< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©hosen -- 1 Ağustos 2020; 16:16:37 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©hosen -- 1 Ağustos 2020; 16:16:37 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz76 -- 1 Ağustos 2020; 15:29:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
good day to die
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
good day to die
|
good day to die
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 19 Ağustos 2020; 12:20:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
O modem dediğiniz cihazların ikisi de modem değil. Modem kelimesi modüle-demodüle kelimelerinden oluşur. Fiber internette modülasyon-demodülasyon olmaz. O nedenle fiberde modem yerine router kullanılır. Fiber kablonun girdiği ve CAT kablo olarak çıktığı ufak kutunun adı ONT (optical network terminator, optik ağ sonlandırıcı) ONT'nin devamında kullanılan cihaz ise bir router. Çünkü fiber internette modeme gerek yok. Ama firmalar genelde iş güzarlık yapıp ellerinde stoktaki standart VDSL modem router'ları fiber internette de kullanıyorlar. Bu durumda yarım yamalak cihazın sadece router özelliği aktif çalışıyor. Yani siz 2 cihazla internete çıkıyorsunuz. Eğer yeni bir router alırsanız da varolan router ile değiştiriyorsunuz ayarları yapıyorsunuz iş bitiyor. 3 cihaz olmuyor gerek yok. |
aslında tam olarak beklentimi karşıladı diyemem. evde hem wifi hem de kablolu internete bağlı çok cihaz var. turkcellin modemi çok cihaz bağlandığında interneti kesiyor veya donuyordu. bu cihaz işi böldüğü için internet kopmalarını ortadan kaldırdı. wifi performansı ise beklediğim altında. Arada 2 duvar varken turkcell modemi daha güçlü sinyal ulaştırıyor. yakın mesafede ize xiaomi daha hızlı. bunun dışında ağ diskimi turkcell modemle kolayca kurabilirken xiaomiye bağladığımda bir türlü internete açamadım. şuan alacak olsam tercih etmezdim. |
iki cihaz arasında kablo kullanırsanız gayet güzel olur. ben wifi ile ağ genişletmeyi denedim verim alamadım. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |