Şimdi Ara

X99 Anakart için Sıvı Soğutma Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

X99 anakartlı sistem kurmaya çalışıyorum.
    Bu sistemler için sıvı soğutma önerildiğini görünce araştırmalara başladım.
    Genellikle sıvı soğutmalarda yüksek ses (40+db) görüyorum.

Kullanımı kolay güncel ürün arayışında seçenekler kafamı karıştırdı danışmak istedim.

Piyasada bulabildiğim ürünler;

Nepton 240M
    THERMALTAKE Water 3.0 Riing RGB (ek modülünün kasaya yerleştirilmesi ve renkleri yönetmek için kasanın açılması gerekiyor sanırım )
    ANTEC KUHLER H2O 1250
    MASTERLIQUID PRO 240 (Bu ürün sessiz ve performanslı sanırım)
    THERMALTAKE Water 3.0 240 Extreme
    Corsair Hydro Serisi H100i v2 Extreme (Bir süredir piyasada sanırım)

ürünleri arasında özellikle ses konusunda hassas ürünler hangisi olabilir ?
    yazılımı olup yönetilebilen ama yazılımı problem çıkaran ürünler olduğunu da okudum.
    kafa karıştırıcı bir durum.
    Destek olabilirseniz çok sevinirim.

• Corsair 115i gibi bir modelde var.
    Kasa 760t.

Onerisi olan yok mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cm masterliquid kullanıyorum gayet memnunum ses seviyeside normal hava soğutma kadar rahatsız edici değil. tavsiye ederim. pompa ve radyatörü diğer tüm sıvı soğutmalardan daha ileri teknolojide. yani daha düşük fan ve motor deviri ile diğerlerinin daha yüksek devirlerde ulaştığı performansa ulaşıyor. öyle olunca alet sessiz çalışmış oluyor.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler.

internette 1-2 örnekte su akmış gibi haberler gördüm korktum. belki 1-2 örnek vardır ama bilemedim.

corsair 115i alıp daha sessiz fanlar ile mi ilerlemek daha doğru olur acaba ?
  • arastir kullanıcısına yanıt
    ekşimez dişim ağrımaz başım diye bir laf var. şimdi corsair 115i listede güzel duran bir ürün ürün ancak gerçeklere gelirseniz, sizde "sıvı soğutma yardım" diye konu açmak istemiyorsanız ben cm masterliquid tavsiye ederim. corsair h115i de ses yapan fanlar değil fanları bios tan sessiz moda alıp devirini düşürüyorsunuz 10-15db ye düşer ki 21db yaprak sesidir. corsairde motor sesi duyuluyor diyorlar bunu değiştiremezsiniz. cm masterliquidde motor sesi 12db fan sesi 6db.

masterliquid de corsairden üstün baskın olan 3 özellik veya yenilik veya daha gelişmiş unsur var.

1- işlemci soğutma odasının yapısı geri tepmeyi engelleyen tasarıma sahip. yani bakır odanın içinde dolaşan su ısınınca doğru soğumak için radyatöre gidiyor. yani gerek siz yere ısınmış su tekrar tekrar bakır odada soğuk suyun içine karışmıyor. e bu durumda motor daha az devir dönerek aynı işi görüyor yani zorlanmadan işini yapıyor. bu hem daha az ses hem daha uzun ömür daha az sorun demek. yüksek performanslı araba motosiklet egzozlarındaki sistemi yapmışlar buraya. soğuk su odaya girip çıkmadan önce kıvrılarak giriş yolu uzatılmış ve giriş basıncı düşürülmüş. bu egzozdaki salyangoz gibi bir sistem.

2- ısınmış suyun radyatörde geçtiği borulara, radyatörün yaprakları daha fazla temas ediyor, yani radyatörün yaprakları, ısınmış sudan daha fazla ısıyı emiyor. buda daha düşük fan devirinde aynı soğutma işinin yapıldığını gösterir mantık olarak. yani fanlar daha yavaş döner daha az ses yapar daha uzun ömürlü sorunsuz olmuş olur. ısı iletimi 3 şekilde olur temas ile hava ile radyasyon(güneş ışığı) ile. temas yüzeyi artarsa ısı iletimi artar. ısıyı en kötü hava iletir evlerdeki çiftcamın yalıtım yaptığı gibi. temas ile en iyi ısı iletimi olur. sizin radyatörün yaprağı ısınan suyun geçtiği boruya ne kadar az değerse siz fan devirini çok daha arttırıp temas ile soğutamadığınızı hava ile yırtınarak soğutmak zorunda kalırsınız. burada cm güzel bir işçilikle radyatörün yapraklarını daha fazla ısı iletecek şekilde üretim yapmış.

3- borusunun dışında kıvrımlı plastik var bu borunun katlanmasını veya daralmasını engelliyor. buda yok borudan su akıtıyor vs sorunlarını azaltma amaçlı bişey hani eğer hortumla bahçe sulayıp araba yıkadıysanız, boru bir yerden büküldümü bu sefer musluğa taktığınız yerden çıkar ki sıvı soğutmada bu tip sorun yaşayanlarda okuyoruz.

bu 3 özellik corsairde yok. cm nin önceki serilerinde deyok. yani neptonda falanda yok. ben hiçbir sıvı soğutma markasında hatta bu özellikleri görmedim ve resmen sıvı soğutmanın yarasına parmak basmış buraları düzeltmeye uğraşmış cm. hani bir mühendis olarak kafa ve mantığı çok beğendim masterliquid de ki zaten testlerde de daha düşük fan ve motor devirlerine rağmen diğer markaların yaptığının aynısını yapıyor. yani corsair kötü değil iyi aio all in one su soğutmalar içinde ama corsair h115i =gtx1070 ise, cm masterliquid=gtx1070Ti diyim. yani daha ileri tasarımlı. corsair h125i çıkarsa anca kıyaslanabilir masterliquid pro ile. uzun uzun yazdım başka okuyanlar olursa onlarda bilgi edinsin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 22 Eylül 2016; 22:59:20 >

• Detaylı bilgilendirme için teşekkürler.
    Sesi daha da azaltmak için sessiz fan alıp radyatör üzerine takılabilir mi acaba ?

Eğer takılabilirse türkiyeden nereden temin edilebilir ?
    Kasa fanı da almak istiyorum.
  • bir diğer alternatif kraken x61 ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.