Şimdi Ara

WWW yazınca açılmıyor -isim.uzanti yazınca açılıyor-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir arkadaşımın sitesini barındırıcam. 2-3 gündür bir sürü sorun çıktı açamadık, tam açtık derken de,
    kopfnickerz.com hostuda açtım hatta dosyaları attı ama ne var ki sitewww.kopfnickerz.com yazınca açılmıyor ve sadece kopfnickerz.com yazınca açılıyor.
    Bu neden kaynaklanır? Nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

• aynı olay basıma gelmıstı nasıl coz mustum

bi index dosyalarına bak index.html ve index.htm dıe ıkı aynı dosyadan olabılır ftp de
  • domainin www botumu ne diyolar onu işaretlenmemiştir.
  • Cevap için teşekkürler, dediğiniz gibi htm ve html uzantılı index varmış 2 adet. Birini sildim fakat yine açılmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dynamic®

domainin www botumu ne diyolar onu işaretlenmemiştir.

o sadece subdomain oluştururken yapılıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetaLiaZ

quote:

Orjinalden alıntı: Dynamic®

domainin www botumu ne diyolar onu işaretlenmemiştir.

o sadece subdomain oluştururken yapılıyor diye biliyorum.

hayır bir ara banada olmustu domaini alırken veya ayarlarında www botu işarentlenmemiş dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynamic® -- 24 Şubat 2007; 0:10:24 >
  • ahh bir panele girebilsem bakıcam da... 30 dk tertemiz bir sayfayı izliyorum.
    Sanmıyorum aslında çünkü yeni domain eklerken öyle bir şey hatırlamıyorum ve domain adını ekleyip tamam diyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama %80 ilişkisi var mantıga göre www yazınca girmiyor diyorsun bence bi ilişkisi var benım dedıgımle.
  • Panele girecem diye uykumdan olmak istemiyorum
    Kesin ve net birşeyler söyleyebilecek yok mu arkadaşlar?
    Cidden çok önemli artık 2-3 gündür açamadık bi siteyi hep terslik çıktı şimdi de bu işte
  • Lütfen kontrol panelinizden DNS ayarlarını kontrol ediniz. Aşağıda domain.com ve ip adresi örnek olarak verilmiştir. Büyük bir ihtimalle CNAME kaydı eksiktir veya çalışmıyor olabilir. Eğer kontrol panelinizde yetkiniz var ise girip CNAME kaydını yapınız. Sorununuz düzelecektir. Eğer yetkiniz yok ise sunucu yönetiminden bunu yapmasını isteyiniz.

11.22.33.44 / 24 PTR domain.com
    domain.com A 11.22.33.44
    domain.com MX (10) mail.domain.com
    domain.com NS ns1.domain.com
    domain.com NS ns2.domain.com
    ftp.domain.com CNAME domain.com
    mail.domain.com A 11.22.33.44
    webmail.domain.com A 11.22.33.44
    ftp.domain.com A 11.22.33.44
    www.domain.com CNAME domain.com

İkinci bir neden ise; sunucunuzda bulunan httpd.conf ayarlarından dolayı olabilir. Sunucu yönetimininden düzenlemesini isteyebilirsiniz.
    Tipik hata,
    http://www.domain.com ve Http://domain.com adresleri aynı değildir. Apache olsun, başka bir web sunucusu olsun bunları farklı yorumlarlar. Bu durumda, her site ayarı için hazırlıklı olmak gereklidir. Mod-core ile gelen standart bşr komut olan Server Alias ile bu sorun aşılabilir. Çözüm "virtualhost" tur.

Server Alias domain.com
    satırı ile siteyewww.domain.com dışında bir adres ile erişebileceğimizi belirtmiş oluruz. Httpd.conf ayarlarında server admin, document root, server name gibi bir çok parametre bulunmaktadır.

<VirtualHost 11.22.33.44>
    Server Namewww.domain.com
    Document Root /home/www/www.domain.com
    Server Alias domain.com
    </VirtualHost>

• Pleskde domain actıkdan sonra re domain diye bir kısım var orda www işaretinin yanındaki kutucuğu tukladığında sorun düzelecekDeğişmediyse panel tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: arızalı

Pleskde domain actıkdan sonra re domain diye bir kısım var orda www işaretinin yanındaki kutucuğu tukladığında sorun düzelecekDeğişmediyse panel tabii

kac saattir anlatıyom bak hocamda oyle dedi
  • Ya panele girebilsem... off off..!

ayrıca cevap yazan ve ilgilenen herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLiaZ -- 24 Şubat 2007; 12:31:31 >
  • @ yalle nickli arkadasın dedigini uygularsan sorunun duzelir buyuk ihtimalle dnz zone de sorun var www olarak bir cname ekle düzelir
  • yale nin dediğini uygulama metaliaz bunu neden bu kadar emin söylüyorum çünkü metaliazın hostu bende barınıyor. yapman gereken 2 şey var birincisi domain özelliklerinden www. kutusu tıksız olabilir. tıkla düzelir. yok eğer zaten tıklı ise dns settinge gir default dns de ve ayarlar oto güncellensin.

Saygılarımla,
  • yalle anlatım için teşekkürler.
    Hocam plesk panel düzeldiğinde burakugurtas-[@]-gmail.com mailime haber bekliyorum ben halledicem onu halletmem lazım mutlaka
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetaLiaZ

yalle anlatım için teşekkürler.
    Hocam plesk panel düzeldiğinde burakugurtas-[@]-gmail.com mailime haber bekliyorum ben halledicem onu halletmem lazım mutlaka

• quote:

Orijinalden alıntı: yalle

www.domain.com CNAME domain.com

Whm panelden düzelttim işe yaradı yalle hocam

teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsX -- 27 Nisan 2013; 23:21:21 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.