Şimdi Ara

X299 Donma ve Açılmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus X299-E Gaming anakart
    i7 7820X işlemci
    GSKİLL 32GB 3600MHZ CL16 dual channel RAM (F4-3600C16Q-32GTZR) ,
    MSİ GTX 1080 Tİ
    Samsung 960 EVO 250GB NWME SSD
    Sseasonic prime 1200W Platinium

Bilgisayarım aniden donup kalıyor, bazen de hiç açılmıyor. Sizce sorun ne olabilir?

Bios ekranında 32gb olan ram 24gb olarak gözüküyor, ram slotlarından birisi boş gözüküyor. RAM'lerin yerini değiştirdim yine aynı slot boş gözüküyor. Anakartta bir sorun var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 9 Kasım 2017; 11:56:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

Elindeki sistem oldukça beğenilir türden:)

Hatayı hangi işlemlerden sonra almaya başladın? 32GB biosda görünüyor Windowsda mı görünmüyor? Bu donmalar hangi işlemlerde oluyor?Oyun VB gibi

Kolaylıklar Dilerim.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    32 gb hem bios'da hem de windows'da gözükmüyor. Bilgisayarı topladım, windows'u kurdum 5 dakika geçmedi bilgisayar dondu,fare ve klavyeye gelen akım kesildi. Bilgisayarı yeniden başlatayım dedim bu sefer de hiç açılmadı fln. Öyle oyun vs deneme imkanım olmadı.

• a.ekin kullanıcısına yanıt
    Cpu giden kabloları doğru taktığına emin misin? Sanırım montajda bir sorun var? Tekrar söküp işlem yapmanı tavsiye ederim.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    Parçaları tekrar taktım ram sorunu düzeldi ancak donma devam etti. Windows'u uefi olarak başlatırsam pc donuyor ama normal olarak başlatınca sıkıntı çıkmadı, donmadı. Uefi neden böyle bir sorun çıkarıyor anlamadım.
    Yüklediğin sistemde sorun olabilir, orijinal iso indir, öyle denemeni tavsiye ederim.
  • İso dosyam orjinal.

Güncel olmaması da mümkün olabilir.http://pasted.co/2305dbe8 link üzerinden güncel Ekim ayının WindowsPro10 mevcuttur.
  • Sorun bence bios ayarlarında, M2 ssd'ye uefi kurulum için hangi bios ayarları uygulanmalı biliyor musunuz?

merhaba, gelişme varmı? sorunu çözebildiniz mi?
  • Yok çözemedim. Anakartı ve harddiski garantiye gönderdim.

merhaba , sonuç?
  • capacitor C kullanıcısına yanıt
    Anakart ve harddiski garantiye gönderdim, değişim kararı aldılar. Bilgisayarı henüz toplamadım. Umarım düzelir.

geçmiş olsun, anlaşılan anakartda sıkıntı çıkmış
  • Teşekkür ederim. İşim rast gitmiyor. Anakartı servise gönderirken işlemci soğutucunun vidalarını üzerinde unutmuşum. Bilgisayarı yine kullanamıyorum :)

Bilgisayarı topladım ancak aynı sorun yine meydana geldi. Bios ayarlarını resimdeki gibi yapınca düzeldi çok şükür.

X299 Donma ve Açılmama SorunuX299 Donma ve Açılmama Sorunu

sorun çözüldüğüne sevindim, bende gigabyte gaming 7 aldım 7800x ile kullanacağım . Daha önce ki asus tecrübelerimden dolayı asus anakartlara biraz mesafeliyim:) yeni nesilleri bilmiyorum ama 1150-1555 pin kullanmıştım slot beğenmez port beğenmez:)

soğutucu ne kullanıyorsunuz?
    Corsair H115i kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.