Şimdi Ara

Xiaomi Batarya Performansını Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak belirtmek isterim sıkıntı çıkan, patlayan, bozulan telefonlardan sorumlu değilim


    Redmi 4X 3/32 kullanıyorum, bildiğiniz gibi 4100 mah batarya ile geliyor ancak beni gün sonuna kadar zar zor çıkartıyordu. Şöyle söyleyeyim sabah 7'de kalkıp hastaneye giderim yolda spotify, twitter, haberler için tarayıcı filan derken 45 dk civarında %100'den %90'a inerdi şarjım. Yalnız sıkıntı şimdi başlıyor, kullanımda sorun yok ancak telefon bir nedenden dolayı kedni kendine sleep modundan çıkıyordu. Çok araştırdım snapdragonun bu modelinde karşılaşılabilen bir sorunmuş bu. Yani telefonun ekranını kapatmak yerine elimden düşürmesem bile aynı şarjı götürecek hemen hemen bu şekilde söyleyebilirim. Her neyse konumuza dönelim ben ne yaptım:

    Öncelikle cihazımızın bootloader kilidinin açık ve rootlu olması lazım. Buraları zaten yapabilirsiniz diyerek atlıyorum:
    1) Telefonumuzu bilgisayara bağlayıp minimal adb and fastboot programını açıyoruz
    2) Açılan komut penceresinde "adb devices" (tırnaksız) yazıp enter'a basarak telefonumuzu programa gösteriyoruz.
    -- Dikkat! Telefonun usb hata ayıklama modu açık olmalı ve enter dedikten sonra telefonda gelen uyarıya izin veriyoruz --
    3) İkinci maddedeki komutu girip enterladıktan sonra "adb pull /etc/init.qcom.post_boot.sh <X:/falanfilan>" (tırnak ve <> olmadan) yazıp enter tuşumuza basalım
    -- Tekrar dikkat! X:/falanfilan olan kısıma çekeceğimiz dosayayı kaydetmek istediğimiz yolu yazacağız --
    4) Şimdi basit bir google aramasıyla Notepad++ programını indirip çektiğimiz init.qcom.post_boot.sh adlı dosyayı açalım
    5) Açılan dosyada "echo N > /sys/module/lpm_levels........" bu şekilde yazan yerleri "echo Y > /sys/module/lpm_levels........" ile değiştiriyoruz. Yani başındaki N harfini silip oraya Y yazın ve kaydedin.
    6) Kaydettiğimiz dosyayı telefonumuza kopyalayalım.
    7) Telefona attığımız dosyayı Root erişimi olan herhangi bir dosya yöneticisi ile (ben es file manager kullandım) kopyalayıp kök dizindeki etc klasörünün içine atın. Burada eski dosya da olduğu için size uyarı verecektir, üzerine yaz diyerek devam edin.
    8) Şimdi cihazımı yeniden başlatıp kullanmaya devam edebiliriz

    SS'leri şu an ekleyemiyorum ama kendi telefonumda önceden %30lardan aşağıya düşmeyen Android Sistem kullanımı artık %15-18 civarında değişiyor. Bu arada global beta 7.9.22 sürümündeyim diğer sürümlerde denemedim.

    Belki sıkıntısı olan birine yardımcı olur, iyi forumlar dilerim







  • konunun kaynağı nedir. redmi note 4x var bende. cihaz sürekli çalışıyor gibi aynı sizin anlattığınız gibi. kullansam da kullanmasam da pil seviyesinde düz bir çizgi yok hep aşağı doğru bir grafik var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 yerde echo n var hepsini mi değiştireceğiz ? gerçi sen cevap vermeden önce ben denerim diğer arkadaşlar bilgi sahibi olsun :)
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Hepsini degisterecegiz, kaynak olarak bu dosyayi gitHub'da gordum cpu uyku durumunu ayarliyor diye oradan kendim deneyerek boyle bir cozum buldum. Umarim isinize yarar haberinizi bekliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.