Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.392
Cevap
65
Favori
389.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok sayıda Xiaomi cihaz kullandım. En stabil olan 9 se idi. Yazılım olarak en sorunlu olan da bu model oldu. Mart ta ki güncelleme cihazı mahfetmiş. Dün 11.0.3 güncellemesi geldi ama sadece güvenlik güncellemesiymiş. Elimiz mahkum miui12 yi bekliyoruz. Bu arada sürüm global kararlı 11.0.3 QFECEUXM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami24 -- 29 Haziran 2020; 22:19:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tface T kullanıcısına yanıt
    Bootloader kilidi ve twrp yüklemek farklı şeyler root başka birşey.Custom rom için bootloader ı açmanız ve twrp yüklemeniz şart ama root şart değil.Mi 9 lite için denemediğim rom kalmamıştır şuana kadar,miui 12 lerden uzak durun hala stabil değil.Eu stabil 11.0.4.0 şuana kadar kullandığım en stabil rom olmuştur.Ama şuan mi room stabil kullanıyorum.Bazı özellikler eu olmadığı için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sudafed kullanıcısına yanıt
    "Eu stabil 11.0.4.0" 'de vowifi kullanıyor musun hocam ? Bir de bootloader kilidini kapatıp, twrp yi kaldırabiliyor muyuz?
  • hümanistürk H kullanıcısına yanıt
    Mi9 lite in ön ve arka kamerası samsung a51 den çok çok daha iyidir, oppo reno 2z ile arka kameralar benzer ancak ön kamera mi 9 lite da daha iyidir. Oyun oynamıyorsanız işlemci çok önemli değilse mi9 lite mantıklı olur kanımca.
  • teşekkür ederim, bir sorum daha olacak 64 gb yeterli midir mi 9 lite için?
    Ben 64gb kullanıyorum. Oyun oynayan biri değilim gayet yeterli oluyor. Fotoğraflar için sd kart kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • az önce mi mağazasını aradım 64 gb 2900, 128 gb 3300 bu fiyat farkına değer mi size?
  • Hocam kanımca artık 64 gb yeterli olmuyor. Ben 64 gb aldım halihazirda 64 gb lık sd kartım vardı, fotoğraf ve videolar sd kartta. Yerinizden olsam 64 gb modeli ile +64 gb sd kart alırdım hem daha hesaplı hem de olası yazılımsal sorunlarda fotoğraflarınıza bir şey olmuyor. Ama sd kartı kaliteli marka alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tface -- 30 Haziran 2020; 13:9:35 >
  • Hocam teşekkür ederim, az önce 64 gb 2900 tl xiomi mağazasından satın aldım. 128 gb ile arasında 400 tl fark vardı elim gitmedi :) Aslında 3000 TL miş sağolsun arkadaşlar etiketi değiştirmemişler 100 lira daha uyguna aldım.
  • Tface T kullanıcısına yanıt
    Yok maalesef kullanamadım bende.Bootloader telefon Çinse çin romu global ise global rom yükleyip kapatmanız gerek.Yoksa telefon brick olur.Garantisiz ise zaten kapatmanızı tavsiye etmem.

64 gb sd kart alırsanız hafıza açısından sorununuz olmaz hocam +400tl çok saçma bence
  • Telefonu dün almıştım, şarjı akşam 8 gibi %10 dayken şarja koydum saat 10da full şarjdı oyun oynamadım video izlemedim, sadece watsapp twitter spotify kullanımı oldu spotify da toplasak 1 saat filan dinledim. Gece 2de %50 ye düştü şarj. 4 saatte bataryanın yarısının gitmesi normal mi? Yeni olduğu için mi böyle?
    Normal görünmüyor. Arka planda çalışan bir şey olabilir. Pil istatistikleri kismindan ekran süresine baktınız mı?
    Normalde akşam ekranı hiç kapatmadan aralıksız 4 saat ugrassaniz o seviye de şarjı düşer.

Zamanla daha iyi olur kanımca hocam, kullanımınıza bağlı olarak 7-9 saat civarında ekran süresi almanız gerek. Ben 7 saat civarında alıyorum genelde 4.5 g ile kullanıdığımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tface -- 1 Temmuz 2020; 10:27:30 >
  • Merhaba, telefonu almayı düşünüyorum ama xiaomi'nin kendi mesajlaşma ve arama uygulamalarının olmaması; google'ın uygulamalarını kullanmak ne kadar sıkıntı yaratıyor. bu konuda fazlaca şikayet eden kullanıcı gördüm burda bu yüzden sıkıntı çeken ve problemi çözen biri var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xinjen

Merhaba, telefonu almayı düşünüyorum ama xiaomi'nin kendi mesajlaşma ve arama uygulamalarının olmaması; google'ın uygulamalarını kullanmak ne kadar sıkıntı yaratıyor. bu konuda fazlaca şikayet eden kullanıcı gördüm burda bu yüzden sıkıntı çeken ve problemi çözen biri var mıdır?
    Bu bir problem değil ki hocam. Sadece telefonu alanlar kullandıkları markaya özel uygulamalar görmek istiyor, standart Google uygulamalarını değil. Daha önceden miui kullanan kişiler alışkanlıktan dolayı bu uygulamaları beğenmiyorlar sanırım. Yoksa işlevinde bir sorun yok Google Arama ve mesajların.
    Xiaomi'nin neden böyle bir şey yaptığına da anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 1 Temmuz 2020; 22:27:22 >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    Xiaomi, kvk yüzünden google ile bir anlaşma yapıp Google servislerini sunmuş kendi uygulması yerine.

Benim de 2 yıllık bir alışkanlığım olduğu için endişe etmiştim ama çözülebilcek bir sorunmuş hatta dediğin gibi çok da büyük bir dert değil.

Telefonu kullanıyorsan başka sorularım da olcak şu aralar telefonlar ateş pahası biliyorsun bütçem de dar; 3000 lira değer mi şu gun için bu telefona çünkü birkaç ay önce 2300 2400 bandında gidip geliyormuş fiyatlara baktığımda.

Onun dışında batarya süresi gelen güncelemellere baya kötü olmuş şarjı eriyor bi günü çıkarmıyor diyenler var. Doğrusu nedir bataryanın?

Sonuncusu ise telefonun hoparlörü kötü yorumlarını okudum çok fazla, senin deneyimlerin nasıl hoparler ve kulaklıkla olan müzik deneyimin?
  • Xinjen X kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var, şu son gelen "düzenlemeden" sonra orta kaliteli bir telefon almak istediğinizde 2000 2500 TL civarında bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz.
    Ben Kasım ayında 2400 civarına almıştım, telefondan çok memnunum, sadece bir uygulamadan ana sayfaya dönerken nadiren appsiz ana sayfa görüntüsünü gösteriyor ancak tuş kilidini açıp kapayınca normal app li ana ekran çıkıyor, bunun dışında da majör bir sorununu henüz görmedim / yaşamadım.
    Hoparlör, diğer telefonlara göre biraz zayıf, farklı marka kulaklık da gayet iş görüyor.
    Benim sürümüm Global 11.0.3, şarjı 1 günü gayet çıkartıyor

• Bana world'ün 150tl chip para kampanyasıyla 2350'ye gelmişti mi 9 lite. Samsung'un A71'i 2900' küsüre alinabiliyordu. Şimdi baktım da uçmuş fiyatlar. Maalesef şu anda piyasadaki hiç bir telefon parasını hak etmiyor, sadece bu telefon degil. Mi 9 lite en azından donanım olarak iyi. Alacağınız diğer telefonlar daha ucuz olmayacak.

Ben bir ay kullandıktan sonra custom rom yükledim telefona, stock rom şarj süreleri ile ilgili yorum yapamayacağım. Aldığım zamana göre daha az gittiği kesin ama öyle su gibi de gitmiyor. En son kontrol ettiğimde ekran süresi 9 saate yakındı. Benim kullanım senaryo, konum vs her şey kapalı, genelde wifi açık ve kapalı ortam. İnternet, whatsapp ve youtube ve online radyo kullanımı.

Hoparlörünü çok kullanmıyorum ama hoparlörde sesi biraz az çıkıyor evet. Çok müzik meraklısı değilim, mid, bass, tiz sesler gibi ince detaylar veremeyeceğim kulaklık performansıyla ilgili. Redmi airdots kulaklıkla arada müzik dinlerim, cok rahatsiz etmiyor beni ama bu bir kriter sayılmaz, bundan önce 2014'te aldığım telefonu kullanıyordum hala :) Sürekli müzik dinleyen müzik meraklılarına kalitesiz gelebilir. Kulaklıkla ilgili de olabilir bu durum.

Telefonun benim için bir eksi yönü hdmi kablo ile tv'ye görüntü aktarımı olmaması oldu. Xiaomi'lerde yokmuş sanırım. Gerçi çok kullandığım bir özellik değildi ama olsa iyi olurdu.

Bir diğer konu bildirim sorunu. Telefonun uzun süre ekranını açmayınca WhatsApp bildirimleri gelmiyordu stock rom ile kullanırken. Şu anda miroom ile böyle bir sorunum yok.

Ekran kalitesi güzel ama amoled ekranlarda olan hafif sarımtırak ton bunda da var, renk ayarlarıyla oynayınca düzeliyor biraz. Çok fotoğraf çekmem ama kamera kalitesi fena değil.

Bunlar dışında kasma donma vs bir şey yok telefonda. Şebeke çekim gücü güzel, samsung'un orta sınıf telefonlarından daha iyi. Sadece mobil veriyle whatsapp görüntülü görüşme yaparken telefon biraz fazla ısınıyor gibi geldi, belki diger telefonlarda da böyledir bilmiyorum.

• Xiaomi o kadar çok model çıkardı ki, bilerek veya bilmeyerek yazılım konusunda geri gidiyor artık. İlk popüler olduğunda miui çok akıcı ve sade idi.

Kullanıcılara tavsiyem güncellemeleri mümkün olduğunca geç yükleyin.bendeki mi9 lite hiçbir güncellemesini yapmadım herşeyinden memnunum.
    *Eu romlarıda mutlaka aklınızda olsun. şöyle bir örnek vereyim.
    *mi5x, eu 9 rom yüklü 1 yıldır format atılmadı
    *mi5s miui 10 global stable var ve yeni format attığım halde mi5x çok daha akıcı. mi5s devamlı kasıyor

*2 telefon arasında çok fark var. mi5x sd625, mi5s sd821 işlemci var. donanımdan çok yazılımın önemli olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 2 Temmuz 2020; 9:39:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.