Şimdi Ara

Xbox One X Wi-Fi Bağlantıda Oyundayken Aniden Pinglenme, Laglanma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski xbox one konsolumu bir kenara bırakıp, black friday etkinliğinde mediamarket mağazasından Xbox One X Battlefield v gold rush bundle satın aldım. Konsolu yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve genel olarak oldukça memnunum fakat bağlantı için aynı şeyi söylemeyeceğim!. Cihazımın interneti wifiden bağlı, wifiden kullandığım süre boyunca battlefield v, rainbow six siege, fifa 19 oyunlarını oynuyorum ve oyun esnasında maalesef aniden pinglenme, laglanma sorunuyla karşılaşıyorum. Normalde pingim 40-50 ms civarında seyderederken bir anda pingim 200-250 ms lere çıkıyor ve oyun tamamen kitleniyor, hiçbir şey yapamıyorum. İnternette bununla ilgili yabancı kaynaklardan araştırma yaptım ve benim gibi birçok insan aynı konudan şikayetci, konununun benim bağlantımla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önceden kullandığım xbox one da böyle bir sorun yoktu ve kullandığım internet olsun lokasyonum olsun Türkiye şartlarına göre fena sayılmaz. (Turkcell Superonline 50 mbps fiber) Modemim konsolla aynı odada ve modemle konsolun arası 1-2 metre olacak şekilde yukarıya sabitli bir yerde duruyor ve ethernetle bağlama şansımda yok, kaldı ki bu kadar para verdiğimiz bir ürüne böyle bir şeyi neden yapmak zorunda kalayım? Sonuç olarak, aynı durumla karşılaşmış olan Türk xbox one x kullanan arkadaşların deneyimine ve yardımına ihtiyacım var :) Böyle bir problemle karşılaşıp nasıl bir çözüm ürettiler:)

yabancı kaynaklar;
    https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/7zhhqf/tech_xbox_one_x_lag_spikes_confirmed_issue_with/https://www.ign.com/boards/threads/does-anyone-else-with-an-xbox-one-x-have-wi-fi-issues.455087263/

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanzey -- 30 Kasım 2018; 19:5:53 >

• Tanzey kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız modemin wifi kalitesi iyi değil ve konsola uzak olmasına rağmen wifi den bağlanmışsınız... Bu şekilde sağlam bir bağlantı beklemeyin. Ya ethernet kablo çekeceksiniz ya da modem ile konsol aynı oda da olacak. Ttnet kullansaydınız sağlam wifi gücü olan bir fiber modem önerirdim ama Superonline da verdikleri o dandik modeme mahkumsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Mesajınız için teşekkür ederim. Yazımı cevabınızdan sonra düzelttim, sanırım modemin uzaklığından bahsederken epey uzak gibi algılanmış. Konsolla modem aynı odada fakat modemin durduğu yer yukarıda bir yerde ve aralığı sadece 1-2 metre. Konsolda network test yaptığımda herhangi bir paket kaybı ya da hız kaybına uğramıyor ve full bar çekiyor. Modemin markası ise 2016 yılında verdikleri Huawei HG255s modeli, modemin bu durumla bir alakası olduğunu zannetmiyorum çünkü daha önce xbox one da wifi ile bağlanıyordum ve bu tür modemle ilgili bir problem hiç yaşamadım.
    Windows 10 wifi kopma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.