Şimdi Ara

www bitti şimdi www2 ve www4 demi sıra???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi artık bazı sitelerde normal olarak www yazsamda bir süre sonra baktığımda www2 veya www4 ile başlayan adresler görüyorum, acaba ben mi hayal görüyorum yoksa yeni alan açmak adına yeni tarım arazileri yerleşime mi açıldı???

örnek;
    http://www4.thy.com/troyaonline/availability.tk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 3 Kasım 2006; 13:43:40 >

• bunlar normalde subdomainler fakat bazi download sitelerinde (rapid share mega upload vs) bir cok server barindirdigi icin server numarsini gosterir basit bi aciklamayla biraz karisik bi konu. ornek vermek gerekirse:

www. : 1.1.1.1
    www2. : 1.1.1.2
    www5. : 1.1.1.9 gibi
  • Evet ben de merak etmiştim. Demek Serji'nin anlattığı gibiymiş.
  • Evet rapidte,hemenpayla s gibi sitelerde oluyor bu.
  • serji arkadaşımız çok güzel anlatmış bende bir parça daha ilave bilgi eklemek istedim.

Bir bilgisayarın sunucu olarak internet kullanımına açılması için aynı zamanda sunucuyada çeşitli sunucu yazılımlarının yüklenmesi ile olur. Bir sunucu bir çok sunucu hizmetini bir arada sunabilir. Ama ucuzlayan donanım masraflarıyla artık bir sunucuya sadece bir tane asil görev verilmekte. Hal böyle oluncada sunucuya kayıtlı har alan adı (domain name) default olarak www sunucusu görevi görmekte. Tabii bundan sonrasında arkadaşımızın anlatığı gibi hizmet veren sunucya illa kide www yazmadanda ulaşılıyor. Sonrasında da alt alan adları (sub domain) yönlendiriliyor. Hala eski usul çalışan bazı sitelerde www yazdan sayfa açılamıyor hatta port numarası bile girilmek zorunda. Network ile ilgili çalışan arkadaşlarımız daha detaylı bilgi verebilirler.
  • "Load balancing" (Yük dengelemek / yük dağıtımıdır)

Mevcut sunucu yükünü azaltmak için istekleri farklı sunuculara dağıtmak için yapılır. Verdiğiniz örnek yük dağıtımının bir yolu; subdomain ile manuel olarak yük dağıtımı. Benzer biçimde dns ile de yük dağıtımı yapılabilirdi. Mesela forum.donanimhaber.com'in birden fazla IP adresi var, dns bunları karıştırarak (shuffle) verir. Yük dağıtımının çeşitli yolları, bu yolların çeşitli fayda ve kısıtlamaları var...
  • istersen www4935952525 bile açarsın dostum sunucuyu sublarla bölüyolar yük dengesı yapıyolar daha iyi performans için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GS Org'dan Yeni Açıklama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.