Şimdi Ara

X570 Tomahawk alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Asus TUF X470-Plus Gaming anakart var. Şimdilik R5 3600 ile kullanıyorum ama birkaç sene sonra fiyatlar düşünce AM4 soketin en üst model işlemcilerinden birine geçme planım var, 5900X veya 3950X gibi. Fakat elimdeki anakart Tier E sınıfı, 4+2 fazlı, adı X470 ama özellikleri A320 sınıfı kötü bir anakart. Vaktiyle aceleye gelmiş almıştım. Bu yüzden gidip 5900X'i bu anakarta takmayı düşünmem, zaten Tier list'lerde maksimum 5600X ile öneriyorlar.

Aklımdan X570 Tomahawk modeli geçiyor. MSI'ın X570 chipsete orta seviye olarak konumlandırdığı ama özellikleri, performansıyla high-end bir anakart. Tier list'e göre Tier S yani Superb olarak gösteriliyor zaten. Fiyatı şu anda 1969 TL. Bu aslında verebileceğim bir fiyat, elimdekini de satsam 1400 civarına mal olmuş olur bana. Yanında şu an sadece ekstra para verip elde edebileceğim WiFi ve Bluetooth gibi özellikler de geliyor.

Sadece merak ettiğim iki şey var birincisi X570 chipset'e gerek var mı emin değilim, B550 chipset de hemen hemen tüm özellikleri taşıyor, mesela B550 Tomahawk modeli var ve daha ucuz. O da Tier S seviyesinde. Diğer merak ettiğim şey de henüz işlemci yükseltmesi yapmadan anakart değiştirmeye gerek var mı? Çünkü bir ton uğraş olacak benim için, bir sürü fan, ses kartı, çift fanlı kule tipi soğutucu, ön portların bağlantı kabloları vs. hepsini sök tak yapmam gerekecek ve karşılığında hiçbir performans artışı da elde etmeyeceğim. Fakat 2 sene sonra bu kartları stokta bulmak da sorun olacak.

Sizce bu anakartı almalı mıyım, yoksa B550 Tomahawk da en üst AM4 işlemcileri beslemeye yeterli olur mu, şimdi almama gerek var mı yoksa işlemci değiştirirken mi anakart almalıyım? Fikir verirseniz sevinirim.

• Konu gılgamış destanı gibi hepsini okuyamadım ama elinizde TUF X470 plus gaming varsa DDR5 anakartlara kadar devam. İster 5900X tak ister 5999999999999X tak o anakart hiç bir sıkıntı yaşatmaz sana, boşuna masrafa girme.

• bir kaç sene sonra ddr5 li 6600 7600x ler cıkar.

o zamanlarda 5900 ün 3900 ün esamesi okunmaz. zaten 6600x 7600x bu işlemcilerin içinden geçiyor olur.

o sebeble gereksiz bir harcama yapmıs olursunuz.

tabi 5900x e hemen geçme düşünceniz varsa düşünülebilir.

1 den fazla m2 ssd kullanmayacaksanız hatta b550 tomahawk fazlasıyla yeterlı gelecektır.

• Bir kaç sene içinde ddr5 gelme durumları var eğer ki yakın tarihte 5900x alma planlarınız varsa anakartınızı değiştirebilirsiniz. B550 anakartlar gayet yeterlidir. Birden fazla pcie 4.0 m2 kullanmayacaksanız x570 almanıza gerek yok. Kablosuz bağlantı özelliklerini istiyorsanız eğer msi b550 gaming edge wifi modeline bakabilirsiniz. Kablosuz bağlantı ihtiyacınız yoksa msi b550 tomahawk modeli işinizi fazlasıyla görecektir.

• Yükseltmeyi acilen planlıyorsanız 5900x 5950x gibi bir işlemci o anakarta emanet etmek delilik olur Tier E: 75A sınıfı giriş seviye bir b450 den farkı yoktur seçenek olarak b550 tomahawk yada aklınızda ki x570 tomahawk modeli değerlendirilebilir wifi istiyorsanız b550 gaming edge wifi de benzer kalitede anakarttır ulaşabilirsiniz yada fp bir şeyler arıyorsanız 1100 TL bandında b550 tuf plus Tier A: 200A kategoride rakipsiz bir karttır.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla b550 tuf plus 4 fazlı her fazda iki tane 50 amperlik power stage bulunduruyor. Yani 400 amperlik bir güç ünitesine sahip. Bir ara 1100 e düşmüş gerçekten. Fırsat ürünü olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplara teşekkürler. DDR5’te artık masaüstü devrini bırakmış olurum herhalde o yüzden Ryzen 6000-7000’lerde DDR5’lerde gözüm yok. Birkaç yükseltmeyle 5 sene kullansam kafi. Yaş 33 oldu. X570 Tomahawk, Ryzen 9 5900X ve iki sene sonra RTX 4070 seviyesi bir kart upgrade’i yaparım diye düşündüm. Böyle bir sistemde B550 Tomahawk yetecekse X570 almayabilirim.

Gaming Edge’in Tier’i baya düşük D Tier sanırım, TUF serisinin de BIOS’unu sevmedim, kullanıcı dostu değil. Rog-E ile Tomahawk arasındayım da Rog’un fiyat farkına değen hiçbir avantajı yok daha güzel gözükmesi dışında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jarmusche

Cevaplara teşekkürler. DDR5’te artık masaüstü devrini bırakmış olurum herhalde o yüzden Ryzen 6000-7000’lerde DDR5’lerde gözüm yok. Birkaç yükseltmeyle 5 sene kullansam kafi. Yaş 33 oldu. X570 Tomahawk, Ryzen 9 5900X ve iki sene sonra RTX 4070 seviyesi bir kart upgrade’i yaparım diye düşündüm. Böyle bir sistemde B550 Tomahawk yetecekse X570 almayabilirim.

Gaming Edge’in Tier’i baya düşük D Tier sanırım, TUF serisinin de BIOS’unu sevmedim, kullanıcı dostu değil. Rog-E ile Tomahawk arasındayım da Rog’un fiyat farkına değen hiçbir avantajı yok daha güzel gözükmesi dışında.

Düşündüğünüz sistem için B550 tomahawk yeterli olur hocam. B550 gaming edge wifi am4 tier listesinde tomahawk ile aynı konumda sanırım siz x570 gaming edge (tier D sınıfında) o modeli ile karıştırıyor olabilirsiniz.

Tier S-: 250A current draw on little ambient airflow, maxed out 5900X and 3900X on liquid nitrogen (LN2) overclocking

Asus: X570 X570-E, Pro WS Ace, B550 B550-E

Asrock: X570 Taichi, Phantom Gaming X, CreatorB550 Taichi

Gigabyte: X570 Aorus Master, B550 Aorus Pro (& AC & AX) (ATX), Vision D

MSI: X570 Ace, Unify, TomahawkB550 Tomahawk, Edge (ATX), Carbon

https://linustechtips.com/topic/1137619-motherboard-vrm-tier-list-v2-currently-amd-only/

• Haklısınız ben X570 Gamin Edge’e bakmıştım, B550 Gaming Edge’in bu kadar sıçrama yapması enteresan gerçekten. Hardware Unboxed’ın B550 anakartlar incelemesinde de Aorus Master’ı saymazsak ilk göze çarpan model Gaming Edge hatta. B550 Tomahawk’tan ziyade X570 Tomahawk’a bakma sebebim Bluetooth olmasıydı özellikle, B550 Gaming Edge’de Bluetooth ve Wifi 6 da var, VRM’ler de aynıymış iki modelde. Tercihimi B550 Gaming Edge’den yana kullanacağım yüksek ihtimal. Öneri için çok teşekkürler :)

• brokengineer kullanıcısına yanıt

Toplamda 10 Drmos 50a dan 500a yapar buda gayet üst seviye işlemciler için yeterli bir değer ve daha düne kadar 1099 TL gibi komik bir fiyattan satıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Toplamda 10 Drmos 50a dan 500a yapar buda gayet üst seviye işlemciler için yeterli bir değer ve daha düne kadar 1099 TL gibi komik bir fiyattan satıldı

Kaçırdım keşke göreydim 2 gün önce:(

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt

Zaten r9 5950x ile bile 200 amperin üstünü görmek zor. Vrmler ise yüzde 50 yük altında maksimum verimliliğe ulaşıyor. 400 amperlik vcore vrm çok kötü heatsink olmadığı müddetçe iyi havalandırmalı kasada maksimum yük altında kolay kolay 80 dereceyi geçmez.

• Takipte kalın Asus bu aralar kullanıcısını memnun ediyor bazı anlaşmalı mağazalar da ciddi indirimler söz konusu şuanda 1500 TL olduğunu varsayarsak -400 TL güzel kazanç gayet memnun edici.

• brokengineer kullanıcısına yanıt

Testler mevcut dediğiniz gibi 75-80 bandında en üst işlemciyi dahi dengeli bir şekilde besleyecek kapasitede bir board performansı oldukça göz doldurucu fiyatı düşünüldüğünde ki normalde ucuz bir kart değil 1500 TL bandından satışta 1099 TL gibi bir rakam gerçekten dikkat çekici her firmanın benzer sürprizler ile son kullanıcıyı memnun etmesi dileğiyle

• Tier olayına fazla takılma. 5950x takarsan VRM ısınır, eğer onu soğutabiliyorsan bir sıkıntı olmaz. Ama soğutamıyorsan problemli.

DDR5 yolda iken anakart almanı önermem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.