Şimdi Ara

WoW daki kısaltmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben wow oynamaya yenı basladım. formları okuorum fakatın gelın gorun kı bu sızn kullandıgınız pvp dps prb v.s v.s v.s kısaltmaların ne manaya geldiği bilmedıgımden yasdıklarınızdan bıshe anlamıyorum...
    benım gibi bu konudakı muzdarıp arkadaslarada belkı bu kısaltmaların acıımları yardımcı olur...
    herkes aklına gelen kısaltmanın acılımını yazarsa cok sevınırım...
    ilgilenen arkadaslara sımdıden tesekur ederım...

• sevgili binbaşım orda yazıo da derdım o acılımların ıngilizcesı deil.. anlamları ve acılımları yanı mesela pvp denen sey nedır? savas barıs duello meydan okuma kafa atma v.s v.s vs ıng. cem olsa zaten buraya bu konuyu acmam...
    tesekkur ederım...

LFG --->looking for group--->grup aranıyor.

WTS--->wants to sell--->satmak istiorum.
    WTB---->wants to buy--->satın almak istiyorum.

WTB "item name" şeklinde kullanılır. aynı şekilde WTS.

walla aklıma ilk bunlar geldi, merak ettiklerin varsa sor cevaplamaya çalışiym

wsg - Battlegraun'lar ...

Ayrıca o kalın kitap'ın arka sayfasında yazanlar komutlar kısaltmalar değil
  • cok saolun bunları aklımda tutmam lazım dahada varsa yazıverın ben ko dan geldıgım ıcın daha oyunu bıle cozemedım. oynda party atmayı bılmıorum hp pot ( kodakı gibi ) bıshe varmı bılmıorum arıyorum sora aramaktan sıkılıyorum daralıyorum bıde ustune bole pvp pve v.s olunca darlanıyom makıneyı tekmelemeye baslıyorum bana acımıyosanız makıneme acıyın

• quote:

Orjinalden alıntı: blueshadowlord

cok saolun bunları aklımda tutmam lazım dahada varsa yazıverın ben ko dan geldıgım ıcın daha oyunu bıle cozemedım. oynda party atmayı bılmıorum hp pot ( kodakı gibi ) bıshe varmı bılmıorum arıyorum sora aramaktan sıkılıyorum daralıyorum bıde ustune bole pvp pve v.s olunca darlanıyom makıneyı tekmelemeye baslıyorum bana acımıyosanız makıneme acıyın

sakin ol olum zamanla alışırsın..yazık günah PC ye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En son açılan aion server'i
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WTF yazmiyim anlamını has...tir demek

sonra lol var tabi large of laugh gibi bişey o da ..

ppl - player , oyuncu yani

>.> , -.- , ^^ , -.-' , >.< gibi zımbırtı şeyler var

aklıma başkası gelmedi
  • FFS vardı bide anlamını tamk hatırlamıomda içinde F.UCK. geçiodu sanki
    neyse bunlarda benim hatırladıklarım oyundan.
    M8=Mait
    W8=Wait
    İF=İronforge
    Sw=stromwind City
    LFG=dungeon veya quest party'si arama
    LFM=Yapılacak olan dungeon veya quest'e oyuncu arama.
    birde bazı dungeon kısaltmaları var.
    Ubrs=Blackrock Spire
    Zf=Zul Farrak
    Sm=Scarlet monastry
    vs vs vs vs
    ama ben en cok FFS'yi seviorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yokujin -- 18 Temmuz 2006; 20:10:57 >

• omg ==> oh my god
    ffs ==> fuck for sake
    wtf ==> what the fuck
    omw ==> on my way
    ftw ==> for the win
    wts ==> want the sell
    wtb ==> want the buy
    lfg ==> lokking for group
    lfm ==> looking for member
    n00b ==> çaylak
    ninja ==> party de düşen bütün itemlere rolleyen tipler ^^
    brb ==> birazdan dönücem
    afk ==> away from keyboard
    nope ==> nayır (hayır) gibi bişi
    np ==> no problem
    rolf ==> ..tünle gülmek gibi gibi
    oom ==> out of mana
    run for osman ==> wtf?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legaLAlien -- 18 Temmuz 2006; 23:36:29 >

quote:

Orjinalden alıntı: YesFear

PvE- Player v.s Enemy------> oyuncu ve oyunun kontrol ettiği karakterlerin birbirine girmesi!(dungeonlar

PvE, Player versus Environment

quote:

Orjinalden alıntı: femre

sonra lol var tabi large of laugh gibi bişey o da ..

lol, laugh out loud

quote:

Orjinalden alıntı: bigtiger

M8=Mait

M8, Mate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirva -- 19 Temmuz 2006; 1:50:46 >
    |NFL 09:CE|Assassin's Creed|Assassin's Creed 2|Assasin's Creed: Brotherhood|Assassin's Creed Revelations:CE|Assassin's Creed III: Join or Die|CoD:BO| Red Dead Redemption|LittleBigPlanet|Bad Company 2|PES 09|PES 10|PES 11|PES 13|Fifa 10|GTA 4|Batman:AA|Fight Night Round 4|Sports Champions|Star Wars: Force Unleashed|GT5:P|
  • 1h - 2h 1 handed - 2 handed. 1 elli veya 2 elli kullanılan silahlar anlamındır.

AB - WSG - AV WoW'daki battleground'ların kısaltmasıdır. AB Arathi Basin; WSG Warsong Gulch; AV Alterac Valley.

AC (Armor Class) Zırh seviyesi belirtir.

AFK (Away from keyboard) Away From Keyboard ın ilk harfleri. Klavye başında değilim demek.

Aggro (Threat)
    Aggro bir mobda yaratılan öfke, nefret, tehdit anlamında kullanılır. Aggro en yüksek kimde ise, mob o oyuncuya saldıracaktır.

Aggro management ise aggro kontrolüdür.

Agi (agility) Çeviklik. Zırh oranını, kritik vuruş yüzdesini ve kaçma (dodge) oranını etkiler. Bazı sınıfların saldır gücü de bu özelliğe bağlıdır.

AH (Auction house)
    Kısaltma: Auction House

Müzayede evi - Açık arttırma dükkanı

Alliance
    Türkçesi müttefikler anlamındadır. Oyunda Human, Night Elf, Dwarf ve Gnome'lardan oluşan grubu simgeler.

AOE (Area of Effect) Alan etkili anlamına gelir.

Battlegrounds Savaş alanları... Şu anda 3 adet aktif savaş alanı vardır. Warsong Gulch, Alterac Valley ve Arathi Basin. Savaş alanları, sadece PvP yapmaya yönelik kurulmuş yerlerdir.

BOP - BOE (Bind on pickup - Bind on equi
    Itemların alındığnda veya kullanıldığında "soulbound" olacağını belirten ifadelerdir. SOulbound olan item vendor dışında kimseye satılamaz bırakılamaz ödünç verilemez

Boss Genellikle ancak grup olarak öldürülebilecek kadar güçlü ve diğer moblardan farklı olarak yer yer "kilit" rol oynayan NPC'lerdir.

BRD - UBRS - LBRS - BWL Blackrock depths, Upper blackrock spire, Lower blackrock spire ve Blackwing lair zindanlarının kısaltmalarıdır.

Buff Faydalı etkiler sağlayan özelliklere/büyülere verilen isimdir.

Cap Capacity. Tavan sınırını belirtmek için kullanılan bir kısaltmadır. Level cap, item cap gibi...

CC (Corpse Camping) Bir oyuncunun cesedi başında bekleyip, defalarca onu öldürme eylemine denir. Etik bir hareket değildir. CC yapan oyuncu genelde kara listeye alınır ve her görüldüğü yerde CC a maruz bırakılır.

Crit Critical. Kritik vuruş veya iyileştirme anlamında kullanılır

DD (Damage Dealer)
    Hasar verme konusunda uzmanlaşmış anlamındadır. Başlıca DD lar:

Rogue - Mage - Hunter - Crit spec Warrior - Enhancement Spec Shaman

De-buff Zararlı etkiler sağlayan özelliklere/büyülere verilen isimdir.

Decurse Hedefin üzerindeki lanet etkisini kaldırmaya denir.

Dis -lemek Enchanterların deyimidir. Itemları disenchant etme anlamına gelir.

DM (Dire Maul) Dire Maul zindanının kısaltmasıdır.

DND (Do not disturb)
    /dnd komutuyla açabileceğiiniz "rahatsız etmeyin" anlamında kullanılan ibaredir.

DOT (Damage over time) Zaman içinde verilen hasar anlamına gelir.

DPS (Damage per second) Bir saniyede verdiğiniz hasar anlamına gelir.

Emote Duygu, his anlamına gelir. Oyunda belirli komutlarla sesli ve göstergeli gülme, kahkaha, oturma, ağlama gibi emote'lar yapabilirsiniz.

ES (Earth Shock) Şamanların meşhur büyüsüdür. Oldukça sık kullanılır ;)

Faction Türkçesi hizip, grup anlamına gelir. Oyunda ise belirli grup taraflarını belirtir. Alliance, Horde, Defiler factionları gibi...

FFA (Free for all) Bir diiğer lootlama şeklidir. Bu sistemde, herkes mobdaki lootlara erişebilir ve zar atmadan alabilir.

FPS (Frame per second) Saniyede gösterilen görüntü sayısını belirtir. Bu sayı ne kadar yüksekse, o kadar akıcı ve kesintisiz bir görüntü elde edilir.

G (Greed) Bir itema "parasal açıdan" ihtiyacınız olduğunu belirtir. Greed demek, bu itemı kullanmayacak, satacağım anlamına gelmektedir.

GM (Game master / Guild Master) İki anlamda da kullanılır. Lonca başkanı veya Blizzard'ın oyun yöneticileri.

Group loot Lootlama sistemlerinden biridir. Bu sistemde itemların alınması için her oyuncu, çıkan pencerede ihtiyaçlarına göre zar atar. Bu zarlara göre lootu alacak oyuncu belirlenir.

Guild Lonca. Birden fazla oyuncunun tek bir kanalda toplanmasına ve iletişim kurmasına olanak sağlayan sistemdir. Her loncanın kendine özel bir adı ve tabard'ı vardır.

Honor - Dishonor
    ÖldürdüÄ�ünüz oyunculardan veya belirli NPC'lerden, bazı kurallar çerçevesinde, onur veya onursuzluk puanı alırsınız.

Horde Türkçesi güruh anlamındadır. Oyunda Orc, Troll, Tauren ve Undead'lerden oluÅ�an grubu simgeler.

HOT (Heal over time) Zaman içinde devamlı olarak iÅ�leyen, iyileÅ�tirme büyülerine denir.

HP (Hit point) Canınızı gösterir. Hit point'iniz sıfırlandıÄ�ında ölürsünüz.

HS (Heartstone) Bu ta� kullanıldı�ında sizi belirlemi� oldu�unuz noktaya ı�ınlar.

IF (Ironforge) Ironforge �ehrinin kısaltmasıdır.

IMBA (Imbalanced)
    Imbalanced in kısaltması

Imbalanced: Dengesiz, dengesi ayarlı olmayan

Genelde aynı seviyedeki örneklerinden daha üstün yeteneklere sahip olan sınıflar - teçhizatlar için kullanılır

Bu silah IMBA

Bu armor IMBA

�aman IMBA gibi

Int (Intelligence) Zeka seviyesi. Mana kapasitesi ve büyü critical oranları bu özelliğe dayanır.

Item
    Bilmeyen yoktur sanırım. ;) Giyilebilecek, yenebilecek, içilebilecek, kısacası interaktif olarak kullanılabilecek her şeye item denir.

Lag - Lat (Latency)
    Internetten kaynaklanan aktarım gecikmelerini belirtmek için kullanılır.

LFG - LFM Looking for group - Looking for member. Grup arıyorum ve grup için üye arıyorum ibarelerinin kısaltmasıdır.

LoL
    Lots of Laugh(ing)

Bolca gülmek. Eğlence ifadesidir.

Loot -lamak Loot, mobların üzerinden çıkan itemlara verilen genel isimdir. Ayrıca lootlamak ibaresi de bu itemları almak anlamında kullanılır.

MC (Molten Core) Molten Core zindanının kısaltmasıdır.

Melee Yakın dövüş anlamına gelir.

ML (Master Looter) Moblardan düşen itemları alma sistemlerinden biridir. Bu sistemde, sadece master looter olarak belirlenen kişi itemlara erişebilir ve itemlar onun tarafından diğer oyunculara verilir.

Mob Öldürülebilecek tüm NPC yaratıklara verilen isimdir.

MotW Mark of the Wild. Druid'lerin meşhur bufflarına verilen kısaltmadır.

MT (Main Tank) Partide aggroyu üzerine birincil olarak toplayacak oyuncudur.

N (Need) Herhangi bir itema olan ihtiyacınızı belirtir. Need demek bu item'ı kullanacağım demektir.

Newbie
    Yeni oyuncu - Acemi - Çömez

Noob
    n00b diye de yazılır.

Ne yaptığını bilmeyen - kabiliyetsiz

Hakaret amaçlı "acemi"

NP (No problem) Oyuncular arasında oldukça sık kullanılan "sorun yok" anlamındaki ibaredir.

NPC (Non player character) Oyunda "gerçek" oyuncuların dışındaki tüm karakterlere verilen isimdir.

OMG - OMFG
    Oh My God

Aman allahım

Oh my F..cking god

Aman allahım (argo)

OMW (On my way) Yoldayım, geliyorum anlamında kullanılır.

OOM (Out of mana) Mana'nın tükendiği anlamına gelir.

Orgri (Orgrimmar) Orgrimmar şehrinin kısaltması.

Party En az 2, en fazla 5 kişilik gruplara verilen isimdir.

Pot (Potion) İksirlere genel olarak verilen isimdir.

Pull
    Mobları± çekmek anlamında kullanılır. Uzak mesafeden atış yaparak mobları yanınıza getirmektir.

PVE
    Player vs Environment

Oyuncu dünya şartlarına karşı

PVP istek dışında kapalıdır.

PvP PvP: Player versus Player. Bir oyuncunun baska bir oyuncuyla kapismasi

Raid En az 6, en fazla 40 kişilik gruplara verilen isimdir.

Ranged Menzilli dövüş anlamına gelir.

Rep (Reputation) Reputation'un kısaltmasıdır. Belirli factionlarda kazandığınız saygınlık.

Rez - Res Resurrect. Ölen bir oyuncuyu diriltme anlamında kullanılır.

RFD - RFK Razorfen Downs ve Razorfen Kraul zindanlarının kısaltmasıdır.

ROFL
    Rolling on the floor laughing

Gülerek yerde yuvarlanıyorum

Eğlence ifadesi

RP ve RP - PVP
    RP: Role play

PvE mekaniklerinin geçerli olduğu Rol yapma sunucusu

RP - PVP

PvP mekaniklerinin geçerli olduğu Rol yapma sunucusu

Scholo Scholomance zindanını kısaltmaıdır.

SM (Scarlet Monastery) Scarlet Monastery zindanının kısaltmasıdır.

Soulbound Bir itemın sadece kullanıcıya özel hale geldiğini belirten ifadedir. Soulbound olan itemlar AH'ta satılamaz, trade edilemez. Sadece kullanıcının kendisi kullanabilir veya vendorlara satabilir.

Spi (Spirit) Ruh. Hit point'inizin ve mana'nızın ne kadar hızlı dolacağını belirleyen özelliktir.

SS (Screenshot / Soulstone) Aslen screenshot, yani ekran görüntüsü anlamında kullanılır. Diğer bir kullanım yeri de Warlock'ların "soulstone" büyülerinin kısaltmasıdır.

ST (Sunken Temple) Sunken Temple zindanının kısaltmasıdır.

Sta (Stamina) Dayanma gücü. Hit point kapasitesini belirler.

Str (Strength) Güç, kuvvet. Saldırı gücünü ve kalkanla blok etme özelliğini etkiler.

Strat Stratholme zindanının kısaltmasıdır.

STV (Stranglethorn Vale) Stranglethorn Vale bölgesinin kısaltmasıdır.

SW (Stormwind) Alliance'ın, Stormwind şehrinin kısaltmasıdır.

Tabard
    Guild'lerin (loncaların) simgesini taşıyan giyecektir.

TB (Thunder Bluff)
    Kısaltma : Thunder Bluff

Tauren Başkenti

UC (Undercity)
    Kısaltma: Undecity

Undead başkenti

Vendor Oyundaki NPC satıcılara verilen isimdir.

WC (Wailing Caverns)
    Barrens bölgesindeki, Wailing Caverns zindanının kısaltmasıdır.

Bildiğimiz WC anlamıda kullanıldığında genellikle karışıklık çıkar. :P

WTB - WTS Want to buy - Want to sell. Satın almak istiyorum ve satmak istiyorum ibarelerinin kısaltmasıdır.

XR (Crossroads) Barrens bölgesindeki Crossroads kasabasının kısaltması olarak kullanılır.

Über Süper kelimesinin Almanca karşılığıdır. Başka bir açıklamaya gerek yok sanırım ;)

ZF (Zul Farak) Tanaris bölgesindeki, Zul Farak zindanının kısaltmasıdır.

ZG (Zul Gurub) Stranglethorn Vale bölgesindeki, Zul Gurub zindanının kısaltmasıdır.

WoWTURK den alıntıdır...

• flexy123 arkadasım cok tesekkur ederım.. eline koluan gobeğine sağlık...
    Human Warlock - Lv 60
  • Valla kardeş o alıntı yapan ellerin dert görmesin bea Çok çok açıklayıcı olmuş valla
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.