Şimdi Ara

XBOX ONE ve PC ile CO-OP OYNAMA ? (ACİL YARDIM)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Bir sorum olacaktı araştırdım ama bulamadım.

    Evimde Eşim ile XBOX ONE ve PS4 ile oyun oynamayı seviyoruz, lakin aynı ekranda 2 kişilik oyunlar pek yok maalesef, olanlarıda bitirdik.

    O yüzden CO-OP oynamayı düşünüyoruz artık oyunları. Yani aynı ekranda split screen ile ekranı ikiye bölmek yerine farklı ekranlarda geniş geniş oynamak için.

    Şimdi sorum şudur; Bir oyunu ( Örnek: Gears of War 4 ) XBOX ONE ve odamdaki PC ye yükledikten sonra local CO-OP yaparak oynayabilirmiyiz? Malum XBOX oyunlarını WONDOWS 10 destekliyor.
    Yani eşim XBOX ONE da oyunu açtığında bende PC de oyunu açıp onun oyununa bağlanıp 2 kişi olarak ayrı ekranlarda oynamak istiyoruz oyunu ve oyunları.

    Bunu yapabiliyormuyuz? Yapabiliyorsak nasıl yapıyoruz?

    Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.







  • Yaparsınız. Local olmaz ama iki aletin de internete bağlı olması gerekir.

    Birinizde A diğerinizde B hesabı olsun. A hesabına oyun/gamepass alır konsolda giriş xboxı yaparsınız. Sonra B hesabı ile konsoldan A hesabı ile bilgisayardan aynı oyuna girer birbirinizi davet edip oynarsınız.

    Sea of Thieves ve Gears of War falan oynadık biz bu yolla sorun olmadı.
  • gyulanemeth kullanıcısına yanıt
    İyi haber o zaman bu.

    Şimdi eşimin xbox live hesabına gamepass almıştım ( Live gold a gerek varmı ? ) Normalde benim hesabım ana hesap, onun hesabını ana hesap yapacağım o zaman ok.

    Şimdi bilgisayarımda xbox uygulamasını açıp ( aynı internette olduğumuz için ) xbox a bağlanıp oyun oynayabiliyorum. Ama görüntü bulanık çıkıyor internetten olduğu için. Peki aynı oyunun pc versiyonunu bilgisayarıma yüklesem ben kendi bilgisayarımda oyunu açsam olmuyormu, hız ve görüntü kaybı olmaması için ? Şimdi xbox da denemek için Resident Evil 5 yüklü onun pc versiyonunu indiriyorum ( düşük boyutlu olduğundan deneme amaçlı, split screen yapmadan oynayacakmı diye. ) o şekil deniyeceğim.
  • alperci kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Xbox uygulamasından Xbox’a bağlanarak oyun oynamak başka bir şey. Siz ne oynamak istiyorsanız Windows mağazadan indirip oynayacaksınız.
  • alperci kullanıcısına yanıt
    Oyunun olduğu hesap Xbox'ta P1 olsun, yani giriş Xbox'ım olarak ayarlayın. PC'den sign-in olup oyuna girin, ilgili hesabın Xbox'ta sign-in olmasına gerek yok.
  • bu arada free to play olarak dauntless çıktı... cross platform coop :) deneyin derim...
  • HAJAJ80 H kullanıcısına yanıt
    Hepsini deniyorum ama nedense iki hesap içinde ( Oyuna davet et ) kısmı pasif olarak görünüyor :(

    Neden pasif olur o buton ? Hesabın biri live gold olmasına rağmen!

    Bu arada ben windows dan xbox uygulaması ile xbox a çevrimişi yürütme ile bağlanıp ordan oynamak değilde pc ye kurulu olan oyundan bağlanmak istiyorum.

    Yani ben kendi bilgisayarımda kurulu olan oyunu açacağım ( xbox uygulaması içinde görünüyor oyun, çevrimiçi yürütme ile bağlanmadan bile ), eşim xbox daki oyunu açacak ve online ya da local co op ile ayrı ekranlarda oynayacağız. Amacım bunu yapmak.
  • alperci kullanıcısına yanıt
    Hangi oyunda deniyorsun? Belki denediğin oyunun çapraz platform desteği yoktur? Konsolda oyunu açtıktan sonra PC’de Xbox uygulamasına girip diğer oyuncunun oyununa katılmayı deneyebilirsiniz. Son olarak konsol ayarlarından çapraz platformu kapatan bazı ayarlar var orayı bir kontrol edebilirsiniz.
  • gyulanemeth kullanıcısına yanıt
    Şuan için deneme amaçlı Resident Evil 5 denedim. Lakin zaten oyun açmadan bile oyuna davet et butonu aktif değil. O yüzden oyunla alakalı değil başka bir sorun olarak düşündüm.

    Millet nasıl çatır çatır co op oynuyor her oyunu anlamadım. Acaba illa iki oyuncununda xbox da mı oynaması lazım oyunları coop oynaması için!

    Çapraz platform ayarına bakayım, görmemiştim öyle bir ayar. Çapraz platform oyunlar listesi varmı peki bildiğiniz ?
  • alperci kullanıcısına yanıt
    Baktım şimdi Resident Evil 5 desteklemiyor. Destekleyen oyunların mağaza sayfasında "Xbox Live çapraz platformlu çok oyunculu" diye yazıyor. State of Decay 2, Gears of War 4, Forza 4 gibi bazı oyunlara baktım onlarda yazıyor. Windows mağazada bu oyunlardan birini açıp "Xbox Live çapraz platformlu çok oyunculu" yazısına tıklarsan destekleyen tüm oyunları listeler sanırım. State of Decay 2 önerebilirim RE5 için heveslendiyseniz. Çok iyi bir oyun değil ama birlikte oynayınca eğlenceli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyulanemeth -- 31 Mayıs 2019; 23:6:57 >
  • gyulanemeth kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım şimdi. Bende sanıyorum her multiplayer oyunu bağlanıp oyanyabiliyoruz. O zaman kötü oldu.

    Çapraz platform oyunlar olarak bir güncel liste bulamadım. Ama Xbox Play Anywhere diye bir liste buldum (https://www.xbox.com/tr-tr/games/xbox-play-anywhere ) bu listedeki oyunları çapraz olarak oynayabiliyoruz sanırım, değilmi ? İki platform içinde ortak alınabiliyor neticede ondan olması lazım diye düşündüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.