Şimdi Ara

X2 6000+ Sahipleri buraya!! Bu islemcinin O.C özürlü olmadigini gösterelim :D (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

Ya sizde anlama problemi var ya da bende anlatma problemi var.

1- Hic bir sekilde AMD nin intelde daha iyi o.c oldugunu iddia etmedim
    2- Hic bir sekilde X2 6000+ in cok iyi O.C oldugunu iddia etmedim
    3- Hic bir sekilde yeni sistem alacak olanlara 6000+ almalarini tavsiye etmedigim gibi bilakis C2D tavsiye ettim
    4- Hic bir sekilde X2 6000+ in F/P islemcisi oldugunuda iddia etmedim

Peki ben neyi iddia ettim ?

1- X2 6000+ diger AMD lere göre özel bir islemcidir. Default voltaj ile 3.2-3.3 görebilir ve coolnquite özelligini kapatmaya gerek olmadigi icin 2.8Ghz ye hiz asirtilmis bir X2 3600+ kadar hatta belkide daha az enerji ceker
    2- Bu islemci ile baska hicbir AMD islemcinin cikamayacagi degerlere Havasogutma ile cikabilirsiniz dedim ve yukarida örneklerini verdim.

Sonuc olarak AMD den en yüksek performansi almak istiyorsaniz alacaginiz tek islemci budur dedim. Bu yazdiklarimda anlasilmayacak ne var anlamadim gitti. Kafayi yiyecem

Ama siz haalaaa olayi O.C yüzdesine, F/P ye niye getiriyorsunuz anlamis degilim.

1- Zaten bunu iddaa ettiğini iddaa

2- Bunu söylerken yazdığın başlığa iyi bak istersen.

3- Zaten bunu söylediğini de söylemedim.

4- Bunu iddaa ettiğini de iddaa etmedim. Ama işlemcinin takoz olmadığını söylüyorsun.

200$ lık anakartla ve belki de harici soğutucuyla %17 OC olabilen bir işlemci ve bunu da şanslı isek ve işlemci iyi gününde ise yapacaksa bu ürün takozdur.

Evet AMD nin en yüksek değere çıkan işlemcisi olabilir ama aynı zamanda en pahallısı.

quote:

Sonuc olarak AMD den en yüksek performansi almak istiyorsaniz alacaginiz tek islemci budur dedim. Bu yazdiklarimda anlasilmayacak ne var anlamadim gitti. Kafayi yiyecem

İşt bu söylediğine karşın işin içine OC girerse AMD sitem ile devam etmenin mantıksız olduğunu söylüyorum.

200$+KDV. Tek başına bir E2160 ve P6N SLI-FI parası. Bu sistem performans olarak ta önde olacaktır.

İşlemci takoz değil diyorsun ama o işlemciye verilecek para ile bir anakart ve işlemci alınıyor ve gene bu sistem o işlemciyi geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 18 Temmuz 2007; 13:57:54 >

• Yahu halen aynı yerdeyiz , Sizin şu yazdıklarınızla açmış olduğunuz konunun başlığı arasında ki fark Siyah la beyaz kadar bariz.
    başlığa bak çay demle ....

X2 6000+ Sahipleri buraya!! Bu islemcinin O.C özürlü olmadigini gösterelim :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Yahu halen aynı yerdeyiz , Sizin şu yazdıklarınızla açmış olduğunuz konunun başlığı arasında ki fark Siyah la beyaz kadar bariz.
    başlığa bak çay demle ....

X2 6000+ Sahipleri buraya!! Bu islemcinin O.C özürlü olmadigini gösterelim :D

Evet hala daha O.C özürlü olmadigini iddia ediyorum. Cünki ben bu islemcinin 3.2 nin üzerine %90 oraninda cikamayacagini düsünüyordum. Yorumlardan site testlerinde felan ama halbuki olayin alakasi yokmus. Default degeri ile bile dandik bir anakarta 3225Mhz yaptim. islemciye voltaj verebilsem rahatliklada 3.5 gu gececegimi düsünüyorum. Mimarinin sınırındaki bir islemcinin %20 O.C olabilmesi demek cok iyi O.C oluyor demekt.

Örnek olarak. C2D mimarisinin sınırı hava sogutma ile 4.0GHz dir. Diyelim intel 4.0GHz lik bir islemci cikartti. ona ne kadar O.C yapabileceginizi saniyorsunuz sormasi ayip ?

• En basitinden bana default voltaj ile 3220Mhz yapabilen ikinci bir AMD islemci gösterene islemcimi hediye edicem. Bu kadar basit ya. Bunu anlamayacak ne var anlamiyorumki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UUGURLUU -- 18 Temmuz 2007; 1:02:58 >
  • Eğer biraz performans düşkünü bir bilgisayar kullanıcısı iseniz zaten birkaç ay sonra o işlemci ve anakartı hibe niteliğinde bir fiyattan satacaksınız . Neyse tekrar yeni bileşenleriniz hayırlı olsun gülegüle kullnın artık daha fazla sözü uzatmaya gerek yok , herşey ortada . İyi geceler dilerim size ..

Saygılar...
  • quote:

Eğer biraz performans düşkünü bir bilgisayar kullanıcısı iseniz zaten birkaç ay sonra o işlemci ve anakartı hibe niteliğinde bir fiyattan satacaksınız . Neyse tekrar yeni bileşenleriniz hayırlı olsun gülegüle kullnın artık daha fazla sözü uzatmaya gerek yok , herşey ortada . İyi geceler dilerim size ..

Saygılar...

Ne o ınteller büyük kar ediyor galiba

Bugün hangi marka hangi parcayi alirsaniz alin kutusundan ciktigi an ikinci eldir ve direk %20 deger kaybetmistir zaten.

MEsela E6420 ile X2 6000+ ayni fiyata sahip. Yaklasik 300 YTL

3 ay sonra bu iki islemcininde edecegi en fazla 150 YTL dir. Baska 10 para vermem

• %07 def voltaj ile çıktıysa bu işlemci takoz değlidir demek yanlış.
    gerçek mhz üstünden kıyaslama yapalım
    bakın 3600x2 ye %30 def voltajla sorun yoktur. işte bu oc özürlü değildir.
    def voltaj ile e4300 %50 oc oluyor. hatta daha fazla.

sende def voltaj ile yada az buçuk voltaj ile 3900mhz yap bunada oc özürlü demeyelim.
    özürlü işte oc özürlü.

ha ben 3400mhz yapıyorum hiçbir amd bu seviyeye hava soğutma ile çıkamaz diyorsun.
    ee %13 oc de olsun.
    %30 dan aşşağı oc olan işlemci takozdur.
    hadi oc özürlü olmadığını göster.
  • quote:

%07 def voltaj ile çıktıysa bu işlemci takoz değlidir demek yanlış.

sende def voltaj ile yada az buçuk voltaj ile 3900mhz yap bunada oc özürlü demeyelim.
    özürlü işte oc özürlü.

ha ben 3400mhz yapıyorum hiçbir amd bu seviyeye hava soğutma ile çıkamaz diyorsun.
    ee %13 oc de olsun.

Verdigin aydinlatici bilgiler icin tesk ederim

Dostum bildigin baska bir dil varsa derdimi onunla anlatmayaca calisayim birde. Belki ise yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UUGURLUU -- 18 Temmuz 2007; 1:40:44 >

• quote:

quote:

özürlü işte oc özürlü.

ee %13 oc de olsun.

Dostum bildigin baska bir dil varsa derdimi onunla anlatmayaca calisayim birde. Belki ise yarar

sen 3900mhz yap. oc özürlü olmadığını göster herkes anlayacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: zebani

quote:

quote:

özürlü işte oc özürlü.

ee %13 oc de olsun.

sen 3900mhz yap. oc özürlü olmadığını göster herkes anlayacaktır.

Birincisi senin O.C den haberin yok.

Öyle olsa her islemci Default voltaj ile %30 O.C olur gibi seklinde sacma bir iddia ortaya atmazdin. Mimarinin sınırına yaklastikca o % oranı azalir ama bu azalmayi idrak edecek kadar bilgiye sahip olmadiginiz icin bunu söylemeniz cok normal.

Ama anlamaniz icin söyle bir örnek vereyim ..

X6800 ü %30 O.C yapta göreyim hadi

• tamam x6800 de özürlüdür. ben ona oc özürlü değil demedimki. kendi kafanıza göre senaryolar uydurup laf sokmaya çalışıyorsunuz.
    ben hala diyorum %30 altı oc olan işlemci takozdurr.
    bu forumun eskilerindenim bu devamlı bu şekilde bilindi.
    edit: hala hava soğutma ile 3900 mhz bekliyorum senden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 18 Temmuz 2007; 1:59:52 >
  • X6800 2.93 ghz de calısan bir işlemci

Ln2 ile 5.5 ghz gördü

Neredeyse %100

• X6800 3 tane X2 6000+ eder , ayrıca hava soğutmayla overclock lanabilirği düşünüldüğünde oda özürlüdür . Ayrıca Hiç kimse kimseye kalkıpda bu forumda X6800 al demez asla ve asla fiyat performans işlemcisi değildir , paranızın hesabını bilmedikçe yada sokağa atılacak çok fazlaca paranız olmadıkça alınacak bir işlemcide değildir. Bilmem anlatabildimmi ... ( yine dayanamadım yaw , size birşey anlatılamayacak olduğu gerçeği ortadayken neden uğraştığımızıda anlayamıyorum )
  • quote:

X6800 3 tane X2 6000+ eder , ayrıca hava soğutmayla overclock lanabilirği düşünüldüğünde oda özürlüdür . Ayrıca Hiç kimse kimseye kalkıpda bu forumda X6800 al demez asla ve asla fiyat performans işlemcisi değildir , paranızın hesabını bilmedikçe yada sokağa atılacak çok fazlaca paranız olmadıkça alınacak bir işlemcide değildir. Bilmem anlatabildimmi ... ( yine dayanamadım yaw , size birşey anlatılamayacak olduğu gerçeği ortadayken neden uğraştığımızıda anlayamıyorum )

+44
    ben daha bu konuda mesaj yazmayacağım. arkadaşa işlemcisi hayırlı olsun. hava soğutma ile 3900 mhz yapıp bana laf koyması dileğiyle.
  • arkadaşın konu başlığı tamamen yanlış olabilir fakat arkadaşın demek istediği, amd de en iyi performansı(en yüksek hız) bundan alırsınız. Arkadaş sadece bunu savunuyor. Onun dışında yukarıda da demiş kimseye amd 6000 önermiyor.
  • 3220 MHz civarı Cpu-Z süper pi ss falan var mı ben mi göremedim.
  • Anlayisiniz sıfır.

Yukaridaki mesajimda anlatmak istedigim. Aslinda Mimari ile ilgili bir durumda ama hicbiriniz gene anlayamadiniz. Artik anlayacaginizida zannetmiyorum.

Cok bilmis arkadaslarim... Son kez deniyorum...

E4300 e O.C canavari deyip X6800 e takoz demek kara cahillikten baska bir sey degildir. Birisi mimarinin basinda digeri sonlarinda olan iki islemci. Bunu bile göremeyecek kadar körüsünüz ben daha ne diyeyim.

Hele hele Zebani nicki arkadasta su mantik var.

Ben E4300 ile 3.2 yapiyorsam E4400 ile 3.4 yaparim E6300 le 3.6 , E6420 ile, 3.8 , (ki buraya kadar dogru) E6600 ile 4.0 , E6700 ile 4.2, nihayet X6800 ile 4.4 Ghz yaparim seklinde cok absürt bir mantik var.

Conroe mimarisinin haa sogutma sınırı 4.0-4.2 Ghz civaridir (yeni G0 revizyon ile sanirim 4.5GHz ye kadar cikti bu sınır). Yani e4300 2.9 Ghz olarak piyasaya sürülseydi o da O.C olmayacakti. Simdi o da mi takoz oldu yani.

Güldürmeyin insani yaa

@hedrahelix

bahsettigim %30 hava sogutma ve default voltaj ile idi

• yüksek kişiliğimle birşeyler zırvalamak istiyorum;;

amd 6000 tavan işlemcidir!! yani zaten 3000 de çalıştığı için fazla o/c olmaz. 3200-3300- 3500-3600 hız yaparsınız o size bağlı. diyelim 3500 hızda yaptınız. bu %15 civarı yapmış demektir.

--yüzde 10-15 yapıyor, takozdur!--- bu cümle yanlış. çünkü zaten ""mimarisinde tavan bir işlemci"""

bu işin tekniğini bilenler anlar. aşırı o/c yapmak işlemciyi daha fazla yorar. sonuçta bu aşımdır, daha yüksek voltajla kullanmaktır.

bana göre güzel işlemciydi ve aldım. başlarda o/c yapacak malzeme param olmadığı için bu işlemciyi seçtim.

intel de alırım, alabilirim. amd babamın şirketi değil. ama daha ucuza satışlar yapmalı. her ne kadar pc düşkünü olsam da daha ucuz seçenekler cazip gelir bana.

UUGURLUU nikli arkadaşın görüşlerine katılıyorum.
  • ben hala ortada test göremiyorum
  • heeeeeyt dağılın ülenn

şaka bi yana, nasıl gerilmiş konu böyle. pc ye yatıracak param olsa c2d den şaşmam, ama 67 usd ye aldığım çift çekirdekli işlemcim bile var anakartda 67 usd . ahanda size 965 ds4 parası 135 usd...

ucuz etin yahnisi 1900@2700 ahanda %46 overclock. fanatiklik yapmayın yahu.
    190 usd cpu parası ayırsam hayatta almam x2 6000 orası ayrı konu!!!
    spi baya yüksek ama aldanmayın ciğer var makinada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsis -- 18 Temmuz 2007; 5:32:02 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.