Şimdi Ara

X_1950_PRO....kafam*cok*karıstı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum kart güzel fakat xfx7900gsxxx daha güzel gibi görünüyor
  • X1950 PRO çok iyi bi kart
  • quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

ben xfxin modelinden sorun yaşıyan görmedim

ben yaşadım xfx 7600gt aldım oyunlarda artifact yapıyodu gittim degiştirdim kartı onun yerine winfast 7600 gt aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdaq

quote:

arkadaaşım ekran kartını kesinlikle xfxin 7900gs serisinden birini seçin ben bu x1950 proyu parçalicam forumda xfxin 7900gssinden problem yaşayan bir kişi bile görmedim o kartı almayıpta bunu aldığıma lanet okuyom şimdi

Al işte...Tamda Shapirre 1950Pro ekran kartının yarın siparişini vermeyi düşünürken. Bunu okuyunca bütün dengem bozuldu. Aslında 1650XT almayı düşünüyordum ancak bütçeyi biraz zorlayıp hem 1950Pro hemde ona yakışacak olaca SS 500Watt PSU almayı düşünüyordum ki bu yazıyı gördüm. Gerçektende Bu kartla sorun yaşanlar var mı? yani bu kartta genel bir sorun mu var yoksa böyle bir kaç kişidemi sorun var..(Overclock olup olmaması benim için sorun değil. Çünkü 1650XT almayı düşünüpte 1950Pro alan biri için bu değerler bile yeterli olacağını düşünüyorum.)

Elindeki CPU ile o kartı tam verimde kullanamaya bilirsin ama sorun çıkartıcağını sanmıyorum.MSI X1950Pro almanı öneririm.Forumdaki kullanıcı incelemelerinde kendi incelemem var.Sana fikir verebilir.

• XFX 7900GS XXX ile ısı sorunu yaşayanlar oldu arkadaşlar!!!

üstünde ramleri bile soğutmayan kibrit kutusu büyüklüğünde bir fan var...

maliyetten kaçılmış galiba

Sapphire 1950pro'nun ısınma problemi yaşadığı kasaların soğutması iyi olmayabilir,
    ayrıca ati tray tool ile fan ayarı yapmak gerekiyor!!!

yani sapphire'nin ısındığı bir kasada XFX daha fazla ısınabilir...

XFX alıp extradan fan alamak gerekebilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozee2505

XFX 7900GS XXX ile ısı sorunu yaşayanlar oldu arkadaşlar!!!

üstünde ramleri bile soğutmayan kibrit kutusu büyüklüğünde bir fan var...

maliyetten kaçılmış galiba

Sapphire 1950pro'nun ısınma problemi yaşadığı kasaların soğutması iyi olmayabilir,
    ayrıca ati tray tool ile fan ayarı yapmak gerekiyor!!!

yani sapphire'nin ısındığı bir kasada XFX daha fazla ısınabilir...

XFX alıp extradan fan alamak gerekebilir...

+1 MSİ X1950 ve Sapphire x1950 nin bu forumda testleri yapıldı ama ne hikmetse onlarda hiç bi sorun çıkartmadı ısınma sorunu yaşamdıkalrını dile getirmişler ve hatta not düşmüşler Soğutma sistemi yeterli ve oldukca sessiz bi fana sahip die ..

• quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN

quote:

quote:

arkadaaşım ekran kartını kesinlikle xfxin 7900gs serisinden birini seçin ben bu x1950 proyu parçalicam forumda xfxin 7900gssinden problem yaşayan bir kişi bile görmedim o kartı almayıpta bunu aldığıma lanet okuyom şimdi

Al işte...Tamda Shapirre 1950Pro ekran kartının yarın siparişini vermeyi düşünürken. Bunu okuyunca bütün dengem bozuldu. Aslında 1650XT almayı düşünüyordum ancak bütçeyi biraz zorlayıp hem 1950Pro hemde ona yakışacak olaca SS 500Watt PSU almayı düşünüyordum ki bu yazıyı gördüm. Gerçektende Bu kartla sorun yaşanlar var mı? yani bu kartta genel bir sorun mu var yoksa böyle bir kaç kişidemi sorun var..(Overclock olup olmaması benim için sorun değil. Çünkü 1650XT almayı düşünüpte 1950Pro alan biri için bu değerler bile yeterli olacağını düşünüyorum.)

Elindeki CPU ile o kartı tam verimde kullanamaya bilirsin ama sorun çıkartıcağını sanmıyorum.MSI X1950Pro almanı öneririm.Forumdaki kullanıcı incelemelerinde kendi incelemem var.Sana fikir verebilir.

Yani kart iyi diyorsunuz! CPU konusunda da 1-2 ay içinde de zaten Core2Duo ya geçmeyi düşünüyorum...

• peki MSI ın SAPPHIRE den avantajları nelerdir...?
  • SAPPHIRE atinin kendi markası yada ortak üreticisi gibi birşey MSI ise başlı başına bir marka yani ati ekran kartı alacaksan en iyi fiyatı SAPPHIRE verir kutusunu da boş verir (sadece ekran kartı) o ayrı

kafanda karışmasın ati hep en iyisi olmuştur (umarım bu dx10 gecikmesi yüzünden batmaz)

sisteminin tüketeceği azami güç 380-400 watt tır zaten ama buna bir %10 eklemen faydana olacaktır

istersen bunu hesaplayan programları int.ten bulabilirsin işte sana bir link: burda

x1950 pro alacaksan da hiç durma f/p de en iyi 256 mb ekran kartı şimdilik hala o bence eger r600 ya da g80 leri bekleyemeyeceksen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 18 Şubat 2007; 20:43:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: theoden541

SAPPHIRE atinin kendi markası yada ortak üreticisi gibi birşey MSI ise başlı başına bir marka yani ati ekran kartı alacaksan en iyi fiyatı SAPPHIRE verir kutusunu da boş verir (sadece ekran kartı) o ayrı

kafanda karışmasın ati hep en iyisi olmuştur (umarım bu dx10 gecikmesi yüzünden batmaz)

sisteminin tüketeceği azami güç 380-400 watt tır zaten ama buna bir %10 eklemen faydana olacaktır

istersen bunu hesaplayan programları int.ten bulabilirsin işte sana bir link: burda

x1950 pro alacaksan da hiç durma f/p de en iyi 256 mb ekran kartı şimdilik hala o bence eger r600 ya da g80 leri bekleyemeyeceksen...

DX10 konusunda haklısın ama bekle bekle nereye kadar sürekli bir yenilik çıkacaktır. 1950pro konusunda da yarın sipariş vereceğim ancak MSI mı? yoksa SAPPHIRE mi? ona tam karar veremedim. (ancak şuanda SAPPHIRE daha ağırbasıyor)

• quote:

quote:

SAPPHIRE atinin kendi markası yada ortak üreticisi gibi birşey MSI ise başlı başına bir marka yani ati ekran kartı alacaksan en iyi fiyatı SAPPHIRE verir kutusunu da boş verir (sadece ekran kartı) o ayrı

DX10 konusunda haklısın ama bekle bekle nereye kadar sürekli bir yenilik çıkacaktır. 1950pro konusunda da yarın sipariş vereceğim ancak MSI mı? yoksa SAPPHIRE mi? ona tam karar veremedim. (ancak şuanda SAPPHIRE daha ağırbasıyor)

bence Tul yani eski adıyla powercolor sipariş wer ACCELERO X2 soğutucusu mevcut X1950 lerin arasında hemi en sessizi hemdi en iyi soğutucuya sahib olandır şimdiden hayırlı olsun

• Kim demiş Sapphire MSI'dan daha ucuzdur diye?
    MSI X1950Pro Sapphire X1950PRO'dan daha ucuz ve soğutucusu çok daha kaliteli.Ben MSI almanı öneririm.
  • arkadaşım bende full yukte fan yuzde 100 donerken 62 derece 65 te reset atıyor.bu işin yazı da war.ona gore kendın karar wer
  • quote:

dostum sağol güç hesaplama için benim ki %20 ocli 355w çekiyormuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 19 Şubat 2007; 0:20:19 >

• Watt olarak hiçbir zaman tek ekran kartı 300W gibi uçuk güçler çekmez-çekemez. Bunu nasıl idda ediyorum, açıklayayım:

Bilgisayarıma XP'nin de yazılımsal olarak destek verdiği APC 1000RS model bir UPS bağlı. Bu UPS en fazla 600W gücü kaldırabiliyor. Usb ile bilgisayara bağlanıyor ve kendi yazılımıyla birçok detay bilgi sunuyor. Programında PC'nin anlık olarak ne kadar güç tükettiğini de gösteren bir bölüm var. Buradan pc'nin çektiği güç watt cinsinden gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor. Boşta monitör dahil 216W güç çekiyor sistemim. Sistemi zorlayan bir oyuna girdiğimde ise, 290W'a kadar çıkıyor. Şimdi boşta ekran kartının en fazla 50W çektiğini düşünürsek yük altında +75 wattlık bir artış söz konusu oluyor. Bu da ekran kartı toplam 125W güç çekiyor anlamına gelir. 300W nerde, 125W nerde... Bu arada hemen ilave edeyim, monitörümün kitapçığında max: 135W güç çekebileceği yazıyor. Ben bu programla watt değerini okurken monitörü kapatıyorum ve o sırada print screen tuşuna basıp ekran görüntüsü aldım. Boşta 216W çeken PC'm monitör kapanınca 104W güç çekiyordu. Bu da kitapçıkta yazan değerlerle programın gösterdiği değerin ne kadar örtüştüğünü ispatlıyor sanırım. Dediğim gibi tam bir rakam söyleyemesem de X1950Pro maksimum yükte yaklaşık olarak 120-130W arası güç tüketiyor.

Not: Mahmut Çınar arkadaşım, eğer ekran kartın tek başına 300W güç tüketseydi senin 380W Gold PSU'n çoktan kıvılcım atardı buna emin olabilirsin.

• 1280x1024 alıyorum ben 60 küsür fps yi

X_1950_PRO....kafam*cok*karıstı...

http://forum.donanimhaber.com/m_11363125/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

1280x1024 alıyorum ben 60 küsür fps yi

http://forum.donanimhaber.com/m_11363125/tm.htm

o işlemci ve ramler ile alamassan zaten bi acayip olurdu

• Blur kapalı dimi BeyazBüyü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN

Blur kapalı dimi BeyazBüyü?

Motion blur kapalıyken 60 ise, açınca 40'a düşer tahminimce...
  • Bunlarda bendeki değerler.Max detail Blur açık ve 4X AA açık

Testin geri kalanı için Tıklayın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.