Şimdi Ara

• Xiaomi Mi Box S • Ana Konu • (781. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.634
Cevap
607
Favori
1.281.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 778779780781782
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xiaomi zaten neden markalaştı ucuzum ve son modelim ama benden çok şey bekleme standart kullanıcıya hitap ederim… Cebinden çok para çıkmaz Tak kullan.. Yeni cihazın çıkınca al kullan diyen kullanıcıların ürünü..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Aynen öyle Banada onu hissettirdi valla hocam adamlar diyor çözüldü ondan paylaştım arkadaşa ama hiç bir teknik açıklaması yok gibi bişey gen2 android 14 te benim başıma gelmedi hiç gen3 android 14 kullanıcılarından enterasan işte

Doğrudur :) xiaomi bu herşey olabilir. Aslında şu cihazın biraz daha üstüne düşseler tam bir fiyat performans canavarı olacak. İnanın Androidin özgürlüğünden dolayı Apple tv den bile çok daha iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Gen1 hatırla hocam rakipsizdi efsaneydi.. Gen2 çıtayı yükseltti.. Gen3 hayal kırıklığı yarattı işte.. Gen4 te fark yaratmaları lazım yoksa eskisi gibi değil rakip çok artık.. Eski cihazın yoksa Gen3 mantıklı yeni teknoloji yeni işte işin özü.. Gen1 den geçencede fark ettiriyor ama gen2 den gen3 geçmek pek ekonomik mantıklı değil gibi gen2 için android 14 te çıktı elbetteki daha iyi cpu daha iyi gpu yapay zeka destekli 32gb kabul ama gen4 beklemek daha optimal bir seçenek bence..

Gen4 ve Gen4 Pro diye 2 cihaz çıksa daha doğru bir strateji olabilir Xiaomi için bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumen_lyubenov -- 16 Ekim 2025; 17:1:12 >
  • rumen_lyubenov R kullanıcısına yanıt
    Doğrudur

Ben çok hayal kırıklığı olduğunu düşünmüyorum hocam şu fiyata göre. Daha iyi işlemci daha fazla ram olsaydı Google Streamer 4k gibi 6 7k civarı olurdu fp oranı düşerdi. Birkaç aya 2700 2800 civarına düşerse fp olarak rakipsiz olur yine. 3200e aldım banka kampanyalarıyla 2800e gelince bence fp oranı tam oldu. Tabi 2. Nesili bilmiyorum kullanmadığım için ama Google Chromecast 4kdan oldukça iyi durumda

Gen 1-2 kullananlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır her sene üstüne koyan bir cihaz serisi için gen3 hayal kırıklığıdır bu vasat demek değil ki.. beklentiler vardı ve her seride bişeyler var gen3 te bunlar karşılanmadı diyorum sadece.. 6-7 olamazdı çünkü Google cihazı 85 dolar olayları yerel değil global bakmak daha doğrudur dediğinize katılıyorum en son tip cpu ve gpu bu fiyat aralığında 2-3 cihazda var tercihler kısıtlı 3 desen bütçe için ebet standart ev kullanıcısı için yeterli denilebilir zaten amacıda bu insanlara Ethernet 4gb vs vs birkaç özelliği koyup 4000 deseydi gen3 Pro sizce nasıl satardı? Bundan evet güzel evet ekonomik evet ama standart için üst seviye kullanıcılar zaten Xiaomi ye bakmıyor ben orta düzey kullanıcıyım Google 4k alacaktım Tr de yoktu bu fiyat aralığında mantıklı geldiğinden tercih ettim.. Ne dandik denilir nede süper cihaz standar kullanıcı cihazı gen4 te fark yaratmalılar diyoruz ki düz ve Pro model sayesinde hem standart hemde üst seviye kullanıcılarına hitap etsin diye olay sadece bu.. Xiaomi nin bölge fiyatları vardır EU bizim bulunduğumuz bölge için 70 euro ve Global için 70 dolardır.. 😉 sizin aldığınız fiyata gelince kur düşükken çekmişlerdir üzerine bir miktar koyup satışlar hareketleniyor bu satış stratejisi olabilir olaylara global bakmak en optimal olandır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumen_lyubenov -- 16 Ekim 2025; 17:53:25 >

Çine özel max diye 4gb ramli bir üst modeli daha yok mu hocam bunun fake mi gerçek mi tam anlamadım ben de. Belki amazon Google Streamer 4k getirir ülkeye normal 90 dolar civarı fiyattan o zaman ona geçilir. dediğin gibi belki 2 üzerine bir şey koymadı kullanmadığım için bir şey diyemiyorum aslında aklımda ikisini de alıp bir deneyip almak vardı teknik özellikleri 2. Neslin Google Chromecast ile aynı olunca dedim bu da aynı olur 3. Nesli aldım. Ben Googlei güncelleme sorunsuz gelir diye aldım 14 geldi çoğu uygulama hala destek vermiyor ilk verdiği güncellemeyi sorunlar yüzünden geri çekti bende kaldı mesela aylarca o şekilde düzeltme güncellemesi de yayınlamadı çok da memnun kalmadım açıkçası son kullanıcı olarak. Genel uygulama cihaz kumanda kalitesi ve desteği olarak hala Apple tv 4k bir numara. Açık sistem haline getirseler ya da jailbreak ile kırılabiliyorsa kimse Androidlerin yüzüne bakmaz eminim. Türk Telekom tivibu go Android 14 ile aylardır çalışmıyor, kablonet uygulaması da keza aynı şekilde. Ama iosta sorunsuz çalışıyordu bunlar. Yine de fiyatına göre inat TV olsun tarayıcı performansı olsun oldukça iyi ben bu kadar hızlı olacağını düşünmüyordum yandex tarayıcının. YouTubedaki 4k videolarda da şuan için sorun yok

• apathetic kullanıcısına yanıt
    Çin için üretilen cihazda Google yok yerel sistem ondan Çin dışında işe yaramaz o iş hikaye amozon getirmemesinin nedeni tr de distribütör yok yoksa paralel ithalat olur merdiven altı servis ve Google tarafından destek kısıtlı olabilir maceraya gerek yok bence Chromecast bu sene son güncellemesiydi android 14 kış aylarında geldi dediğiniz gibi hatalıydı yaz aylarında yeni sürüm ile çözüldü cpu ve gpu olarak gen2 den düşük ama cihaz zaten stick box ile kıyaslanmamalı gen3 alarak doğru tercih etmişsiniz gen 2 almayarak bence Android ile İOS apayrı iki dünya jailbreak yapsanız platformlar açılmaz ondan o olaylar farklı.. android güzel Google cihazları en stabil ve en optimal olanıdır sistem bile bu cihazlara göre hazırlanıyor patron Google baz cihazlar bunlar sonuçta özelleştirme olayı ile daha performanslı çalışmaz mı çalışabilir fiyatlar da buna göre belirlenir.. şu an piyasada en çok android 12 işletim sistemi var tv ler için yavaşla 14 için optimize edilir uygulamalar.. ben bir cihazdan 5 yıl hizmet beklerim 2025 te çıktı gen3 2 yıl garanti 1 yeni güncelleme (android 16) ve 1 yıl güvenlik güncellemesi verir ama bunların tarihi belli olmuyor Xiaomi de herşey Allah’a emanet işte Google cihazlarında her şey planlı programlı belli diğer firmalarda desteklerini gösteriyor ellerinden geldiğince destekliyorlar tabiki satış stratejilerine göre.. 😉 Memnunsanız güle güle kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumen_lyubenov -- 16 Ekim 2025; 18:23:15 >

Çok haklısın. Ben çok teknik bilgi bilmiyorum dediğim gibi son kullanıcı olarak cihazları denediğimde bugün için bu kanıya vardım belki seneye bu cihaz da memnun etmeyecek. Nokia almadığıma pişman olmuştum amazon indirim zamanlarında chromecast ile aynı paraydı güncelleme sorunsuz olur diye onu aldım o bile son güncellemesi diyorsun mesela ondan bile haberim yoktu Samsung Android cihazlar gibi 7 8 sene güncelleme verir gibi düşünmüştüm.

Chromecast 4k Eylül 2020 de çıktı ilk çıktığında 10 → 12 → 14 desteği aldı Buda güzel bir sürüm desteği bence Şubat 2025 te artık cihazın üretimi bitirdiğini açıkladı Google yeni cihaz bekleniyor siz cihaz çalışıyor kumanda sorunu var demiştiniz diye hatırlıyorum ondan kumanda alın devam edin demiştim kumanda daha ucuz android 14 ile android 16 çıkınca gen4 yada başka bişey bakarsınız bundan demiştim ben yeni istiyorum diyorsanız ekonomik bütçem içinde gen3 tabiki doğru bir tercihtir sizin cihazınız Chromecast 4k yı efektif kullanın diye söylemiştim 😉

Kumanda bozuldu cihaz da kasıyordu hocam o YouTube 4k sorunu onda da vardı ha iş görüyor mu görüyordu Apple tv deneyince baya yavaş geldi üstüne. ben o kadar erken çıktığını bilmiyordum geçen sene almıştım amazon germany üzerinden. Geçen gün destek ile iletişime geçtim iade edin dediler cihazı Türkiyede desteği garantisi olmadığı için etik bulmadım 1 sene kullanılmış cihazı iade etmeyi de bakalım. Bilgiler için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumen_lyubenov -- 16 Ekim 2025; 18:52:15 >
    Onu defalarca yaptım hocam yeniden uygulamaları kur reklam engelleyici dns kur inat TV kur vs derken yeniden kasmaya başlıyordu

Cloudstream yükle hocam. İçinde İnattv de var, dizibox ya da hdfilmcehennemi gibi onlarca site var.

İnternette nasıl yükleneceğine dair bolca bilgi var.

IPTV de kullanıyordum bir ay önceye kadar ama Stremio ve CloudStream uygulamalarını daha sık kullandığımı fark edip yeni iptv almadım. Maç izlemem zaten, bu iki uygulama her işimi görüyor.

• Teşekkürler becerebilirsem deneyeceğim :)

• Selamlar 5 yıllık mi box kullanıcısıyım son aylarda şöyle bir sorunum var, cihazı açtığımda ses gelmiyor kumandadan kapat aç yaptığımda ses gelmeye başlıyor ve bunu ara sıra yapıyor sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.