Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
45
Favori
62.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ! ANLATIMIN SONUNA SAMBA4 BÖLÜMÜ EKLENDİ !

    BU REHBERDE SIRASIYLA OPENWRT KURULUMU, SAMBA PAYLAŞIMI VE TORRENT CLIENT KURULUMU ANLATILMIŞTIR. OPENWRT KURULUMU SADECE XIAOMI Mi WiFi 3G MODELİ İÇİN YAPILMIŞ OLMAKLA BİRLİKTE, SAHİP OLDUĞUNUZ TÜM DİĞER OPENWRT YÜKLÜ CİHAZLAR İÇİN SAMBA VE TORRENT KURULUMU REHBERİNDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ
    1- Mi Wifi 3G Routera OpenWRT Kurulumu: Router'ın orijinal Çince yazılımının kaldırılarak, yerine çok daha esnek bir platform olan OpenWRT kurulması.
    2- OpenWrt Samba Kurulumu: Windows, MacOs X, Linux, Android TV gibi hemen her platform tarafından desteklenen Samba Servisinin OpenWrt üzerine kurularak, cihazın USB portundaki diskin tüm bu platformlar tarafından aynı anda ulaşılabilen bir NAS cihazı haline getirilmesi ve paylaşıma açılması.
    3- OpenWrt Torrent Kurulumu: OpenWrt üzerine Transmission Servisinin (torrent client) kurularak router'ı USB portuna takılı harici diske torrent indirmeye hazır bir cihaz haline getirilmesi.

    Not:1. Bölümdeki anlatımlar mir3g modeli için yapılmış olmakla beraber Mi WiFi 3 olarak bilinen mir3 modeline sahip arkadaşlar da anlatımdan faydalanabilirler. Mir3 modeli OpenWrt'den tam resmi destek almasa da bir OpenWrt fork olan X-Wrt ile çalışmaktadır. X-Wrt i için forumdaki Temet Nosce isimli arkadaştan ve https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3 sitesinden yardım alabilirsiniz.

    Şimdi bir hayal kuralım: Az önce adını duyduğumuz bir filmi izlemek istedik. TV başındayız... elimize cep telefonumuzu, tabletimizi veya laptopumuzu alıyoruz... Sadece filmin torrent linkini bulup tıklıyoruz.… Film routeramıza bağlı USB 3.0 hard diskimize inmeye başlıyor. Bu işi sadece routerımızda kurulu olan torrent uygulaması yapıyor. Bilgisayara ihtiyaç duyulmuyor. 15-20 dk sonra android media playerımıza bir bakıyoruz film gelmiş ve arşivimizin içinde listelenmiş, afişleriyle, özetiyle beraber bekliyor. Bir tuşa bastığımızda filme uygun türkçe altyazılar yükleniyor. Film izlemeye hazır... Bütün bunlar olurken routerımıza bağlı USB diskimizde film arşivimiz oluşuyor. Ağımızdaki herhangi bir bilgisayar veya cihazdan bu USB 3.0 diskimize gigabit ethernet hızında ulaşabiliyor, arşivimizi düzenleyebiliyor ve fotoğraflar, programlar gibi istediğimiz başka dosyaları buraya aktarabiliyoruz.

    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

    Bütün bunlar aslında hayal değil. Şu anda evimde kullandığım sistemi anlattım...
    Elimde harddisk ile oraya buraya film - dizi taşırken bunları hayal ederdim, şimdi ise bir servet harcamadan bu sistemi kolayca kurabiliyoruz.
    Gerekli olanlar:Mi Router 3G, Mi TV Box 3 (Android Nova Video Player uygulaması), USB Harici disk.


    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client KurulumuXiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
    Xiaomi Mi Wifi 3G Router (Genel Bakış)
    Xiaomi nin 3G modeli, 4 ve 3 modellerinden çok daha üstün özelliklere sahip. USB 3.0 ve Gigabit ethernet portu var. Routerın arayüzünü çok güzel yapmışlar ama arayüz ingilizce bile değil. Sadece Çince... Router kendi firma yazılımıyla samba dosya paylaşımına (SMB) izin veriyor ama bunun için client cihazlara da xiaominin bir uygulamasını kurmanız gerekiyor.
    Ama biz router yazılımı yerine Openwrt, onun üzerine de Samba Servisi kurarak evdeki her türlü cihaz ve platformdan USB 3.0 harici diskimize erişebileceğimiz süper bir NAS sistemi yapabiliyoruz.


    K U R U L U M
    Kuruluma geçmeden önce;
    Not 1 : Anlatım web tarayıcıya göre optimize edilmiştir. Eğer kurulumu telefondan okuyacaksanız daha iyi anlayabilmek için mobil uygulama yerine aşağıdaki linki kopyalayarak telefonunuzun tarayıcısında açın.https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-wifi-3g-router-openwrt-kurulumu-samba-paylasimi-nas-kurulumu-torrent-client-kurulumu--133286265
    Not 2: Router'ınız arızalanırsa (brick olursa) hazırladığım kurtarma rehberinden faydalanabilirsiniz. Xiaomi Mi Wifi 3G Router Kurtarma ve OpenWRT'den Orijinal (stock) rom' a Dönme Rehberi


    1- OpenWRTKurulumu
    (!Kuruluma direkt buradan başlamayın. Aşağıda adım adım anlatım başlığı var. Önce neler yapacağımızın mantığını anlamak için aşağıdaki kısa özeti okumanızı tavsiye ederim)

    ÖZET
    Aslında ard arda girilen 5 basit SSH komutuyla routera OpenWrt kuruluyor ancak bütün mesele SSH bağlantısı yapma yetkisini kazanmak. Bunun için önümüze çıkacak bir dizi macera bizi bekliyor çünkü SSH bağlantısını sağlayabilmek için 2 sihirli anahtara ihtiyacımız var.

    Sihirli anahtar 1: d.miwifi.com/rom/ssh adresinden öğreneceğimiz cihazımıza özel SSH root şifresi
    Sihirli anahtar 2: d.miwifi.com/rom/ssh adresindeki ciahazımıza özel miwifi_ssh.bin dosyası. (4kb)

    Anahtarlar sadece birlikte kullanıldığında işe yarıyor. Ayrıca Xiaomi, cihazı açacak anahtarları bize öyle kolay kolay vermiyor. İşin bütün püf noktası da burada. Bu anahtarlara sahip olmak için ayrıca yerine getirmemiz gereken 2 şart var;

    1- Routera orijinal developer firmware’ini kurmak
    2- Android/IOS telefonumuza Mi Wifi uygulamasını kurup, uygulama wifi ile router a bağlıyken Xiaomi hesabımıza login olarak aynı ağdaki bu cihazı doğrulamak.

    Bütün bu şartları yerine getirdiğimizde d.miwifi.com/rom/ssh adresine giriyoruz ve Xiaomi bize cihazın root şifresini ile miwifi_ssh.bin dosyasını veriyor.
    Artık 2 anahtara da sahibiz ve SSH ile router'a bağlanmamız için önümüzde hiçbir engel kalmıyor...

    Adım adım OpenWRT Kurulumu (Sıfırdan)

    Cihaza developer firmware’ini kuracağız. (1. Şart)

    1. Bilgisayarımıza "http://cdn.cnbj1.fds.api.mi-img.com/xiaoqiang/rom/r3g/miwifi_r3g_firmware_12f97_2.25.124.bin" ya da "https://mega.nz/file/Bd8zhKgD#IwXtTNLK3RX-Flxp-TFltPn5GjFl5YIGmDOk7ByRMJI" adresinden indirdiğimiz developer firmware’i kaydediyoruz.
    2. Router’ı açıp 2 beyaz gigabit ethernet portundan biriyle bilgisayarımıza bağlıyoruz.
    3. 192.168.31.1 adresine giderek router arayüzüne ulaşıyoruz.
    4. Resimlerde anlatılanları sırasıyla uygulayarak indirdiğimiz firmware’i gösteriyoruz ve update işlemi bitene kadar sabırla bekliyoruz.

      Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

      Router'ımızı miwifi uygulamasına tanıtıp doğrulayacağız. (2. Şart)

    5. Cep telefonumuza Android / IOS uygulamasını kuruyor ama açmıyoruz
    6. Router’ın mavi WAN portuna modemden çekeceğimiz ethernet kablosuyla internet bağlıyoruz ve telefon ile xiaomi wifi ağına bağlanıyoruz.
    7. Uygulamayı açıp Mi hesabı kullanıcı adı ve şifresiyle login oluyoruz.
    8. Uygulama tarafından router algılanarak Mi hesabımızla ilişkilendiriliyor.
      İki anahtara (miwifi_ssh.bin dosyası ve root şifresine) giden son adımlar
    9. Tarayıcıdan https://account.xiaomi.com/fe/service/login?sid=passport&qs=%253Fsid%253Dpassport&callback=https%3A%2F%2Faccount.xiaomi.com&_sign=2%26V1_passport%26wqS4omyjALxMm%2F%2F3wLXcVcITjEc%3D&serviceParam=%7B%22checkSafePhone%22%3Afalse%2C%22checkSafeAddress%22%3Afalse%2C%22lsrp_score%22%3A0.0%7D&showActiveX=false&theme=&needTheme=false&bizDeviceType= adresine giriyoruz ve Mi hesabımızda login oluyoruz.
    10. Bu kez tarayıcıdaki adresi silip üstüne d.miwifi.com/rom/ssh linkini yapıştırarak entera basıyoruz.
      (Buraya Dikkat!) Enter a bastıktan sonra adres çubuğundaki adres d.miwifi.com/rom/ssh?userId= şekline geliyor. İşin püf noktası işte burada; d.miwifi.com/rom/ssh?userId= şeklindeki adresin başına manuel olarak https:// ekleyip tekrar entera basıyoruz.
    11. SİHİRLİ ANAHTAR 1 ELİMİZDE!..
    Karşımıza resimdeki gibi bir ekran gelince root şifresini dikkatlice bir yere kaydediyoruz.
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

  • Şimdi şifrenin sağındaki butona basıyoruz. (aynı resimde)

  • Daha sonra gelen onay ekranında, resimdeki gibi sağdaki mavi butona basıyoruz. Dosya inmiyorsa sağ tuşla aynı butona tıklayıp linki kopyalıyoruz ve tarayıcıya yapıştırıp entere basıyoruz. Beklediğimiz olmazsa tekrar adresin başına https:// ekleyerek entera basıyoruz ve ...

    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
  • SİHİRLİ ANAHTAR 2 ELİMİZDE!.. Sonunda 4kb boyutundaki miwifi_ssh.bin dosyamıza kavuştuk. Bunu iyi saklayın, ileride çok lazım olacak.

  • Aşağıdaki 3 dosyadan 1. ve 2. sinin üzerine tıklayıp indiriyoruz ve az önce indirdiğiniz miwifi_ssh.bin dosyasıyla birlikte FAT32 formatlı sağlam bir USB diske kaydediyoruz. Flash diskte toplam 3 dosya olacak. Sonra flash diski güvenli çıkar komutuyla sonlandırarak bilgisayardan çıkarıyoruz. (Diskte başka dosya bırakmamanızı tavsiye ederim yoksa -Neden SSH bağlantısı kuramıyorum? diye saatlece başka sebep arayan arkadaşlar kervanına katılabilirsiniz. Özellikle stock roma dönmek için kullanılan miwifi.bin adlı dosya flash diskte olmasın)

    mir3g-squashfs-kernel1.bin
    mir3g-squashfs-rootfs0.bin]mir3g-squashfs-rootfs0.bin
    miwifi_ssh.bin

  • Routerın enerjisini kesip Flash diski routera takıyoruz.

  • Bir ataç ile cihazın reset düğmesine basılı tutarken cihazın power girişini takıyoruz.

  • Led sarı yanıp sönmeye başlayınca ataçı çekiyoruz. Bir süre sonra LED Mavi oluyor.

  • Bilgisayarımızdan Putty ile 192.168.31.1 adresine ssh bağlantısı (port22) yapıyoruz. Kullanıcı adı olarak root kullanıyoruz ya da mac os x için terminal programını açarak komut satırına
    ssh root@192.168.31.1 yazıp entere basıyoruz.

  • Bu aşamada bir RSA Key Fingerprint oluşturulsun mu, emin misiniz diye bir soru çıkabilir. yes yazın ve entera basın. Eğer daha önce aynı bilgisayarda RSA kaydı yaptıysanız Host key verification failed hatası alırsınız. Böyle bir durumla karşılaşırsanız terminal veya Putty ile ssh-keygen -R 192.168.31.1 komutu girin. Yeni bir key oluşturulacaktır.

  • Şimdi kaydettiğiniz kıymetli SSH root şifresini gireceksiniz. Şifreyi girerken ekranda yazdığınıza dair hiçbir şey görmeyeceksiniz bu bir sorun değil merak etmeyin. Sadece doğru yazın ve enter a basın.

  • Sonunda SSH bağlantısını yaptınız. Karşımıza kocaman bir ARE U OK yazısı çıkıyor.

  • USB flash diskin dizinine gitmek için cd /extdisks/sda1 komutunu giriyoruz. Doğru dizinde miyiz diye kontrol etmek için ls komutu girebiliriz. Aşağıdaki komutları dikkatlice girerek her satırdan sonra enter a basıyoruz. Elveda Çince ROM!

    mtd write openwrt-19.07.6-ramips-mt7621-xiaomi_mir3g-squashfs-kernel1.bin kernel1
    mtd write openwrt-19.07.6-ramips-mt7621-xiaomi_mir3g-squashfs-rootfs0.bin rootfs0
    nvram set flag_last_success=1
    nvram commit
    reboot


  • Son enter dan sonra cihaz yeniden başlayacak ve bir süre sonra LED maviye dönecek. Artık routerın yeni adresi 192.168.1.1 Hoşgeldin OpenWrt…
    Not: Eğer evimizdeki modem veya başka bir router 192.168.1.1 ağını kullanıyorsa çakışma olmaması için;
    uci set network.lan.ipaddr=192.168.2.1
    uci commit && service network restart

    Komutlarını girdikten sonra birkaç saniye bekleyin. Sonra gücü kesip takın ve ışığın sabit yanan maviye dönmesini bekleyin. Bu kez ssh root@192.168.2.1 komutuyla giriş yapmayı deneyin. Tekrar RSA fingerprint oluşturmak isteyecektir yes girin. IP yi bir kere değiştirdikten sonra kalıcı olur.
    Eğer modeme güvenlik nedeniyle ulaşılamadığı gibi bir mesaj alırsanız;
    ssh-keygen -R 192.168.2.1
    komutunu girin ve tekrar deneyin. Bu da olmazsa evdeki başka bir cihazdan girmeyi deneyin.

  • ssh root@192.168.X.1 komutuyla SSH login olduğumuzda ilk iş olarak passwd komutu vererek yeni şifremizi belirliyoruz. Daha sonra aşağıdaki komutları sırasıyla giriyoruz.
    opkg update
    opkg install luci
    reboot


  • Cihaz yeniden başlayıp LED mavi olduğunda OpenWRT hazır. Tarayıcıya 192.168.X.1 yazarak OpenWrt nin web arayüzüne erişebiliriz artık.

  • Sıradaki aşamada size yeni flashlanmış olan cihaza tekrardan firmware image yazmayı anlatacağım. Bu bazılarınıza garip gelebilir ancak ilk kurulumda bu işlemin yapılması, okuduğum birden fazla kaynakta tavsiye ediliyor. Aranızda daha önce telefon, tablet, uydu alıcı gibi cihazlara rom yazma gibi işlerle uğraşanlar varsa bu işlem onlara tanıdık gelecektir.
    Router’ı güncellemek için web arayüzünde (LuCI) menüden SYSTEM/BACKUP a giriyoruz ve en alttaki Flash new firmware image bölümünde Choose File butonuna basıyoruz. mir3g-squashfs-sysupgrade.bin dosyasını indiriyoruz. Choose File a basarak indirdiğimiz dosyayı gösteriyoruz. Keep settings kutucuğunu boşaltıyoruz ve Flash Image butonuna basıyoruz. İşlem bitince cihaz reboot oluyor. Eğer çakışma olmasın diye network adresini değiştirdiyseniz bu işlemi yukarıda anlattığım gibi tekrar yapmanız gerekecektir çünkü openwrt ilk ayarlarına sıfırlanacağı için network adresi tekrar 192.168.1.1 olacaktır.
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu


    Yardımcı linkler ve kaynaklar
    https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3g
    https://klseet.com/267-lede/lede-miwifi/392-miwifi-3g-lede-unifi-ready
    https://forum.openwrt.org/t/xiaomi-wifi-router-3g/5377/57?u=tmomas&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    2- OpenWrt Samba (NAS) Kurulumu
    Özet

    1. Cihazda Samba Serverın sağlıklı bir şekilde çalışıyor olması için, öncelikle USB Diskimizi router a tanıtıp (Mount Point bölümüne ekleyip) bu disk için kullanıcı ve dosya izinlerini ayarlayacağız.
    2. Komutlarla Samba servisini kurup yapılandıracağız
    3. USB diskin 24 saat sürekli dönmemesi için uyku ayarlarlarını yapacağız.

    Tüm bu kurulumlarda USB diskinizi router’ın USB portuna bağlı tutun ve çıkarmayın. Ayrıca çoğumuzun aklına takılan bir soru var; Acaba diskimizi formatlamamız gerekecek mi? Hayır formatlamamız gerekmeyecek.


    USB KURULUMU
    1. ssh root@192.168.2.1 komutu ile router a bağlanıp aşağıdaki komutları giriyoruz. (yapıştırabilirsiniz)

      opkg update
      opkg install ead
      opkg install kmod-usb-core
      opkg install kmod-usb-storage
      opkg install kmod-usb-storage-uas
      opkg install kmod-usb-storage-extras
      opkg install block-mount
      opkg install ntfs-3g
      opkg install libext2fs
      opkg install kmod-scsi-core
      opkg install kmod-scsi-generic
      opkg install kmod-fs-autofs4
      opkg install kmod-fs-ext4
      opkg install kmod-fs-hfsplus
      opkg install usbutils
      opkg install kmod-nls-cp437
      opkg install kmod-input-core
      opkg install kmod-lib-textsearch
      opkg install libow
      opkg install libow-capi
      opkg install libsysfs
      reboot

    2. Bu komutları girip router yeniden başladıktan sonra web tarayıcımız ile 192.168.2.1 adresine (LUCI arayüzüne) giriyoruz.

    3. Luci web arayüzünden SYSTEM/MOUNT POINTS bölümüne giriyoruz.

    4. Sayfanın altına doğru tekrar bir Mount Points alt başlığı var. Oradaki Add butonuna basın.

    5. Önce ''Enable this mount'' kutucuğunu işaretliyoruz ki ekleyeceğimiz disk aktif olsun.

    6. UUID listesi veya Device listesinden USB diskimizi bulup seçiyoruz. Herkes USB girişine farklı bir cihaz bağlayacaktır. Eğer yukarıdaki komutlarla paketleri doğru yükledik ve USB diskimiz bu paketlerle uyumlu ise USB cihazımızı bu listede görürüz. Göremezseniz aşağıdaki yardımcı komutlardan faydalanarak ne olup bittiğini anlamaya çalışın ya da linklerdeki yazıları okuyarak bir şekilde bu aşamayı çözmeniz gerekiyor. Benim şansım vardı ve diskimin /dev/sda1 olarak yüklenmiş olduğunu listeden gördüm.
      Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

    7. Diskimizi seçince diğer açlılır menüler yok olacak ve altta sadece Mount Point diye bir açılır liste kalacak. Bu listeye tıklayarak --custom-- u seçiyoruz ve /mnt/sda1 yazıyoruz.

    8. Save&Apply butonuna basıp kaydettikten sonra router ı reboot yapıyoruz.

    9. USB diskimizi doğru eklediğimizde Mount Points bölümünde diskiniz aşağıdaki gibi listelenecek.
      Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

    Bu aşamada kullanabileceğiniz bazı yararlı komutlar.
    lsusb -t > USB hub yapısını listeler
    lsusb -v > Tüm USB sistemi ayrıntılı raporu
    ls -l /dev/sd* > Bağlı USB aygıtları listeler
    block info | grep "/dev/sd" > Bağlı diskin dosya sistemi ve UUID değerini verir.


    Not: Ben NTFS Disk kullanıyorum. Kullandığınız diske, partition yapısına, file sistemine göre 1. maddedeki komutlara kmod-fs-.... ile başlayanlara benzer başkalarını da eklemeniz gerekebilir. Komutları bana ya da forumdaki diğer arkadaşlara danışabilirsiniz. Bu aşamada asıl hedefimiz routerın menülerinde bulunan SYSTEM/MOUNT POINTS bölümünde, resimde olduğu gibi harddiskinizi sağlıklı olarak görebilmek.

    Yardımcı Linkler:
    https://openwrt.org/docs/guide-user/storage/usb-drives
    https://openwrt.org/docs/guide-user/storage/usb-installing
    https://openwrt.org/docs/guide-user/storage/filesystems-and-partitions


    NETWORK SHARING (SAMBA SERVİSİ) KURULUMU

    Mount Points menüsünde USB diskimizi görüyorsak samba kurmaya başlayabiliriz. Başka bir deyişle öncelikle yukarıda anlatılan USB KURULUMU aşamasını tamamlamış olmamız gerekir.

    1. Terminalden (PuTTY) aşağıdaki komutları girerek Samba servislerini kuruyoruz
      opkg update
      opkg install samba36-server
      opkg install luci-app-samba


    2. ssh root@192.168.2.1 komutu ile router a bağlanıp FTP server paketini kuruyoruz. (Bu gerekli olacak)
      opkg update
      opkg install openssh-sftp-server


    3. Bu önemli iki paketi kurdukdan sonra aktif olmaları için reboot komutu giriyoruz.
      reboot

    4. Router yeniden başlayıp LED mavi olduğunda web tarayıcımız ile 192.168.2.1 adresine giriyoruz. Sambayı başarılı olarak kurabildiysek menüye Services diye yeni bir bölüm ekleniyor. Bunun altındaki Network Shares bölümünden sambayı yapılandıracağız.

    5. Yapılandırmayı aynı resimdeki gibi yapıyoruz. Resimde nasusr yazan yer benim belirlediğim bir kullanıcı adı. İsterseniz nasusr kelimesi geçen yerlerde kendi belirleyeceğiniz bir samba kullanıcı adınızı yazabilirsiniz ama Türkçe karakter ve boşluk içermeyen tek bir kelime kolay ve sorunsuz olacaktır)
      Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

    6. Bilgileri Add (Ekle) butonuna basarak giriyoruz. Burada vereceğiniz Hostname, sizin samba ağınızın adı olacak. Yani ağa bağlı bilgisayarlar veya TV Box larla bağlanacağınız samba sunucusun adı bu olacak. Bilgileri kaydettikten sonra router’ı yeniden başlatıyoruz.

    7. Bu bölümde router’a bağlı USB diske FTP ile erişip bazı ayarlar yapacağız. Bunun için Filezilla kullanabilirsiniz.

    8. FTP (Filezilla) ile 192.168.2.1 adresine giriyoruz
      Kullanıcı Adı: root
      Şifre : router şifresi (ssh ile daha önce belirlediğimiz)
      Port : 22

    9. İlk olarak buraya kadar her şeyi doğru yapmış mıyız bir kontrol edelim.

      Filezilla penceresinde iki sütun bulunur soldaki Local Site(bilgisayarımız), sağdaki Remote Site (router'ın içi) Biz bu bölümüne geliyoruz;
      /etc/config/fstab dosyasına sağ tuşla klikleyip view/edit’i seçiyoruz. Burada
      option target '/mnt/sda1' satırı olmalı. Ayrıca
      option enabled '1' olmalı

    10. /mnt/ klasörünün file attributes ayarlarına girip Numeric Value: 0777 yapıyoruz.

    11. /etc/group dosyasını (sağ klik view/edit ile) açıp sonuna alttaki satırı ekliyoruz
      nasusr:*:65534:

    12. /etc/passwd dosyasının dosyanın sonuna alttaki satırı ekliyoruz
      nasusr:*:1000:65534:nasusr:/mnt:/bin/false

    13. /etc/shadow dosyasının sonuna alttaki satırı ekliyoruz
      nasusr:*:0:0:99999:7:::

    14. Şimdi Samba kullanıcısı için password oluşturacağız.
      Tekrar ssh root@192.168.2.1 komutu ile terminalden bağlanıyoruz
      smbpasswd -a nasusr
      yazıp enter a basıyoruz. 2 kere password soracak. Giriyoruz.
      smbpasswd -a nasusr /mnt
      yazıp enter a basıyoruz. 2 kere password soracak. Aynı şifreyi giriyoruz.

    15. Kullanıcı adımız için sda diskindeki tüm dizinlere sahiplik vereceğiz.
      chown -R nasusr /mnt/
      yazıp enter a basıyoruz
      chown -R nasusr /mnt/sda1
      yazıp enter a basıyoruz

    16. FTP (Filezilla) ile /mnt/sda1 klasörünün file attributes ayarlarına girip Numeric Value: 0777 yapıyoruz.

    17. Firewall'un Samba erişimini engellememesi için /etc/config/firewall dosyasını açıyor ve alttaki kuralları firewall dosyasının en altına yapıştırıp kaydediyoruz.

      config 'rule'
      option '_name' 'Don'\''t track NETBIOS Service'
      option 'src' 'lan'
      option 'src_port' '137-139'
      option 'dest' 'lan'
      option 'target' 'NOTRACK'

      config 'rule'
      option '_name' 'Don'\''t track NETBIOS Service'
      option 'src' 'lan'
      option 'dest' 'lan'
      option 'dest_port' '137-139'
      option 'target' 'NOTRACK'

      config 'rule'
      option '_name' 'Don'\''t track Windows Filesharing'
      option 'src' 'lan'
      option 'src_port' '445'
      option 'dest' 'lan'
      option 'target' 'NOTRACK'

      config 'rule'
      option '_name' 'Don'\''t track Windows Filesharing'
      option 'src' 'lan'
      option 'dest' 'lan'
      option 'dest_port' '445'
      option 'target' 'NOTRACK'

    18. Cihazı reboot yapıyoruz

    19. Samba paylaşımını kontrol ediyoruz.

      Windows için;
      Ağ bağlantılarım bölümünde, verdiğiniz Hostname adını arıyoruz. Eğer ağdaki bilgisayarları göremiyorsanız Windows butonuna basıp Powershell yazın ve yönetici olarak çalıştırın.
      Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol
      kodunu girin.

      Mac Os X için;
      Finder/Go/Connect The Server a tıklayın ya da Elma+K
      Server adresi bölümüne smb://Hostname (Az önce verdiğiniz hostname adı yada değiştirmediyseniz OpenWrt) yazın.


    Not: Samba ile uğraşırken servisi başlatmak için aşağıdaki komutları girebilirsiniz ama bunun yerine reboot etmenizi tavsiye ederim.
    /etc/init.d/samba enable
    /etc/init.d/samba start
    /etc/init.d/samba restart
    service samba restart


    Yardımcı Linkler:
    https://www.youtube.com/watch?v=u_ReoGE4Jb8&feature=youtu.be&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber anlatımını izleyin. Adam çok yavaş anlattığı için bayıltıyor ama iyi izlerseniz kaçırılmaması gereken yerler var. Mesela Create Mask ve Mask for new directories bölümündeki sayıların neden ve nasıl oluştuğu gibi.


    USB HDD UYKU AYARLARI
    HD-PARM
    Hard diskimiz 24 saat full devirde sürekli çalışmasın diye HDPARM paketini aşağıdaki komutla kuruyoruz.

    opkg update
    opkg install hdparm
    hdparm -S 36 /dev/sda1


    hdparm -S 36 /dev/sda1 > hdparm ı çalıştırır ve modem reboot olsa da bu komut artık set olur (36:Bu değer 5sn ile çarpılıyor yani Standby için 3dk bekler)
    hdparm -W /dev/sda > write-caching = 1 (on)
    hdparm -I /dev/sda > HDD’nin tüm info bilgileri
    hdparm -B /dev/sda > APM değerini görmek için
    hdparm -B 127 /dev/sda > APM için farklı bir değer girmek için
    hdparm -C /dev/sda > HDD nin o anki durumunu gösterir (Standby mı aktif mi)
    hdparm -t /dev/sda > HDD hızını test eder



    HDPARM ile ilgili ayrıntılı bilgi için.
    https://wiki.archlinux.org/title/hdparm
    https://linux.die.net/man/8/hdparm


    3- OpenWrt Torrent Client (Transmission) Kurulumu

    Xiaomi Mi WiFi 3G gibi güçlü donanıma sahip bir router’ımız var. Torrent indirme işlerini de rahatlıkla ona devredebiliriz. Böylece ev ağımızdaki herhangi bir bilgisayardan, bir torrent veya magnet linkine tıkladığımızda, dosyaları router üzerindeki USB diskimize indirebilir ve her yerden ulaşabiliriz.
    1. Kurulum için terminal uygulamasından ssh ile router’a bağlanarak aşağıdaki komutları giriyoruz.

      opkg update
      opkg install luci-app-transmission
      opkg install transmission-daemon-openssl
      opkg install transmission-web
      reboot


    2. Router yeniden açılınca web tarayıcımız ile 192.168.2.1 adresine giriyoruz.

    3. Web arayüzünde Services/Transmission bölümüne giriyoruz.

    4. Aşağıdaki ayarları resimdeki gibi giriyoruz

      Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

      Ayarlar
      Config file directory: /mnt/sda1/transmission
      Run daemon as user: daemon
      Download directory: /mnt/sda1/!!!YeniGelen
      Incomplete directory: /mnt/sda1/transmission/!!!Araf!!!
      RPC whitelist: 127.0.0.1,192.168.2.*,192.168.1.*


    GOOGLE CHROME EXTENSION : Remote Torrent Adder
    https://chrome.google.com/webstore/detail/remote-torrent-adder/oabphaconndgibllomdcjbfdghcmenci

    Bu eklentiyi kurup ayarlarını yaparsanız, eklentinin kurulu olduğu chrome tarayıcıda her hangi bir torrent linkine tıklandığında USB diske dosya iniyor.

    İnmekte olan veya inen torrenlerle ilgili işlemleri web tarayıcımızdan 192.168.2.1:9091 adresine giderek veya
    https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases uygulamasını kurarak yapabiliyoruz. Ana sayfasıhttps://github.com/transmission-remote-gui/transgui


    Arkadaşlar eksiklerim olabilir kusura bakmayın. Eğer birşey sormak isterseniz PM atmadan konunun içinde sormaya çalışın, hepimiz faydalanalım. Lütfen hatalara rastlayan hemen haber versin birlikte anlatımı düzeltelim. Aklımıza gelenler veya sizden gelen dönüşlere göre konuyu tekrar edit edeceğiz.

    Kolay gelsin.

    Not1: Anlatımdaki linklerin içerikleri zaman içinde güncellemeden dolayı değişebilir. https://downloads.openwrt.org/releases/18.06.5/targets/ramips/mt7621/
    adresinden OpenWrt nin orijinal ve güncel dosyalarına ulaşabilirsiniz. Bu durumda dosya adı içeren komut satırlarını da buna göre düzenlemeniz gerekir.

    Not2: Routerınızdaki tüm kurulu paketleri otomatik olarak güncellemek için ssh terminalinden aşağıdaki komutları girebilirsiniz

    opkg update
    eval $(opkg list_installed | sed 's/ - .*//' | sed 's/^/opkg upgrade /')


    (Bu paragraf geyik. Okumasanız da olur) Evimde 5.1 Yamaha receiver anfi, Xiaomi MiBox3 4K ile AppleTV 3.nesil kullanıyorum. Bir ara divx desteği olan DVD playerlar vardı, boş DVD lere divx veya xvid formatında filmler-diziler kaydedip bu sistemde seyrederdik. Sonra bunun yerini WD TV, Apple TV gibi cihazlar aldı. Birgün Xiaomi marka bir telefon alıp bu marka ile tanışınca sempati duymaya başladım ve Xiaomi Mi TV Box 3 aldım. Apple TV den daha esnek bir cihaz. Ancak tüm bunlara rağmen bir film izlemek için her seferinde filmi harici diske atıp cihaza takıyorsun, taratıyorsun altyazı, senkron vesaire derken yine dört dörtlük bir sistem olmuyor. Aslında paraya kıyıp adamakıllı bir NAS cihazı alınabilir ama 1 taşla birkaç kuş vurmak bana daha iyi ve keyifli bir çözüm gibi geliyor. Eğer prize bağlı bir cihazım varsa hem evdeki kablolu/kablosuz ağımı en iyi şekilde yönetsin, hem de dosya paylaşımı işimi görsün. Bu aletin Giagabit ethernet portu, USB 3.0 portu ve güçlü bir donanımı varsa, açık kaynak kodlu openwrt gibi bir yazılım yükleyebiliyorsan, bir de 802.11ac destekliyorsa daha ne isteyeyim.... Bunların hepsini bir arada bulunduran 40 dolarlık başka bir alet bulamadım. Bulan varsa söylesin.


    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu


    ----------------------------------------------------------------------



    SAMBA4 (Sonradan Eklendi)


    ÖZET:

    OpenWRT en son 19.07.9 sürümünde kullandığı samba36 (v3.6) desteğini tamamen kaldırılarak sürüm 21.02 den itibaren yerine samba4 paketini getirildi. Ancak yeni sürümlerin kaynak kodundaki bir hatadan ötürü ntfs-3g paketi otomatik olarak yüklenmiyor ve NTFS diskler paylaşıma sunulamıyordu. Bu sebeple uzun süredir OpenWRT nin 19.07.9 versiyonda takılıp kalmıştım.

    Forumdaki arkadaşların desteği, netteki açıklamalar ve videolar sonucu çözüme ulaştım.
    /sbin klasöründe bir soft (sembolik) link oluşturmak işi çözüyor. Komut şöyle;
    ln -s /usr/bin/ntfs-3g /sbin/mount.ntfs

    Nasıl yaptığımı anlatayım;

    Neler olup bittiğini anlamak için ayrı bir ssh konsol penceresi açıp
    logread -f
    komutuyla izleme pozisyonuna geçtim.

    Sonra System/Mountpoints menüsünde bulunan Mount Attached Devices butonuna basınca gördüklerim aşağıdaki gibiydi.

    root@OpenWrt:~# logread -f
    Fri Sep 2 11:48:24 2022 daemon.err block: No "mount.ntfs" utility available
    Fri Sep 2 11:48:24 2022 daemon.err block: mounting /dev/sda1 (ntfs) as /mnt/sda1 failed (25) - Not a tty

    Logları izlediğim konsola dokunmadan yeni açtığım başka bir konsolda

    ln -s /usr/bin/ntfs-3g /sbin/mount.ntfs

    komutunu girdikten sonra Mount Attached Devices butonuna basınca manzara değişti ve aşağıdaki gibi oldu.

    root@OpenWrt:~# logread -f
    Fri Sep 2 11:53:38 2022 daemon.notice ntfs-3g[3065]: Version 2021.8.22 integrated FUSE 27
    Fri Sep 2 11:53:38 2022 daemon.notice ntfs-3g[3065]: Mounted /dev/sda1 (Read-Write, label "Yagiz 2TB EXT", NTFS 3.1)
    Fri Sep 2 11:53:38 2022 daemon.notice ntfs-3g[3065]: Cmdline options:
    Fri Sep 2 11:53:38 2022 daemon.notice ntfs-3g[3065]: Mount options: allow_other,nonempty,relatime,fsname=/dev/sda1,blkdev,blksize=4096
    Fri Sep 2 11:53:38 2022 daemon.notice ntfs-3g[3065]: Ownership and permissions disabled, configuration type 1

    Aynı anda Mounted File System kısmında diskimi görmeye başladım. Hiçbir ekstra paket yüklememe de gerek kalmadı.

    Benzer problemi yaşayanlar veya OpenWRT üzerine Samba4 kurmak isteyenler için kurulum adımlarını anlatmaya çalışayım.

    OpenWRT Samba 4 Kurulumu

    1- OpenWRT nin son stabil sürümünühttps://downloads.openwrt.org/releases/ adresinden indirip güncelliyoruz

    2- USB ve NTFS desteği için aşağıdaki paketleri kuruyoruz. (Putty veya mac os terminal ile direk kopyala/yapıştır yapabilirsiniz)

    opkg update
    opkg install kmod-usb-storage
    opkg install kmod-usb-storage-uas
    opkg install usbutils
    opkg install block-mount
    opkg install ntfs-3g
    opkg install luci-app-samba4



    3- Paketleri kurup cihazımızı restart ettikten sonra konsoldan aşağıdaki komutu giriyoruz
    ln -s /usr/bin/ntfs-3g /sbin/mount.ntfs

    4- OpenWRT web arayüzü menüsünden System/Mount Points i seçiyoruz. Açılan sayfanın ortalarında ayrıca bir Mount Points başlığı var. Buradaki Add butonuna tıklıyoruz.

    Unutmadan en üstteki Enabled i tıklıyoruz
    UUID bölümünden USB diskimizi seçiyoruz
    Mount Point bölümünde custom a tıklayarak buraya /mnt/sda1 yazıyoruz

    Advanced Settings sekmesinde
    Filesystem bölümünden ntfs-3g seçiyoruz
    save butonuna ve ardından sayfanın altındaki Save&Apply butonuna tıklıyoruz.

    (Bu noktada şunu hatırlatayım, yeni ntfs araçları yerine daha stabil çalışan ntfs-3g paketini kullanmayı tercih ettim. Eğer kmod-fs-ntfs paketini kurayım derseniz ntfs-3g paketi çalışmaz. Onun için Advanced/Filesystem bölümünü auto da bırakmak yerine ntfs-3g yi seçtim)

    Şimdi samba için gerekli dosya ayarlarını yapalım.
    Kullanıcı adını ‘samba’ olarak belirlediğim için ona göre anlattım. Siz isterseniz samba yazan yerleri değiştirebilirsiniz.

    Kolaylık olsun diye sftp (Filezilla) ile router a bağlandım. Ftp client ı açmadan önce
    opkg install openssh-sftp-server
    komutu ile sftp server ı kurmak gerekir.

    5- /etc/group dosyasını (sağ klik view/edit ile) açıp sonuna alttaki satırı ekliyoruz
    samba:*:65534:

    6- /etc/passwd dosyasının dosyanın sonuna alttaki satırı ekliyoruz
    samba:*:1000:65534:samba:/mnt:/bin/false

    7- /etc/shadow dosyasının sonuna alttaki satırı ekliyoruz
    samba:*:0:0:99999:7:::

    Dosyalarımız hazır

    8- samba kullanıcısı için password oluşturacağız.

    smbpasswd -a samba

    9- Kullanıcı adımız için sda1 diskindeki tüm dizinlere sahiplik vereceğiz ve dosya permissionlarını ayarlayacağız.

    chown -R samba /mnt
    chown -R samba /mnt/sda1
    chmod 777 /mnt/sda1

    10- Samba için firewall ayarlarını yapacağız. Bunun için
    /etc/config/firewall dosyasının sonuna alttakileri ekliyoruz.

    ### Samba Rule

    config 'rule'
    option '_name' 'Don'\''t track NETBIOS Service'
    option 'src' 'lan'
    option 'src_port' '137-139'
    option 'dest' 'lan'
    option 'target' 'NOTRACK'

    config 'rule'
    option '_name' 'Don'\''t track NETBIOS Service'
    option 'src' 'lan'
    option 'dest' 'lan'
    option 'dest_port' '137-139'
    option 'target' 'NOTRACK'

    config 'rule'
    option '_name' 'Don'\''t track Windows Filesharing'
    option 'src' 'lan'
    option 'src_port' '445'
    option 'dest' 'lan'
    option 'target' 'NOTRACK'

    config 'rule'
    option '_name' 'Don'\''t track Windows Filesharing'
    option 'src' 'lan'
    option 'dest' 'lan'
    option 'dest_port' '445'
    option 'target' 'NOTRACK'



    11- Menüden Services/Network Shares e geliyoruz.

    Interface bölümünde sadece lan seçiyoruz

    Shared Directories başlığı altında
    Name : istediğiniz bir isim (paylaşım diskinin adı olacak)
    Path : /mnt/sda1
    Allowed User : samba

    Save & Apply yapıyoruz.

    Cihazı restart ediyoruz.

    İşlem tamam.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 2 Eylül 2022; 18:1:9 >



  • Merhabalar arkadaşlar. 0ldskool, sezerr53, Temet Nosce ve diğer arkadaşların VPS konusundaki fikirlerini okuyunca heves ettim dün wireguard kurulumuna karar verdim. Kurulumun inceliklerine tam olarak hakim olmadığım için sezerr53 den yardım istedim. Sağolsun üşenmeden kurulumun her aşamasında bana yardımcı oldu. Buradan da kendisine ve konuyla ilgilenen diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. sezerr53 ün tavsiyesiyle şimdilik router ın tüm akışını tünellemedik sadece telefona kurduğumuz wşreguard.app ile yerel ağ dışından routera erişebiliyorum. Bu benim için önemlisiydi. Diğerlerini de çözeriz. VPS olayını tam olarak kavradıktan sonra bununla ilgili bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Sizler de katkıda bulunursanız herkese faydası olacaktır. Aslında linux konusunda çok tecrübeli değilim ama yapılan işlemlerin mantığını iyi anlamak gibi bir takıntım var. Xiaomi 3G router a openwrt kurarken, unutmamak için aldığım notları düzenlerken bu forumda paylaşmak aklıma gelmişti. Bu şekilde bu konunun ilk mesajını hazırlamıştım ve belki de birçok insan yararlanmıştır. VPS konusunu da da tüm mantığı ve neden sonuç ilişkileriyle birlikte anlatabilirsek çok insana faydası dokunabilir. Sevgiler.
    Router'a SSH ile bağlanamayanlar, cihazı brick olanlar ve benzeri sebeplerle orijinal (stock) firmware e dönmek isteyenler için kendi uyguladığım yöntemi anlatacağım; (openwrt orijinal sitesinden faydalandım)

    HAZIRLIK
    1-Öncelikle router a SSH bağlantısı yapılamadığı için router anakartındaki seri port yuvasına bir USB-Serial adaptör bulup bağlamanız gerekecek. Bunu başarıp Putty veya Coolterm benzeri herhangi bir seri port terminal uygulaması ile test ettikten sonra diğer aşamalara geçin. Ben Coolterm kullandım.http://freeware.the-meiers.org/
    2-http://bigota.miwifi.com/xiaoqiang/rom/r3g/miwifi_r3g_firmware_c2175_2.25.122.bin dosyasını indirip adını miwifi.bin olarak değiştirin ve FAT olarak formatlanmış bir USB flash diske kopyalayın. Bu size son aşamada lazım olacak.
    3-Bilgisayarınıza TFTP server yazılımı kurmanız gerekiyor. Ethernet kablosunu bilgisayara ve routera bağlayıp bilgisayar ağ IP ayarlarını manuel olarak 192.168.31.100, SubnetMask 255.255.0.0 yapın. Bilgisayarım mac olduğu için bunu kullandım.http://ww2.unime.it/flr/tftpserver/ Siz Windows kullanıyorsanız benzer bir ücretsiz TFTP server bulup kurabilirsiniz.


    BAŞLIYORUZ
    1-Mac OS / Windows firewall u disable yapın,
    2-Kurduğunuz TFTP Serverda ağ adaptörünü 192.168.31.100 olarak seçin. Serverı başlatmayı unutmayın.
    3-https://mega.nz/#!PI0VUKhA!OVoBm8rj6m9mMrpKfRDPzXEldGN8VzG8lLpjoMU9s3A adresinden kernel0.bin dosyasını indirerek masaüstünde bir klasöre yerleştirin ve TFTP Server uygulamasına bu klasörün path’ini gösterin.

    4-Putty ve ya Coolterm uygulaması ile USB seri porttan cihaza bağlanın.
    5-Coolterm ile bağlandığınız cihaz boot olurken 2 ye basın (U-BOOT menüsünde 2 seçeniği TFTP serverdan firmware yazmak içindir) ve sorulduğunda kernel0.bin dosyasını gösterin.
    6-İçinde miwifi.bin dosyası olan USB’yi router a takıp cihazın reset butonuna basın. LED in maviye dönmesini bekleyin.

    @maksud
  • Sadece merakımdan soruyorum; neden padavan değilde LEDE?
  • OzgrTM kullanıcısına yanıt
    Padavan ı hiç denemedim. Onunla ilgili de bir sürü yorum ve video izledim. O da iyi. Sanırım bu daha sevimli geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 10 Haziran 2018; 12:28:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    denemeni öneririm, yukarıda yaptığın işlemler ve daha fazlası padavan'da standart hazır olarak geliyor ve daha kullanıcı dostu bir arayüze sahip, openwrt lede daha expert bir firmware fakat son kullanıcı için çok kullanışlı değil gibi sanki.
  • OzgrTM kullanıcısına yanıt
    Padavan için iyi bir anlatım linki var mı. Bir bakayım. Bir de padavanın stabilitesi nasıl?
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    kurulum adımları genel olarak bu arkadaşın anlattığı gibi fakat cihaz seçerken kendi cihazını seçeceksin, bazı adımlar prometheus yazılımı güncellendikçe değişmiş ama mantık yürüterek çözebilirsin,

    ben bütün router firmwarelerini kullanmış biri olarak söylüyorum mükemmel değil fakat güzel, benim bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor,

    samba server, vpn server, ddns client, ad block, port yönlendirme vs. hepsini aktif olarak kullanıyorum,

    geçenlerde cihaz 15 gün açık kalınca arka planda birkaç servis hata vermeye başlamıştı kapatıp açtım düzeldi, her zaman yaparmı bilmiyorum, bunun için haftada 1 gün reboot edecek şekilde ayarladım şişmesin diye,

    cihazın donanımı çok güçlü benim favorim olan tomatousb firmware yüklense mükemmel olacak fakat işlemci desteklemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgrTM -- 10 Haziran 2018; 17:24:26 >
  • Sağol

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tomatousb yi ben de takibe alayım. Belki bu işlemci için de ileride firmware yazarlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tomato Frimware bulmuştum ben Xiaomi Mi 3G de çalışabilen isterseniz inceleyebilirsiniz

    www.tomato.org.cn
  • Tomato nun özelliği nedir. Farklı bir yanı var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    ben Tomato by Shibby derlemesini seviyorum ve tavsiye ediyorum, diğer tomato derlemeleri lede openwrt benzeri bir arayüze sahip olduğu için çok kullanışlı gelmiyor.

    100 liralık bir asus router Tomatousb Shibby ile 4 yıldır çok özel bir konfigürasyon yapmaksızın stabil standart bir firewall görevi görüyor sistemimde.
  • OzgrTM kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • http://d.miwifi.com/rom/ssh
    bu link bende mi çalışmıyor sadece
    site bulunamadı diyor, bağlanmıyor





    -----

    Bir de bende xiaomi router 3 var, 4 antenin ikisi 2.4ghz, ikisi 5ghz içinmiş
    openwrt vb ile bunların 4 ünü de 2.4ghz için yapabilir miyiz? yoksa donanımsal bir şey mi bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 12 Haziran 2018; 15:22:41 >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    http://d.miwifi.com/rom/ssh yerine https://d.miwifi.com/rom/ssh olarak yaz. Bu adrese ilk gittiğinde senden Xiaomi hesabında login olmanı isteyecek. Login olduktan sonra tekrar yapıştır ve enter e bas. Burada ben de çok takıldım. Yazılarda bazı lokasyonlara ssh verilmiyor, proxy kullanın falan diyor ama inanma dediğimi yap. ssh dosyasının indiğini göreceksin. zaten çok küçük bir dosya. 1 sn de iniyor. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 13 Haziran 2018; 11:13:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    2. Sorunun cevabı; cihazın 2.4 ve 5ghz donanımları tamamen birbirinden ayrı diye biliyorum ama 5ghz ın 2.4 olarak çalışması mümkün mü bilmiyorum. Alta uyumlu olacağı mantıklı geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OzgrTM kullanıcısına yanıt
    Padavanda Xiaomi Mi 3 için firmware i var ama Mi 3G için henüz yok sanırım.
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Prometheus arayüzünde router seçerken görmüştüm cihazlar arasında mi wifi 3G modelini de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3g için de en azından bir konu açılması güzel olmuş. Hg255 belasından kurtulmak için VR600 almıştım ama onu da satıp 3g aldım, iyiki de almışım. 500 liralık çöp VR600den sonra ilaç gibi geldi.



    Bu cihazı özellikle lede(openwrt) kurmak için almıştım ve lede forumundaki bütün mesajları okudum. Ama 3g için stabil kullanan kimse yok neredeyse. Durmadan çıkan hatalar, 2.4 ghz stabil çalışmaması vs vs. Bu yüzden kurmaktan vazgeçtim. Padavan kurmadım arayüz olarak çok kullanışlı gelmedi, uzaktan erişim ve belirli saatlerde (02-08) torrent indirme göremedim.



    Yaklaşık 3 aydır stock yazılımını kullanıyorum ve gayet memnunum. Uzaktan her türlü erişebiliyorum, işteyken indirme yöneticisine film ekleyebiliyorum. Bence tek eksiği dlna olmaması, film izlemek istediğimde usb çıkarıp tv’ye takmam gerekiyor.



    Padavan kursam uzaktan sorunsuz erişebilir miyim? Bu konularda güvenlik oldukça önemli biliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de başta stock yazılımı kullanma konusunda ısrar ettim. Aslında arayüzü de güzel. TV boxdaki android uygulamalarlan samba ile bağlanamadım bir türlü. Gıcık oldum. Çünkü standart bir samba değil sanki. Client cihazlara Xiaomi nin aplikasyonunu kurmadan bağlanamıyorsun. Notebook ile ip adresini yazıp giremiyorum yani. Bu nasıl samba?. Sonunda lede kurdum rahatım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 30 Haziran 2018; 13:34:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt
    Ben mi wifi 3 kullanıyorum g3 nin padavan arayüzü ve özellikleri farklı olacağını düşünmüyorum, bana göre gayet kullanışlı ve basit bir arayüzü var, ben her türlü uzakta erişim sağlayabiliyorum, uzaktan erişim güvenliği konusu daha başka bir konu, nasıl hangi şartlarda uzaktan eriştiginize gore değişir, stock yazılımında uzaktan erişim ne kadar güvenli ise bu firmware ile de en az okadar güvenlidir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.