Şimdi Ara

Xbox One, Microsoft'a Gün Geçtikçe Daha Az Kazandırıyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Xbox bu neslin başında ne kadar yanlış politika izlese de şimdi rakiplerinden çok daha iyi politika izliyor. Gamepass gibi servisi zaten başlı başına diğer rakiplerinden ayırıyor, şaka gibi de bu servis 5.90 tl özellikle bizim ülke için bulunmaz hint kumaşı gibi. Xbox'ın kaybı nesil başında oldu, şimdiki politikalarını gelecek konsolda yapmaya devam ederse muhtemelen piyasayı domine edecektir.
    Adam aynı şeyi 15.000 kez yazdı, aklını seveyim senin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uncharted 4 16 milyon
    God of War 12 milyon
    Spiderman 10 milyon

Bu satış rakamları için toplam konsol satış rakamları ile orantilamak hatadır, çünkü macera/aksiyon seven oyuncuların toplam oyuncu kitlesi içindeki oranı yüzde 20-25. Bu açıdan bakınca muazzam satış rakamları dır bunlar. Ve evet konsol satışlarındaki en önemli öge özel oyunlar ve onların kalitesidir. Nintendo ve Sony nin satış başarısı, Xbox in daha güçlü cihaza sahip olmasına rağmen ne kadar kötü durumda olduğu ortada.

Bu işin sana göresi, bana göresi olmaz, rakamlar konuşur...

kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

Alican rakamlar yanlış...

Uncharted 4 16 milyon
    God of War 12 milyon
    Spiderman 10 milyon

Bu satış rakamları için toplam konsol satış rakamları ile orantilamak hatadır, çünkü macera/aksiyon seven oyuncuların toplam oyuncu kitlesi içindeki oranı yüzde 20-25. Bu açıdan bakınca muazzam satış rakamları dır bunlar. Ve evet konsol satışlarındaki en önemli öge özel oyunlar ve onların kalitesidir. Nintendo ve Sony nin satış başarısı, Xbox in daha güçlü cihaza sahip olmasına rağmen ne kadar kötü durumda olduğu ortada.

Bu işin sana göresi, bana göresi olmaz, rakamlar konuşur...
    Katilamayacagim abi ozel oyunlarda o onu seviyor bu bunu seviyor diye birsey olmaz eger kitle ozel oyunlar icin konsol tercih ediyorsa o saydigin rakamlar 50 milyon uzerinde olmali yani %50 nin ustunde olmaliki bizde diyelimki playstation kullanicilari ozel oyunlar icin tercih ediyor.. 100 milyon konsol satilmis 16 milyon uncharted 4 satilmis..%16 bana gore dusuk bir rakam..total olarak degil her bir exin minimum %50 nin uzerinde olmasi lazim hadi %10 daha duseyim %40 diyelim..bunu fifa,cod,bf ye bakarak anlayabiliriz..tekrar ediyorum sonynin ozel oyunlari gercekten kaliteli tartisilmayacak derecede kaliteli ama konsol tercih ettirecek bir seviyede degil..nezamanki cod yada bf konsolda exclusive oyunlarin gerisine duser ozaman tekrar tartisiriz bu konuyu..

Yani calistigim sektorde de durum boyle ilac firmasinda calisiyorum 5 adet urunum var ve 5 ninde kotasi ve pazar payi ayri..5 nin toplamindan degil 5 nin ayri ayri pazarindan pay almam gerekiyor ve basarili olabilmem icin her bir urunden minimum %35 pazar payi almam gerekiyor 😊

''LG 55CX OLED TV''
    ''PLAYSTATION 5 PRO'' (PSN: Alican1988)
    ''XBOX SERIES X'' (GAMERTAG: Alicans1988)
    ''LG S95QR 810W 9.1.5 CH SOUNDBAR''

• quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Katilamayacagim abi ozel oyunlarda o onu seviyor bu bunu seviyor diye birsey olmaz eger kitle ozel oyunlar icin konsol tercih ediyorsa o saydigin rakamlar 50 milyon uzerinde olmali yani %50 nin ustunde olmaliki bizde diyelimki playstation kullanicilari ozel oyunlar icin tercih ediyor.. 100 milyon konsol satilmis 16 milyon uncharted 4 satilmis..%16 bana gore dusuk bir rakam..total olarak degil her bir exin minimum %50 nin uzerinde olmasi lazim hadi %10 daha duseyim %40 diyelim..bunu fifa,cod,bf ye bakarak anlayabiliriz..tekrar ediyorum sonynin ozel oyunlari gercekten kaliteli tartisilmayacak derecede kaliteli ama konsol tercih ettirecek bir seviyede degil..nezamanki cod yada bf konsolda exclusive oyunlarin gerisine duser ozaman tekrar tartisiriz bu konuyu..

Yani calistigim sektorde de durum boyle ilac firmasinda calisiyorum 5 adet urunum var ve 5 ninde kotasi ve pazar payi ayri..5 nin toplamindan degil 5 nin ayri ayri pazarindan pay almam gerekiyor ve basarili olabilmem icin her bir urunden minimum %35 pazar payi almam gerekiyor 😊

Alıntıları Göster
    Last of Us bilindik zombi oyunu, Uncharted 4 güzel ama klişe exc oyunların kalitesi tartışılır tartuşılmaz diyen adam bence fanboydur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Last of Us bilindik zombi oyunu, Uncharted 4 güzel ama klişe exc oyunların kalitesi tartışılır tartuşılmaz diyen adam bence fanboydur.

Alıntıları Göster
    Bunuda katilmiyorum..tartisilmaz dan kastim hicbir sekilde rakibinin olmamasidir..oyunlarinin %90 ni 85+ metaya sahiptir..sony exclerini seversin sevmezsin,sana hitap eder yada etmez ama kalitesi bence "tartisilmaz" tartismamiz icin rakibi olmasi lazim..varmi peki?? Yok..simdi bir god of war,uncharted,last of us,bloodborne,horizon zero down,shadow of the colossus bunlari nasil neye gore tartisacam??

Uncharted 4 mesela "bence" serinin en kotu oyunu bana ore tirmanma simulasyonu ama kalitesi tartisilirmi?? Yada mesela uncharted 4 e neyi rakip gosterip kalitesini tartisacaz?? Ayni sekilde god of war..yeni oyunu ayni sekilde "bence" serinin yine kotulerinden ama kalitesini hangi oyuna gore tartisacaz?? Fanboyluk nedir bilmem zaten beni bilen bilir burda ama sony exclerinin kalitesiz oldugunu soyleyen kisi kedi ciger muhabbetinden oteye gidemez..

''LG 55CX OLED TV''

• alican88 kullanıcısına yanıt
    Şimdi abicim ilaç dağıtımı yapıyorsun ama kalp hastalarının ilaçlarını herhalde mide hastalarına vermiyorsun. İlaç vermediğin kitleyi herhalde hesaba katmiyorsundur.

Konsolları sadece rekabetçi oyunlar için alan kitle var, her oyunu oynamak için alan kitle var, sadece exc oynamak için alan kitle var. Sonuçta aksiyon/macera oyunu oynayan kitle de diğerlerinden farklıdır.

Her şeyi geçtim tarihte 10 milyon barajını geçen kaç tane oyun var özel olup, konsollara çıkan. Ha Xbox in bir özel oyunu vardır 50 milyon satmıştır, eyvallah. Yoksa yine dediğim noktaya geliriz.

Bu kuralı yıkan sadece eski Nintendo konsolları var ki, onlar da bu konsolları zamanında Bu tarz oyunları sevdiklerin için aldılar. Bak bu nesil switch te farklı türde bir dünya oyun satılıyor ve eski nesillerdeki satış rakamlarını yakalayamadilar.

Bu basit bir istatistiki mesele ve biliyorsun biz bu dersi zamanında üniversitede okuduk. Sen okuyup hala bunu savunuyorsa, bütünlemeye kalıp, zorla geçtiğini düşünmeye başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 25 Ekim 2019; 15:27:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

Şimdi abicim ilaç dağıtımı yapıyorsun ama kalp hastalarının ilaçlarını herhalde mide hastalarına vermiyorsun. İlaç vermediğin kitleyi herhalde hesaba katmiyorsundur.

Konsolları sadece rekabetçi oyunlar için alan kitle var, her oyunu oynamak için alan kitle var, sadece exc oynamak için alan kitle var. Sonuçta aksiyon/macera oyunu oynayan kitle de diğerlerinden farklıdır.

Her şeyi geçtim tarihte 10 milyon barajını geçen kaç tane oyun var özel olup, konsollara çıkan. Ha Xbox in bir özel oyunu vardır 50 milyon satmıştır, eyvallah. Yoksa yine dediğim noktaya geliriz.

Bu kuralı yıkan sadece eski Nintendo konsolları var ki, onlar da bu konsolları zamanında Bu tarz oyunları sevdiklerin için aldılar. Bak bu nesil switch te farklı türde bir dünya oyun satılıyor ve eski nesillerdeki satış rakamlarını yakalayamadilar.

Bu basit bir istatistiki mesele ve biliyorsun biz bu dersi zamanında üniversitede okuduk. Sen okuyup hala bunu savunuyorsa, bütünlemeye kalıp, zorla geçtiğini düşünmeye başlayacağım.
    Butunlemeye kalip gectigim tek ders altetnatif akim di abi :) ozaman soyle sorayim bu pazari neye gore hesaplayip aksiyon macera seven kitleyi %20-25 cikardin abi?

''LG 55CX OLED TV''

• Artık çok satmaması gayet normal. Hem adam gibi (ses getirecek) bir exclusive yok artı şunun şurasında 12 ay sonra yeni konsollar piyasada,yani kim ne yapsın Xbox'ı. Fakat başlık:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FCKöln -- 25 Ekim 2019; 15:33:21 >

• alican88 kullanıcısına yanıt
    O oranı ben hesaplayıp atmadım, genel bir bilgi zaten, hatta geçen konsolussu kendi videolarında bile verdi bu rakamları.

https://www.youtube.com/watch?v=m2Sib8bPGrc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 25 Ekim 2019; 16:2:36 >
  • rakip firma karınca gibi çalışırken , Microsoft ağustos böcekliği yaparsa sonuçlar böyle vahim olur işte , sen oyunculara bir şeyler kazandıracaksın ki , insanlarda buna karşışık versin. kulaklarını kapattın .. artık Xbox oyun konsolu kimliğini bile kaybetti insanların tepkisi normal... umarım bu oyun dünyasından tamamen çekileceği haberlerini okuruz bir gün..

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

Alıntıları Göster
    sana katılıyorum ps4'ün başarısı tamamen ps1 ve ps2 döneminden gelen oyuncular ile alakalı mazisi var sonuçta bugün bile emulatorden ps oyunu oynarken açılış penceresinde bile vay be diyorum playstation markasını özlüyorum sonra alıyorum bir şekilde ps4 pişman olup satıyorum. Duygusal bağ oluşuyor sanki marka ile aranda :) sırf bu şekilde playstationa sahip oldum bir kaç kere ama exclusive oyunlar zerre umrumda değil. 3. parti oyunlarını daha çok beğeniyorum online rekabetçi oyunlar candır. Xbox ilk çıkardığı siyah konsol yüzünden bu hale geldi ve xbox çıkardığı servislerle iyi çıta yakaladı bu servislerden kazandığı nasıl %1 oluyor onu anlamadım.

• patlak zero yine saçmalamış.inceleyenler beğenmiş,oyuncular beğenmiş bu haala ağlıyor.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
    oyun konsolu demek illa exclusive oyun demek değilki.. böyle düşünen insanların çoğu pc ye sahip kişiler her oyunu bedavaya oynadıkları için ps4ün çıkardığı 4-5 exc. oyun için konsol alıyor. konsolun ana mantığı pc sistemine dünyalar kadar para harcamadan kocaman ekranda yayıla yayıla oynamak değilmi ? senin ağustos böceği dedin microsoft sayesinde uncharted oyunu bu halde yoksa eski tomb raider oyunları gibi saklanmadan dümdüz ateş edilen oyun olarak devam ediyor olucaktı. Siper alıp ateş ettiğin oyunun mucidi gears of war'dır, bunu gears of warda görüp unchartedın çıkışını erteleyip mekaniklerini gears of war ile aynı yaptılar :) game pass ve ea access gibi muhteşem servisleri sağlarken hiçmi ps4'ede gelsin demiyorsun ? ea access gelirken ps4 e havalarda uçuyordu herkes şimdi ne değişti :)

Bak sen yazmışsın ben rekabetçi oyunları severim diye, bu yüzden Xbox i tercih ediyorsun, hem hesaplı, hem daha güçlü konsol. Ama oyuncuların hepsi sizin gibi veya benim gibi düşünmüyor.

Bu pazar sonuçları konsol pazarındaki genel beklentiyi, oyuncu tercihlerini gösteriyor, yani oyuncular hala özel oyunlara servislerden daha fazla değer veriyor.

Konsolun ana mantığı kişiden kişiye değişir bence. Benim açımdan, konsol exclusive oyundur. Multiplatform oyunu daha iyi grafik + daha iyi performans vaat edebilen PC platformunda oynamak dururken niye konsolda oynayayım? Exc oyunları olmasa evimde hiç konsol olmazdı örneğin.

PC'yi de HDMI kablo ile televizyona bağlayıp, beraberinde ister Xbox isterse PS4 kumandası (ya da istersen başka bir oyun kumandası) bağlayıp aynı konsol gibi yayıla yayıla uzaktan oynayabilirsin. Bu sebeple Exc oyunu umursamayan insanların PC kullanmaması benim düşünceme göre yanlış bir tercih. Sadece multiplatform oynuyorsan niye kendini daha kötüsüne mahkum edesin. PC sana aynısının daha iyisini sunuyor zaten, sunamadığı tek şey Exc. oyundur PC'nin.

Bahsetmiş olduğun servislere rağmen Xbox artık zarar etme seviyesine geldiyse bu para mevzuları en çok 3. dünya ülkelerinde geçerli demektir. Bizler toplumca alım gücü yüksek toplumlar değiliz, ucuzluk sunan servis gelince memnun oluyoruz. Ama bu çoğunlukla buraları ilgilendiriyor, Dünyanın geri kalanı bizim buralar gibi değil ve kafaya takan pek yok bunları. PS satışlarının mazi ile bir alakası yok haliyle, öyle olsa PS3 döneminin başlarında Xbox 360 PS platformunu tokatlamış olmazdı. Yeterli kaliteli yakalayana kadar PS3 hep X360'ın gerisinden geliyordu, sonradan paçayı kurtardı.

Müşteri sadece kaliteli olana yönelir, bahsetmiş olduğun üçüncü sebepler çok düşük etkiler, onları alıp baş sebepler arasına koyamazsınız. Bunun en büyük kanıtı ise en çok PS markasına gıcık olanların bile gidip PS4 alıyor oluşu, peki neden? Çünkü o 3-5 exc oyunu onlarda oynamak istiyor, sayıyor sövüyor ama gidiyor o parayı bayılıyor. Bu da Sony'nin başarısı işte, müşterisi olmayana bile sattırıyor ürününü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Konsolun ana mantığı kişiden kişiye değişir bence. Benim açımdan, konsol exclusive oyundur. Multiplatform oyunu daha iyi grafik + daha iyi performans vaat edebilen PC platformunda oynamak dururken niye konsolda oynayayım? Exc oyunları olmasa evimde hiç konsol olmazdı örneğin.

PC'yi de HDMI kablo ile televizyona bağlayıp, beraberinde ister Xbox isterse PS4 kumandası (ya da istersen başka bir oyun kumandası) bağlayıp aynı konsol gibi yayıla yayıla uzaktan oynayabilirsin. Bu sebeple Exc oyunu umursamayan insanların PC kullanmaması benim düşünceme göre yanlış bir tercih. Sadece multiplatform oynuyorsan niye kendini daha kötüsüne mahkum edesin. PC sana aynısının daha iyisini sunuyor zaten, sunamadığı tek şey Exc. oyundur PC'nin.

Bahsetmiş olduğun servislere rağmen Xbox artık zarar etme seviyesine geldiyse bu para mevzuları en çok 3. dünya ülkelerinde geçerli demektir. Bizler toplumca alım gücü yüksek toplumlar değiliz, ucuzluk sunan servis gelince memnun oluyoruz. Ama bu çoğunlukla buraları ilgilendiriyor, Dünyanın geri kalanı bizim buralar gibi değil ve kafaya takan pek yok bunları. PS satışlarının mazi ile bir alakası yok haliyle, öyle olsa PS3 döneminin başlarında Xbox 360 PS platformunu tokatlamış olmazdı. Yeterli kaliteli yakalayana kadar PS3 hep X360'ın gerisinden geliyordu, sonradan paçayı kurtardı.

Müşteri sadece kaliteli olana yönelir, bahsetmiş olduğun üçüncü sebepler çok düşük etkiler, onları alıp baş sebepler arasına koyamazsınız. Bunun en büyük kanıtı ise en çok PS markasına gıcık olanların bile gidip PS4 alıyor oluşu, peki neden? Çünkü o 3-5 exc oyunu onlarda oynamak istiyor, sayıyor sövüyor ama gidiyor o parayı bayılıyor. Bu da Sony'nin başarısı işte, müşterisi olmayana bile sattırıyor ürününü.
    işte bana görede xbox daha kaliteli geliyor yani ne beklediğine bağlı sadece fikrimi söyledim ps4'ten şikayetlerimi defalarca yazdım bugün o konularda şikayetim olmasaydı bende ps4 kullanıyor olurdum ama ps4'teki nefret ettiğim konular beni xboxa itti :)

• arnavut_efe kullanıcısına yanıt
    katılmıyorum kusura bakma özel oyunların her zaman konsola büyük etkisi vardır , bu markalar bu sistemlerle korunduğu için hala göz önünde popilerliğini devam ettirmektedir.. microsoft sayesinde olan tek şeyi sana söyleyim, paralı sistemleri bu makinalara getirip insanları zoraki kılıp ceplerini boşatmak.. bahsettiğin tomb raider ve gears of wara iyi bakarsan yıllardır bir şey değiştirmediğini görürsün.. ayrıca game pass konsolu kurtaracak bir etmen değil hiç bir zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William Munny -- 25 Ekim 2019; 18:21:30 >

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Hocam 1.sorum nasil pc de exc yok?
    Red alert 2 yuris revenge
    Generals zero hour
    Civilization
    Stronghold
    Rise of nation
    Bunlari hala deli gibi severek oynuyorum..bunlar konsolda varda yada vardida bizim mi haberimiz olmadi :)

2.ci sorumda ps4 un bugunku basarisinda nasil ps1 ve ps2 nin katkisi yok?? Ps1 ciktiginda buyuk ses uyandirip milyonlarca satmadimi? Ps2 ise ps1 in ustune citayi 100 milyonun ustune cikarmadimi?? Bugun ps4 te hala severek oynadigimiz gerek devam oyunlari gerekse kült oyunlar ozellikle ps2 nin doneminin oyunlari degilmi? Bugun ps4 nun basarisinda tabikide gecmisteki basarilarininda payi var..ps4 ve ps3 donemini karsilastirdigimizda ps3 donemi exc oyunlar acisindan daha bol ve kaliteli bir donemdi..

''LG 55CX OLED TV''

• quote:

Hocam 1.sorum nasil pc de exc yok?
    Red alert 2 yuris revenge
    Generals zero hour
    Civilization
    Stronghold
    Rise of nation
    Bunlari hala deli gibi severek oynuyorum..bunlar konsolda varda yada vardida bizim mi haberimiz olmadi :)

2.ci sorumda ps4 un bugunku basarisinda nasil ps1 ve ps2 nin katkisi yok?? Ps1 ciktiginda buyuk ses uyandirip milyonlarca satmadimi? Ps2 ise ps1 in ustune citayi 100 milyonun ustune cikarmadimi?? Bugun ps4 te hala severek oynadigimiz gerek devam oyunlari gerekse kült oyunlar ozellikle ps2 nin doneminin oyunlari degilmi? Bugun ps4 nun basarisinda tabikide gecmisteki basarilarininda payi var..ps4 ve ps3 donemini karsilastirdigimizda ps3 donemi exc oyunlar acisindan daha bol ve kaliteli bir donemdi..

Alıntıları Göster
    Doğru PC'de de saydıklarına benzer oyunlar var ancak pek genele hitap etmediğinden aklıma bile gelmedi açıkçası bu oyunlar. Zaten çoğunluğu eski strateji oyunları, herkesin ilgisini çeken cinsten değil. Konsol excleri ile pek kıyaslayabileceğim türler değiller. Benim açımdan, benim zevkime göre PS exclerinin yanına dahi yaklaşamazlar zaten. Başka biri için bu durum farklı olabilir. PS exc oyunları daha yüksek bütçeli ve süreklilik arz ediyorlar, Sony bu konuda bir istikrar elde etti. PC'de ise bu tarz bir Exc oyun istikrarı yok.

Geçmiş PS ailelerinin başarılı oluşu ile alakalı değil bence şu anki PS4 satış başarısı. PS3 döneminde daha az sattı mesela, PS1 ve 2'yi baz alarak satın almıyor insanlar onu anlatmaya çalışıyorum. Pek çok PS kullanıcısı geçtiğimiz dönem X360'a geçmişti örneğin. Eğer kaliteli iş yapmaya, çıta yükseltmeye devam etmezsen satmaz yani.

Sende demişsin zaten PS1 güzel ilgi gördü sonra PS2 çıtayı yükseltti diye. Çıtayı yükselttiği için satıyor olay burada zaten. Örneğin bu gün konsol çağının gerisinde kalan bir ürün çıkarsalar, öncekilerin çıtayı yükseltmiş olması yenisini satın almayı sağlamaz. Exc oyunları kaldırdıklarını düşün, konsolu da daha kötü ve verimsiz yaptıklarını düşün daha satar mı? Keza konsollar PS2 dönemindeki gibi bir altın çağ yaşamadığı için PS4 hala bir PS2 başarısı yakalamış değil. Geçmişi baz alma mantığına göre PS4'ün şu an PS2 dönemini de geçmiş olması lazımdı, ama öyle bir durum yok gördüğünüz gibi.

Eskiden elde ettiğin başarılarla marka yapar kitle oluşturursun, ama onu korumak için kaliteli iş yapmaya devam etmen lazım. Eğer devam ettiremezsen elde ettiğin kitleyi de ufak ufak kaybedersin. Geçen nesil iyi kitle yapan Xbox, bu nesil çok kan kaybetti mesela. Bu iş böyledir, insanlar eğer gördüklerinden geri kalırlarsa gözünün yaşına bakmazlar.

Ben açıkçası PS1 ve PS2 çok başarılıydı diye PS4 almadım. Tamamen şu anki konsol nesline göre yeterli bulduğumdan, exc oyunların bana hitap ediyor oluşundan aldım. Onun haricinde sırf PC kullanıyorum.

arnavut_efe, aynen tamamen insanın beklentileri ve zevkleri ile alakalı bir durum. En büyük etki bu yani, diğer sebepler sonradan geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Ekim 2019; 19:25:14 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.