Şimdi Ara

X570 CHIPSET M.2 RAID 0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar X570 chipset bir anakartta iki adet M.2 SSD’yi RAID 0 yapmaya sizce değer mi ? Bana 500 GB depolama oldukça yeterli sizce 970 PRO 500 GB yerine 970 EVO 250 GB iki adet alsam X570 chipset üzerinde RAID 0 performansım teoride olacağı gibi 2 kat artar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkneaS -- 22 Mart 2020; 19:39:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eğer SSD'leri X4 + X4 olacak şekilde bağlar ve raid yaparsan teorideki 2 kat artışa oldukça yaklaşacaktır. Kullanıcı sınıfı işlemcilerde genellikle 20 pcie hattı bulunuyor. 1 tane x16 ekran kartı ve x4 ssd tüm hatları dolduruyor. 2. ssd takıldığında ssd'ler x2 + x2 hızında çalışıyor. Sonuç olarak yine x4 modunda çalışan SSD'miz oluyor ve sıralı okuma ve yazma değişmiyor. Fakat İOPS'değerleri baya yükselecektir. Hatırladığım kadarıyla 3000 serisi AMD işlemcilerde 24 pcie hattı vardı ama tam hatırlamıyorum. Eğer 24 ise 4x + 4x SSD kullanıp x16 Ekran kartı ile tüm hatları doldurmuş olursun. Teorideki değerlere baya yaklaşırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

Eğer SSD'leri X4 + X4 olacak şekilde bağlar ve raid yaparsan teorideki 2 kat artışa oldukça yaklaşacaktır. Kullanıcı sınıfı işlemcilerde genellikle 20 pcie hattı bulunuyor. 1 tane x16 ekran kartı ve x4 ssd tüm hatları dolduruyor. 2. ssd takıldığında ssd'ler x2 + x2 hızında çalışıyor. Sonuç olarak yine x4 modunda çalışan SSD'miz oluyor ve sıralı okuma ve yazma değişmiyor. Fakat İOPS'değerleri baya yükselecektir. Hatırladığım kadarıyla 3000 serisi AMD işlemcilerde 24 pcie hattı vardı ama tam hatırlamıyorum. Eğer 24 ise 4x + 4x SSD kullanıp x16 Ekran kartı ile tüm hatları doldurmuş olursun. Teorideki değerlere baya yaklaşırsın
    Çok teşekkürler anladığım kadarıyla X570 bir anakart ile ve 24 PCIE lane barındıran bir CPU ile m2 raid 0 yaptığımızda gerçekten x2 hız alabiliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: OkneaS

Çok teşekkürler anladığım kadarıyla X570 bir anakart ile ve 24 PCIE lane barındıran bir CPU ile m2 raid 0 yaptığımızda gerçekten x2 hız alabiliyoruz.

Alıntıları Göster
    Evet hocam fakat yinede anakart'da iki m2 yuvasınında aynı anda çalışırken x4 hızında çalıştığını teyit etmemiz lazım. Şuan kendi kullandığım anakart'da pcie hatlarını bios'dan kendi elimle dağıtabiliyorum fakat kullanıcı sınıfı anakartlarda böyle bişey olmayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Want to

Evet hocam fakat yinede anakart'da iki m2 yuvasınında aynı anda çalışırken x4 hızında çalıştığını teyit etmemiz lazım. Şuan kendi kullandığım anakart'da pcie hatlarını bios'dan kendi elimle dağıtabiliyorum fakat kullanıcı sınıfı anakartlarda böyle bişey olmayabilir

Alıntıları Göster
    Sizce X570 Gaming Edge Wifi anakartı ile dediğinizi yapmam mümkün olur mu ?

• M.2 SSD'yi raid yapmak en gereksiz şeydir.ssd'lerin ömürlerini kısaltırsın başka bi işe yaramaz.Meraktan yaptın ama öyle ahım şahım bi hızlanmada bekleme.MVMe Ssdler yeterince hızlılar zaten.Raid bildiğimiz mekanik hdd'ler içindi.Artık günümüzde önemi kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Mart 2020; 20:46:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

M.2 SSD'yi raid yapmak en gereksiz şeydir.ssd'lerin ömürlerini kısaltırsın başka bi işe yaramaz.Meraktan yaptın ama öyle ahım şahım bi hızlanmada bekleme.MVMe Ssdler yeterince hızlılar zaten.Raid bildiğimiz mekanik hdd'ler içindi.Artık günümüzde önemi kalmadı
    X570 chipsetlerde okuma hızı iki ssd’nin toplamı kadar
    oluyor nereye ahım şahım bir hızlanma beklemeyeyim ?
    der8aueryoutube
    X570 RAID0 Benchmarked: Maximum Performance, but increased Chipset Power Consumption?
    https://www.youtube.com/watch?v=gDe3S0pGiAU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkneaS -- 22 Mart 2020; 20:47:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Millet istediğini yapar, bize gereksiz vs. yorum yapmak düşmez.

Ben de Gaming Edge Wi-Fi var. AMD'nin kendi RAID programı var, onunla yapılıyor. Ama hiç yapmadığım için bir şey diyemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.