Şimdi Ara

Wp8 vs iOs vs Android

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobildeki en onemli bu 3 isletim sistemine sahip bir cihaz alacagim . Muzik , Film , Performans , Dayaniklilik , farklilik acisindan hangisini onerirsiniz ?
    Baktigim Modeller :
    Nexus 4 ,
    Lumia 720 - 820 veya Htc 8s,
    İpod Touch 5 + Symbian bir telefon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple steve jobsdan sonra iosu batirdi yillardir oldugu yerde adim atiyor.halbuki android 4.2.2 kle cok iyi oldu,hizla gelisiyor android.
    Wp ise yeni platform uygulama eksikligi var.Simdi alinmaz biraz daha gelismesi lazim.
    Tercihinizi Nexus4den yana yapin pisman olmazsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulama zenginliği ve oyun konusunda amiyane tabirle takıntın yoksa WP8 öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Uygulama zenginliği ve oyun konusunda amiyane tabirle takıntın yoksa WP8 öneririm.

Uygulama acisindan skype vb. programlar olsa yeter. Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: KemalAY
    Ana uygulamalar olsun bana yeter diyorsan WP8 öneririm. Android'den WP8'e geçmiş biri olarak sana WP8'in Android'e göre oldukça stabil olduğunu söyleyebilirim. Cihaz şu ana kadar hiç hata vermedi veya kendiliğinden kapanmadı, Android'de bu durumu arada bir yaşıyordum. Ayrıca Nokia'nın uygulamaları gerçekten çok iyi düşünülmüş, güzel uygulamalar. WP8'in mağazasında Twitter, Skype, Facebook gibi ana uygulamalar olsa da diğer uygulama ve oyunlarda sayı bakımından Android'e göre bayağı düşük kalıyor ama bundan bir yıl önce Android'in Market'i de aynı durumdaydı, zamanla Windows Mağaza'nın da uygulama sayısınınm artacağına inanıyorum. Ben Lumia 820 kullanıyorum sana da WP8'li Nokia bir cihaz almanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ain -- 19 Nisan 2013; 0:37:00 >

• quote:

quote:

Uygulama zenginliği ve oyun konusunda amiyane tabirle takıntın yoksa WP8 öneririm.

Valla uygulamalar gayet yeterli. WP8 platformu da yazılım üreticileri tarafından yükselen bir ivme ile destekleniyor.

Google Play gibi çöplüğe dönüşmüş değil. Adam gibi uygulamalar da var, saçma sapan ve para istenenler de var.

Wp8 telefon olarak alabildiğinin en iyisini almanı öneririm. 3 gün sonra "Tüh" dememek için.
  • quote:

quote:

quote:

Valla uygulamalar gayet yeterli. WP8 platformu da yazılım üreticileri tarafından yükselen bir ivme ile destekleniyor.

Google Play gibi çöplüğe dönüşmüş değil. Adam gibi uygulamalar da var, saçma sapan ve para istenenler de var.

Wp8 telefon olarak alabildiğinin en iyisini almanı öneririm. 3 gün sonra "Tüh" dememek için.

Hocam ben de ondan bahsediyorum , 700.000 Uygulamanın 50.000'i "Sexy Kızlar" gibi abazaca şeyler, 100.000'i gereksiz , 100.000'i eskimiş , 100.000'i özenti olarak çıkmış uygulamalar. Yani işe yarar 350.000 Uygulama kalıyor. WP8'de ise neredeyse hepsi işe yarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben de ondan bahsediyorum , 700.000 Uygulamanın 50.000'i "Sexy Kızlar" gibi abazaca şeyler, 100.000'i gereksiz , 100.000'i eskimiş , 100.000'i özenti olarak çıkmış uygulamalar. Yani işe yarar 350.000 Uygulama kalıyor. WP8'de ise neredeyse hepsi işe yarar.

Play'de şu var;

Bir program beğendiniz diyelim. Paralı ya da free. İyice araştırın marketi. Eminim daha iyisi oluyor. Official release'lerden bahsetmiyorum ama bazı uygulamalar vardır hani. "Vay be hayatımı çok kolaylaştırdı".

Misal, to-do manager'lar. envai çeşidini denedim android'de. Google ne yaptı. Küt diye KEEP çıkarttı. Olay bitti :)

Android telefonunuz varsa İLLA GoogleSYNC istiyorsunuz. Bu çok doğal. O sebeple marketin BENCE yarısından çoğu çöplük gözümde.

Laf olsun diye uygulama gömmüşler. Peh...

Ben App Market'i daha beğeniyorum. WP Market de güzel gidiyor.

Kişisel fikrim; Android'i tablette kullanmak , smartphone olarak ise android'den uzak durmak...

• quote:

Mobildeki en onemli bu 3 isletim sistemine sahip bir cihaz alacagim . Muzik , Film , Performans , Dayaniklilik , farklilik acisindan hangisini onerirsiniz ?
    Baktigim Modeller :
    Nexus 4 ,
    Lumia 720 - 820 veya Htc 8s,
    İpod Touch 5 + Symbian bir telefon.

Android daha iyi film gösteriyo
    Wp8 daha dayanıklı
    iOs daha farklı
  • farklılık için Lumia 820 alın
  • Android gibi bir platform varken gerisinin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum özelliklede wp8
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrix22

Android gibi bir platform varken gerisinin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum özelliklede wp8

Mantıklı sebepleri söyleyebilir misiniz?
  • ---herşey marketten ibaret değil olsaydı android kuşkusuz en iyi olurdu..
    ---android kişisel özelleştirmelere diğer os lere göre çok çok daha açık, sadece duvar kağıdı vs den bahsetmiyorum telefonunuza ekleyebileceğiniz özelliklerden bahsediyorum bunlar saymakla bitmez ama bir örnek vereyim; mesela s3 ün çok güzel kamerası var ama htc one nin dahada güzeli var htc one de en çok hoşuma giden slow motion kayıt (120fps) s3 te yok ama basit bir mod ile aynısına hatta daha detaylısına hemde extra bir program kurmaksızın kendi kamera uygulamasından artık kullanabiliyorum yani yazılıma dayalı ne varsa aslında ortak gibi bunu ses için temalar için vs aklınıza gelen gelmeyen herşey için yapmak çok kolay..
    ---Birde android hantal yok yavaş kilitleniyor vs vs birsürü zırvalık dolaşıyor ortada çok nadir cihazların durumları hariç resmen yağ gibi akıyor bunu xperia stede yaşadım s2 de s3 de de bu zamanın platformudur android belki gelecekte tizen wp8 güçlü çıkışlar yapabilir ama geleceğin gelmesini beklemektense bu günün çözümüne bakarım kimin ne anlattığı önemli değil kısada olsa iosuda biliyorum çok hoş akıcı ama çok sıkıcı wp8 in daha yiyeceği çok ekmek var beklemek lazım olgunlaşması lazım yarın sizde buna hakvereceksiniz...hayırlı forumlar dilerim

• Daha 3-4 gün önce htc 7 Mozart sattım wp 7.5 yüklüydü marketi resmen leşti hiç bişey yoktu. Şu an Xperia Z ve iPhone 4S kullanıyom uygulama bakımımdan çok daha iyiler. Ayrıca wp 7.5 çok kullanışsız ve sıkıcıydı 8 nasıl bilmem.

• dandroidçiler gelmiş yine

• Kararsız Kalanlar için Yeni Bir KONU Açtım Genel
    12 Secme Model

Wp8 vs iOs vs Android

Yuksek Sonuc Daha iyidir
     Wp8 vs iOs vs Android

Android alacaksanız tercihen 2gb ram li alın haliyle 4 cekirdekli guclu modeller olacak ama Nexus 4 almayın en cok ısınan 60derece o olmus rekor onda
    baska 2gb ne var derseniz ;

LG neXUS 4 [E960] =1400-1500 TL-
    LG Optimus G [E975] =1600-1700 TL-

Samsung Glaxy S4 (i9500) =1998-2000 TL-
    Samsung Note2 (N7100) =1500-1600 TL-

SonyEricsson Xperia Z =1800-1900 TL-

Neden Android Bence;
    Yonetim Kontrol Tamamen Benim Elimde Olabiliyor (ROOT)
    -Aldıgımda beraber gelen yuklu sistem kendi uygulamalarını veya varsa Turkcell-Vodafon Uygulamalarını rahatca Kaldırmak Mumkun +1
    -O an calisan herseyi gizli programlar dahil gorup kapatabiliyorsunuz.(Advanced Task Killer)
    -Sistem acilisinda Calisan Programları Gorup devre dısı bırakabiliyorsunuz (Startup Manager)
    -Gerekli temizlik-Yedekleme Programlarını kullanabiliyorsunuz.
    -Ucretli programları full bulaniliyorsunuz veya reklamlıysa reklmanı Kaldırabiliyorsunuz (Lucky Patcher)
    bunların kaçtanesi win8 de var yada ios 6 ta merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo4fun -- 24 Nisan 2013; 15:31:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matrix22

---herşey marketten ibaret değil olsaydı android kuşkusuz en iyi olurdu..
    ---android kişisel özelleştirmelere diğer os lere göre çok çok daha açık, sadece duvar kağıdı vs den bahsetmiyorum telefonunuza ekleyebileceğiniz özelliklerden bahsediyorum bunlar saymakla bitmez ama bir örnek vereyim; mesela s3 ün çok güzel kamerası var ama htc one nin dahada güzeli var htc one de en çok hoşuma giden slow motion kayıt (120fps) s3 te yok ama basit bir mod ile aynısına hatta daha detaylısına hemde extra bir program kurmaksızın kendi kamera uygulamasından artık kullanabiliyorum yani yazılıma dayalı ne varsa aslında ortak gibi bunu ses için temalar için vs aklınıza gelen gelmeyen herşey için yapmak çok kolay..
    ---Birde android hantal yok yavaş kilitleniyor vs vs birsürü zırvalık dolaşıyor ortada çok nadir cihazların durumları hariç resmen yağ gibi akıyor bunu xperia stede yaşadım s2 de s3 de de bu zamanın platformudur android belki gelecekte tizen wp8 güçlü çıkışlar yapabilir ama geleceğin gelmesini beklemektense bu günün çözümüne bakarım kimin ne anlattığı önemli değil kısada olsa iosuda biliyorum çok hoş akıcı ama çok sıkıcı wp8 in daha yiyeceği çok ekmek var beklemek lazım olgunlaşması lazım yarın sizde buna hakvereceksiniz...hayırlı forumlar dilerim

Her şey uygulamadan ya da marketten elbette ibaret değil. Ancak marketiniz güçlü ve MANTIKLI olursa o kadar PDA'inizden tad alırsınız. Google Play ise neredeyse yarısı çöp olan bir market bana göre...

Evet Android daha kolay özelleştirilebiliyor. Rootlanması nispeten kolay. Ancak root'lanınca, custom fw kurunca içinize bir kurt düşmüyor mu? Benim düşüyor açıkcası.

Android maalesef HANTAL bir mobil os. Hantallığını da güçlü işlemci, hızlı RAM ve güçlü grafik işlemcisi ile gidermeye çalışıyorlar.

WP8 ise daha ne kadar oldu çıkalı. Ben daha Android yeni çıktığında Nexus One kullanmıştım. Neredeeeen nereye geldi android.

• Genelde Karsilastirma Yapilirken
    Ios olarak Iphone 5 ile Android modeller Karsilastirilir ama aybi fiyat dengede olmali.

Suan 1600-2000 lira Degerinde Android Modeli 4 cekirdek Hatta 8 Cekirdektir(4+4) Samsung S4)

2GB ram olunca ne yavaslamasi-Kasmasindan Bahsediyorsunuz?

Ayrica azda olsa yavaslama varsa bunun farkli sebebleri vardir;
    1-arkaplanda gereksiz program calisiyordur
    2-yazilimdandir yani 2.3 yavastir ama 4.1 2gb ram ile ucar

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

Genelde Karsilastirma Yapilirken
    Ios olarak Iphone 5 ile Android modeller Karsilastirilir ama aybi fiyat dengede olmali.

Suan 1600-2000 lira Degerinde Android Modeli 4 cekirdek Hatta 8 Cekirdektir(4+4) Samsung S4)

2GB ram olunca ne yavaslamasi-Kasmasindan Bahsediyorsunuz?

Ayrica azda olsa yavaslama varsa bunun farkli sebebleri vardir;
    1-arkaplanda gereksiz program calisiyordur
    2-yazilimdandir yani 2.3 yavastir ama 4.1 2gb ram ile ucar

2 GB RAM ile sen olsan sen de yavaşlamazsın. Ama gerekli mi bunu sorgulamak lazım.

Bu ram savaşı da bitmeyecek bu gidişle. Aynı windows'un her yeni sürümünde artan donanım ihtiyacı gibi oldu.

Ancak windows 8 ile bu tam tersine döndü.

Android tam anlamı ile bir multitasking OS değil.

2.3 yavaştır, 4.1 uçar demek de doğru değil. Hangi donanımda, hangi koşullar altında olduğu çok önemlidir.

• wp8 yada ios. Android beş para etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 24 Nisan 2013; 17:09:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.