Şimdi Ara

XİAOMİ 15 / 15 PRO [ANA KONU] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.183
Cevap
98
Favori
170.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Giriş
  • Beyler imkanı olan yapsın telefondaki o ufak farkı bile hissedeceksiniz. Xiaomi 15 Debloat rehberi (Root Gerektirmez)

Daha önce Xiaomi cihazlarda bilgisayarsız reklam kaldırma yöntemini paylaşmıştım, ancak o yöntemle sistem dosyalarından kalıcı olarak reklamları kaldıramıyorduk. Bu yöntemle ise reklamları tamamen kökünden kaldıracağız ve GetApps gibi rahatsız edici diğer MI uygulamalarını da kökünden temizleyeceğiz. (ROOT GEREKTIRMEZ)https://techolay.net/sosyal/konu/xiaomi-telefonlarda-gereksiz-uygulamalardan-nasil-kurtulunur.104724/

İlk önce yapmanız gerekenler:
    Telefon Ayarlarına Gidin:
    "Telefon Hakkında" bölümüne girin.
    "MIUI Sürümü" üzerine 5-6 kez üst üste tıklayarak Geliştirici Seçenekleri'ni aktifleştirin.
    Tekrar ayarlara dönüp, "Ek Ayarlar" kısmına girin.
    En alt kısımdan Geliştirici Seçenekleri'ni seçin.
    USB Hata Ayıklamayı ve USB Hata Ayıklama Güvenlik Ayarlarını aktif edin.
    Bilgisayar Hazırlığı:
    Verdiğim linkten Android ADB driver'larını kurun: ADB Installer v1.4.3
    Powershell ekranında Y, Y, Y tuşlarına basarak kurulumu tamamlayın.
    C: diskine adb adında bir klasörün gelip gelmediğini kontrol edin (Program Files kısmında da olabilir).
    Telefon Bağlantısı:
    Telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın.
    İlk olarak Powershell'i açıp, adb devices komutunu yazın:

C:\Users\knx>
    adb devices List of devices attached xxxxxxx7 device

Bu yazıyı gördüğünüzde, Universal Android Debloater uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
    Uygulama İndirme:
    GitHub üzerinden Universal Android Debloater'ı indirin: Universal Android Debloater 0.5.1
    Windows için .exe dosyasını indirin ve yönetici olarak çalıştırın.

Uygulama Kaldırma İşlemi:
    Uyarı: Bu ekranda kafanıza göre hiçbir şeyi Uninstall etmeyin. Size önereceğim şeylerin dışındaki bazı özellikleri kapatmak, cihazınızı Bootloop'a (cihazın sürekli açılıp kapanması) düşürebilir. (Cihazınızda yaşanacak herhangi bir sorundan ötürü ben sorumlu değilim.)
    Aşağıdaki Uygulamaları Kaldırmak İçin Seçin:
    com.miui.msa.global: MIUI'deki MIUI System Ads (MSA) servisi, reklamları engeller.
    com.miui.analytics: Cihaz kullanım verilerini Xiaomi'ye gönderen analiz uygulaması.
    .
    com.miui.systemAdSolution: Xiaomi'nin sistem reklam çözümü.
    com.miui.hybrid: Quick Apps (veri madenciliği uygulaması). Gereksiz ve çoğu cihazda debloat kısmında çıkmayacak.
    com.miui.hybrid.accessory: Quick Apps (veri madenciliği uygulaması). Gereksiz ve çoğu cihazda debloat kısmında çıkmayacak.
    com.xiaomi.glgm: Xiaomi Store oyun servisi.
    com.miui.yellowpage: Xiaomi'nin Yellow Pages (Sarı Sayfalar) servisi. (Türkiye’de çalışmıyor, gereksiz)
    com.miui.android.fashiongallery: Xiaomi'nin moda galerisi uygulaması. (Gereksiz)
    com.xiaomi.mipicks: Get Apps rahatsızlığından kurtarır.
    com.preff.kb.xm Eğer Cihazınızda coolfont diye bir şey görüyorsanız onu da kaldırın.

Önemli Not: Bu uygulamaları topluca seçip sağ alt kısımdan uninstall yapıyoruz. Ancak topluca uninstall yaptıktan sonra, telefonunuzun Ayarlar kısmına girin, Parmak İzi, Yüz Verisi ve Ekran Kilidi kısmına gidin. En alttan Yetkilendirme Geri Alma kısmına gelin ve eğer GetApps veya MIUI Daemon hala listede varsa, bu uygulamaları toplu seçmeden arama yaparak uninstall edin.

Uninstall işlemini tamamladıktan sonra, tekrar kontrol edin ve uygulamaların tamamen gittiğini göreceksiniz. Bu esnada telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.

Ek olarak uygulama içi reklam engellemek için şu yöntemi kullanın :
    Ayarlar uygulamasını açın.
    Bağlantı ve paylaşım bölümüne girin.
    Daha fazla bağlantı seçeneği kısmına girin.
    Özel DNS seçeneğine dokunun.
    Özel DNS sağlayıcısı adı seçeneğini seçin.
    Aşağıdaki DNS adresini girin:
    dns.adguard-dns.com (isterseniz adguard'ın sitesine üye olarak kendinize özel dns oluşturabilirsiniz.)
    Ayarları kaydedin ve çıkın.

I
    Opsiyonel Kaldırabileceğiniz Uygulamalar (İsteğe Bağlı):
    com.miui.video: Xiaomi cihazlarında video izleme ve yönetme uygulaması. Çevrimiçi video içeriklerine erişim sağlar.
    com.miui.music: Xiaomi'nin müzik dinleme uygulaması. Çevrimiçi müzik hizmetlerine erişebilir.
    com.miui.cloudbackup: Mi Cloud yedekleme ile ilgili.
    com.android.browser: Mi Web Tarayıcı.
    com.mi.health: Mi Sağlık.
    com.mi.webkit.core: Android System WebView’yi barındıran uygulama.
    com.milink.service: Mi Ekran Yayınlama (Screen Casting).
    com.mipay.wallet.id: Mi Cüzdan.
    com.mipay.wallet.in: Mi Cüzdan (Hindistan).
    com.miui.analytics: MIUI Analytics.
    com.miui.calculator: Mi Hesap Makinesi.
    com.miui.compass: MIUI Pusula.
    com.miui.gallery: Mi Galeri.
    com.xiaomi.calendar: Mi Takvim.
    com.xiaomi.glgm: Mi Oyunlar.
    com.xiaomi.joyose: Kaldırılmasını önermiyorum.
    com.xiaomi.location.fused: Bu servisi kaldırmayın, ancak buna benzer servisi kaldırabilirsiniz.
    com.xiaomi.midrop: Mi Drop, cihazlar arasında dosya transferi sağlar.
    com.xiaomi.payment: Mi Pay.
    Bu işlemleri takip ederek, gereksiz MI uygulamalarından ve reklam servislerinden kurtulabilirsiniz. Telefonunuzu daha hızlı ve reklamsız kullanmak için bu yöntem oldukça etkili olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 26 Haziran 2025; 12:11:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Emeğin için teşekkür ederim

• Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Kamera o kadar da önemli değil diyorsanız f7 ultra

Kamera nadir kullanırım, fiyat da uygun olsun derseniz f7 pro

• Arkadaşlar mi 15 ve 15 ultra arasında kararsız kaldım. Oyun oynamıyorum, telefonun işlemcisine binecek herhangi bir işlemim de yok, yani performans konusunda 15 de fazlasıyla beklentimi karşılar. Mevcut telefonum redmi note 10 pro, bu bile hala fazlasıyla iyi yani öyle düşünün. Aynı zamanda ekran biraz daha küçülürse daha iyi olur gibi, yazın şortla gezerken bazen oturunca cebinden düşüyor büyük telefon. Yani tüm bu açılardan bakınca mi 15 zaten öncelikli tercih gibi ama kamera konusunda kıyaslamalarda hep ultra model kullanılmış, onun kamerasının ne kadar iyi olduğu vurgulanmış. Benim için kamera da çok önemli, çocuklarım büyürken çektiğim fotoğraflar ve videolar kusursuz olsun istiyorum, bunların hepsi ileriye anı olarak kalacak güzel detaylar. Benim sorum acaba mi15 kamerası da beklentimi karşılar mı, sırf kamera farkı için(yani bana hitap eden yönüyle, dediğim gibi işlemci vs çok yükleniyorum zati telefona) 12 bin fark vermeye sizce gerek var mı? Çok ikilemde kaldım, yarın sabaha kadar karar vermem lazım fikirleriniz önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0nursah 0 kullanıcısına yanıt
    15 sana Ultra'yı aratmayacak. 15 al, keyfine bak. Kompakt telefon 6.3. Belli bir süre sonra özellik değil, rahatlık arıyorsun; tuğla gibi telefon taşımanın anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 14 Nisan 2025; 22:50:48 >
  • texmo kullanıcısına yanıt

Hayır kablosuz da oluyor

Kesinlikle Mi 15 yeterli çocuklara 60x zoom yapmayacaksınız😁

Mi15 kullanan birisi olarak iPhone 15 promaxtan geçtim çok memnunum sizide memnun edicegine eminim zaten artık üst modeller arasında öyle çok fark kalmadı kamera konusunda günlük işlerinizi fazlasıyla halleder ve fotoğraf konusunda üzmez

Benimde tercihim mi 15 olurdu. Çünkü düz 15'de gayet yeterli ve düzgün resimler çekiyor. Çok çok ufak farklara tercihlerinize göre ultra almanıza gerek yok. Xiaomi 15 modelide gayet işinizi uzuuuun yıllar mükemmelikle görür.

bu bataryayı avrupaya verirler mi bilemedim, benim çok bir beklentim yok 6.000mAh'e yaklaşır ama 7.000 veremeyebilirler.

• freeboyy kullanıcısına yanıt

Adam premium telefon üretiyor, hâlâ uygulamalarımda reklam göstereceğim diye diretiyor. XİAOMİ 15 / 15 PRO [ANA KONU] 

Bu arkadaşın yazdıklarını deneyen oldu mu. Mesajı yazan arkadaş bu işlemleri yapma konusunda deneyimlidir rahatlıkla yapabiliyordur zaten de, burada mesajı görünce denilenleri yapıp sorunsuz sıkıntısız tamamlayabilen birisi olduysa ben de telefon gelince deneyeceğim o yüzden soruyorum :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.