almaya karar verdim.

    Geleyim soruma;

    Xiaomi Mi5S ve Mi5S Plus modellerinin arasında kaldım.Bildiğim kadarıyla Mi5S işlemci olarak çekirdek hızı kırpılmış şekilde sunuluyor. Ek ücret ödeyip te 128GB modelini almazsanız da RAM belleği 3GB. Mi5S Plus ise standart güçte işlemci ile çalışıyor, RAM belleği 4GB. Bunun dışında Mi5S Plus modelinde ne kadar işlevli bilmesem de çift kamera, daha büyük batarya, daha büyük ekran gibi ekstraları var. Zaten şu da garip, sanki biri ötekinin büyük versiyonu değil de iki ayrı model gibi dizayn edilmişler.

    Ben kendim çok büyük telefonları kullanmayı seven birisi değilim. Uyumadan önce yatarken birşeyler okumayı çok seviyorum ve büyük telefonlarda bileğim çok ağrıyor, elimden düşüyor. Bu yüzden Mi5S aslında tam bana göre. Ancak işlemcinin frekansının kırpılmış olması ve RAM belleğinin 3GB olması beni biraz tedirgin etti. Miui arayüzünün RAM kullanımının yüksek olduğunu duymuştum, bu konuda şimdi olmasa da Miui 10 ve üzerinde bana bir problem yaratabilir gibi geliyor. Bunun dışında ön tarafta tuşsuz şekilde dokunmatik parmakizi okuyucusu olması plus'a göre tasarım olarak daha güzel duruyor. Arkadaki kameranın konumu da aynı şekilde daha güzel. Ve ayrıca Mi5S Plus modelinin arka tasarımında kamera camının tasarımı çok ucuz hissiyat veriyor ve bazı yerlerde traşlanmış alüminyum üzerindeki boyanın plastik hissi verdiğini duydum. Anladım ki Plus modeli, normal modele göre premium hissini biraz kaybetmiş, orta segment tipli ancak üst segment donanımlı bir cihazmış.

    Fikirlerim doğru mu? Fiyat farkını hiç düşünmeden, aynı fiyatmış gibi düşünerek hangisini tavsiye edersiniz. Tasarım benim için önemli ve öncelikli bir durum. Ayrıca da kronik hata olarak 4G muhabbeti dışında bilmediğim bir husus varsa aydınlatırsanız sevinirim. Alacağım cihazın detaylı bir incelemesini de yapacağımı ayrıca belirteyim. Bilgili ve eline alıp görmüş arkadaşlar yazarsa çok iyi olacak. Herkese iyi forumlar.



  • Arkadaşlar boyutundan dolayı ve uygun fiyatlı bulmadan ötürü mi5s aldım, konu silinebilir..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Dostum ne renk aldın? Siyahı hiçbir yerde yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Altın renk 3/64gb mi5s aldım hocam. Kipadan 1200₺'ye gayet uygun fiyatlı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Siyahı yok değil mi Kipa da?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Didim de ve Kütahya da yoktu hocam. Muhtemelen hiçbir kipada siyah yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Evl

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.