Şimdi Ara

XCM 360 KABLOSUYLA İLGİLİ RGB SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar XCM kablosunuwww.play-asia.com dan sipariş ettikten sonra kullanmak istedim.yalnız bu kabloyu tüplü tvye takarken hangi ayarı seçmeliyiz.4 ayrı seçenek var. VGA RGB HD TV/S ben RGBye getirip açmaya çalıştığımda tvye görüntü gelmiyor ama TV/S kısmına getirdiğimde görüntü geliyor.rgb ile ilgili kabloları falan doğru taktım.kırmızı kırmızıya sarı sarıya beyaz beyaza.ben şimdi Bu kablodan RGB desteği alamayacak mıyım?yoksa ben mi yanlış birşey yapıyorum.buarada kabloyu görün diye linki de veriyorum...

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-de-49-en-70-1cpq.html

• RGB desteği projeksiyon cihazları falan için olması gerewkiyor.. Tv için TV/S yap..

Pazartesi o kablodan ben de sipariş verdim. Sende LCD yok sanırım?

TV DE Görüntü kalitesi nasıl?

Orjinal kablodan daha mı iyi?

LCD varsa dener misin?
  • RGB almak için sadece Scart girişini takmak gerekiyor.
  • ben forumda incelemiştim RGB olayı normal tvler içinde oluyordu herneyse ben karıştırmış olabilirim soruna gelirsek evet orginal kablodan daha net daha canlı bir görüntü veriyor.artık lcd tvlerdeki görüntü kalitesini düşünemiyorum.Buarada bu kablo sayesinde monitörüme de bağlantı yapabiliyorum ama cahilliğime verin sesi nasıl alacağımı bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

RGB almak için sadece Scart girişini takmak gerekiyor.

peki ayar olarak birşey belirlemem gerekiyor mu çünkü kablo birçok fonksiyonu birarada barındırıyor.Kablonun merkezinde bir düğme var 4 tarafa getirebiliyorsun.işte bu düğmeyi VGA,RGB,HD,TV/S kısmına getirebiliyorsun benim 70 ekran tüplü arçelik TVde sadece TV/S kısmındayken görüntü veriyor.acaba yine de RGB alabiliyor muyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sentez

peki ayar olarak birşey belirlemem gerekiyor mu çünkü kablo birçok fonksiyonu birarada barındırıyor.Kablonun merkezinde bir düğme var 4 tarafa getirebiliyorsun.işte bu düğmeyi VGA,RGB,HD,TV/S kısmına getirebiliyorsun benim 70 ekran tüplü arçelik TVde sadece TV/S kısmındayken görüntü veriyor.acaba yine de RGB alabiliyor muyum?

Sentez, konuyla alakasız ama sen bu kabloyu ntsc-pal sorunu icin mi kullanıyorsun? Benim tv de siyah beyaz gosteriyorda, eger bunun icinse ve ise yarıyorsa bende alacagım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zantanriyar

quote:

Orjinalden alıntı: Sentez

Sentez, konuyla alakasız ama sen bu kabloyu ntsc-pal sorunu icin mi kullanıyorsun? Benim tv de siyah beyaz gosteriyorda, eger bunun icinse ve ise yarıyorsa bende alacagım.

Televizyonunda renkli goruntu alamiyorsan RGB kabloyla sorunun düzelecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Slim HDMI kablo problemi
    5 yıl önce açıldı
    Rgb Fan Bağlantı Sorunu...
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildigim bu kablo bir scart ve iki ses girisinden olusuyo.Yani o 3 video girislerini scat da toplamislar boylece goruntu kalitesini arttiriyo.Ses kablosu ise 2 giris.O 3 video giriside normalde o lcd tv lere takdigimiz kendi kirmizi yesil mavi onlari scart dan normal tv e veriyolar.Seside ister muzik setine bagla ister sen tv ne bagla.Kolay gelsin....
  • Kutudan RGB'ye getirip Scartı Televizyona takıyorsunuz işlem bu kadar.
    Eğer S-Video çıkışını ve Kırmızı Beyaz ses çıkışlarını ayrı ayrı kullanacaksanız.
    Görüntü için S-Video (Kalın Siyah kablo)
    Ses için Kırmızı ve beyaz olanları takın ve kutudan TV-S 'yi seçin.

NOrmal TV için yapabilecekleriniz bunlar. Tüplü TVlerde genelde Scart olur. S-Video olanları da gördüm tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

Kutudan RGB'ye getirip Scartı Televizyona takıyorsunuz işlem bu kadar.
    Eğer S-Video çıkışını ve Kırmızı Beyaz ses çıkışlarını ayrı ayrı kullanacaksanız.
    Görüntü için S-Video (Kalın Siyah kablo)
    Ses için Kırmızı ve beyaz olanları takın ve kutudan TV-S 'yi seçin.

NOrmal TV için yapabilecekleriniz bunlar. Tüplü TVlerde genelde Scart olur. S-Video olanları da gördüm tabi.

ok şimdi anladım.amma man kafalıymışım yaaa kocaman scart girişi duruyor ben hala farklı şeyleri tvye giriş yapmaya çalışıyorum.neyse çok teşekkürler...
  • Ayara filan gerk yok bildiğim kadarıyla, kabloyu takıyorsun zaten o RGB olmuş oluyor.
  • sentez görüntü nasıl bu arada.
    arkadaşlar size bir sorum var madem konu açıldı:benim bir arkadaş 360 aldı onda şimdilik 17 crt monitör var
    diyorki görüntüyü dvx filmlerde olduğu gibi alttan ve üstten şeritli alabiliyorum wıdescreen seçeneğinde normal seçenelteyse görüntü uzuyor crt monitörlerde böyle sorun varmı? yani biligisayar oyunlarındaki normal görüntüyü almamız için ne yapmalıyız lcd monitör olmazsa olmazmı şimdiden tşk son sorum hangi kablo da daha iyi görüntü alınır minimum kayıpla görüntü veren kabloyu yazabilirmisiniz,sentez sende yazarsan sevinirim,yarın çocuğun yanına gideceğim birkaç bilgi alabilirsem onunla paylaşayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: gamerr

sentez görüntü nasıl bu arada.
    arkadaşlar size bir sorum var madem konu açıldı:benim bir arkadaş 360 aldı onda şimdilik 17 crt monitör var
    diyorki görüntüyü dvx filmlerde olduğu gibi alttan ve üstten şeritli alabiliyorum wıdescreen seçeneğinde normal seçenelteyse görüntü uzuyor crt monitörlerde böyle sorun varmı? yani biligisayar oyunlarındaki normal görüntüyü almamız için ne yapmalıyız lcd monitör olmazsa olmazmı şimdiden tşk son sorum hangi kablo da daha iyi görüntü alınır minimum kayıpla görüntü veren kabloyu yazabilirmisiniz,sentez sende yazarsan sevinirim,yarın çocuğun yanına gideceğim birkaç bilgi alabilirsem onunla paylaşayım

arkadasim 17" monitorde malesef alttan ustten kesik goruntu veriyo normal tam ekran goruntuyu ise widescreen monitorlerden alabilirsin yani dikdortgen olaan lardan tam kare degil ornek samsung940bw tam uygun bir monitor olabili widescreen normal tv lerde maalesef goruntu kaybi cok buyuk lcd monitorlere ve lcd tvlere gore onun icin en az bir 19" lcd widescreen monitor olmasi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspirin_Gripin -- 14 Ocak 2007; 3:03:52 >

• dostum al bi benq 20.1 inç 202w sıfır görüntü kaybı widescreen test ettim onayladım
  • prhanyor arkadaşım sıfır görüntü kaybe derken arkaaşım neyi kastedtin yani oyunlardaa mı. eğer öyleyse iyimiş.
  • quote:

sentez görüntü nasıl bu arada.

www.play-asia.com dan almış olduğum xcm 360 kablosu senin her derdine cevap verir.XBOX-360'ını TV'ye hem RGB destekli giriş hem normal giriş yapabiliyorsun.HD LCD tvler için ayrı desteği var.istediğin pc monitörüne de bağlantı yapabiliyorsun.RGB bağlantısıyla 70 ekran tüplü arçelik tvmde görüntü performansı gözle görülür olumlu birşekilde arttı.insanın merak edesi geliyor microsoft niye böyle bir kablo bağlantısı yapmayı akıl etmemiş.buarada 17inç olivetti monitörüme de bağladım görüntü full kaplıyor.zaten ilk bağladıktan sonra xbox systeme giriyorsun orada display ayarları var orada göreceksin çözünürlük 640*480 belirlenmiş.oradan monitörünün desteklediği çözünürlüğü seçebiliyorsun.ben 1280*1024 yaptım.ayrıca orada birde ekran ayarı va.normal screen.widescren.ben normal screen seçtim.ve görüntü full ve süper...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez -- 14 Ocak 2007; 11:57:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ghostrecon

prhanyor arkadaşım sıfır görüntü kaybe derken arkaaşım neyi kastedtin yani oyunlardaa mı. eğer öyleyse iyimiş.

evet oyunlarda. ama önce tabiiki 1280*1024 çözünürlüğünü ayarlıyorum. sonrada auto-adjust tuşuna basıyorum monitörde. tabiki bu sadece bir defa yapılıyor oda xbox u ilk bağladığınızda. alttan üstten yandan hiç bi yerden küçücük bir siyah bant bile geçmiyor full ekran rahatlıkla oynuyorum zaten önce ign.com da testini okudum adamlar hayran kalmışlar ondan sonra onlara güvenerek aldım gerçektende güzel çıktı. ghosting felanda kesnlikle yok 8ms olmasına rağmen

• tşk arkadaşlar
  • quote:

tşk arkadaşlar

sentez normil görüntüde full ve süper dedin,bugün arkadaşa gittim sanırım yan sanayi bir kablo almış noırmal screen e getirdiğimizde görüntü uzaması yaşadık monitör daha önce yazdığım gibi crt acaba crt monitörde denedinmi hiç görüşmek üzere
  • quote:

quote:

tşk arkadaşlar

sentez normil görüntüde full ve süper dedin,bugün arkadaşa gittim sanırım yan sanayi bir kablo almış noırmal screen e getirdiğimizde görüntü uzaması yaşadık monitör daha önce yazdığım gibi crt acaba crt monitörde denedinmi hiç görüşmek üzere

benim monitör de devasa olivetti 17inçlik crt model.XCM360 kablosunu almanı tavsiye ederim.gerçekten bu kablo hakkını veriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.