Şimdi Ara

Xbox bölümünün oyunları 500 milyon kişi tarafından oynandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xbox
    Hem konsol hem oyun satışları açısından Microsoft Xbox platformu iki rakibinin de gerisinde ancak Xbox Game Pass olayı biraz değiştiriyor. Bu sayede Xbox global çapta oyuncuların yüzde 16’sına erişmeyi başardı.



    Xbox oyunları ne kadar oynanıyor?



    Yapılan son araştırmalara göre birinci taraf Xbox bölümünün oyunlarını son 5 yılda 500 milyon kişi oynadı. Bunlar arasında Starfield, Minecraft, Halo ve Forza yer alıyor. Platformun 3.1 milyarlık global oyuncu kitlesinin yüzde 16’sına ulaşmayı başardığı belirtiliyor. Rakip platformlara da oyun çıkarmasının yanında Xbox Game pass aboneliğinin de bunda katkısı büyük. 



    Ayrıca Bkz.Yeni bir G.I. Joe oyunu geliyor



    Starfield son dönemde 6 milyon oyuncu ile en popüler Xbox oyunu olmayı başardı ancak tüm zamanların en popüler Xbox oyunu halen Minecraft. Game Pass etkisi olduğu için Minecraft diğer platformlarda daha fazla gelir getiriyor.



    Daha önce açıklanan bazı rakamlara göre ise Xbox bölümünün tüm platformlarda oyunları aylık 150 milyon üzerinde aktif oyuncuya sahip. Sea of Thieves, Minecraft Legends, Grounded gibi 10’dan fazla oyun 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşmayı başardı.



    2015 yılından bu yana Xbox oyunları 104 milyar dolar gelir getirdi. Sadece 2022 yılında 15.5 milyar dolar gelire ulaşıldı. Xbox Game Pass aboneleri 25 milyonu geçerken 2023 yılında da Xbox bölümünün PC oyunları 1 milyar dolar geliri aştı.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/93203/xbox-games-have-been-played-by-500-million-people/index.html







  • Başlıktaki XBOX oyunları ifadesi yanlış olmuş bir kere xbox nekadar satış rakamı gerçekleştirdide xbox oyunlarını 500 milyon kişi oynadı işin Pc tarafı
    ile bu rakamlara ulaşmıştır.

  • Burada şu detay gözden kaçıyor: xbox oyunları derken Xbox Game Studios çatısı altında yayınlanan oyunlar. Sadece xbox platformu oyuncularını saymıyor, ps’de, androidde iosda Minecraft oynayan oyuncu kitlesi de dahil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.