Şimdi Ara

WOW hakkında bir yazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • wow hakkında benim yazdığım bir yazıyı paylaşıyorum arkadaşlar. beğenirsiniz beğenmezsiniz size kalmış. bu yazı çok önce yazılmıştır ama bugün bir arkadaşım bana hatırlatınca bari buradakilerle de paylaşayım dedim.

blizzard'ın bugüne kadar çıkardığı en büyük bomba olarak görülen oyun.

gerçekten de oyun ilk anons edildiğinde kalbimin nasıl küt küt attığını daha dün gibi hatırlıyorum. senelerdir oynadığım warcraft adlı oyunun dünyasında tek bir savaşçıyı canlandıracaktım, binlerce online oyuncuyla birlikte. topluca birer ırk oluşturup ve bu ırkların da birleşimiyle bir horde/alliance tarafı yaratacaktık. düşünmesi bile heyecan vericiydi. 4 yıllık bekleyiş 14 şubat 2005'te oyunun türkiye'ye geldiğini öğrenmemle sona erdi, koşa koşa bir d&r'a girdim ve oyunu aldım, eve gelip oyunu yüklemeye başladım ancak dakikalar geçmek bilmiyordu. anında oyuna girmek istiyordum. yüklemeyi atlattıktan sonra sıra geldi yeni bir account açmaya, kredi kartımda bir sorun çıkmadı ve bunu da başarıyla tamamladım. oyuna girdim ve karakter yaratma ekranında ne yaratacağıma karar vermek için düşündüm, kafamda gnome mage veya troll hunter olmak vardı tanıdıklarımın seçeceği tarafa göre karar verecektim buna. hemen arkadaşımı aradım ve tanıdık herkesin horde'u tercih ettiğini öğrendim, bana da troll hunter olmak düştü.

oyuna ilk başladığım andan itibaren, gerek müzik, gerek ufak troll köyündeki atmosfer, gerek de şirin çizgi grafikler bu oyunun warcraft dünyasını yansıtan mükemmele en yakın oyun olduğunu gösteriyordu. benden yarım gün önce başlamış olan arkadaşa devamlı sorular soruyordum daha hiç mmorpg oynamamış olduğum için. artık benim sorularımdan bıkmış olacak ki cevap vermemeye başladı. ben de o andan itibaren oyunu kendim keşfettim ve bunun çok daha zevkli olduğunu gördüm.

world of wracraft'ı o kadar seviyorum ve tapıyorum ki, oyunu oynamadığım sıralarda, devamlı internette oyunla ilgili yorumlar okuyorum, forumlarda dolaşıyorum, oyunun resmi sitesinde geziyorum, resimlere bakıyorum. yani illa karakterimi geliştirmekle ilgili birşeyler yapıyor olmama gerek yok, internette öyle world of warcraft resimlerine bakarak uzun süreler surf yapabiliyorum.

üstünden yaklaşık 10 ay geçmiş olsa da, oyunda unutamadığım anlar var, en başta bir hunter olarak ilk petimi tame edişimi unutamam. bununla beraber, ilk grup halinde yaptığım quest'i de unutamıyorum, ilk crossroads'a vardığım günü ve ilk griffon'a binişimi hatırlıyorum. hatta griffon'a ilk bindiğimde 512 mb olan ram'imin benim oynadığım oyun detaylarında yetersiz kaldığını, bilgisayarımın çok kastığını gördüğümü ve griffon uçuşunda yeterli zevki alamadığımı anladığım anda hemen yazıcıoğlu'na gidip bir 512 mb daha ram alığımı belirtmemde fayda var. ve tabii ki crossroads'da tanık olduğum ilk horde - alliance savaşı. griffon'lar yağıyordu şehre, herkes tanıdığı üst level oyunculara haber vermişti. horde'lar bu ufak şehirlerini korumak için canla başla çabalıyorlardı. ben ise henüz level 20 halimle olan biteni izliyordum. orgrimmar'a girişimi de unutamıyorum, etrafımda bir sürü kodo beast, wolf, raptor ve steed üzerinde dolaşan yüksek level karakter, koskocaman şehirde yolumu bulmaya çalışıyordum, insanlara selam verip tek tek hepsine birşeyler soruyordum, istisnasız her biri de yardımcı oluyordu, hatta "beni izle seni x'e götüreyim" diye tekliflerde bulunuyorlardı.

30'lu level'ların ortalarında ilk defa ashenvale'a girdiğimde değişen müzikle adeta mest olmuştum. tam anlamıyla, barış, neşe ve rahatlık veren bir atmosfer yaratıyordu bu müzik, ormanın nightelf'lere ait olduğu her yanıyla belli oluyordu. ayrıca burası alliance'ın bana saldırabileceği* bir bölgeydi, bunun bilincinde olmama rağmen yürürken yanından geçtiğim gölde balık tutup manzarayı izlemeden edemedim. orada 20 dakka boyunca oturduğumu ve o sırada online olan arkadaşlarımla geyik yaptığımı hatırlıyorum.

bu anımın ardından ise mount aldığım gece aklıma geliyor, benden 10 dakka önce mount alan arkadaşla yanyana, doya doya mountumuzla etrafta koşuştuğumuzu ve çok eğlendiğimizi hatırlıyorum. ve büyük heyecanla yaptığım şeyler orada kesiliyor. level 40'tan sonra oyundaki heyecanımı yitirdiğimi anlıyorum. artık amaç level 60'a ulaşmak, ardından da instance'lara girip sadece karakteri daha da ileri götürmek. warcraft dünyasının o güzelliği, tadı artık alınamıyor. robot gibi instance'a gir, instance'tan çık, sıkıldıysan git biraz ally öldür, tekrar 3-5 tane görev yap, yine instance'a gir. tamamen monoton bir oyun halini alıyor benim için. zaten çoğu mmorpg de, belli bir noktadan sonra tamamen ego tatmini ve robotlaşmaya dönüşüyor (bu konu ile ilgili (bkz: #7096149). oyunda dolaşacak, keşfedecek yer kalmaması da bunda çok büyük rol oynuyor.

tam bu noktada anlıyorum ki, bence aslında world of warcraft çok çok daha güzel bir oyun olabilecekken, ortalamanın üstünde bir oyun olarak kalmış. çünkü etrafıma bakıyorum, her yerde üstünde aynı armorlar, silahlar olan bir sürü aynı karakter. bundaki en büyük etken de tabii ki sadece 4 adet ırk ve 8 adet class seçebiliyor olmamız. tabii, taa en başta karakter ekranındaki kısırlığı da es geçmemek lazım. şimdi işte keşke diyorum, keşke 8 yerine 10-12 kadar class olsaydı ve ırk sayısını da expansion ile genişletmek yerine, en baştan daha fazla yapsalardı.

neyse amacım bu güzel oyuna laf etmek değil, oyunun gözümdeki eksilerini sıralamaya kalkmıcam. sadece oynadığım ilk 3-4 aydaki şevki ve ondan sonraki hayal kırıklığımı anlatmak istedim sizlere. inşallah zevkle okumuşsunuzdur. hepinize iyi wow oynamalar efendim.

not: bu yazıyı yazan kişi oyunun ilk 3 ayında, yani 90 günde toplam 42 gün oynama süresine erişmiştir.

• ek$ideki nick ne? aynıymış şimdi buldum entryi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güntülü -- 5 Ocak 2007; 19:07:11 >

oyun gercekten gzuel insani bagliyo bende cok uzun zamanalr oynadim. ama her gecen packte oyun biraz daha iyilesmek yerine kotulesti.

soyleki bi class kralken packten sonra yerlerde surunuyo gelen giden cakiyo resmen .

bglerle beraber oyunun pvp anlayisi ve sistemi degisti . 24 saat bg kasman lazim ayda bi guilde girip zindan di yok dkp hesaplamaydi ugrasman lazim.cogu kisi pve sistemini begeniyorum oyunun amaci bi diyor fakat oyunda daha serwer secerken pve ve pvp die ayrildigini gorebiliyosun yani pve yapmak isteyen pve de kalsin pvp de isi yok ama insanlar bunun ayrimi yapamadi.

2 sene oynayip bwl yuzu gormeyen oyuncular var yani oyunu oynayayim sikildigmda tekrar oynarim deme sansin yok. falanda filan

oyunda aslinda item adina cokta cesitlilik yok o konuda tamamen katiliyorum mc seti bwl seti aq seti sette set oyun bi yerde aslinda rutine bagliyo ama insanlara bunu soyleyince tasliyolar seni neyse ben hevesimi aldim . almayanalr ne yapacak onu dusunuyorum

TODAY TOMORROW TOYOTA

• evet wowun eksileri var her oyunda olduğu gibi.. gelecek senelerde gelicek olan warhammer online veya age of conanda da olucağı gibi oyunda eksiler mevcut.. hiç bir yapımcı her oyuncuyu aynı anda tatmin edemez.. kimine göre güzel gelen olaylar kimine sıkıcı gelebilir.. ama şu an gerçek olan şey world of warcraftın şu an en iyi mmorpg olması ve wow dan başka tercih edebileceğimiz bu zevki veya daha fazlasını alabileceğimiz bir seçeneğin olmayışı.. artısıyla eksisiyle bu oyun bir devrim yarattı ve 7 buçuk milyondan fazla kişiye ulaştı.

3 ay 4 ay oynamakla oyunun % 100 ünü göremeyiz bazı deneyimleri yaşıyamayız.. oyunu iyice öğrenmek herşeyi görmek geçirmek gerçekten çok zaman istiyor.

onun dışında 3-4 ay oyunu oynıyıp sıkılan arkadaşların yanı sıra oyunun 2 sene öncesinden betasından itibaren non stop oynıyıp daha hiç ama hiç sıkılmıyan arkadaşlarımızda mevcut..

Şahsi fikrim oyun verimli oynandığı sürece çok uzun vadede zevk alınabilir. yeni başlamayı düşünenlere şiddetle tavsiye ederim.

oyuna yeni başlıyan arkadaşlarhttp://forum.donanimhaber.com/m_10725687/mpage_1/key_//tm.htm#10734919 bu topicide gözden geçirsinler belki faydası olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 6 Ocak 2007; 0:36:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.